| Autor |
Zpráva |
otoson
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 10:05
- Nahlásit
nika00
zítra čekám závoz z vetamixu a před chvílí mi volala pani, že ryby nemají (ani minule mi je nepřivezli) a ty rybí piliny co mají v nabídce už nekupuju protože to je samá zmrzlá voda.
jinak jestli nechceš kuřecí můžeš zkusit libový hovězí kostky, myslím že mají i telecí maso
někdo tady psal o strachu ze syrovýho vepřovýho - má to částečně svoje opodstatnění: prasata mohou být nositeli tzv Aujeszkyho choroby neboli pseudovztekliny a to je pro psy konečná během pár dní. Něco k počtení je zde http://www.vetweb.cz/projekt/clanek.asp?pid=2&cid= 3560
|
zwergpincher
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 10:06
- Nahlásit
nika00
ryba by mela byt bez problemu, max jesli je mensi pes, tak vyndat ty velke kosti, ale jinak by melo stacit nakrajet
Jinak vetamix je asi teda fajn
objednavat budeme, ale jsme z Ostravy, takze ???
Mozna zkusit tu rybu a hovezi, jesli mu kure nejede....muze to byt prechodne, nez si zvykne, preci jen par let (u nas i mesicu) na granulich, udela se zazivanim asi sve.....mozna pro citliveho psa je fajn pridat ze zacatku nejaky ten laktobacil, to pomuze na dobre bakterie
|
zwergpincher
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 10:08
- Nahlásit
otoson
ohledne pseudovztekliny, tezko rict no, ono preci jen v nasich podminkach a maso pro lidi by snad nemelo obsahovat zadne takove.....no ale clovek nevi.
Ja nemuzu rict, ze bych se az tak bala, ale veprove nekrmim, vlastne jo jednou za cas varim veprove usi
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 10:12
- Nahlásit
otoson
no ja se toho veprovyho taky bojim, takze ho radsi nebudu brat...a jinak z nejakeho reznictvi nebo odnekud jakou rybu mam sehnat?
zwergpincher
no mensi pes ma 20kg a ten vetsi 30kg, takze zas nejak extra maly nejsou. ja jsem z prahy, takze ostrava je trochu mimo
jinak kdyz jsme davali syrove, tak to vsechno temer vdechli i kdyz to bylo na male kousky, jak to porcujete?
|
zwergpincher
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 10:17
- Nahlásit
ryba je jedno, zkuste slede, makrelu....co te napadane, no my porcujeme, bo nasi pesani maji 5 kilo a kdyz jim dam treba mensi skelet, tak jedna je schopna ho zhlnout na dvakrat a pak ho zase davy ven, ale jinak porcovani zalezi na tobe....
Taky se da resit, kdyz pes nechce zeleninu, nebo to maso zhlta v kuse, tak to proste manlit a zamichat a je to
|
zwergpincher
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 10:22
- Nahlásit
Mucholabka
nevis kde najdu vice info o tech seltlickach z jarosova?
nejak je tu nove tema ale nevim o co jde a kde to najdu, diky
|
otoson
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 10:29
- Nahlásit
od toho vetamixu se dají brát i granule,,,myslím že musíte vzít minimálně z celkových 50kg aspon 30kg masa (lepší bude tam zavolat a zeptat se, jsou opravdu ochotní) já takhle bráchovi beru pro psa hillsky za bezkonkurenčních 1300 za 15 kg pytel,,,,pro nás to ovšem znamená že jedna zavážka je bezmála 100kg zkuste si to pak vyskládat,,,je to fuška
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 10:37
- Nahlásit
otoson
Ten odkaz na stránky pinčů - krmení je super.
Vitamíny dávám pesanovi jen 3x týdně Mikro mineral od Barona. Nechci to přehánět, taky si myslím, že v syrové stravě jich je dost. Můj pesan občas stávkuje s jídlem, takže jen kvůli tomu mu ty vitamíny raději přidávám.
Mimochodem, taky jsem si brala na zkoušku od vetamixu ten celý hovězí sušený penis. Strašně to smrdí, ale pes byl nadšenej, hned to chtěl. Kousek jsem mu nechala sníst, ale dlouho se v tom smradu vydržet nedalo, tak "mňamka" musela putovat na balkon.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 11:32
- Nahlásit
nika00
já budu objednávat Vetamix v pondělí, v úterý závoz... mrkni se do tématu maso z vetamixu praha...
|
Jitkha
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 11:38
- Nahlásit
Taky se chystám časem nakoupit od Vetamixu. Ale někde jsem četla (možná to bylo i na nějaké diskuzi z cz-pes), že občas dovezou zkažený maso. Stalo se vám to někdy?
|
otoson
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 11:43
- Nahlásit
stává se spíš v létě kdy jsou vedra, že maso dovezou trochu povolený - ne úplně zmrzlý, ale moc to neřeším a nahážu to do mrazáku. Spíš mně štve, že je snad v každým závozu pár kousků, které mají prasklý obal, což zrovna u masa, který chcete dlouhodoběji skladovat vadí,,,
|
nels
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 11:57
- Nahlásit
zwergpincher
tak s tim odkazem na holisticshop jsi me ted uplne popletla,vubec nevim co mam objednat..
co mam podle vas pridavat 3letemu RR v normalni zatezi? krmim syrovym od vetamixu+zeleninka+CanVit na srst nebo rasy od vietnamcu
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 12:10
- Nahlásit
Ten prasklej obal jsme teď taky měli, ale jen u hovězího s droby. Jinak bylo všechno v pohodě.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 12:14
- Nahlásit
Jitkha
no, stává se, že nějaká várka je smradlavější než jindy, ale zase tak moc často to není - mě se to stalo myslím zatím jednou... ale pesanům to vůbec nevadí, naopak, ti to přivítaj
otoson
Kelly
Prasklý obaly mám snad pokaždý, ale zase až tak moc dlouho to neskladuju, já objednávám vždycky tak na měsíc, na měsíc a půl
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2008 12:21
- Nahlásit
Taky bych řekla, že smradlavý maso psiska spíš uvítají.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 14:16
- Nahlásit
ahoj mam dotaz pro ty co berou vetamix...
na kolikrat vam vyjde ta jedna stangle napr hoveziho hrubomletyho? a davate k tomu co za prilohu? ja zatim dala jen mrkev a on mi ji uplne probral a vyplival..a to byla na hrubo nastrouhana!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 14:27
- Nahlásit
nika00
Kilovka hrubomletyho vyjde vetsinou jedna na jednoho velkyho psa. Nekdy je osidim a dostanou jen 3/4 stangle, nebo pul. Priloha - najemno strouhana zelenina. Nebo trocha vlocek, nebo neco varenych ryzovych nudli atd.. Kdyz zeleninu plive, zkus pokapat zloutkem a rozhnahnat do masa.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 14:43
- Nahlásit
otoson
Jej, to nejsem jediná kdo dostal kvůli normálnímu krmení po čuni?? no ale tam je to asi tak jako normál jsem si všimla. Já si užila i u clickeru . Ale jako psychosonda celkem dobrý
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 14:46
- Nahlásit
jak jste tady ostatní psali o těch sušenejch pochoutkách, tak jse mě zase nahlodali. Tak nevím
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2008 15:07
- Nahlásit
nika00
Ještě občas přidávám vajíčko i se skořápkou, klíčky, lžičku oleje apod.
|
otoson
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2008 10:16
- Nahlásit
PetraK
nejsi jediná a určitě ani poslední
nika00
zkus tu mrkev rozemlít uplně na jemno v nějaký mašince. My to tak děláme a vyplivat se to nedá, když to smícháš pořádně s masem. Občas neškodí přikápnout krom vajíčka i trochu olivoýho oleje
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2008 16:44
- Nahlásit
otoson
- to je fakt
koukám, že teda můžu být šťastná, že mám doma místo psa šrotovačku, páč mám výhodu, že se s tou zeleninou nemusím tak šmrdlat. Ovšem - dneska se servíroval k snídani na chalupě vylepšený tvaroh - s medem, jablkem a piškoty a za ten xicht co po mě házel by měl platit xichtný. Sežral to, to jo, ale žbrblání kolem jak kdybych servírovala otrušík. Příště se na něj vykváknu a dostane ten tvaroh jako vždycky samotný a med si nechám pro sebe do kafe
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2008 20:16
- Nahlásit
Moje feňule teda zelenině moc nedá, ale dneska si vyžebrala po ségře rajčata. A moc si na nich pochutnávala.
|
monica
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 08:35
- Nahlásit
PetraK
Jé,vidíš.A moji čubíci (RTW) si zrovna na téhle dobrotě náramně pochutnávali. Misky byly vyleštěný a od tvarohu měli celý čumáky. I dcera jim záviděla takovou snídani,málem se do toho pustila sama. Ještě jsem jim tam přidala žloutek. A minule měli místo tvarohu velkej bílej jogurt a navíc pomeranč. A mlaskali už když jsem nesla misky.
Ještě mi poraďte - kolikrát za týden můžou dostat syrový kosti? Myslím jen tak jako doplněk,ne krmení.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 10:11 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
monica
´já dávám kosti s masem jednou za týden. V pátek na chalupě, páč tam nevadí, že s tím pesan nadělá bordel. Kupuju převážně kuřecí hřbety - buď u nás v řeznictví, nebo u Vetamixu - je na tom poměrně slušně i toho masa. Nebo dávám hovězí kosti - říkám tomu psí steak - mají to u nás v řeznictví - kosti i s masem. taky ho je tam slušná porce. Teď nevím na jakých stránkách to bylo, ale bylo to rozepsaný jako by podle toho, jak by se "odžírala" ulovená kořist. Jako první by zmizely vnitřnosti, pak by bylo na jídelníčku maso a pak to co zbyde, takže kosti s nějakým tím masem. Takže to taky tak dělám. Jeden den směs vnitřností-ty dávám s přílohou a zeleninou (třeba játra, ledvinky, srdce) nebo třeba ty hnusný smrdutý zelený déršťky- ty dávám samotný, další dni maso s přílohou a zeleninou. No a pak ty kosti s masem.
No prostě u nás takhle tvaroh jako sváča, ovšem jako snídaně či večeře?? S tím se mám jít vycpat, tohle slušnej člověk psu jako hlavní jídlo nedá, páč tam pak hrozí, že pes humře na hlad
|
monica
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 12:55
- Nahlásit
PetraK
Díky za info. Normálně jste mě tady tím tématem tak nahlodali,že až dostavíme a bude kam dát velkej mrazák,přecházím na maso. A psi mě asi sežerou samou láskou zaživa.
|
zwergpincher
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 10:32
- Nahlásit
monica
To urcite sezerou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 10:35
- Nahlásit
monica
A psi mě asi sežerou samou láskou zaživa.
zwergpincher byla rychlejší- jojo, sežerou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 10:37 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
jenom ještě upozornění pro ty kdo se do toho teprve pustí, či pouští - nebuďte překvapení, že pes si začne tak trochu hrát na velblouda a nepije tolik. Po granulích musí, po normálním tolik nepije. U nás tedy až extrém, který řeším třeba vývarem, páč se mi zdá že teda pije málo, nicméně určitě budou pesani pít míň než je člověk zvyklý.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 10:40
- Nahlásit
Taky jsem se k tomu odhodlala, ale zatím nedávám syrový,ale vařím...myslíte,že stačíjednou dvakrtá za týden dát hovězí žebra nebo kuřecí krky a nebo takový ty uzený hovězí haksny?A když mu zatím vyvřauju, tak bych asi přece jen nějaký ty vitamíny a minerály asi dodávat měla,co?Semtam mu přisypávám řasy a kápnu lososák...
|