| Autor |
Zpráva |
Jitkha
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 23:12 - Změnil/a: Jitkha
- Nahlásit
Smečka
Super, děkuji, kdyby tě něco ještě napadlo, budu ráda
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 23:19
- Nahlásit
Jitkha
Hodně kvalitním krmivem v každém věku jsou neprané dršťky. Ty kupuju od Vetamixu.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 06:42
- Nahlásit
Jitkha
máte někdo zkušenosti s krmením syrovým masem i u štěňátka velkého plemene
za zkušenosti bych to ještě nevydávala, ale nejmladší čubku LR (teď skoro 6 měs.) krmím přirozeně odmalinka. Tj. někdy v těch 3 týdnech dostala poprvé namleté syrové krůtí, pak hovězí,... atd.postupně jsem přidávala další druhy masa atd. Ve 4 měs.jsem jí poprvé dala kuřecí křídla, teď nedávno už i stehno. Schroustala i ty kosti, ona nenechá nikdy nic Zatím nikdy neměla průjem, ani zácpu, je šíleně akční a vypadá fakt zdravě
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 11:31
- Nahlásit
Já teda dávám mléčné výrobky - jogurty i dospělýmu psovi. Nemá s tím problémy, je zvyklý od štěněte.
Ty neprané dršťky psi dobře snáší?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 11:47
- Nahlásit
Kelly
Ty neprané dršťky psi dobře snáší?
Dobře. Rozumní veterináři je dokonce ordinují i v rámci různých diet, pro psy v rekonvalescenci, pro psy které se nadaří dostat do kondice, psy staré atd. V neprané formě obsahují zbytky natráveného krmiva i s mikroflorou, což má pozitivní vliv i na trávení psa. To se následně projeví na celkové kondici. V určitých případech pomáhají i při průjmech. Vlci v přírodě také nejdřív sežerou žaludek i s jeho obsahem.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 12:09
- Nahlásit
SmečkaVlci v přírodě také nejdřív sežerou žaludek i s jeho obsahem.
nerada ti oponujem, ale pozorovania Davida Mecha ukazali, ze vlci obsah zaludka nekonzumuju - zaludok sice zozeru, ale jeho obsah najprv vytrasu von
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 14:38
- Nahlásit
Bela
Jen oponuj, já tuhle informaci také četla. Často se ale pozorování různých biologů liší. Ono také asi hodně záleží na oblasti, na živočišném druhu, který slouží jako potarava atd. Jinak před 14 dny byl Mech v Praze, takže jsem ho viděla a slyšela na vlastní oči a uši Příjemný pán.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 14:53
- Nahlásit
Ty neprané dršťky dáváte pesanům syrové?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 15:25
- Nahlásit
Kelly
Ty neprané dršťky dáváte pesanům syrové?
Ano. Nezkousej je varit, pomreli byste na smrad.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 15:32
- Nahlásit
Smečka
tak to celkom aj zavidim, tu prednasku - vedela som, ze sa kona, ale holt povinnosti nepustili
Ono také asi hodně záleží na oblasti, na živočišném druhu, který slouží jako potarava atd
samozrejme, obsahy zaludkov hlodavcov som nemala na mysli
kedze sme hovorili o hovadzich drzkach, tak som mala na mysli obsahy zaludka velkych bylinozravcov
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 19:04
- Nahlásit
Fifi
Ok, tak příště vyzkoušíme. Snad budou pesanovi chutnat.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 19:30
- Nahlásit
Bela
tak to celkom aj zavidim, tu prednasku - vedela som, ze sa kona, ale holt povinnosti nepustili
Obsah jeho knihy Arktický vlk - 10 let se smečkou, je v podstatě tato přednáška na papíře. Což bylo mé štěstí. Protože D.M.mluvil bez překladatele, tak jsem aspoň chvílemi chytala o čem
Největší radost jsem ale měla z živého setkání s ním a z možnosti nechat si knihu podepsat.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 22:54
- Nahlásit
Nerada ještě dávám svůj hloupoučký dotázek,ale abych to s tím vápníkem fakt nezanedbala (stačilo, že jsme už museli s loktama na artrosk.),tak se pro jistotu chci ještě zeptat. když mám teda plusmínus 16ti měsíčního 40kg psa, ráno dávám poloviční dávku granulí (cca 150g) a večer dávám plusmínus 350g vařeného masa, zeleninu a rýži, k tomu přisypu někdy řasy...tak kolik teda krků,křídel,hřbetů by bylo dostatečný dávat mu třeba třikrát týdně k tomu, nebo ubrat masa a dodat kostičky...a nevadí,že teda maso bude vařený a k tomu dostane tyhle kostěný věci syrový? Nahradí ten vápník třeba i trochu ty řasy? A nemusím se bát,že bych to pak s vápníkem zase přehnala? Nerada bych mu s těma haksnama ještě přihoršila...a jak poznám,že je vápníku je třeba přidat...říkám si,jestli třeba opravdu nekoupit ještě nějaký vápník v tabletách,abych teda měla čistý svědomí,že nestrádá...ještě jednou se omlouvám za tenhle dotaz...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 23:35
- Nahlásit
Smečka
mela sis nechat dat autogram na brisko nebo zadecek. ses prd fanynka.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 08:19
- Nahlásit
Tak jsem se dneska ráno odhodlala a dala hafovi k snídani kuřecí křídla syrový (nepřemražený, koupený včera iod řezníka) s trochou zeleniny a táta mu tam teda prdnulk ještě kousek rohlíku,páč nám došla rýže a panečku jak mu to jelo. tak te´d čekám,kudy to z něj poleze
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 08:28
- Nahlásit
choco
mě taky překvapilo dávat syrový i s kostí, víš jaký jsou LR hltači, obávám se, že Sam to vdechne celý a pojedem na veterinu tahat kosti z krku...takže celý křídla, nijak nepokrájený?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 08:42
- Nahlásit
Bára a Sam
já je rozčvtrtila na kousky,ale on je Andy jako celý nehltal a le pochroupal a taky jsem koupila krky, tak ty dostane bu´d večer k véče nebo zase zítra k snídě. A odvážně koupím ty skelety...koukám jen tady podle rad,aby to bylo obalený masíkem. No a jsem zvědavá,co to s ním udělá....když mu takhle střédám teda vařený, granule a do toho ty syrový kosti...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 08:57
- Nahlásit
tak ted jsem dala kruti maso...i kruti ledvinky a srdce...
jeden haf klasicky sezral vsechno, ale jimmy se srdce ani ledvinek nedotkl..jakto?
|
Jitkha
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 09:27
- Nahlásit
Tak včera jsem koukala po nějakých multivitamínech pro štěndo a moc toho teda v nabídce nebylo (nebo jsem blbě hledala). Zaujal mě Roboran - není vyloženě jen pro štěňata, ale pokud se nepletu, jsou na trhu už dlouho a cena je víc než příznivá. Nebo prosím poraďte, s čím máte dobré zkušenosti. A přidávat pak k multivitamínům i kloubní výživu?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 10:02
- Nahlásit
Jitkha
kloubní výživa je zase něco jiného než vitamíny,takže tu bych dávala určitě,nehledě na to,jestli dávám vitaín nebo ne...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 10:03
- Nahlásit
choco
hlavně ho těmi kostmi nepřecpi, není na ně (předpokládám) zvyklý, tak já bych asi trochu s nimi pomaleji, tedy ono samozřejmě záleží na tom, jak dlouho byl a jestli vůbec někdy byl jen na granulích .
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 10:22
- Nahlásit
choco
k tomu krmeniu, ze kolko coho: isto nic nepokazis, ked mu na zaciatok 2-3 krad do tyzdna das tie kridla (tych 25 - 30 deka na jedno krmenie) alebo skelety
ak citas po anglicky, tak o davkovani a zlozeni jedalnicka a pod. su celkom zaujimave veci na inspiraciu v linkoch na tychto strankach:
http://www.aniaksibes.com/feeding.shtml
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/sampleraw.ht m
|
choco
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 10:22
- Nahlásit
mac1
právě proto se ptám,koli asi tak ... zvyklý právě nebyl vůbec od mala byl na granulích a semtam dostal z vepřových nožek sulcík a vývar s kuetem fakt jen jako pro oživení, takže kosti neměl vůbec,jen chrupavky...mám to připravený tak na 200g na jednu porci (třeba ráno samotný nebop večer k vařenýmu)a te´d tak třikrát do týdne....
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 10:23
- Nahlásit
JitkhaA přidávat pak k multivitamínům i kloubní výživu?
urcite ano
|
choco
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 10:24
- Nahlásit
Bela
děkuji
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 11:11
- Nahlásit
Jitkha
Nebo prosím poraďte, s čím máte dobré zkušenosti. A přidávat pak k multivitamínům i kloubní výživu?
Zatím nemůžu sice zhodnotit konečný efekt, protože Mio s Kačkou stále rostou, ale jeví se mi vhodně toto:
http://www.orling.cz/gelacan_baby.htm
Přípravek je nastaven přesně na potřeby rostoucího organismu, obsahuje všechny důležité minerály, vitamíny, kloubní výživu ...
Míchám ho 2 x denně do žrádla, je dobře přijímán.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 12:03
- Nahlásit
a tiez netreba zabudat na vynikajuci doplnok stravy - pivovarske kvasnice
http://www.pivovary.info/view.php?cisloclanku=%202 008030007
|
zwergpincher
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 07:40
- Nahlásit
Smečka
Souhlasim, kdyz syrovym tak prilohy nejsou potreba. Daji se k varenemu, ale k syrovemu je to spis na skodu
|
zwergpincher
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 08:00
- Nahlásit
Jitkha
souhlas, kloubni vyzivu pro vetsiho psa lze jen doporucit, treba alavis, GaG jsou sice drahy, ale dobry.
Vitamininy to zalezi, nekdo nedava, rika ze kdyz krmi syrovym je vitamnu dost, zelezi to na tvoji volbe
kazdopadne rasy jsou super, taky koraly, jinak mutivit. syntet. treba Calcileten od Canina na www.nutripets.cz, i Roboran, Mikro Mineral od barona, Komplet.doplnek pro psi (prirodni) na www.holisticshop.cz
|
zwergpincher
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 08:03
- Nahlásit
Bela
JO pangamin je super, da se rict nejlevnejsi a vice mene prirodni b komplex a nabizi ho i s ruznyma pridavakama.
Jo na tehle strance pro kone www.dromy.cz maji v oddeleni pangamin za super cenu cca 1,5 kg za 400!!! tak kdo ma vetsi pesany a dava pangamin tak se to fakt vyplati (my bychom to meli pri trech petikilovych psech tak na dva roky
|