| Autor |
Zpráva |
Mira A
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 14:10
- Nahlásit
Vlasta
No ty brdo. My jsme tu odvahu nenasli....
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 14:17
- Nahlásit
Mira A
No tak to já hned - tedy upřesňuju, ne přímo na světovku,ale na klubovou světovku - jsem si říkala kdy zase bude tak blízko světovka, 45 EUR to zvládnu no a je to. A teď si drbu hlavu - asi využiju vstupní list jako vstupenku pro sebe
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 14:34
- Nahlásit
No jeste mame 10dni a 9hodin na rozmysleni , jak jsem se ted koukal na stranky vystavy a taky je to za 90€uro, to uz je slusny, kdyz spocitam dopravu nocleh atd...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 14:57 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
Mira A
Já jsem počítala na otočku, eventuálně nocleh na české straně hranice - kolegové co jezdí na Slovensko do Bratislavy služebně říkají, že je tam na ubytování neúměrně draho normálně natož když bude světovka a služby jsou na úrovni totáče v česku - osobně nevím, jenom jsem to slyšela v práci.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 08:52
- Nahlásit
Bré ráno,
Hurá - Lexy včera vzala na vlečce králíčka bez zaváhání.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 09:02
- Nahlásit
Zuzana T
No to je krásné - vy jste ale šikovné...
Splasknul?? Nebo jinýho...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 09:37
- Nahlásit
Vlasta
Zatím,byl ještě jiný- již jednou použitý,tak si tohohle šetříme!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 10:06
- Nahlásit
Zuzana T
Na příští týden mám slíbený trénink s výcvikářkou u nás u vody - tak jsem zvědavá jestli bude Greeny cvičit lépe než když mu je vedro. Chtěla bych jet na ty WT do Třebíče - jsou 12.9. a zatím to moc vzestupně nevypadá. Teď je to takové na bodě 0 - když neuměl nic tak to bylo vidět že se něco naučil a teď se nezlepšujeme a nepostupujeme, někdy mám dojem, že to Greena vůbec nebaví.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 10:14
- Nahlásit
Vlasta
No jo,je to o nervy,ale vyděržaj pioněr....
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 10:44
- Nahlásit
Zuzana T
No jo, co mi jiného zbyde. STarší pes zase kulhá na pravou přední na tu, co mu už 2x operovali - se fakt picnu... Nasadila jsem Alavis a přemýšlím co budu dělat dál. Ty lokty jsou strašné, pes se prý potom už vůbec nepostaví. Ale pokud by byl interval operací co 2 roky no tak potěšpánbu... A to s ním skoro nic nedělám, pouze udržuju kondici vycházkama a teď plaváním - vím, že nemůže zůstat ležet doma a musí být osvalený.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 11:40
- Nahlásit
Vlasta
Hm,to je neradostné - kolik je Kejsovi?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 12:09
- Nahlásit
Zuzana T
Teď mu bylo 6 let - 5.8.
Právě kdyby mu bylo 10 tak už to tak moc neřeším, ale takhle...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 12:35
- Nahlásit
Vlasta
No obávám se,že to budeš jen po zbytek jeho života udržovat v únosných mezích a kulha tbude časem stále častěji .Mí chlapečci jsou teď také pětiletí,tak s obavami čekám,jak na tom budou.Vím,že u nich občasné kulhnutí nebo ulevování už také probíhá.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 13:16
- Nahlásit
Zuzana T
Tak to mají ještě dobrý když je jim už 5 let - u nás byla první operace a předtím hodně výrazné kulhání už od necelých dvou let. On je asi ten typ na kterém je to hodně poznat a týká se to i jeho DKK - třeba do auta už dávno nevyskočí. Kámošky labradorka má podle RTG možná ještě horší stupeň než Kejsa, ale je úplně bez problémů a vůbec by jsi to na ní nepoznala - a to jí budou 3 roky - skáče jak blecha.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 13:17
- Nahlásit
Zuzana T
A docela jsem zírala, že údajně postižení loktů se pozná už do roka že pes kulhá - tak mě tedy nekulhal asi do 18 měs. To už jsem věděla, že má blbou DKK ale o loktech nic - to se projevilo až později.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 13:18 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Zuzana T
Oni jsou operovaní mezi 5-8 měsícem.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 13:49
- Nahlásit
Zuzana T
jo táák, v té době jsem o tom neměla ani tušení. To asi podchytili brzo, mě říkal doktor Hnizdo, že už tam byla artroza a podruhé bral ten kloub až na krvácivou vrstvu, ale prý se to tam vytváří dál pořád. Teď ještě Kejsa furt vegetí na studené dlažbě bo mu je horko, ale na ty klouby asi nic dobrého. A nějak se nenechá zahnat na koberec.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 14:32
- Nahlásit
Vlasta
Proto je důležité dělat rtg kyčlí i loktů co nejdříve.Kluci začali kulhat a vytáčet lokty velmi brzy.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 22:38
- Nahlásit
Tak,tak u Andyho to začalo něco málo po šestém měsíci, to začal právě vytáčet ty nohy a chodit hodně zeširoka, k ortopedovi jsme se dostali asi po dvou měsících a v 9 měsísích šel na artroskopii obou loktů a jak píšeš taky to musel brát hned na tu krvácivou vrstvu a odebíral úlomky...teď jsou mu dva a půl, kulhá skoro pořád, někdy víc někdy o něco méně a nepomohla nám ani desetitýdenní kůra injekcí do žíly teď na jaře....takže já ani nechci vidět,jak na tom bude v pěti... :/
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2009 19:33
- Nahlásit
choco To je fakt smutný co?? Pořád přemýšlím, jestli bych šla po čtvrté do operace - připadá mi to stejně jenom na chvíli, ale zase ho nechci nechat kulhat tak brutálně až se nepostaví... je to nanic...
Dneska jsme se s obouma koupali v rybníku a přišel plavat kůň - normálka psů si nevšímal, vešel do vody a moji psi jen zírali
Až začal hrabat předníma do vody tak Greeny začal štěkat. Raději jsem se pakovala, Greeny koně ještě neviděl a netušila jsem, jestli by se mu nešel podívat na přední nohy a nedostal jednu do hlavy.
Jinak na dostizích v Mimoni to bylo ve velkém stylu - přijel i prezident Klaus - chodil normálně mezi lidma, šel si vsadit, do padoku - v pohodě. Byla tam sice ochranka, ale lidi si nechávali normálně podepisovat programy. Já jsem nešla, sice ho mám ráda, ale připadala bych si jak hujer...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 11:30
- Nahlásit
Ahoj!! Tak jsme se šťastně vrátili z tábora - bylo to super, ale hodně psychicky náročný. Charlottka jde jen na procházku, a pak spí, spí a spí. Měsíc Charlottka neměla zvěř v tlamě, takže na zkoušky se jedeme fakt jen podívat, protože mi přijde škoda, tam vůbec nejet. Vidím to spíš na výlety po okolí...
Co je u Vás všech nového??
|
choco
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 12:36
- Nahlásit
Vlasta
Jj, je to smutný a je to k vzteku, že se mu nedá pomoct ... Na jednom výcvikáči jsme potkala paní, co má tři goldeny a ten její nejstarší má taky lokty v háji a byl asi na třech operacích cca po dvou letech , te´d je mu myslím kolem osmi let. Operace má asi smysl,když by tam byl další úlomek,ne? Od artrozy jako takové mu asi moc nepomůže...alespoň to mi říká můj ortoped...Taky vyčkávám s další návštěvou , až když by se to zhoršilo zase moc.
Taky by mě zajímalo,jak by se Anďour choval...s íhahákama přišel do styku jen když byl ještě prcek, pak už jsme neměli příležitost, snad jen v zoologický
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 12:50
- Nahlásit
Hele ono je dost možný,že se to zpomalí, aspoň trochu. My teda nemáme zkušenost s loktama,ale s kyčlema u dvou psů a dá se třeba říct,že Rozárka chodí fakt blbě,ale stejně blbě jako v roce a teď jsou jí čtyři a půl. Už jen to,že se to drží na stejný úrovni, je úspěch. Ale je fakt,že už teď začínám rozdělovat procházky a s celou smečkou chodíme dopoledne tak na tu hoďku a půl a večer to samé,ale už jen se Samoušem a Fančou. A plánuju až ještě trochu Fanča povyroste, že budu s ní a Samem dělat třeba jednou za tři dny tak tříhodinovou procházku v kuse a se všema ten den půjdeme jen na hoďku večer. To je asi nejsmutnější - když má člověk víc psů a vidí,jak by ti nemocní chtěli,ale nejde to
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 15:03
- Nahlásit
jana33 Jo já mám sice jenom 2 ale starší nemocný a mladý zdravý - taky nemůžu brát všude oba - a starýmu je to líto, mě jeho pak taky.
Dáváš těm svým marodům něco? Já tak 3-4x do roka Alavisuju - to mi doporučil ortoped - te´d má ty dva Alavisy - proti zánětu a bolesti a nějaké chondro - každý je zvlášť.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 16:06
- Nahlásit
Vlasta
No naši by bez kloubní výživy nechodili,takže dáváme nepřetržitě Nutradyl a k tomu střídáme Artican a Artidual a ještě dávám bylinky od Phytovetu na klouby a kosti. Čemu se snažím max. vyhýbat je cokoli na bolest, takže Rimadyl pro případ krize doma máme,ale nedáváme.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 19:14
- Nahlásit
jana33 Já jsem dávala Rimadyl jenom těsně po operaci a už ho doma ani nemám, ale v Alavisu je v názvu uvedeno proti bolesti a zánětu - tak nevím.... Někde tady na cz-psovi byla diskuze co je lepší jestli Alavis a nebo jiné přípravky jenomže každý říká něco jiného, tak asi zůstanu u Alavisu. Jak se jmenují ty bylinky na kosti a klouby - ty bych asi mohla taky přidávat, tím se snad nic nezkazí.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 20:10
- Nahlásit
Vlasta
Ty bylinky jsou od Phytovet...a mě ortoped řekl, že je lepší tu kloubku vystřídat, také jsme byli na Alavisu, vlastně od jeho tří měsíců preventivně,pak už musel přibýt i s msm a dávala jsem to pořád, pak jen třeba vystřídala s Celadrinem, a teď jsme také na Nutradylu a ještě nám doporučil vet zkusit Artrostop lidský....měli jsme po té žilní výživě udělat pauzu,ale vzhledem k tomu,že kulhá pořád to ani nejde... :/
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 20:27
- Nahlásit
choco tak mrknu na ty bylinky - doufám, že to najdu. Alavis teď mám - s Celadrinem a kloubní výživu, prodávají to v jednom balení - zatím se to tedy nemění, zepředu při klusu jde jak kačena - na tu pravou napadá.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 21:45
- Nahlásit
mrkni na www.phytovet.cz , my teda kupujeme díky spotřebě koňský balení. Nám bohužel Alavis vůbec nefungoval a tohle je kombinace, na který pesani drží,takže to nechceme měnit a ortoped nám to schválil.
Hani,vy jste to dostávali do žíly? Já myslela,že to byly takové ty injekce přímo do kloubu.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 21:47
- Nahlásit
Jinak Rimydyl jsem pořídila po jednom výcvikovým táboru,kdy Rozárka skoro nechodila. Nedáváme ho,ale když by přišla nějaká krizovka,máme čím jim pomoci.
|