Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2009 16:32
- Nahlásit

Zuzana Tmám 4 botičky, ale v každé mu to teče jak sfiňa.
Musela jsem odejít z práce - normálně mi bušilo srdce jak na infarkt a z toho se mi dělalo zle - asi nejspíš strachy že mě klepne. Až te´d jsem se vzbudila.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2009 19:29
- Nahlásit

Vlasta
Hm,je špatný tlak,opatruj se.Nebude lepší s tou tlapkou zajít k vet?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 06:57
- Nahlásit

Zuzana T
Ahoj, tlapka už je lepší, teče už jenom taková ta míza - trošku, ten Novi... už mám v ledničce. Já taky lepší, včera jsem fakt myslela že umřu.....

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 09:26
- Nahlásit

Vlasta
Ahoj,dneska se mi zatím daří.Našla jsem chyby v u závěrce ,tudíž si nezkomplikuji začátek šk.roku.
Včera bylo na padnutí,uklízela jsem si kancelář a teklo ze mě ,jako z vodovodu.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 09:41
- Nahlásit

Zuzana T
Já už jsem se taky smířila s tím, že maso zbyde, takže už opadla vlna vášní ze strany výroby a jede se dál...
Před chcílí volala výcvikářka, že v pátek zase jedeme k vodě cvičit, tak se těším. No na pátek se těším vždycky
Jsme myslela, že s těma králíkama nebude u nás na venkově problém a normálně ani střihačka neví kdo má králíky.... sháním dál.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 10:11
- Nahlásit

Vlasta
Jsi hodná,až bude,tak bude.V sobotu odjíždím na tábor a tam bude zvěře dost,takže nejsem v žádnem presu.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 11:09
- Nahlásit

Zuzana T
A co zkoušky? Byly jste teď,ne? Nebo si to pletu?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 11:27
- Nahlásit

Před chvílí mi volala ségra a ptala se, jestli když zavolá Městkou Policii, že má na své zahradě cizího psa jestli ho odvezou. Její NO fena totiž hárá a místní psí milovník se tradičně podhrabe pod několika ploty a je připraven... Segra tedy zavřela fenu do kotce ale má tam stěny z kari sítě, takže oka 10x10 ck - nic moc ochrana... a ségra neví co s tím má dělat. Ten pes utíká pořád a majitelé nic, segra stěňata ovčáko-bígl fakt nechce... myslíte že ho odvezou???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 11:38
- Nahlásit

Vlasta Podle mě policie bude víc slyšet na ochranu "života a zdraví" lidí, než háravky ať ségra tvrdí, že ten pes ohrožuje rodinu, děti atd. pak s tím budou muset něco dělat nebo to aspoň předstírat

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 11:43
- Nahlásit

Vlasta
Upřímně kdekoli na vesnici je nutnost fenu při hárání zavírat někam,kam se žádný pes nedostane, kotec na tohle nestačí. Na všech vesnicích jsou psi,kteří mají svojí denní trasu a jak zjistí,že je někde háravka,tak nedají pokoj. S tím se toho moc neudělá.
Btw Ketrin a to bych nespoléhala, když jsem ještě měla jen kluky,tak nás takhle při venčení v Libni dost drsně atakoval kříženec NO a malamuta, měla jsem co dělat,abych se dostala domů a volala jsem do útulku a na měšťaky,že venku běhá takovejhle pes a je potencionálně dost nebezpečnej (když jsem ho blokovala,aby ke klukům nemohl,vrčel i na mě) a zrovna byla doba,kdy venčili i důchodci svoje raťafáky a měšťáci my s klidem odpověděli,že maj na odchyt jedno auto a to je v terénu a přijedou tak za čtyři hodiny.Takže bych se na ně fakt nespoléhala tak nebo tak

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 11:55 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

jana33
JJ byla jsme s Lexy v sobotu na PZ v Malešově.Bohužel ještě není v pohodě po tom rachjtlovým dobrodružství a hnedka na 1. disciplíně - slídění si po výstřelu sedla vedle střelce a čekala co padne.když nic nepadalo,tak na písknutí doběhla ke mě a pak se už nechala vyslat jen tak 20m dopředu a sedla si a čekala,že půjdu s ní.To byla konečná.
Rozhodčí oba byli výborní a moc hodní a nechali nás mimo pořadí projít všechny disciplíny,říkali ,že je chuťová a bude pro ní dobré,když zkoušky projde celé.Nejlépe nám šel marking na 4- když se střelbou vidí padat aport,tak jí rána nevadí.Problém je ,když se střílí a nic nevidí padnout,usoudili jsme,že čeká na tu padající rachejtli a proto nechce jít daleko ode mne. Jinak všechnu zvěř když našla,sebrala bez zaváhání na plný zákus - z toho mám radost.Hold musíme ještě zapracovat na té střelbě.Klika,že jedeme na tábor,kde holky už vymýšlejí strategii cvičení.Tak snad se v říjnu zadaří.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 12:08
- Nahlásit

Zuzana T
Tak to je škoda,ale to dopilujete a v říjnu zaválíte. Tak asi to chce hodně střílet během cvičení,ale neodhazovat aporty,aby si to nespojovala. Asi si spojila příjemnej výstřel s aportíkem a nepříjemnej se světlicí. Hlavní je,že jí to ale neparalyzuje nebo že nezdrhá,když je to takhle,tak se to určitě dá odstranit. Hlavně máte spoustu času,je to mlaďoška A je fajn,že jste měli takové rozhodčí a nechali vás udělat i to ostatní. A ještě někdo tam měl s vámi jít,ne?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 12:16
- Nahlásit

jana33
Segra bydlí ve městě - tedy jestli se Nový Bor za město počítá. Pro mě je to nezvyklé - bydlím v České Lípě a sice mám psy ( v paneláku) takže spíš moji psy jsou na budku z háravek, ale nikdy jsem neviděla pobíhat volně psa - fenu.. úplně bez majitele. Asi je to více hlídané a nebo jsem prostě měla štěstí ( nepočítám samo když na louce spatřím volného psa řítícího se k nám a v dálce řve majitel..)

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 12:17 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

jana33
Iveta s Fionou,ta byla na PZ 1.cena a na vodkách 2 cena.Pak Argo s Hankou,ten mizera vypekl paničku na dohledávkách a |ještě Líba H. s Madlou,PZ 2.cena vodky 1.cena.Bylo tam 24 retrieverů a 12 slídičů a vedro k padnutí.Smekám před všemi,kdo to zvládnul,včetně rozhodčích.Ležet ve 30 stupních v řepce a čekat na psa na vlečce,to musel být pocuc.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 13:43
- Nahlásit

Zuzana T
Jo já už četla postřehy od slídičů. To už je fakt o zdraví, by měli dělat zkoušky v takovémhle počasí od šesti rána s přestávkou a pak zas v podvečer. Tak smekám
Vlasta
Hele to může nastati v Praze, někde to nemusí být běžně toulavej pes,ale jak ucítí háravku,tak prostě vyrazí (to bylo normální i v Praze,že se za háravkama táhli zdrhnuvší zástupy) a když máš prostě čubu na zahradě,tak je to jak otevřená cukrárna s pozvánkou

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 14:06
- Nahlásit

jana33
Asi máš pravdu, na jednu stranu ještě že mám psy ( a hlídám je, že neobtěžují fenky) ale zase na druhou stranu mě štvou, protože v našem dosahu pořád nějaká hárá a tak jsou vlastně v jednom kuse trochu mimo - hlavně starší erotoman ten je úplně mimo, na mladýho to zatím tak nepůsobí, ale určo to taky přijde. No chlapi no..

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 14:12
- Nahlásit

Vlasta
No to my si teď libujeme,když jsme se odstěhovali na vesnici,že po týhle stránce máme klid. Co vím,tak ve vesnici jsou jen psí kluci a jediná fenka je chalupářů,ale i kdyby ne,tak tím,že bydlíme na konci vesnice úplně bokem,tak naši psi tam téměř nejdou a nikdo jinej kromě nás samozřejmě nevenčí,takže by ani značky od háravek nezaznamenali. Což po loňském jaru,kdy byl Sam naprosto na zabití a měl fakt měsíc zatemníno úplně úplně,je teda k nezaplacení.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 14:13 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
jana33
Moje bývalá kolegyně měla bratrance,který vlastnil labradora a ten byl otcem početného zástupu štěňat v oblasti,kde bydleli.Jak ucítil háravku,tak zdrhnul a vydržel čekat na příležitost i tři dny.Největší perličkou byl případ chovné dobrmanky,kterou pečliví majitelé zavřeli v domě a měli ji stále na očích.Při večeři se najednou rozrazily dveře,psí Casanova skočil na fenu a v tu ránu byli svázaní.Majitelé ani nestačili vyskočit od stolu .Tenkrát byl ten pes málem po smrti.Nakonec ho vykastrovali.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 14:19
- Nahlásit

Zuzana T to je dobré leckterý slavný kryč kterému se musí všemožně pomáhat, by záviděl

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 15:00
- Nahlásit

Zuzana T
Vždy připraven! Jestli on nebyl v pionýru

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 15:15
- Nahlásit

jana33
No dneska spíše ve skautu.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 15:32
- Nahlásit

Zuzana T
Zuzko to je dobrý!!!!!!!!!!!!

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 18:19
- Nahlásit

Zuzana T
No dneska asi jo,ale nejsem si jistá,jestli jsou i oni "vždy připraveni". Já znám jen toho pionýra

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 18:20
- Nahlásit

Zuzana T
A jak dopadla na zkouškách Charlottka?

Já když viděla to vedro, tak jsem si říkala, jaký divadlo by tam předvedl ten můj polárník s kožuchem Pro něj vedro začíná u 15 stupňů

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 18:59
- Nahlásit

Ančí a Žufrik
No právě nevím.Na nástupu nebyla,takže asi vypadla- Bilksa tu není.

bilksa
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 19:09
- Nahlásit

Ahojky!!!

Už jsem tu

Na PZ jsme vypadli hned po první disciplíně - Charlottka dvakrát doslídila krásně až ke kachně, pak si ale všimla schovaný rozhodčí, začala se bát, štěkat na ni a už jsem ji pro kachnu nedostala....

No a na SVP jsme došli až k páté disciplíně, ale opět mi zopakovala stejný problém - při aportu kachny z hluboký vody s ní doplavala až ke břehu a tam ji nechala, takže vím, co mám cvičit....

Jen přemýšlím, jestli to s ní ještě zkusím na podzim, nebo až příští rok, nevím....

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 19:56
- Nahlásit

bilksa
Pojď 28.10. zase do Malešova,už to tam známe a jsou tam prima.Dneska jsem to zaplatila.

bilksa
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 20:15
- Nahlásit

Přemýšlím o tom, ale ona je celkově hrozný jelito, dyť si ji viděla. Jak musí být celou dobu na vodítku, tak se najednou začne šíleně klepat a je hrozně nervózní, a pak dělá kraviny.

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 20:30
- Nahlásit

Já už mám říjnový Malešov vyplněný dávno, ale stále tu visí připíchnutý na nástěnce Ovšem když mne zrovna Žufrik nepřesvědčí absolutní hluchotou na večerní procházce, že tohle jako fáákt nemá cenu zkoušet, tak mne naprosto otráví reakce některých lidí...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 20:41
- Nahlásit

Ančí a Žufrik
Tak já jsem žádné negativní " vlny" nepozorovala.Nevím,jak v jiných skupinách,ale naše banda byla super,včetně rozhodčích.Na obědě jsem si povídala s více lidičkami a nikdo neměl nějaké kritické poznámky.Jediné negativum bylo to řepkové pole,ale co naděláš,někde se to zkoušet muselo a řepka je vysázená prakticky všude.

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání