Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:28
- Nahlásit

PetraK
a je normalni ze se.ou po mase dvakrat tolik?

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:34
- Nahlásit

choco

já dávám roboran a na klouby vařím vepřové nožičky, jinak bylinky, ovoce, zelenina takže přísun přírodních vitaminů. Kosti dávám jednou týdně- jako krmnou dávku- ale nedávám je pochopitelně samotné, dávám je s masem-drůbeží hřbety. No a třeba o víkendu dám na hraní hovězí kost-zase s masem. Všechny kosti pouze syrový.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:37
- Nahlásit

nika00

no to nevím, teoreticky by neměli (nedáváš třeba velkou krmnou dávku, nebo nemají moc přílohy?) -ale já mám třeba takzvanýho Ser-jožu - u něj není rozdílu, když byl na kvalitních granulích a když byl na vařeném nebo teď na syrovém - prostě trousí stejně.

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:39
- Nahlásit

PetraK
no praveze velkou davku nedavam urcite...a prilohy malo...jimmy trousi rekla bych tak nejak stejne...ale sandy pri jednom venceni vytrousi 3x a pokazdy mega hromady...

mac1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:44
- Nahlásit

nika00
a jsou zvyklí nebo přešli z granulí nedávno ?

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:46
- Nahlásit

nika00

hm to je diuný. Já nejsem žádný odborník, třeba se ozve někdo, kdo se v tom pohybuje dýl. Ale možná je to jako u lidí? někdo víc a někdo míň? Hubne nebo přibírá?

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:47
- Nahlásit

mac1

to mě taky napadlo, ale až když jsem odeslala svůj příspěvek, tak ho aspoň nemusím opravovat.

monica
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:02
- Nahlásit

Tak mě napadlo - dáváte někdo psům dětskou přesnídávku? Myslím jenom občas,třeba když není po ruce čerstvé ovoce. Dělají i neslazený,tak jsem myslela třeba zamíchat do piškotů s tvarohem nebo jogurtem.

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:03
- Nahlásit

mac1
PetraK
presli jsme nedavno..ale maso nedavam zatim pravidelne..rano jsem nechala trvale granule a vecer maso...tak obden...pac sme meli problemy se zvracenim...

jinak vaha je porad stejna...nehubnou ani nepribiraji...

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:06
- Nahlásit

nika00

tak bych si tipla, že to bude tím. Možná jí nejde seštymovat dohromady ty granule a vařený???? Někomu to možná třeba bude dělat problém.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:08
- Nahlásit

monica

hele ale normálně by taky neměli při ruce pořád ovoce, takže bych to neřešila asi.

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:16
- Nahlásit

PetraK
davame syrovy...
no je to zajimavy..

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:24
- Nahlásit

nika00

aha, já myslela, že vařený, tak pardon. No ale to je asi jedno. Je možný- že jí to třeba nejde tak dobře zkombinovat?? Beru to podle toho, že některý pes přejde z granulí na vařený/syrový v poho a u některýho se musí pomalu. Jestli to není v tomhle? A pak asi se tělo musí "naučit" na nový způsob trávení.

Kelly
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:22
- Nahlásit

Já dávám pesanovi nejvíc syrový maso. Akorát teda vnitřnosti raději vařím. Ráno dostává ještě trochu granulí, no ale už je moc nechce.

Mathea
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:41
- Nahlásit

Tak my jsme presli rovnou a jsme spokojeni (teda zvlaste pesani ). Konecne jsme taky udelali objednavku z vetamixu, ale ryby furt este nemaj, prej maj prerusenou dodavku, ze si sef zlomil nohu a este tam nezajel podepsat kontrakt nebo co (pani byla do tlf moc sdilna a prijemna ). I maminka si vsimla zmeny, pesani jsou spokojene nastouchnuty, predevsim nezravec grancli Balousek, a konecne prospi celou noc uplne v klidu je to fakt bezvadny, este teda nemame vychytany vsecky prisady a tak, ale chutna moooc a traveni se mladymu postupne krasne upravuje... Fakt diky moc vsem

Mathea
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:05 - Změnil/a: Mathea
- Nahlásit

se mi zblaznil pocitac, pardon

otoson
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:29
- Nahlásit

Kelly
mně teda přijde škoda vařit vnitřnosti - skoro všechno, kvůli čemu dáváš syrový vnitřnosti zničíš vařením......

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:36
- Nahlásit

otoson

taky vnitřnosti nevařím. Zezačátku jo, ale teď už ne a ani moc nevařím tu zeleninu - to hodím do rýže vždycky jen na chvilinku ke konci varu. Teda kořenovou, jinak okurky, rajčata a papriku, salát a tak dávám syrový.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:39
- Nahlásit

Ještě mě napadá jedna věc pro ty kdo začínají

ovesné vločky - vždy spařit

a nevím jaké mají ostatní zkušenosti se slezinou - ale já velmi, velmi špatné - ten smrad při úklidu nikdy nezapomenu. Možná to bylo jen u mého prvního psa, ale dostal z toho takovou hnačku, chudák, že následky jsme doma silně pocítili

a u některého psa, který není zvyklý tohle prý můžou provést i játra, takže zvykat postupně a nejlépe přes víkend, kdy se to dá ošéfovat.

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:43
- Nahlásit

PetraK
Játra a slezina dohormady s kostmi nedělají našim psům žádný problém. Je třeba ale vychytat jaký poměr stolici nerozhodí, chce to mít trochu v oku. Ovesné vločky je lepší nechat povařit, když už je nutné je zkrmovat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:54
- Nahlásit

Smečka

no játra u nás v pohodě. ¨Po té zkušenosti u Murphyho se do sleziny bojím jít, je to fakt nezapomenutelný zážitek Nevědomost někdy dost smrdí

Já četla a i my to kdysi říkal doktor Herčík, že stačí je spařit? Tak povařit se mají? A proč jsou nevhodný. Díky - každý info se hodí.

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 20:00
- Nahlásit

PetraK
A proč jsou nevhodný.
Nevhodný vyloženě ne, ale mám obecně vyzkoušeno, že přílohy nejsou vůbec nutné, že pes je pro život nepotřebuje. Spíš jsou dobré na zasycení megažroutů jakožto nastavení krmné dávky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 20:06
- Nahlásit

Smečka

aha díky. No já mám případ toho hladovce . Ale další dotaz - když budou mít čistě jen maso - nebude to s¨bílkovinnama jako moc? Nebude to zátěž pro ledviny?

Bela
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:09
- Nahlásit

PetraK
le další dotaz - když budou mít čistě jen maso - nebude to s¨bílkovinnama jako moc?

V tejto teme Smecka pisala, ze minimalne 1/2 krmnej davky maju tvorit kosti a chrupavky.
barfisti udavaju az 60% pomeru masovych kosti v krmeni celkovo. Cista svalovina je nebezpecna, ani nie tak kvoli proteinom, ale kvoli vysokemu obsahu fosforu a takmer ziadnemu obsahu kalcia - hrozi odvapnenie

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:18
- Nahlásit

Bela

jo to jo, že nedávat jen svalovinu, je nutné dávat vše (vnitřnosti, kosti), ale někde jsem četla, že pokud se dává jen převážně maso (pochopila jsem to tehdy tak, že jako maso komplet - vč. těch kostí a vnitřností), tak je to zátěž pro ledviny. U vlků to prý je "jedno", protože vzhledem k nižšímu věku, kterého se oproti psům doma dožívají, se ty ledviny nestihnou zhuntovat. Že tedy tím, že nepřidávám přílohy a zeleninu, až tak psovi neprospěju. Možná jsem to tehdy ale pochopila blbě. Má někdo info?

Bela
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:26
- Nahlásit

PetraK
na tie ledviny som sa minule divala, a vyslo z toho, ze podla novych vyzkumov nebola potvrdena suvislot medzi prevahou masa a zatezou na ledviny - nasla som k tomu nejake veci v anglictine.
taka rychla info je tu: http://www.peteducation.com/article.cfm?cls=0&arti cleid=1104

viac veci na prelistovanie: http://www.dogaware.com/kidney.html

otoson
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:32
- Nahlásit

k těm ovesným vločkám,,,my je nespařujeme, nevaříme, ale zamícháme přímo do masa jen tak, jak jsou,,,ale pes dostává většinou jako základ maso a najemno nasekanou kořenovovou zeleninu,,,vločky přijdou na řadu když není čas a je rozmrzlý jen maso,,pak se maso prostě jen tak smíchá s vločkami a žádný problém to psovi nedělá,,,

choco
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:41
- Nahlásit

Cista svalovina je nebezpecna, ani nie tak kvoli proteinom, ale kvoli vysokemu obsahu fosforu a takmer ziadnemu obsahu kalcia - hrozi odvapnenie Tak to abych s tím rychle začala...

Bela
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:44
- Nahlásit

choco
tak to ano
u nas najviac ficia kuracie skelety a kridelka

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:45
- Nahlásit

PetraK
Bela odpověděla za mne
Jinak takovou zajímavost, co mám vypozorovanou u svých psů. Většina lidí si myslí, že kosti nejsou pro psa nikterak výživné, že po svalovině je kondice daleko lepší atd. Není to tak úplně pravda. Když potřebuju nějakého psa dostat do kondice, zvýším podíl kostí v krmné dávce. Pes opravdu po kostech hodně rychle nabývá.
jo to jo, že nedávat jen svalovinu, je nutné dávat vše (vnitřnosti, kosti), ale někde jsem četla, že pokud se dává jen převážně maso (pochopila jsem to tehdy tak, že jako maso komplet - vč. těch kostí a vnitřností), tak je to zátěž pro ledviny. U vlků to prý je "jedno", protože vzhledem k nižšímu věku, kterého se oproti psům doma dožívají, se ty ledviny nestihnou zhuntovat.
Vlci v zoo se dožívájí také vysokého věku a jsou krmeni taktéž celými zvířaty, takže v tom ledvinový problém asi nebude.
Jinak mi kdysi vyprávěl známý, který pracoval v zoo příhodu o tom, jak si jistá vlčí smečka "zasedla" na jedno mládě a nechtěla ho pouštět ke kmení. Vždy na něj zbyly jen ohlodané kosti. Ošetřovatelé vůbec nedoufali že z vlčete doroste normální jedinec. Ve finále byl ale opak pravdou. Vyrost z něj mohutný vlk se silnou kostrou.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání