| Autor |
Zpráva |
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 15:52
- Nahlásit
Já budu muset nejspíš taky navštívit veterinu - Brita začala šíleně smrdět, hledala jsem žlázky, ale nic sem nenašla, budu to muset nechat na odbornících.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 17:02
- Nahlásit
bilksa Jj, na žlázky taky chodíme na veterinu, ale pokud je čistí střihačka při úpravě tak musím říct, že to umí lépe než doktor. On to mačká na zem a občas i na srst na ocase - to je pak pocuc na cestě domů - autem...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 18:20
- Nahlásit
Vlasta
máš mejlík
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 19:18
- Nahlásit
No já jsem to zažila u psů, ani nevím, jestli to fenky mají taky, ale jelikož je moje druhá fenka vykastrovaná, tak si říkám, že by to mohlo být ono.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 19:26
- Nahlásit
bilksakamarádka má feny - něm.dogu a velkou kníračku - a ty na to taky trpí, ale ne že by smrděly ( mě tedy moji psy smrdí) ale je to vidět na kvalitě srsti.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 19:58
- Nahlásit
No ovčanda teď šíleně líná, takže na srsti nic nevidím. Ale fakt smrdí, no radši tam zajedu.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 20:53
- Nahlásit
bilksa
Cathy na anální žlázky teď ke stáru také trpí a když je má moc plné začne " sáňkovat".Radši s tím běž,ono je to hodně dráždí a může se to i zanítit.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 07:11
- Nahlásit
Zuzana T
Mě se na to vet vždycky ptá jestli pes sáňkuje a mě tedy nesáňkuje ale smrdí Mě včera Greeny naprosto překvapil. Stojíme s mužem na balkoně a jak máme zasklený tak spodní část je neprůhledná, máme tam dvě proutěný křesla a stolek, koukáme ven - najednou se vedle mě něco usalaší a on Greeny - vyskočil na křeslo a z něj si dal přední packy na hranu balkonu a byl vyšší než já a koukal taky s náma - sám od sebe - nikdo ho to neučil. Napřed jsem byla potěšená jak je geniální ale potom mi došlo, že tam budeme muset zavírat tu horní prosklenou část, protože on by byl schopen vyskočit z druhého patra - pochybuju že ví, že to je vysoko.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 11:24
- Nahlásit
Vážení přátelé a účastníci Středočeského derby retrieverů (KCHLS),
při příležitosti konání I. ročníku dovoluji si vás pozvat
na přátelské posezení, které se bude konat
v sobotu 11.7.2009 Motelu Vítov.
(možnost posezení venku na terase i v restauraci)
Program:
19:00 – 20:00 hodin vystoupení skupiny Zlatý Orel
(tramp i country písničky) více o skupině zde
od 20 hodin tombola a poté opět do 22 hodin vystoupení skupiny Zlatý orel
srdečně zve Marie Šustová a tým organizátorů
vstupné dobrovolné, příspěvky do tomboly vítány
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 16:37
- Nahlásit
8 měsíční pejsek hledá nového majitele!!!!
Psala mi kamarádka,že si v úterý bere zpět svůj béčkový odchov - pejska/ největší puclík z vrhu - tyrkysáček/.Koupil si ho od ní mladý kluk a nakonec ho nechal své matce na krku.O psa je dosud dobře postaráno je zvyklý žít v bytě.Pejsek je z velmi zajímavého spojení Pinkerly Quien Sabe a Anastacia Vetcare Bohemia.Víte-li někdo o někom,kdo by měl zájem o dorostlejší,již vychované štěně volejte na tel: Marta Šnajdarová 777 303 731.Fotky a podrobnější info na www.thegoldenbracken.com
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2009 13:19
- Nahlásit
Je ten odkaz správně ? ... mě se zobrazuje zahraniční vyhledávací portál než stránky chs....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2009 18:50
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
nojo,je blbě
www.goldenbracken.com
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2009 20:12
- Nahlásit
My máme od rána mrtvý ocas - mám to nechat být a nebo se s tím něco dělá? To má Greeny ze včerejška z těch bahenních lázní co v nich byl naložený celé odpoledne...
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2009 22:18
- Nahlásit
Já jsem mu na zadek přivázala deku, aby kořen ocasu byl v teple Překvapivě si to nesundaval. Po třech dnech už zase mával na všechny strany. Prý to bývá i bolestivé, což se u Žufrika neprojevilo. To bylo vloni v lednu. Letos v dubnu měl něco podobnýho z Krušnohorskýho dogtrekkingu, kdy jsme byli venku dva dni v dešti. To se mu to zlepšilo ale do druhýho dne, stačila teplá koupel
Za současných teplot se celkem divím... kdy to lze také "chytit"
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2009 08:32 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
Cathy to měla několiktrát i u moře,bylo vedro,ale foukal vítr,takže jí ocásek zastydnul.chce to kořen ocasu zahřívat,buď být v teple,což je teď splnitelné nebo záda přikrýt.Já dával 200 ibalgin.Sice to není vhodné léčivo pro psa,ale mimořádně mu neuškodí,myslím.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2009 08:54
- Nahlásit
Zuzana TMy máme nějaké blbé období - doteď byl naprosto bez problémů a teď ta angína ( ABT ihned pomohly a už tedy nekašle) nemocný ocásek a ještě líná jako hrom - včera jsem ho česala venku a kolem nás byly oblaka chlupů.
Když čtu čím to je - tak si mylím, že chytil průvan když byl mokrý - jak je hnusné vedro mám doma otevřeno všude aby to protahovalo - to byla asi chyba. Dneska ráno je to o kousek lepší, ale eště ne úplně.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2009 09:46 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
To se spraví do dvou dnů.Dohlédni ať má kořen ocasu suchý a pokud možno neleží v průvanu.Není to nic katastrofálního,na tohle trpí hodně goldíků.Srst nech teďka bez česání ať mu vydrží do výstavy.
Cathy chudák dneska šlápla do mraveniště zrzavých mravenců a ti jí poštípali obě zadní tlapky.Pořád si to líže a klepou se jí ,chudince.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2009 10:11
- Nahlásit
Zuzana T Chudák Cathy - já jsem takhle odložila Kejsu na louce do trávy a děsně jsem mu nadávala, že neplní úkol - až potom jsem si všimla, že chudinka ležel v mraveništi.... skoro jsem se mu omluvila - bylo mi ho líto. Greeny po tom pátečním vykoupání má tu srst úplně příšernou ( musela jsem ho trochu vyšamponovat, bo to jemné bahýnko vůbec nešlo proudem vody dolů) ty staré chlupy mu stojí na všechny strany a vypadá že je širší než delší a na koberci mám bílé závěje. Ještě munilý týden nelínal a teď jakoby do toho skočil a srst jede dolů. Dávám pořád biotin, tak snad to pomůže....na to že výstava je za 14 dní myslím, že budeme v té nejhorší fázi.
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 12:54
- Nahlásit
Ahoj, můžu se zeptat, jestli někdo máte retrívra v bytě, jak se tam chová a kolik toho už stihl zničit? Za nedlouho si pojedu pro štěníka, tak na co se mam připravit Zuzko, koukam, že jste taky všude a děkuju za info na mail, určitě se někdy ozvu. Můžu se zeptat, jaké přípravky jsou vhodné na péči o srst (šampony, hřebeny..)?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 14:33 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Joowanaa
,no jo no.
Já používám kosmetiku Héry a na rozčesávání kartáč s drátky,hřeblo s otočnými hroty a rovný hřeben.: Mrkněte např. na :www.pesshop.cz
V sobotu se štěňata fotila,tak budou brzy na webu své domovské stanice.
Jinak já mám vbytě retrívra už 8 let a zatím to jako byt vypadá.Když jsem si přivezla tu mladší,tak ta měla zálibu v kobercích a plyšácích.Je jí teď 16 měsíců a ťuk ťuk už dlouho nic nerozkousala.Hlavně je důležité zabezpečit nebezpečné a také cenné věci.Dobrá je ze začátku ohrádka,která štěněti vymezí prostor a on se také tak brzy naučí,že nemůže všude.Alspoň moji psi nesmějí všude - ložnice,sedačka, postel - chudáci že jo?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 15:20
- Nahlásit
Tak myslím, že v bytě tu máme goldeny všichni
Já jsem osobně vůbec žádný problém neměla - Charlottka mi jen jednou rozkousala kabel od lampičky a od nabíječky. Jinak nic.
Co se týče péče o srst, tak na radu Zuzky jsem si pořídila šampón od Héry.
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 16:04
- Nahlásit
Takže teď máte v bytě dva? No, dost lidí se mi diví ( ti co psa vůbec nemají, nebo jen malé), jak si můžu pořídit tak velkého psa do bytu. Ale i kdybych měla domek, tak budu mít psy doma. Ohrádku už přítel chystá, cca 2x2,5m v obýváku. Zatim v něm kromě pár kytek nic nemáme ( nedávno jsme dodělali rekonstrukci), tak nebude mít ani moc věcí na demolování ( snad se nepustí do zdí ) Dneska už jsem objednávala pelíšek, misky a hračky ( a že se mi jich líbilo ).Na fotečky se těšim, budu sledovat jak roste. Používate i kondicionéry, popř. rozčesávače? Já na jorkšírku (bez PP) kupuju AllSystens kosmetiku, ale GR má přeci jen jiný typ srsti..
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 16:27
- Nahlásit
Joowanaa Já mám taky dva goldeny v bytě - první nezničil nic kromě oškrábání zdí ( omítku na panel) a druý zase nechával zdi na pokoji, ale v jemu vyhrazené místnosti okousal úplně všechno - až asi v půl roce jsme zjistili, že když ho necháme pohormadě s druhým psem a v celém bytě tak že dá pokoj a bude okusovat pouze staršího _ předtím měl pro sebe kuchyň a starší pes byl po celém zbytku bytu - oddělení byli takovými chlívkovými dveřmi - asi 1,2 a laťky od sebe - aby na sebe viděli.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 17:05
- Nahlásit
Joowanaa
Jednu fenu mám dost vlnitou,takže kromě šamponů používám splývavý kondicionér a mladší má srst rovnou až na pár vln na zádi a na tu používám splývač na záda a nabývací - volume kondík na zbytek.Bylo mi to tak doporučeno, používat šampon + kondík a musím dát rádci za pravdu,je to na srsti vidět.
Dva psy jsou lepší ,než jeden,dneska už to vím také a na lidi bez psů se nesmíte ohlížet. Pro ně jsme " divní " všichni .No asi oprávněně
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 17:13
- Nahlásit
Ahoj, tak se ozývám zase po dlouhé době a vidím, že máme nového diskutujícího... Tak AhojJoowano. k tvému dotazu: My máme domek a zahradu, takže naše Brůča je teď pořád venku. Ale má přístup i dovnitř, přeci jen je členem smečky. Když byla malinká, tak jsme ji měli pouze v domku, ale do podkrovní nikdy nesměla, kvůli schodům a také kvůli tomu, abychom jí zamezili vstup do naší ložnice a v neposlední řadě i vstup do dětského pokojíku. Instalovali jsme kvůli tomu takovou tu zábranu na děti na schoditě. Přes den v naší přítomnosti se mohla pohybovat po přízemí a přes noc jsme jí nechávali spát na chodbě. Jediné, co za svoje štěněcí období zničila, byl svůj proutěný košík na spaní a také ohryzala omítku na rozích u dveří. Když povyrostla, tak přidala pár bot a několik kytek na zahradě a jeden filtr do vysavače Takže nám to dopadlo dobře, měli jsme tenkrát strach, že ohryže na co přijde. Ale stačili jí hračky případně cupovala tiskoviny....
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 17:15
- Nahlásit
Zuzana T
Ahoj Zuzko, jestli chceš, tak se jukni k nám, dal jsem tam fotky z prvního turnusu v Alběři.....
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 17:23
- Nahlásit
Jeste k te kosmetice a koupání. V tomhle jsme zatím asi trochu divní, ale Brůču koupeme v podstate každý den - v řece a nebo v rybníku. Ona pak uschne a když se rozčeše, tak je špína pryč. Šamponujeme jí akorát, když jedeme na výstavu a to máme nějaký normální psí šampon (pro psy s bílou srsti ) a jeden kartáč s takovýma zahnutýma drátkama. Zatím je to vše. I když nedávno jsem použil - světe div se - normální gel na vlasy. Ona má totiž na zádech u ocásku takový kousek, který jí trčí přímo vzhůru. Tak jsem jí to přetáhl, a když ten gelík zaschl, tak jsem jí rozčesal a bylo hotovo. Výsledek perfektní... Ke kosmetice Héry a kondicionerům, zábalům do ručníku atd.. jsme se ještě nepropracovali, ale jak se říká : nikdy neříkej nikdy...
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 17:27
- Nahlásit
A můj poslední příspěvek pro tuto chvíli je jeden dotaz :
Včera jsem objevil, při prohlídce zubů u Broock, že se jí udělaly tři pigmentové skvrny na jazyku - černé barvy. Je to vzadu u kořene, takže když plazí jazyk normálník způsobem, tak to není vidět. Ale vypadají jako kaňky od inkoustu. Nesetkal se s tím někdo? Od čeho to může být? Je to v pohodě? Nebo jí něco chybí? - Jako třeba vitamíny ve stravě, či co?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 18:04 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Mira A
Čauky jdu se mrknout.
Tečky na jazyku má spoustu psů - je to normální.Nejcennější jsou takové ve velikosti mexického dolaru .
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 18:13
- Nahlásit
Mira A
Tečky jsou naprosto normální - je to dost pigmentu.
|