| Autor |
Zpráva |
Mathea
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 20:51
- Nahlásit
Zrovna jsme povecereli-muzi jsem osmahla jatra, psum jsem nandala hovezi s droby od Jesenicanu, muz k jatrum chleba a cibuli, psiska k masu rejzi a hlavkovej salat jo, ten salat Balousovi jede, nebo ho mezi masem aspon nepostrehl, takze mame prvni zeleninu, kerou sezere bez odmitani A behem dvou dnu dame s kamoskou dohromady, co chceme od vetamixu a bude objednafka..ted si jen rikam, proc jsem ty moje zviratka takhle nezacala krmit uz davno... Od patku se postupne meni spousta veci...vceta belejsich zoubku a naprostyho nadseni, kdyz panicka sebere misky a jde delat veceri
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 20:55
- Nahlásit
Mathea
ááá výčitečky jsou tady!!! Taky jsem si to tak říkala. Jenže pořád lepší někdy než nikdy, ne?
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 21:01
- Nahlásit
Naše psiska si dnes pochutnali na hovězím hrubomletým s mrkvičkou a k tomu dostali ty vitamíny Micro mineral - dnes nám to přivezli, musím je pochválit: jsou rychlí, objednávala jsem to v pátek.
Hovězí s droby měli pesani zatím jednou, ale chutnalo jim, tak určitě koupíme ještě. Měla jsem z Vetamixu ještě objednané hovězí jazyky, ale bohužel je neměli, tak ty budu muset sehnat někde u nás. Jazyky u nás měli velkej úspěch.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 21:01
- Nahlásit
vycitecky jsou fakt skvely slovo Jo no.. Jsem rada, ze jsem konecne odhodila vsecky obavy..a jeste k tomu zaroven privedla kamosku s jejim uzasnym hafanem.. Diky vsem za cenny rady a vubec..ze ste me k tomu nejak dostali
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 21:03
- Nahlásit
Kelly
Jazyky u nás měli velkej úspěch
no to je jasný, páč kolik jazyků znáš, tolikrát seš člověkem. Teda psem!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 21:04
- Nahlásit
Mathea
Diky vsem za cenny rady a vubec..ze ste me k tomu nejak dostali
no, výrobci granulí nás taky budou mít rádi
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 21:05
- Nahlásit
PetraK
No já teď taky lituju, že jsem těm našim chudákům nekupovala maso dřív. Ale za to jim to teď vynahradím.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 21:12
- Nahlásit
Ještě jedna věc mě napadla. Možná má někdo opačný názor, ale nedá mi to nenapsat:
díky peripetiím se psy u mé kolegyně jsem se dostala k informaci, že asi není dobře dávat takové ty sušené kůže, uši atd. A to proto, že to není řádně dosušené, může to způsobovat silné zažívací potíže a i mykózu. Ráda si věci ověřím a tak jsem si brnkla k veterinářce. Ta mi tohle potvrdila s tím, že tam zrovna nedávno měli psa díky sušenému uchu na kapačkách. Takže jsem vzala celé akorát koupené kilo sušených kusů kůží a ... vyhodila to. Tyto problémy prý nehrozí u věcí ze sušené bůvolí kůže, to prý je opravdu dosušené a tudíž bezpečné. Ovšem ruzné ty kůže, ucha atd - tam hodně také záleží na tom jak to má prodejce uskladněné. Veterinářka, říkala - cituju: že by to svému psu nedala ani kdyby to bylo poslední jídlo na světě.
Jak jsem koupila tak prodávám. Možná to bude někomu k užitku, možná ne. Ale nedá mi to nechat si to pro sebe.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 22:22 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
PetraK
A to proto, že to není řádně dosušené, může to způsobovat silné zažívací potíže a i mykózu. Ráda si věci ověřím a tak jsem si brnkla k veterinářce. Ta mi tohle potvrdila s tím, že tam zrovna nedávno měli psa díky sušenému uchu na kapačkách.
Jo, s tim souhlasim. Treba od vetamixu jsem mela podvakrate pytel usi a nedosuseny, smrad horsi jak neprany drstky, sem chtela napsat. Dala jsem to vetrat a i tak to psove casem schrouply bez problemu. Vazovice jsou ususeny opravdu, ty beru pravidelne, stejne tak susena praseci kuze.
A k tem problemum, tak kdyz vidim, ze je ucho misto susenyho vlhky a pochoduje vlastni silou, tak ho psum nedam. Nektery pes ma traveni jemnejsi, kdyz vidim, co obcas venku v nestrezeny chvilce ty nase prasata sezerou za hnusy, tak by musely byt na kapackach co mesic.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 22:38
- Nahlásit
Fifi
no já teda u tý veterinářky řešila hlavně ty mykózy. Říkala, že to je svinstvo. Ptala jsem se, jestli na to zabere, když jsem to měla venku a přešlo to mrazem. Ujistila mě, že nikoliv. Jedině mě napadlo to nechat přejít varem?? Ale to je asi blbost, což?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 22:40
- Nahlásit
Dáška
Znáš Futuramu?
Jediné zuby, kterými můžete jist jiné zuby!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 22:49
- Nahlásit
PetraK
Jedině mě napadlo to nechat přejít varem?? Ale to je asi blbost, což?
No zkusit to muzes, ale smrad to bude asi neskutecnej.
Takže jsem vzala celé akorát koupené kilo sušených kusů kůží a ... vyhodila to.
Takova skoda.. Nevim teda, od ktery firmy si ty suseny kuze mela, ja od vetamixu a fakt v poho, zvejkaly to i stenata a no problem.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 23:02
- Nahlásit
Fifi
no já taky od nich - nechtěla jsem psát, aby si to někdo nevyložil jako blbou reklamu, protože to tak nemíním. No škoda to je, já vím. ale zasejc se mi nechtělo mít olezlýho psa. To už jsem si prubla u toho prvního a ¨nic moc. Kožní věci jsou nadlouho, tak jsem si řekla, že to prostě vyhodím, no .
To s tím smradem je fakt, to by asi v okolí neprošlo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 23:12
- Nahlásit
PetraK
no já taky od nich - nechtěla jsem psát, aby si to někdo nevyložil jako blbou reklamu, protože to tak nemíním.
A tak kdyz mi neco nesedi, a psum nechutna, klidne to napisu narovinu.
Kožní věci jsou nadlouho, tak jsem si řekla, že to prostě vyhodím, no
Ja ti rozumim, kdyz mas takovy zkusenosti, taky bych to nepokousela. Ale jinak, prave kozni problemy vesti nejaky jiny problem, s celkovou imunitou a tak...
A praseci hlava sklidila uspech, jeste jsem tam prihodila veprovy jazyk. Ve vyvaru uvarena ryze a zelenina, boule se jim delaly za usiskama.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 07:35
- Nahlásit
All
Lidičky, mám dotaz...Vzpomněla jsem si, že na nějakých stránkách píše panička (páníček) RR o krmení masem...Jen už jsem zapomněla, jaká je adresa.... Byl tam i jídelníček na týden s fotkama.... Nevíte někdo???
|
želva
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 08:00
- Nahlásit
all
ty kopřivy mohu dávat psovi jak často? klidně i děnně?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 08:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
želva
nedávala bych je pořád. Bráno podle toho, že když se dělá kopřivová kůra pro lidi, tak je to taky asi tři neděle???? a pak se vysadí. Dávala bych s přestávkama. Teď na jaře jsou nej, jak jsou mladý, tak si případně nasuš, nebo nacpi do mrazákau.
Jako přiklad toho, že to nechce podávat dlouhodobě, můžu posloužit vlastní osobou, páč jsem kdysi dala hezky zjara kopřivovou kůru, pila denně půllitříček mnohem víc než ty tři neděla a pak.... jsem byla jeden velkej pupen . Divím se , že na mě nenarostlo listí
střídej to, třeba s pažitkou, majoránkou, petrželí a tak.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 08:43
- Nahlásit
Já jsem kupovala teď od Vetamixu sušené hovězí uši, šlachy i pamlsky z buvolí kůže. Teda smrdí to děsně, ale jinak to vůbec nevypadá špatně. Pesani se za tím mohli přetrhnout.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 09:31
- Nahlásit
Já koupila od Vetamixu zatím jen prasečí rypáčky a sušený plíce, on mě ten zmetek Gary třeba ty tvrdý sušený uši nežere. Takže prasečí uši podávám jen čertvě uzené, takové ty měkké a co nesežere hned, tak to narvu do mrazáku.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 09:40
- Nahlásit
Mel
hele, a kde bereš ty uši uzené, měkoučké? to jsem ještě nikde neviděla -a tvrdý mu dávat nemužu (sušený) protože se to vždyckysnaží zhltnout celý, pak se mu to vzpřící v krku, a já to tahám ven no koméédie dycky pak to završí tím,že mi to doma celý pobleje..........
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 09:42
- Nahlásit
Tomu se říká klasická strava
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 09:48
- Nahlásit
Jo, ty prasečí rypáčky prý mají pesani moc rádi, tak to vyzkoušíme zase příště. Celkem se tam dá vybírat z těch sušených pamlsků.
Naše psiska jsou taky hltouni, ale zatím jsem jim teda z krku nic tahat nemusela.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:03
- Nahlásit
Mucholabka
Kdestooo zehnala???
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:11
- Nahlásit
Silwuska
To ulovili.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:13
- Nahlásit
Mucholabka
to se tak někdo má, když si psi obstarávaj potravu sami, to se pak ušetří za krmení
|
želva
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:26
- Nahlásit
mohu dát psovi do žrádla i šalvěj?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:38
- Nahlásit
Mucholabka
heh, estli se dá lovit přímo uzený, tak to du taky
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:42
- Nahlásit
Mar
no, Bára objednává na akce MSC, ale někdy jsou holt měkký, nekdy tvrdý a teď posledně mi jich pár přivezla Eva od Amonka a Niobky, kupuje to někde v lidském řeznictví...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:44
- Nahlásit
Mel
aha,tže někdy před nějakou akcí se to dovím jak?
zrovna jdeme na tu víkendovku ted co bude asi za měsíc, tak třeba že by to vyšlo už rovnou
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:59
- Nahlásit
Mar
normálně rozesílá dopředu mejly...
|