Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Syrové nebo vařené maso?
Autor Zpráva
Mari
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 13:08
- Nahlásit

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak krmit štěně masem. Je lepší syrový nebo vařený maso. Jakou přílohu a doplňky přidávat? Jsem už delší dobu nespokojená s různou značkou granulí a po mase má vždycky tak malý bobky, že to snad ani není možný Mám trochu strach, abych ji v doma připravené stravě poskytla vše co potřebuje ( vitamíny, minerály...), ale na druhou stranu budu mít lepší pocit, když budu vědět co ji dávám do misky.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 13:11 - Změnil/a: Silwuska
- Nahlásit

Mari
Myslim ze sama uvidis co mu sadne lepsie...mi davame aj aj...
Jo a o vitaminy a mineraly sa neboj tam ide o dlhodobe vyvazenie...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 13:13
- Nahlásit

Mari
http://www.brunifid.com/vk_krmeni.htm
číhni semka

Mari
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 13:52
- Nahlásit

Díky moc všem. Slyšela jsem, že maso z Vetamixu prý není až tak super, že je to samá voda, ale nevím. Snad nakupovat u řezníka.

Terri
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 13:57
- Nahlásit

Mari
jsou i jiní dodavatelé...my nakupujem u Falca a Jeseničanu. Taky proto, že k nám vetamix nezaváží

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:00 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Mari

beru u Vetamixu a v pohodě. Jediný co bylo vodnatý byly rybí piliny, to jo. Ale jinak nemám špatnou zkušenost. A třeba teď bylo v akci hovězí kusový, tak tam nemáš problém s vodou vůbec.

jinak já si myslím, že syrový je lepší, pokud to pesani můžou, protože tím varem se toho spousta zazdí.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:10 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit

Mari
No pokud by sis byla ochotná jezdit cca 60km od Brna, tak bys mohla brávat s náma. Jezdíme cca 1* měsíčně a máme 12,- Kč/Kg. Je to mleté vepřové nejvíce a jsou tam pomletý upa všechny části vepříků. Můj poslední objev byl rypáček ze selete. Bývá i hovězí srdce asi 35 Kč/Kg, sušené maso 35 Kč/Kg a vepřová kolena vcelku asi 20 Kč/Kg. Tuty ceny nevím přesně. Něco zavádí, tak má třá nižší cenu, pak to nemá a tak. U tebe by to asi chtělo fakt větší mrazák, aby se vyplatilo jezdit.

Jinak já s tím úspěšně vykrmuju psy, nevypadaj, že by strádali. Kámošovo doga po tomhle konečně vypadá jako doga a vůbec jako. Nám to vyhovuje. Jo a vařím to.

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:27
- Nahlásit

Mari
Co je to za plemeno?
Pokud větší, je dobré si uvědomit, že pes v štěňecím věku potřebuje víc než čistou svalovinu - chrupavky a kosti. Ty by měly tvořit minimálně 1/2 krmné dávky. Pro malá štěňata jsou vhodné kuřecí krky, torza, křídla. U větších pak celá kuřata. Dost lidí bohužel na toto zapomíná.

Sijes
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:35
- Nahlásit

Mě hlavně syrové nechce jíst. Zatím to řeším tak, že lehce ovařuju a přecházím postupně. Jediné, co spolehlivě sežere syrové jsou kuřecí krky! Ty jí teda jedou. Řešila jsem, jestli jí nedávám často krčky, takže mě Smečka potěšila! Je jí teprve 8 měsíců, picbul Taky rybu syrovou. Jediné, co vařím je vepřové.

Mari
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:23
- Nahlásit

bullvnouzi
Bohužel nemám auto, takže si to radši nechám dovézt pokud možno nebo zajdu do řeznictví ale děkuju za nabídku.

Mari
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:24
- Nahlásit

Smečka
Střední plemeno, stafordšírský bulteriér. Dávám často vařenou prasečí nožku.

Mari
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:26
- Nahlásit

Tu nožku zatím ještě ke granulím, aby měla želatinu na klouby.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:37
- Nahlásit

My dáváme někdy syrové a někdy vařené. Většinou to pěkný maso dáváme zamrazit syrové a vnitřnosti a to "míň pěkné" vaříme. Pesani mají rádi oboje.

Na vařený prasečí nožky bych si dala pozor - buď nenechat psa sežrat ty kosti a nebo raději syrové. Můj pes se po tom zabetonoval a musel na klystýr! Syrové kosti pesani nestráví.

Mari
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:08
- Nahlásit

pawLINka
Nechávám ji nožku jenom ohlodat a kosti jí pak vezmu.

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:14
- Nahlásit

Na vařený prasečí nožky bych si dala pozor - buď nenechat psa sežrat ty kosti a nebo raději syrové. Můj pes se po tom zabetonoval a musel na klystýr! Syrové kosti pesani nestráví.

pawLINka
Tohle je právě problém psů u nichž není trávicí soustava od štěněcího věku zvyklá trávit kosti. Nestačí je krmit jen občas, ale měly by být součástí každé krmné dávky. Pokud pes dostává od nejútlejšího věku syrové kosti, vařit je netřeba.

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:16 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Krom toho si myslím, že daleko prospěšnější než vařené prasečí nožky jsou syrové hovězí kosti (prodávané jako masové kosti na polívku) nebo vepřové lopatky (nebo jsou to pánevní kosti?) - ty psi dovedou sežrat bezezbytku.

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:23
- Nahlásit

Řešila jsem, jestli jí nedávám často krčky, takže mě Smečka potěšila! Je jí teprve 8 měsíců, picbulSijes
Slovo "teprve" bych v tomto případě spíš zaměnila za "už"
8mi měsíční pit má růst kostry prakticky za sebou - tudíž i období kdy jsou kosti a chrupavky jakožto součást krmné dávky pro psa nejdůležitější. Tím nechci říct, že pro dospělého psa by důležité nebyly.

Sijes
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 08:59
- Nahlásit

Smečka
Ono je teprve zavádějící....pořád čekám, až jí bude rok, abysme mohli naplno zátěž a pořádně chodit. Všichni tvrdí, že je pořád ve vývinu, takže? Taky má ještě pořád trochu výš prdýlku, podle mě by se měla ještě vytáhnout na předku. Mám ji teprve měsíc, ne od štěňátka. Co žrala předtím nevím(jako 100% jen granule, ale asi nic moc), ale co je u mě, tak se hodně spravila. Kvalita srsti, začala krásně nabírat....Takže jsem hned v prvních dnech přešla na vařené a postupně přecházím na syrové. Co jsem četla a přemýšlela nad tím, tak mi to příjde nejlepší - nejpřirozenější.

Smečka
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 10:04
- Nahlásit

Všichni tvrdí, že je pořád ve vývinu, takže? Sijes
Ve vývinu určitě stále je, ale období nejrychlešního růstu, kdy jsou kosti nejdůležitější, má za sebou.
Taky má ještě pořád trochu výš prdýlku, podle mě by se měla ještě vytáhnout na předku. To určitě ano.

Sijes
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 10:11
- Nahlásit

Smečka
tak to je dobře - protože už sem se skoro lekla, že budu mít hrbatku No škoda. To je to riziko, když si nebere člověk od štěněte, ale určitě se dá lecos dohnat. Ty máš hodně zkušeností se syrovou stravou? Četla jsem, že ze svaloviny je ideální konina. Nejsou vhodné játra - kvůli předávkování nějakým vitamínem - snad D? Příznak může být dokonce kulhání. Dávám syrové - filé, krky,hov. srdce,hovězí roštěnou s kližkou, kuřecí srdíčka. Vařené vepřové. Zajdu ještě pro ty morkové kosti.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání