Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2009 15:52
- Nahlásit

Já budu muset nejspíš taky navštívit veterinu - Brita začala šíleně smrdět, hledala jsem žlázky, ale nic sem nenašla, budu to muset nechat na odbornících.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2009 17:02
- Nahlásit

bilksa Jj, na žlázky taky chodíme na veterinu, ale pokud je čistí střihačka při úpravě tak musím říct, že to umí lépe než doktor. On to mačká na zem a občas i na srst na ocase - to je pak pocuc na cestě domů - autem...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2009 18:20
- Nahlásit

Vlasta
máš mejlík

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2009 19:18
- Nahlásit

No já jsem to zažila u psů, ani nevím, jestli to fenky mají taky, ale jelikož je moje druhá fenka vykastrovaná, tak si říkám, že by to mohlo být ono.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2009 19:26
- Nahlásit

bilksakamarádka má feny - něm.dogu a velkou kníračku - a ty na to taky trpí, ale ne že by smrděly ( mě tedy moji psy smrdí) ale je to vidět na kvalitě srsti.

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2009 19:58
- Nahlásit

No ovčanda teď šíleně líná, takže na srsti nic nevidím. Ale fakt smrdí, no radši tam zajedu.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2009 20:53
- Nahlásit

bilksa
Cathy na anální žlázky teď ke stáru také trpí a když je má moc plné začne " sáňkovat".Radši s tím běž,ono je to hodně dráždí a může se to i zanítit.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 07:11
- Nahlásit

Zuzana T
Mě se na to vet vždycky ptá jestli pes sáňkuje a mě tedy nesáňkuje ale smrdí Mě včera Greeny naprosto překvapil. Stojíme s mužem na balkoně a jak máme zasklený tak spodní část je neprůhledná, máme tam dvě proutěný křesla a stolek, koukáme ven - najednou se vedle mě něco usalaší a on Greeny - vyskočil na křeslo a z něj si dal přední packy na hranu balkonu a byl vyšší než já a koukal taky s náma - sám od sebe - nikdo ho to neučil. Napřed jsem byla potěšená jak je geniální ale potom mi došlo, že tam budeme muset zavírat tu horní prosklenou část, protože on by byl schopen vyskočit z druhého patra - pochybuju že ví, že to je vysoko.

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 11:24
- Nahlásit

Vážení přátelé a účastníci Středočeského derby retrieverů (KCHLS),

při příležitosti konání I. ročníku dovoluji si vás pozvat

na přátelské posezení, které se bude konat
v sobotu 11.7.2009 Motelu Vítov.
(možnost posezení venku na terase i v restauraci)

Program:
19:00 – 20:00 hodin vystoupení skupiny Zlatý Orel
(tramp i country písničky) více o skupině zde

od 20 hodin tombola a poté opět do 22 hodin vystoupení skupiny Zlatý orel

srdečně zve Marie Šustová a tým organizátorů

vstupné dobrovolné, příspěvky do tomboly vítány

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 16:37
- Nahlásit

8 měsíční pejsek hledá nového majitele!!!!
Psala mi kamarádka,že si v úterý bere zpět svůj béčkový odchov - pejska/ největší puclík z vrhu - tyrkysáček/.Koupil si ho od ní mladý kluk a nakonec ho nechal své matce na krku.O psa je dosud dobře postaráno je zvyklý žít v bytě.Pejsek je z velmi zajímavého spojení Pinkerly Quien Sabe a Anastacia Vetcare Bohemia.Víte-li někdo o někom,kdo by měl zájem o dorostlejší,již vychované štěně volejte na tel: Marta Šnajdarová 777 303 731.Fotky a podrobnější info na www.thegoldenbracken.com

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2009 13:19
- Nahlásit

Je ten odkaz správně ? ... mě se zobrazuje zahraniční vyhledávací portál než stránky chs....

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2009 18:50
- Nahlásit

Ančí a Žufrik
nojo,je blbě
www.goldenbracken.com

Vlasta
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2009 20:12
- Nahlásit

My máme od rána mrtvý ocas - mám to nechat být a nebo se s tím něco dělá? To má Greeny ze včerejška z těch bahenních lázní co v nich byl naložený celé odpoledne...

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2009 22:18
- Nahlásit

Já jsem mu na zadek přivázala deku, aby kořen ocasu byl v teple Překvapivě si to nesundaval. Po třech dnech už zase mával na všechny strany. Prý to bývá i bolestivé, což se u Žufrika neprojevilo. To bylo vloni v lednu. Letos v dubnu měl něco podobnýho z Krušnohorskýho dogtrekkingu, kdy jsme byli venku dva dni v dešti. To se mu to zlepšilo ale do druhýho dne, stačila teplá koupel
Za současných teplot se celkem divím... kdy to lze také "chytit"

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2009 08:32 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
Cathy to měla několiktrát i u moře,bylo vedro,ale foukal vítr,takže jí ocásek zastydnul.chce to kořen ocasu zahřívat,buď být v teple,což je teď splnitelné nebo záda přikrýt.Já dával 200 ibalgin.Sice to není vhodné léčivo pro psa,ale mimořádně mu neuškodí,myslím.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2009 08:54
- Nahlásit

Zuzana TMy máme nějaké blbé období - doteď byl naprosto bez problémů a teď ta angína ( ABT ihned pomohly a už tedy nekašle) nemocný ocásek a ještě líná jako hrom - včera jsem ho česala venku a kolem nás byly oblaka chlupů.
Když čtu čím to je - tak si mylím, že chytil průvan když byl mokrý - jak je hnusné vedro mám doma otevřeno všude aby to protahovalo - to byla asi chyba. Dneska ráno je to o kousek lepší, ale eště ne úplně.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2009 09:46 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
To se spraví do dvou dnů.Dohlédni ať má kořen ocasu suchý a pokud možno neleží v průvanu.Není to nic katastrofálního,na tohle trpí hodně goldíků.Srst nech teďka bez česání ať mu vydrží do výstavy.
Cathy chudák dneska šlápla do mraveniště zrzavých mravenců a ti jí poštípali obě zadní tlapky.Pořád si to líže a klepou se jí ,chudince.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2009 10:11
- Nahlásit

Zuzana T Chudák Cathy - já jsem takhle odložila Kejsu na louce do trávy a děsně jsem mu nadávala, že neplní úkol - až potom jsem si všimla, že chudinka ležel v mraveništi.... skoro jsem se mu omluvila - bylo mi ho líto. Greeny po tom pátečním vykoupání má tu srst úplně příšernou ( musela jsem ho trochu vyšamponovat, bo to jemné bahýnko vůbec nešlo proudem vody dolů) ty staré chlupy mu stojí na všechny strany a vypadá že je širší než delší a na koberci mám bílé závěje. Ještě munilý týden nelínal a teď jakoby do toho skočil a srst jede dolů. Dávám pořád biotin, tak snad to pomůže....na to že výstava je za 14 dní myslím, že budeme v té nejhorší fázi.

Joowanaa
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 12:54
- Nahlásit

Ahoj, můžu se zeptat, jestli někdo máte retrívra v bytě, jak se tam chová a kolik toho už stihl zničit? Za nedlouho si pojedu pro štěníka, tak na co se mam připravitZuzko, koukam, že jste taky všudea děkuju za info na mail, určitě se někdy ozvu. Můžu se zeptat, jaké přípravky jsou vhodné na péči o srst (šampony, hřebeny..)?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 14:33 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Joowanaa
,no jo no.
Já používám kosmetiku Héry a na rozčesávání kartáč s drátky,hřeblo s otočnými hroty a rovný hřeben.: Mrkněte např. na :www.pesshop.cz
V sobotu se štěňata fotila,tak budou brzy na webu své domovské stanice.
Jinak já mám vbytě retrívra už 8 let a zatím to jako byt vypadá.Když jsem si přivezla tu mladší,tak ta měla zálibu v kobercích a plyšácích.Je jí teď 16 měsíců a ťuk ťuk už dlouho nic nerozkousala.Hlavně je důležité zabezpečit nebezpečné a také cenné věci.Dobrá je ze začátku ohrádka,která štěněti vymezí prostor a on se také tak brzy naučí,že nemůže všude.Alspoň moji psi nesmějí všude - ložnice,sedačka, postel - chudáci že jo?

bilksa
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 15:20
- Nahlásit

Tak myslím, že v bytě tu máme goldeny všichni

Já jsem osobně vůbec žádný problém neměla - Charlottka mi jen jednou rozkousala kabel od lampičky a od nabíječky. Jinak nic.

Co se týče péče o srst, tak na radu Zuzky jsem si pořídila šampón od Héry.

Joowanaa
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 16:04
- Nahlásit

Takže teď máte v bytě dva?No, dost lidí se mi diví ( ti co psa vůbec nemají, nebo jen malé), jak si můžu pořídit tak velkého psa do bytu. Ale i kdybych měla domek, tak budu mít psy doma. Ohrádku už přítel chystá, cca 2x2,5m v obýváku. Zatim v něm kromě pár kytek nic nemáme ( nedávno jsme dodělali rekonstrukci), tak nebude mít ani moc věcí na demolování ( snad se nepustí do zdí ) Dneska už jsem objednávala pelíšek, misky a hračky ( a že se mi jich líbilo ).Na fotečky se těšim, budu sledovat jak roste. Používate i kondicionéry, popř. rozčesávače? Já na jorkšírku (bez PP) kupuju AllSystens kosmetiku, ale GR má přeci jen jiný typ srsti..

Vlasta
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 16:27
- Nahlásit

Joowanaa Já mám taky dva goldeny v bytě - první nezničil nic kromě oškrábání zdí ( omítku na panel) a druý zase nechával zdi na pokoji, ale v jemu vyhrazené místnosti okousal úplně všechno - až asi v půl roce jsme zjistili, že když ho necháme pohormadě s druhým psem a v celém bytě tak že dá pokoj a bude okusovat pouze staršího _ předtím měl pro sebe kuchyň a starší pes byl po celém zbytku bytu - oddělení byli takovými chlívkovými dveřmi - asi 1,2 a laťky od sebe - aby na sebe viděli.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 17:05
- Nahlásit

Joowanaa
Jednu fenu mám dost vlnitou,takže kromě šamponů používám splývavý kondicionér a mladší má srst rovnou až na pár vln na zádi a na tu používám splývač na záda a nabývací - volume kondík na zbytek.Bylo mi to tak doporučeno, používat šampon + kondík a musím dát rádci za pravdu,je to na srsti vidět.
Dva psy jsou lepší ,než jeden,dneska už to vím také a na lidi bez psů se nesmíte ohlížet. Pro ně jsme " divní " všichni .No asi oprávněně

Mira A
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 17:13
- Nahlásit

Ahoj, tak se ozývám zase po dlouhé době a vidím, že máme nového diskutujícího... Tak AhojJoowano. k tvému dotazu: My máme domek a zahradu, takže naše Brůča je teď pořád venku. Ale má přístup i dovnitř, přeci jen je členem smečky. Když byla malinká, tak jsme ji měli pouze v domku, ale do podkrovní nikdy nesměla, kvůli schodům a také kvůli tomu, abychom jí zamezili vstup do naší ložnice a v neposlední řadě i vstup do dětského pokojíku. Instalovali jsme kvůli tomu takovou tu zábranu na děti na schoditě. Přes den v naší přítomnosti se mohla pohybovat po přízemí a přes noc jsme jí nechávali spát na chodbě. Jediné, co za svoje štěněcí období zničila, byl svůj proutěný košík na spaní a také ohryzala omítku na rozích u dveří. Když povyrostla, tak přidala pár bot a několik kytek na zahradě a jeden filtr do vysavače Takže nám to dopadlo dobře, měli jsme tenkrát strach, že ohryže na co přijde. Ale stačili jí hračky případně cupovala tiskoviny....

Mira A
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 17:15
- Nahlásit

Zuzana T
Ahoj Zuzko, jestli chceš, tak se jukni k nám, dal jsem tam fotky z prvního turnusu v Alběři.....

Mira A
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 17:23
- Nahlásit

Jeste k te kosmetice a koupání. V tomhle jsme zatím asi trochu divní, ale Brůču koupeme v podstate každý den - v řece a nebo v rybníku. Ona pak uschne a když se rozčeše, tak je špína pryč. Šamponujeme jí akorát, když jedeme na výstavu a to máme nějaký normální psí šampon (pro psy s bílou srsti ) a jeden kartáč s takovýma zahnutýma drátkama. Zatím je to vše. I když nedávno jsem použil - světe div se - normální gel na vlasy. Ona má totiž na zádech u ocásku takový kousek, který jí trčí přímo vzhůru. Tak jsem jí to přetáhl, a když ten gelík zaschl, tak jsem jí rozčesal a bylo hotovo. Výsledek perfektní... Ke kosmetice Héry a kondicionerům, zábalům do ručníku atd.. jsme se ještě nepropracovali, ale jak se říká : nikdy neříkej nikdy...

Mira A
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 17:27
- Nahlásit

A můj poslední příspěvek pro tuto chvíli je jeden dotaz :
Včera jsem objevil, při prohlídce zubů u Broock, že se jí udělaly tři pigmentové skvrny na jazyku - černé barvy. Je to vzadu u kořene, takže když plazí jazyk normálník způsobem, tak to není vidět. Ale vypadají jako kaňky od inkoustu. Nesetkal se s tím někdo? Od čeho to může být? Je to v pohodě? Nebo jí něco chybí? - Jako třeba vitamíny ve stravě, či co?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 18:04 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Mira A
Čauky jdu se mrknout.
Tečky na jazyku má spoustu psů - je to normální.Nejcennější jsou takové ve velikosti mexického dolaru.

bilksa
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 18:13
- Nahlásit

Mira A
Tečky jsou naprosto normální - je to dost pigmentu.

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání