| Autor |
Zpráva |
Jitkha
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 14:13
- Nahlásit
Děkuji za tipy.
O pangaminu už jsem taky četla, že je super. Jinak na vitamíny jsem koukala i na Roboran, překvapilo mě, že je tak levný, ale zase mi přijde fajn, že jsou na trhu už velmi dlouho (pokud se nepletu). Na klouby by měl být ten Roboran Gel, takže už kvůli ceně přemýšlím nad tímhle.
Na Gelacan jsem taky koukala, našla jsem i za velmi slušnou cenu (oproti ceně na domovských stránkách).
Dneska jsem u nás v masně koupila pesanovi kuřecí skelety a překvapilo mě, kolik tam ještě bylo masa a tak u každýho druhýho i kuřecí krk. Stály 25 Kč za kilo, což mi nepřijde špatná cena. Trubice mají za 20 Kč a tam je taky dost pěknýho libovýho masa. Za kolik nakupujete v "lidské" masně vy?
|
zwergpincher
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 15:38
- Nahlásit
Jitkha
Nevim jaky je gelacan, ale na levnejsi veci na klouby bych si dala spis pozor, at to nejsou vyhozene penize na neco co neucinkuje ale nebylo to drahe. Obecne by v pripravcich mel bych glukosamin a chodroitin, navic byva i MSM, vit c, pripadne dalsi latky na podboru syntezy kolagenu. Pokud je tam kolagenni hydrolyzat atd tak to pry nema vyznam.
Pokud se nepletu cetla jsem to tu (i jinde, ale uz nevim kde) http://www.nutripets.info/project/section.php?ids= 1
|
zwergpincher
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 15:39 - Změnil/a: zwergpincher
- Nahlásit
Divam se na to a nevim teda jiste, jestli to tu bude co jsem psala (i tak jsou to zajimave veci )
Mozna jsem to mela na nejakem letaku podrobne rozepsane, proc neco funguje a neco ne na klouby.....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 16:06
- Nahlásit
zwergpincher
dromy.cz mi nejede nejsou ty stránky jinak? Nám by se ty dávky pro koně hodili
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 16:12
- Nahlásit
jana33
je to tady
http://www.dromy.ic.cz/pangamin.html
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 17:24
- Nahlásit
jana33
Děkuji
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 19:08
- Nahlásit
Ebony
Úplně z toho obrázku cítím ten smrad
Jitkha
Skelety kupuju za 15 - 18 Kč.
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 13:24
- Nahlásit
Chtela jsem se zeptat, jake mate informace o vetamixu? Okdud to maso je (myslim nuceny vysek apod) a jestli to prochazi veterinarni kontrolou a tak?
Premyslim jestli z toho psi nemuzou chytit nejake tasemnice atak.Diky
To maso co mame je krasne, ale i tak
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 13:32
- Nahlásit
Smečka
tak tady u nás,v praze,mají skelety kuřecí za 5kč kg a kuřecí kůže za 7 kč kg
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 13:35
- Nahlásit
brezen2008
mají skelety kuřecí za 5kč
no to mi řekni kde!Páč u nás je maj za 15 a nejlevnější sem viděla za 9 v Dejvicích ale už zdražili
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 14:14
- Nahlásit
brezen2008
tak tady u nás,v praze,mají skelety kuřecí za 5kč kg
To u nás v Praze prostě pod 15 nejdou
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 15:01
- Nahlásit
Dáváte psům syrové hovězí jazyky nebo je raději vaříte?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 15:52
- Nahlásit
Kelly
Všechno syrové. Když příjdu na něco, z čeho mají průjem, zvýším ten den podíl kostí v krmné dávce.
|
Jitkha
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 17:28
- Nahlásit
Tak to je u nás v masně teda nějak draho, přitom je to na vesnici... Ale co, zase je to čerstvý a masa je tam taky hodně.
zwergpincher
Jinak si myslím, že ten Roboran gel nebude špatnej a 100 tablet stojí přes tři stovky, takže to zas není nějak podezřele levný (tím levným jsem myslela spíš ty multivitamíny). Navíc je to z přírodních surovin, kterým dávám před umělotinama přednost.
Ze stránek výrobce "Speciální doplňkové krmivo pro psy s obsahem směsi výtažků z mořských živočichů od předního světového výrobce. Kvalita této směsi je srovnatelná s přípravky používanými pro lidskou výživu. Použitím přírodní suroviny je dosaženo optimálního poměru chondroitinsulfátu, glukosaminsulfátu a omega-3 mastných kyselin."
|
Jitkha
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 17:40
- Nahlásit
Mám doma knížku od Joan Blackmoreové (chovatelka rtw), která má dobrý tip na odhad velikosti krmné dávky pro štěně - citace z knihy: "Mnozí lidé si nejsou jisti, kolik krmiva má pes dostat. Já se přidržuji metody svého otce, který choval bulteriéry - dávka se zhruba rovnala velikosti hlavy štěněte - a fungovalo to dobře. Osmitýdenní štěně, které dostává čtyři dávky denně, má hlavu ještě malou, kdežto dvanáctitýdenní štěně, které přechází na tři dávky denně, má už hlavu větší a takovou dávku dobře snese. Je to jednoduché, ale účinné."
Nevím, jestli to tak lze aplikovat u všech plemen, ale u velkých předpokládám, že jo.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 17:51
- Nahlásit
Jitkha
Jinak si myslím, že ten Roboran gel nebude špatnej a 100 tablet stojí přes tři stovky
No já teda už léta používám ten obyčejnej" Roboran pro psy.Je to půlkilovka(prášek) a stojí u nás 51 kč,dost pochybuju,že by byl mezi tim gelem až takovej rozdíl v kvalitě...Leda by to nějakej pes nechtěl s tím práškem žrát,moje čuba ho naopak miluje bo celkem dost smrdí,což jí přijde asi zajímavý
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 17:52
- Nahlásit
Jitkha
Já myslím, že každé štěně je individualita a je třeba vyzkoušet jaké množství krmiva mu sedne. Závisí hodně na konstituci, záživnosti, temperamantu. Mám dvě půlroční štěňata, fenu a psa a i když pes je o několik kg těžší (má i větší hlavu , jeho krmné dávky musí být nižší než pro fenu. Je velice záživný a popravdě i trošku buchtič(lenoch). Fena je jak za groš kudla, hodně běhavá a temepramentní. Nemá na nic čas, tzn. že ani na žrádlo. Hlavní zásada je, že štěně nesmí vyrůstat tlusté, je lepší když mu lze lehce nahmatat žebra.
|
Jitkha
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 17:55 - Změnil/a: Jitkha
- Nahlásit
davidkova renata
on to není gel, jen se to tak jmenuje (taky jsem si prvně myslela, že to je gel)
"Roboran gel" - přípravek na klouby (prášek nebo tabletky)
"Roboran" - multivitamín (to je myslím jen prášek)
A spokojenost?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 17:57
- Nahlásit
Smečka
Hlavní zásada je, že štěně nesmí vyrůstat tlusté, je lepší když mu lze lehce nahmatat žebra.
presne tak!
|
Jitkha
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 17:58
- Nahlásit
Smečka
souhlas, ale pro představu to není špatný
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 18:05
- Nahlásit
Jitkha
Roboran gel" - přípravek na klouby (prášek nebo tabletky
jo takhle..
No já spokojená jsem,myslim,že je léty osvědčený a ty "zázračný novinky" jsou nejspíš úplně totéž ,akorát několikrát dražší
Na klouby jsem to nedávala,tak to nevím..
|
Jitkha
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 18:11
- Nahlásit
davidkova renata
to je právě ono, už jsou na trhu dlouho a je to česká firma. Co jsem koukala na jejich stránky, tak vyrábí vitamíny pro všechny možný zvířata.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 18:21
- Nahlásit
Jitkha
no to jo,byli dááávno před revolucí,v zásadě tehdy nic než Roboran ani nebylo .U nás ve zveráči to buchta vůbec nezná ,prej co to má jako bejt .Veterinář co mu ten obchůdek krom ordinace patří to asi někdy slyšel,ale za 51 kč by mě to asi nedoporučil ,nacpal by mi něco za 400 stovky o půlku menší .Vypadal docela otrávěně ,páč ho sice na krámě nikdy nemaj,ale dodavatel je schopen ho do 3 dnů dodat,takže ho tam pravidelně vobjednávám ignorujíce "nové a ještě lepší" preparáty co prodlouží psoj život až o dva spokojené roky
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 19:02
- Nahlásit
no to jo,byli dááávno před revolucí,v zásadě tehdy nic než Roboran ani nebylodavidkova renata
A Plastin.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 19:05
- Nahlásit
Smečka
A Plastin.
A Plastik pípl
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 19:09
- Nahlásit
davidkova renata
pipl dlouhg ouncicha?
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 19:11
- Nahlásit
Já dávám našemu pesanovi (dospělý pes obřího plemene) místo Roboranu Mikro Mineral od barona. Doufám, že to stačí a už není potřeba dodávat kloubní výživu.
Smečka
Plastin mi doporučovala chovatelka našeho psa, ale u nás jsem ho teda nikde nesehnala.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 19:16
- Nahlásit
A Plastik pípl
... a Mejla Hlavsa
http://www.youtube.com/watch?v=lICvaR8EiYI
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 19:17
- Nahlásit
Kelly
Plastin mi doporučovala chovatelka našeho psa, ale u nás jsem ho teda nikde nesehnala.
U nás ho mají, ale koňský
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 19:19
- Nahlásit
Jitkha
Jestli chces mit klid na dusi (aby sis pripadne nic nevycitala), stejne steneti v dobe prezubovani a rustu objednas nejaky chondra (Giom, Caniviton, a vimja co jeste vsecko dneska je...). Pangamin neuskodi, silne uvazuju o zakoupeni te "konske" davky. U nas jedou kvasnice v jakekoliv podobe a psice se muzou umlatit.
Ja starou rtw dotovala v mladi kde cim, a stejne, prdly ji kolenni vazy, ac DKK ok. A je rada, ze po 4 operacich chodi.
Mladou rtw jsem pojala po selskym rozumu, od mala vyrostla na mase(zpocatku varenym z jatek, pak vetamix syrovy), prasecich nozkach a sulcech, sem tam granule a zadny chondra jsem nedopovala. Lita, skace do vejsky dva metry, taha u kolobky, a dkk O/2 a lokty cisty. A ta dvojka teda poznat neni, bo je osvalena a maka. Takze ono proste co je steneti dano, tak to i bude, s tim nic nenadelas...
A uz ani nevim, co jsem tim chtela rict. Jdu nakydat do misek smradlavy zeleny drstky s ledovym unavenym salatem a zasypu roboranem..
davidkova renata
Veterinář co mu ten obchůdek krom ordinace patří to asi někdy slyšel,ale za 51 kč by mě to asi nedoporučil
Covece, u nas vesnicky vet Roboran zluty pro psy ma stale na pultu, za lidovku cca 50 KC..
|