| Autor |
Zpráva |
bilksa
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2009 19:53
- Nahlásit
Zuzana T
Super!! Držíme mamině i mimíškům palečky, ať je vše OK.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2009 07:07
- Nahlásit
Dobré ráno - tak s kým se tedy uvidíme zítra v Boleslavi?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2009 18:37
- Nahlásit
No nikde nikdo - tak jak jste alespoň dopadli??? Nám se díky vystavení chovatelkou zadařilo a máme V4 z 20 psů, první V co máme - počasí sice hrozné, ale jsme naprosto spokojení.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2009 10:15
- Nahlásit
Vlasta
To je super!! Tak moc gratulujeme!! To skvělý úspěch!!!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2009 20:25
- Nahlásit
bilksaDíky moc. Teď jsme se vrátila ze cvičáku, čeká nás perný týden máme ten výcvik obedience. Doufám, že nebude moc pršet, ale taky že nebude moc horko
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 13:43
- Nahlásit
Vlasta
Ahoj, gratuluju moc k velmi krasnemu vysledku. Dostal jsem se k internetu az ted, po narocnem vikendu. (Ale kdo by vysedaval o vikendu u internetu ne?)
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 15:38
- Nahlásit
Dobré poledne,
chtěla bych se zeptat, zda jste dávali štěněti na hraní bůvolí kosti? Stalo se, že by vám někdy snědlo větší kus? Malá mi našla po starší tyčinku a hezky si jí kousala, co bylo rožvýkané ( větší kus) jsem ustříhla a vyhodila, bohužel se mi nepovedlo uhlídat konec cca 4 cm, který byl už rozměklý, ale než jsem se otočila, že jí ho seberu, tak ho snědla Myslíte, že by jí mohl ucpat, nebo zbytečně plašim?Co jim dáváte na kousání a hraní?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 16:39
- Nahlásit
Charlottka když byla malá, tak našla žebro z prasete a celé ho spolkla, naštěstí ho hned vyzvracela. Já bych neplašilo, ono se budeš ještě divit, co všechno dokáže projít trávicím traktem...
Já jsem dávala Charlottce býčí žílu, ale jen minimálně - nemá o to zájem.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 22:01
- Nahlásit
Já myslím, že to je pes od psa jiné. Greeny mi jako cca 4 měsíční sežral mikroténový sáček s odměnama - za dva dny vyšel celý a prázdný - dodneška netuším, jaktože se ty odměny dostaly ven - ale měla jsem strašné nervy aby se mu něco nestalo. Od té doby už nám sežral moc ponožek, kusy koberce, je naprosto bez problémů ale modlím se stále, aby se mu něco nestalo, sice se snažíme všechno schovávat, ale vždycky něco unikne. Starší Kejsi pokud sežere cokoliv takového tak těžce zvrací a nebo chytí strašný průjem.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 22:03
- Nahlásit
Mira ADěkuji, doufá, že to ještě někdy zopakujeme - musím to velmi vylepšit....chovatelka přišla až když jsem byla v kruhu, vzala psa, mě číslo a šla.... a výsledek super, já na to trénuju stále a takto jsme to ještě nikdy neuválčili. Takže to FAKT nebude v Greenovi - ale to já vím dávno
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 13:56
- Nahlásit
Tak jsem asi plašila zbytečně, je hravá, baští, nezvracela a bobany udělala už asi 4 Neporadíte, jak mám malou přivykat na samotu? Jsem v bytě a nerada bych měla potíže se sousedy. Má udělanou velkou ohrádku, tak když je unavená, tak jí do ní zkoušim dávat. V noci spí docela dobře, když se k ránu vzbudí, tak jí vyvenčim, chvilku si k ní vlezu a hned spí ( v noci nechci,aby kňučela). Přes den jsem zkoušela jí dát, když kňučí trochu, tak jí tam necham a neukazuju se, pokud kňučí víc, tak jí trochu okřiknu. Parkrát usnula bez potíží, ale někdy je to štěkot i 10min ( nejdýl co jsem zkusila), pak jsem k ní šla a byla tuhá hned. Jak nejmíň jí traumatizovat, popř. jak na to jít správně? Nechat jí brečet přes den dýl, nebo se ukazovat častěji, aby věděla, že jsem poblíž? Zatim mám dovolenou, tak bych jí ráda trochu zvykla na samotu než půjdu do práce..
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2009 09:09
- Nahlásit
http://garde.rajce.idnes.cz/Obedience_Ceska_Lipa_2 009_III/
http://garde.rajce.idnes.cz/Obedience_Ceska_Lipa_2 009_I/
http://garde.rajce.idnes.cz/Obedience_Ceska_Lipa_2 009_II/
Vkládám odkazy - kdyby někoho zajímal náš seminář Obedience
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2009 16:55
- Nahlásit
Obedienci jsem také zkoušele, Žufrika to baví, ale třeba vydržet ležet bez pohnutí hlavy je pro něj nadpsí výkon Takže pro nás by byla maximálně OB-Z
Jinak Žufrik o víkendu potvrdil své kamziční vlohy a vyšplhal s námi do nadmořské výšky 1718 mnm na Roháčská plesa. Kterje zlaťák aportoval dummíka z vody v takové nadmořské výšce ?
Příště musí přítel dostat do ruky kameru a filmovat Žufrika, jak s nadšením sleduje každej můj krok, následuje mne jako leadra v mých stopách a natěšeně čeká na další povel jak nějakej agiliťák, o aportování nemluvě. Dokonce i vysokohorské kačenky na Žufrika čekaly. Reportáž na webu bude snad už dneska večer a fotky pro zájemce už jsou nahrané http://zufrik.rajce.idnes.cz/2009_07_26-Rohacska_p lesa/
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2009 18:58
- Nahlásit
Ančí a Žufrik Moc pěkné fotky - některé vypadají jako pohlednice - kolik toho denně ujdete?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2009 18:59
- Nahlásit
Ančí a Žufrik Jo a na OB může hýbat hlavou - penalizuje se změna polohy, ale ne pohyb hlavou.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2009 19:53
- Nahlásit
No nás právě upozorňovali, že se nesmí ani pohnout, že má být jak sfinga tak jsme to ani dál nezkoušeli ... Já jsem zkoušela obedienci kvůli poslušnosti a klidu, že si to líp procvičíme než při klasickém cvičení. On nadšeně pozoroval okolí, vlevo, vpravo a to se cvičitelce nelíbilo
Denně... jak kdy Při závodech 60 km, 93 km dáme za 26 hodin včetně přestávek a krátkého spánku.
Ty Roháče byly pohodové 4 hodinky, v horách to všechno měřej na hodiny a ne km, ale tipuju, že to bylo tak 6-8 vysokohorských kilometrů Přes týden denně 5-10, podle času. Zas ty kilometry tolik nehoníme
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2009 06:59
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Ke komu chodíš OB cvičit?? My jsem minulý týden měli na cvičáku Petru Florschuz tak to vím. Jasně že jsou psí hujeři, kteří mají takový oční kontakt, že se ani nepohnou bo celou dobu upřeně sledují pána....u nás třeba maliňáci a nebo borderky, ale pokud zlaťák nezmění polohu ( třeba se neposune a nebo nevyhodí kýtu při ležení) tak je to v pohodě.
Ty km a nebo hodiny - to tedy máš můj obdiv - myslím, že bych měla sama velké fyzické problémy i s půlkou
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2009 13:58
- Nahlásit
Psí hujeři Týjo, nemáš na to patent, můžu to někdy použít?
Chodili jsme na hafbo k Š.Drábkové
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 08:15
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Osobně ji neznám, ale skoro všichni současní čeští výcvikáři se učili od té Petry F. kterou jsme měli na semináři - někteří se naučili méně - jiní vícve jak už to bývá..
JInak hujery Ti klidně přenechávám
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2009 09:46
- Nahlásit
Nazdááárek,jsme doma z výletu,pěkně prosolené,panička opálená,Cahy vybělená s černým nosem.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2009 16:24
- Nahlásit
Zuzana T Ahoooj, konečně jsi doma - už to tady umíralo
Jaká byla cesta? Večra bylo v TV že jsou staršné fronty z Chorvatska. Dneska jsem byla cvičit, tedy spíš nic než moc v tom vedru, ale dostala jsem CD s fotkama WT v Milovicích. Dám to na Rajče a dám sem odkaz. Jsou moc pěkné, fotila je moje výcvikářka.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2009 17:17 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
No cesta byla docela děsná,tedy tam dobrá,ale zpět! ne.Tam jsme jeli ve čtvrtek večer ,mimo dálnice a jeli jsme skorem samotní.Jen ve Slovinsku si ti syčáci pojistili,že musíš za průjezd cca 20 km dálnice zaplatit 15 euro známku! My jsme dálnici objížděli a na posledních 750m nás na ní přeci jen nahnali jednoduchým způsobem - dali na okresku zákaz vjezdu mimo dopravní obsluze a hotovo.Naštěstí bylo 01,30 hod a policajti nikde,tak jsme jeli bez známky.
Cesta domů byla dramatičtější.Vyjeli jsme v pátek v 17,30 a dorazili v sobotu v 20,00 hod./ spali jsme 6 hodin/.Nechali jsme se přemluvit a jeli celou Chorvatskou dálnici.Docela to odsejpalo až na to,když jsme v 0,30 chtěli natankovat.Ti blbci měnily 1.8. v půlnoci cenu PH a do 03,00 hod uzavřeli pumpy- tohle bylo OMV.Byli jsme nuceni auto odstavit a přespat v karavanu,ráno jsme zaspali a odjížděli až v 7 ráno a díky tomu jsme se dostali na začátek dopravního kolapsu.I ten byl děsnej,tak si neumím představit zácpu v plným proudu.Před Zagrebem jsme asi 45 min čekali na zaplacení dálnice a pak proskákali celé Slovinsko/ i po dánicích za 15 Euro .Po překonání fronty na hranicích ve Slovinsku už se pak jelo v pohodě.Protisměrem se táhla kolona od zágrebské dálnice/ placení/,přes CELÉ Slovinsko až asi 10km do Rakouska.Do takových podmínek - myslím tím střídání turnusů v sobotu - by mě nikdo na dovolenou nedostal.Ještě,že můžem odjet kdy chceme a kam chceme.
Výborné je ,že slovinskou dál.známku nekoupíš nikde v Chorvatsku a když jedeš Slovinskem po 22 hod,tak ani tam - oni v noci přeci nepracují - no prostě Asie!!
Jinak dovolená tradičně super - vedro,vítr,koupání a prima lidičky.Psiska jsou spokojená,jen Lexy se nelíbili " draci" od Kitesurfingů - obdoba surfování ale s takovým padákem.Zřejmě je princezna a jako taková se draků musí bát,ne!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2009 21:08
- Nahlásit
Zuzana T Tak to tedy bylo napínavé! Asi právě kvůli tomu nikam ven nejezdíme, letadlem se bojím a autem bych to asi přežila ( manžel je řidič z povolání, takže bychom se prostřídali) ale nějak mě to neláká. Naposledy jsem byla s našima ve 12 letech v Bulharsku - autobusem jsme tam jeli 3 dny - hrozné.... Asi by mě lákala Anglie a Irsko - to ještě z dob koní a moc se mi líbí ta jejich krajina ( tedy znám pouze z filmů, ale kochám se i tak) a pak třeba Norsko, Švédsko - ale nějak to láká jenom mě - takže jsme všichni doma - tedy vyrážíme na Moravu ke kamarádům u kterých jsem zamlada jezdila na koních.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 07:46
- Nahlásit
http://garde.rajce.idnes.cz/WT_MIlovice_20.6.2009/
Tak se mi podařilo dát ty fotky na Rajče - docela samostatně - )
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 13:22
- Nahlásit
Vlasta
Ahoj, gratuluju ke samostatnosti. Nektere fotky jsou opravdu povedene. Kdo fotil?
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 13:23
- Nahlásit
Vlasta
A ted jsem si to precetl, fotila vycvikarka.... promin. Kazdopadne s rajcaty uz to umis
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 13:44
- Nahlásit
Mira A
Výcvikářka Míša. Byla tam taky a vyhrála tu nejvyšší třídu - myslím M - má super trialovou fenku labradora - dívala jsem se na ni a bylo to tedy podívání - fakt super. Kdybych s Greenem uměla půlku toho tak jsem spokojená.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 16:58
- Nahlásit
Vlasta
My ted vycvik trochu flakame, neni cas. Vubec cas. Navic nam ted zacala neplanovane harat. O dva mesice driv. Byli jsme ted spolu tri dny v lese, staveli jsme tabor pro deti, na ktery se dostanu kvuli praci az pristi tyden. Moc se ji to libilo, nejlepsi bylo, ze se sama obcas sebrala a sla se vykoupat do potoka Byla mokra v podstate cely den. Akorat jak furt tahala cerstve sisky, tak ma tlamu od smoly. Take jsem byl v Manetine v informacnim centru a slecna tam mela psa GR svetle barvy. Tak hezky pes se nepotkava kazdy den. Tak jsem se vyptaval a tak jsem zjistil ze nema papiry. I kdyz je po pp rodicich... Ale byl fakt krasnej. Vic nevim... no skoda, rad bych ho videl na vystave.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 18:31
- Nahlásit
Mira A U nás v baráku vedle ve vchodě bydlí o rok starší bezpapírák GR skoro stejné postavy a barvy jako můj starší pes. A taky je kupodivu úplně zdravý - paníčci s nim chodí na vandry a je sice trochu ostřejší, ale zdravý narozdíl od toho mého s PP. Ale i když bych si ještě pořizovala psa tak jedině s PP, jenom bych zase vybírala chovku lépe než poprvé - napodruhé už se mi to podařilo a jsem spokojená.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 18:35
- Nahlásit
Mira A JInak my výcvik neflákáme ale nějak už nejsou vidět výrazné pokroky jako na začátku. Začínáme cvičit směrování a prodlužování všeho co umíme ale je to takové jedno jo a jednou ne. Teď v neděli jak bylo horko tak to bylo spíš pořád ne..... Chtěla bych vyrazit na WT v září do Třebíče a potom třeba i na to Mistrovství rep. co bude v říjnu v Milovicích - uvidím, jestli teď nemáme nějaký útlum nebo co?
|