| Autor |
Zpráva |
Kelly
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:39
- Nahlásit
No jo, taky máme malej mrazák. Nějak to tam ale vždycky narvu. Psi jsou u nás přednější.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:49
- Nahlásit
Kelly:
Jo, to je presne ono! Tyhle divadlka (panicka ti to sni, kdyz nebudes zrat ty) tu hrajeme skoro porad a stejne to k nicemu nevede. Zapojime spodni mrazak a bude.
Ted nevim, esli mi to neuniklo-vy co kupujete maso primo od reznika, nechavate ho premrazit? nebo davate fakt cerstvy? Jeste nevim, jestli se tu pujde domluvit na nejakym vhodnym masicku pro ty moje dve zrudicky za dobrej peniz, ale jen tak pro info
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:52
- Nahlásit
jéžiš, já mám takovou radost, že jsou i normální lidi, že hned nedostanu po čuni, když se tohle téma rozeběhne
|
Jitkha
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:53
- Nahlásit
Fifi
S prděním souhlasím - za těch pár dní, co krmím normálně si snad ani jednou neprdnul, ale včera večer když dostal něco masa a k tomu i granule, který jsem mu včera dovezla (nově místo Eukanuby Royal Canin), tak dneska prdí tak, jak snad ani po předchozích granulích. Doufám, že to je jen nějaký dnešní "omyl".
Děkuji za pozvání na rotvíkovský fórum, ráda někdy zavítám, problém je v tom, že jsem velmi nepravidelný diskutovatel, takže se pak tak nechytám
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:53
- Nahlásit
PetraK: (pardon, ale nejak mi nefungujou citace)
Ja myslim, ze to prezije, problem bude, kdyz vemem pulku prasete, coz obcas delame na lidskou potrebu teda..Fakt nevim, kam to pak narvem, ale tak pres leto snad probehne stehovani a mrazak bude jen MUUUJ )) A kdyztak sezerou psiska i to prase. Zas ale bude mamina spokojenejsi, ze nkupujem drahy granule, kdyz pak vidi, ze to mladej stejne zrat nechce
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:58
- Nahlásit
Ahojte lidi taky o tom dost uvažuju...Mám ročního bafana, od mala neustále nějaké problémy s granulema a ani je moc nechce žrát... nejhorší na tom je, že mu žádný moc nesedí - neustále nějaké průjmy - a mně už se nechce experimentovat.... je hubenej jak lunt (je to aktivista.. ) jen se trochem bojim, jestli nejni moc brzo, je mu rok a měsíc a je to ovčák... Ale asi to chce překonat ten prvotní strach a jít do toho...jen nevím, on jako je zvyklej žrát i jiné věci, ale jednou jsem mu udělala syrové hovězí s přílohou a on měl pak druhej den průjem jako blázen..Ale když ho budu převádět postupně, by neměl být problém, ne?? Ty jo, teď to ještě zrealizovat..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:00
- Nahlásit
Mathea
No když mám lidský - třeba kuřecí, tak to frknu normálně hned. KDyž vetamixový, nechávám v mrazáku. Máš-li někde v okolí Globus - zkus si ohlídat odřezky. nevím, jestli je to dostupný všude, ale u nás měli čas od času k sehnání třeba 10 kg pytel masových odřezků a pěkných za 60,- káčé. Normální čerstvé maso pro lidi, jenže už odřezky co se neprodají -třeba se šlachou a tak, ale psovi je to pochopitelně fučík.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:02
- Nahlásit
Montik
já jsem taky přešla v roce. Nejdřív jsem vařila a pak přešla na syrový. Když začneš převádět - prubni to nejdřív přes víkend, ať máš šanci to řešit, kdyby byl pesan z těch co mu to bude dělat zpočátku problém.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:04
- Nahlásit
Mathea
Jo jo, přesně tohle divadýlko u nás probíhalo každej den. To furt bylo: Nó papej hezky, bašti... Pes nejedl a to už jsem byla fakt vzteklá: Tak budeš sakra žrát nebo to mám dát Eny?! (Náš druhý pes). Mimochodem, jak všichni tvrdí, že když máte víc psů, že nežravec začne taky jíst, tak naše Héra je živým důkazem, že to tak není. Té je úplně jedno, když jí druhý pes vylizuje misku.
My kupujem maso z Vetamixu, takže mražený, hlavně hovězí-hrubomletý, kusový a jazyky. Ale kupuju to společně s kámoškou, nemám kde skladovat 50 kg masa, což je prý minimum, které si u Vetamixu musíš objednat.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:10
- Nahlásit
Montik
Taky jsem se dřív bála přejít s pesanem na maso. Je to obří plemeno, tak jsem měla strach, že mu můžou chybět důležitý vitamíny, ale je to v pohodě. Přidávám Roboran, teď se chystám přejít na vitamíny od Barona a pesanovi dávám 2 x týdně prasečí nožky, takže by to mělo být ok.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:14
- Nahlásit
Montik
Mathea
holky jenom nezapomeňte, že nemůžete krmit jen jedním druhem masa a taky,že je musíte postupně zvyknout i na vnitřnosti. Nám to teda problém nedělalo, ale někomu může. Vždycky to prubněte o víkendu. To stejný třeba s vločkama - spařenýma. zase zkusit co to udělá a zvolit k tomu víkend. A taky dávejte bylinky - pažitku, petržel, spařený kopřivy atd.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:15
- Nahlásit
Jitkha
ale včera večer když dostal něco masa a k tomu i granule, který jsem mu včera dovezla (nově místo Eukanuby Royal Canin), tak dneska prdí tak, jak snad ani po předchozích granulích. Doufám, že to je jen nějaký dnešní "omyl".
Novy druh granuli - a do toho maso.. Stat se muze. Ale jak rika babicka, lepsi jeden prd nez sto doktoru. Tak zustan jen u masa, sak inspirace tu mas vic nez dost.
ráda někdy zavítám, problém je v tom, že jsem velmi nepravidelný diskutovatel, takže se pak tak nechytám
Ale no tak.. zase tolik se tam toho nenakeca.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:17
- Nahlásit
PetraK
Ohoo, dekuji za radu s Globusem, zkusim se tam nekdy stavit, az pojedu kolem. Reznictvi tu mame tri, tak snad nekde od kazdyho neco splasim, domluvim. Ja se na to tesim vic, jak ti psi )
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:24 - Změnil/a: Mathea
- Nahlásit
PetraK
vsak vim, vim, studuju celej den Pozitivni vidim i to, ze treba i ja budu vic zrat ovoce a zeleninu. A jak pise Kelly s dvema coklikama, ze pak zerou oba..mam uplne stejnou zkusenost, Balous od svoji misky odejde a necha Bublinu, aby to dozrala a ta je pak jak sud.. (teda ted uz ne, ale chvili diky tomuhle byla). Kdyz sem jim obcas neco ukuchtila, vylizali misku oba.
navic, nekrmim svoje psy jen granulema, dostavaj i odrezky a kosti, to zas ne ze ne, takze lecos odzkouseny uz mam. Spareny vlocky taky, nesnazila jsem se, aby meli stravu jenom jednotvarnou.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 15:04
- Nahlásit
Mathea
tak to bys neměla mít problém z přechodem. teda myslím s přechodem na tu klasickou stravu
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 15:06
- Nahlásit
Silwuska
prilohy hocico
to jsem jednou zkusil a meli tyden prujem..ale mozna to je tim, ze byla kremzska. zkusim normalni.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 15:22
- Nahlásit
PetraK
Myslim, ze ne a ze jim to jen prospeje, urcite mladymu. Je to fakt desnej posuk, litaj ako magor, poad chce delat a hubnu a hubne at se do nej snazim futrovat kolik chci granuli. A ja se mu vlastne ani nedivim...
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 15:25
- Nahlásit
argosek
Skuste dižooonskou pane...ta je dobra na zastavenu stolicu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 15:41
- Nahlásit
argosek
prilohy hocico
ale píše se to hocicó
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 15:43
- Nahlásit
Mathea
uvidíš, že se srovná. zase na druhou stranu - nevím, teda jak moc hubený je - ale v tuhle dobu lepší na klouby, než aby byl koule.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 15:48
- Nahlásit
PetraK
ale to jistee, je mu rok a pul, ja nadherne nasvalenej, ale leze z nej ta pater moc. Jako ja ho rozhodne nechci prekrmovat, jestli ma proste natolik rychlej metabolismus a vse mu jde do svalu, nemam s tim problem (i kdyz hladit mu hrbet je docela drsny ne, nejni na kost, to zas jako fakt ne). Ale mam takovej nejasnej pocit, ze prechod mu fakt jen pomuze a ze se mozna pak i trochu spravi..rozhodne to jeho kadeni neustaly..
rozdelejes krmnou davku na vic ve dni? Nebo davas dospelymu psisku jen jednou?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 15:51
- Nahlásit
Mathea
já rozděluju - půlku ráno a půlku večer. O víkendu občas svačinka . Nechci aby to do sebe narval naráz. Dělím i granule, když už je dávám. Ešus je aktivista -po žrádle nejaktivnější a kdyby měl ten bachor nacpanej, tak nevím.
A taky pak tolik nehltá, může to pomoci třeba i od toho, aby nesomrákoval po zemi, kde co kdo nechal a tak.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 16:07
- Nahlásit
PetraK
nene pani...hočica
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 16:19
- Nahlásit
Silwuska
hočica podle vzoru Kočica
stejně je to boží, jak se s tím dvojjazykem dá blbnout
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 10:34
- Nahlásit
heh, tak jsem objezdila rezniky zdejsi. Kureci skelety (fakt hdone masa na nich) za 15Kc/Kg, hovezi plice 15Kc/Kg (tam mivaj i hovezi odrezky a takove hovadiny ), kruti krky teda za 40, to sezenem este nekde nejaky levnejsi. Tak zatim dostali kazdej po skeletu a volizujou se az za usima Bublinka spapala i bananku kousek, Balous si bude muset zvyknout...A plice zatim jedou jen Bubline, takze Balousovi vecer trochu povarim, na to je zvyklej. Uf..uz ten lisovanej srot nechci ani videt
Jeste pak budu muset nejaky druhy masa (ryby, vnitrnosti atd) doobjednat od vetamixu, abychom meli doma vsecko a bylo to peken pestre...Ale je to supr
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 10:41
- Nahlásit
Mathea
ááá další co se chytila drápečkem!!! To je fajn, že to šlape.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 10:47
- Nahlásit
isdpch
anebo taky ne, Čert nic takového nevezme do huby a pokud nepadá hlady
to máš těžký,Nyný zase sežere naprosto cokolif co jen vzdáleně naznačuje,že by to mohlo bejt poživatelný.Někdy ani neni..
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 10:47
- Nahlásit
isdpch:
ty dycky umis cloveka potesit Uvidime, plice jsou uz nalozeny v mrazaku (oo, to bude lae prekvapeni pro maminku, az budou same pytlicky psiho zradla), kdyztak je obcas povarime, na to jsou zvykli od dob, co si jednou za cas bereme pulku prasatka. Ryby maj taky desne radi, hovezi-to nevim, to tady nezeremem ani my, tak jsem zvedava
smeeejd jeden, se bojim, ze to samy bude Balous, ale tak poridime extra silnej mixer a udelam mu masovo-zelenivo-ovocnou kasi
Jinak se prave chci jeste stavit tady ve zveroprodejne, esli nemaj namrazeny nejaky pekny maso, ale tam mejvavali vetsinou jenom nejaky tlacenky a pastiky a to neci.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 10:55
- Nahlásit
davidkova renata
<i>Nyný zase sežere naprosto cokolif co jen vzdáleně naznačuje,že by to mohlo bejt poživatelný.</i> to znám, třeba takový papír od salámu, to je ňamka
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 11:00
- Nahlásit
pche, hlavne obal od pasticky i s tim kovovym Ceckem...Jsme pak meli s pritelem opravdu romanticke prochazky, kdy jsme se v noci samozrejme doubali v kazdym bobecku...
|