Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2008 16:54
- Nahlásit

Jimmi
co nesní Jimmy, sní Sandy,
to on jako sezere vse i kdyby mel prasknout, pokud jde o maso
asi to zkusim...ale kruty se bojim...pripada mi to jak kure

brut
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2008 16:58
- Nahlásit

nika00
krůta má 7 druhů masa... takže se bát nemusíš

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2008 20:01
- Nahlásit

PetraK
díky za prima odkaz
tady máš eště něco ..
http://www.baron.cz/pes/prirodni-lekarna/clanky/vy ziva-psa-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0

mac1
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2008 20:30
- Nahlásit

kupuji i hovězí hrubomleté a i mleté hovězí s droby , tedy levné maso a ani psi ani já nestěžujeme ....a teď si stěžují, protože jsem sáhla po myši a zvrhla jsem skleničku s červenýýýým

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2008 20:33
- Nahlásit

davidkova renata
jojo, už jsem tam koukala před časem - myslím, že naposled , když se do mě navezli na jiným fóru ti chytří umělci. Ten odkaz je taky zajímací.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2008 20:35
- Nahlásit

mac1
protože jsem sáhla po myši a zvrhla jsem skleničku s červenýýýým

když se do mě navezli na jiným fóru ti chytří umělci
Atsi trhnou protézouCopa to bylo za foru???Abysem tam nelezla

Silwuska
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 08:00
- Nahlásit

Jitkha

A jeste nejaky odkaz na recepty...
http://www.dogforum.sk/viewforum.php?f=47

...jo mozu sa sem davat odkazy na ine fora??

Silwuska
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 08:31
- Nahlásit

isdpch
Nefim na nasom to pan admin zakazal asi konkurence?...

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 08:38
- Nahlásit

davidkova renata
na Hafu to bylo, tam se může jen granulovat

Silwuska
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 08:48
- Nahlásit

isdpch
nase forum...slovanske klik moj odkaz...

Mathea
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 09:23
- Nahlásit

Hele a jak to delata s coklikama, kdyz jedete treba na tyden pod stan? Vozite s sebou, nebo zjistujete, kde je nejblizsi reznik atd?

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 09:32
- Nahlásit

Mathea

no já s sebou beru ty granule.To je jediný, kdy po nich sáhnu. Jinak kolegyně jezdí do chatiček a tak s sebou tahá maso i na dovču. Někdo to řeší konzervama. U našeho prvního psa-páč granule nebyly jsem mu žrádlo zavařila do sklenic. ale to byl malej pes, to nebyl takový objem jako teď.

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 09:54
- Nahlásit

Mathea
mám psy naučený na oboje a když někam jedem, nebo zapomenu dát rozmrazit maso dostanou granule. Nemaj problém, akorát bobanů je 2x tolik.

Mathea
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 10:01
- Nahlásit

Hm...Asi bude zmena u mejch hafanu. Mladej je hubenej, sice nasvalenej, ale hubenej a granule uz mu faakt nejedou..zatimco kdyz mu koupim syrovy kureci krky (kilo za 20Kc), je jak divej... Jeste musim prozkoumat, jak to vsecko vychazi, ale laka me to uz delsi dobu..

Jitkha
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 10:09
- Nahlásit

Všem mockrát děkuji za odpovědi a odkazy a postřehy, jak bude chvilka, tak prostuduji.
Teď už skoro dva týdny krmím pesana klasickou stravou, protože nám došly granule a než jsem je objednala a než dorazily... (za což jsem teď ráda, protože už se rozhoduju, že přejdu na maso asi rok a furt jsem z toho měla obavy). Hodně mě překvapilo, jak měl najednou malý bobky. Na granulích kadil tak 3x až 4x denně (nepočítám, že při delší procházce i na etapy, to by pak bylo snad i 8x denně) a navíc pěkný hromady. Teď je to tak 2x denně a hromádečka, jak od malýho psa. Už i proto jsem se napevno rozhodla pro normální stravu, prostě jsem to vyzkoušela a když ještě navíc čtu všude jen samou chválu. Abych pravdu řekla, tak jsem snad ani nenarazila na jediný negativní názor od někoho, kdo takto krmí...

to Fifi
Taky mám roťáska a v květnu očekávám další rottí přírustek

Jitkha
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 10:30
- Nahlásit

Ještě jedna věc, když jsem si to tak spočítala, tak mě to vyjde skoro levněji než superprémiový granule...

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 10:36
- Nahlásit

Jitkha

jo to vyjde určitěm, pokud jsem tehdy dobře počítala. A člověk ví, co do toho dal.

Jitkha
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 10:43
- Nahlásit

PetraK
no právě. Já prostě granulím už moc nevěřím, výrobci udělali velmi šikovný marketingový tah a roznesli nejen mezi obyčejné pejskaře fámu, že jen granule dají psovi vše, co má mít a na normální stravě není skoro schopen fungovat. Lidi pak mají strach, aby pejsek nestrádal a tak dál kupují drahé granule, po kterých má pes průjem, po dalších zas škaredou srst, další nechce žrát...

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 10:46
- Nahlásit

Jitkha

no já si právě všimla, jak často lidi řeší, že už nevědí jaký granule kupovat, pes nechce tyhle, támhlety, tůdlety. A tak nějak jim nedojde proč asi. Jo jsou pesani notorický nejedlíci, ale na klasické stravě jich tolik s jídlem zlobit nebude jako na granulích.
Granule nezatracuju úplně - taky po nich někdy sáhnu. U mého prvního psa to asi taky kvůli dietě bylo řešení. Ale když je ten pes zdravý, tak sama pro sebe vidím tohle jako lepší řešení.

Jitkha
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 10:52
- Nahlásit

PetraK
to já rozhodně taky nezatracuju, je to praktická věc. Když pojedu s pesanem někam na tábor, nebo prostě nestihnu něco rozmrazit, připravit, tak dostane granule. Já si taky občas dám polívku ze sáčku

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 11:53
- Nahlásit

Jitkha

Jen si tak říkám, jak to ale řeší někdo, komu pak pes dělá brikule s granulema? Já mám výhodu, že to pesan neřeší zdlábne všechno. Ale co takoví ti vybírači?? Je tu někdo s takovým přístupem psa? A jak to řešit?

Mathea
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 12:13
- Nahlásit

to je prave nas problem..Cubina zdlabne co ji do misky hodim, ale mladej si vybira. Holt to vidim tak, ze kdyz pak nekam pojedeme, tak dostane granule s "cimsi", aby se nadlabnul... Ale co jsem to ted vsecko studovala, je to masakr a pustime se do toho.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 12:16
- Nahlásit

Mathea
já jsem začla nenápadně a skončilo to tím, že jsem si od kolegyně koupila postarší mrazák na maso pro psa . Tak ať to hafanům sedne a jste spokojení fšicí.

Mel
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 12:19
- Nahlásit

Jitkha
kupují drahé granule, po kterých má pes průjem, po dalších zas škaredou srst, další nechce žrát...
no, nevim, co považuješ za drahé granule, ale třeba já si na "drahé" granule nemůžu stěžovat, rozhodně mi na nich pes prospíval perfektně, chce to vybrat kvalitní a ty jsou opravdu dražší než ty tesco granule...

PetraK
Ale co takoví ti vybírači?? Je tu někdo s takovým přístupem psa? A jak to řešit?
Úplně jednoduše - nedostane nic jiného . Navíc, granule používám většinou, když se psem někam jedu, takže tam má mnohem větší zátěž a je fakt hladový. Ví, že nic jiného nedostane, takže to slupne.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 12:28
- Nahlásit

Mel

taky jsem si to tak myslela. Prostě máš smolikova. ale ustát to . Fakt jsem ráda, že tohle nemusím řešit.

Mathea
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 12:42
- Nahlásit

PetraK:
no to je prave vono ze jo, sem zvedava, jak se bude tvairt maminka na to, az ji reknu, ze v tom dolnim mrazaku bude jen maso pro psy)) ale holt to bude muset ustat, mladej kadi hodne casto, ne zas nejak priserne velky hromady, ale potrebuju, aby trochu nabral, na to ze to je GR je to fakt takova zizalka.

Jitkha
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:18
- Nahlásit

Mel
za drahé granule z těch nejznámějších považuji třeba Eukanubu, Royal Canin, Hill's... Jak už jsem psala na začátku, krmila jsem odmalička Eukanubou, pesan byl celkem v poho, i když se občas ofrňoval a to je přitom extražrout. V posledních měsících mi začal hubnout a to jsem mu přitom dávala skoro dvojnásobek, co by měl mít, takže mi pytel cca za 1 500 Kč vyšel +/- tak na tři týdny.

Kelly
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:26
- Nahlásit

PetraK:
Mám velkýho psa. Od štěněte odmítá jíst granule a pokud náhodou nějaké aspoň trochu baštil, měl po nich průjem. Vyzkoušeli jsme všechny možné značky, převážně superprémiová krmiva:Např. Royal Canin, Eucanuba, Proplan, Nutram, Mastery, Hills, ANF, Nutrience, naposled Platinum Natural...
Do roku a půl byl náš pesan spíš hubenější (málo jedl, hodně běhal, k tomu se občas připojily trávící potíže), teď co krmíme masem, vypadá fakt dobře. Hodně zesílil, zhoustla a dorostla mu srst, krásně se leskne. A to jsem si vždycky myslela, že takhle dobře psi vypadají jedině po granulích.
Nejdůležitější pro mě je, že pesanovi konečně chutná. Že už ho nemusím náhánět s plnou miskou a přemlouvat ho, aby aspoň něco snědl. To bývalo divadlo!

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:32
- Nahlásit

Mathea
maminka to asi bude těžko rozcházet, když jí zatakuješ mrazák

Kelly
jojo, jak jsem psala, mám žrouta, ale i tak je na něm vidět, že se na normální jídlo těší víc než na granule. Však já taky upřednostním knedlíčkovou polívku od maminky (sama se s tím patlat nebudu ), než tu z pytlíku.A vo tom to je.

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:33
- Nahlásit

Jitkha
Hodně mě překvapilo, jak měl najednou malý bobky.
Presne tak. A navic odpada nadmerne prdeni (pokud si teda naahodou cuba neotevre, kam nema, a nesezere tri kila masa ). Taky mám roťáska a v květnu očekávám další rottí přírustek
Faakt? tak nekdy zavitej mezi rotviky tady na foru!

A jinak - na akce a tabory taky vozim granule, tyden krmeni srotem psice nezabije. Dostanou do nich konzervu a je to.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání