| Autor |
Zpráva |
Montik
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 07:14
- Nahlásit
Baico
Také gratuluju k nácviku ZOP
Ahojte, zdravím všechny a Ari je taky nádhernej. No ale.... Klubovka mě velmi zklamala....(teď mám na mysli vlastní sobotní výstavu) Místo pani rozhodčí Svobodové přijela jiná pani rozhodčí, která evidentně neměla v lásce kraťásky - takové ty typické, ty huňaté, ty jo, taky téměř vše vyhráli právě oni...Tolik VD a D na klubovce???? I u takových psů, co mají v kapse V a CACe i CAJCe? No nevím... A její hlavní důvod byl, špatná výstavní kondice, psi jsou hubení..To mělo v posudku témeř 90% psů - což už je docela zajímavé, že?? Že by všici majitelé trápili hafany hlady?? no nevim... Každopádně po té, co jí bylo řečeno, že je nějak moc VD, tak si ve třídě mladých fen zavolala zpět (původně už s VD) evidentně vystreslou fenu, která se vzpínala na vodítku a nechtěla ani podruhé (!!!!) ukázat zuby a dala ji V4...Tak asi tak...Fena, co v Praze vyhrála BOBa a BIG II dostala taky jen VD, důvod? Špatná výstavní kondice... Vážně mě to zklamalo, samozřejmě, že k tomu všemu přispělo i počasí, neboť lilo jako z konve a tak se posuzovalo v takovém malém domečku, kam se nacpalo přes 60 psů,takže si asi dokážete představit, jak to tam vypadalo. Pro nás to znamenalo jen to, že se Lucky nepředvedl a jako téměř všici ostatní odešel s VD...Ale u něj jsem to čekala, i to, že má v posudku že je hubený (i když mi pak dost lidí říkalo, že sem jim hubený nezdá, že je to krásný mladý pes, to mě potěšilo asi nejvíc. ) No, je třeb ještě dodat, že u dlouhosrsťáků to bylo naprosto obráceně, tam mám pocit, že ani nebylo VD, jen samí výborní.... A ještě jsem se na pani rozhodčí dozvěděla, že posuzuje bělouše teprve snad potřetí...no, nevím, jestli taková rozhodčí se zrovna na klubovku hodí....A ještě jedna perla, kamarádka, co má krátkosrstou fenu,která má růžovej čenich-a to dost evidentně - má v posudku, výborný pigment..To myslím mluví samo za sebe... Samozřejmě všem, co uspěli gratuluju, ale myslím, že díky pani rozhodčí tato klubová výstava měla hodně nízkou úroveň... na svodu už to bylo o něčem jiném, krásné počasí a pohodička Nechala sem si Luckýna změřit a máme tak 64 (prý i možná 65cm nechtěl se opět nechat změřit..ale tentokrát stál líp, než na podzim ) Takže asi tak. No, ale díky skvělým lidem jsme se tam měli i dobře, pokecalo se, popilo se a Lucky doma padnul
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 08:40
- Nahlásit
Montik
No pěkný. Když to tak čtu, tak jsem i na jednu stranu ráda, že se nevystavujeme . Asi bych byla taky nasratá.
A děkujujeme za gratulaci .No hlavně, aby nám ta zopky vyšla za ty tři neděle naostro.
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 11:01
- Nahlásit
Montikpěkně jsi to popsala,v podstatě nemám co dodat.Ája veze pohárek splnila si svůj standart - takže V3 a na bonitaci byla uchovněna,Kyra opustila kruh hned po Arlin/to je ta s tím BOBem z Prahy / také s VD a Fanynka dostala výbornou už bez pořadí,ale to dala všem 7 mladým dlouhosrstým fenám.Snad to na podzimní klubovce bude lepší
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 12:47
- Nahlásit
Chjo, svod byl supr, ale pak se nám to nějak nevyvedlo. Doma Ari přišel a padnul-přičítala jsem to únavě (celou dobu lítal, blbnul, aportoval a do Borušova jsme šli pěšky), ale potom začal zvracet, dostal průjem a teď jsem mu naměřila 40°teplotu vypadá fakt blbě, tak vyrážíme k vetovi. Někde to tam musel chytnout, ale netuším kde a od koho
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 12:53
- Nahlásit
Johule
No tak to je hned, tak ať to neni nic vážnýho. Třeba je to jenom reakce na vyčerpání.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 12:53
- Nahlásit
Johule
ty jo...to je mi moc líto...možná to má jen z přehřátí, přece jin, bylo dost slunečno.... Tak držíme palce, ať to dobře dopadne....Dej pak vědět...
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 12:57
- Nahlásit
možná to má jen z přehřátí
taky doufám, ale vypadá, že je mu fakt zle, tak s ním k tomu vetovi přece jen raději půjdu. Ještě ke všemu jsem ale dostala teplotu i já, takže musím čekat na mamku, až se vrátí z práce a hodí mě tam autem
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 13:28
- Nahlásit
Johule
teda, vy si jednou uděláte výlet a omarodíte...tě pak máti nebude nikam pouštět To Lucky byl taky unavenej,a le tak nějak normálně, prostě spal...ak držim pěsti, ať jste obá dvá brzy OK.
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 13:51
- Nahlásit
Montik
no právě...to je radost, no...ale mám výmluvu, nemoc jsem chytla od mamky, tak nemá co povídat
No Ari má fyzičku a tak dobrou, nebylo to pro něj nic neobvyklýho, tak nevím jak se mu poveldo onemocnt
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 15:35
- Nahlásit
Baico prosím tě,jak jsi závodila v BH na světovce měli pro tuto kategorii aspoň nějakej pohárek?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 15:42 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
Pentas
JJ, na Slovensku dostali poháry všichni účastníci. Ale nevim, jak to bude v Čechách.URL
Tam sice nejsou všechny poháry naše,ale jenom jeden . Ostatní jsou půjčené.
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 15:57
- Nahlásit
Baico dík za info,vono to pak víc baví,když o něco hmatatelného jde.Alespoň se budou děvčata více snažit.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 16:09 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
Pentas
Já nevím, jestli budu letos závodit. Nevím jestli do podzimu stačíme nacvičit alespoň na IPO I nebo nějakou stopařskou speciálku. Ale určitě se pojedu podívat, protože se tam máme sejít s paničkou našeho tatínka z Rakouska
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2008 16:12
- Nahlásit
Baico no my se chystáme jenom na BH,tak nějak do počtu,ale třeba se zadaří Na výstavu pojedem určitě.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2008 09:21
- Nahlásit
Pentas
No já uvidim, podle toho jak nám to bude kousat. Zatim jsme jako sešívačka . Ale kouknout se pojedu určitě.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2008 19:09
- Nahlásit
Montik
diky za shrnuti, i kdyz jsem tentokrat na klubovce nebyla, clovek je rad kdyz slysi jak to vypada...jinak jsem vlastne rada ze jsme nebyly, freya by tutove odesla s Deckem...a ja nevim...co si vlastne vy myslite o tom jak by meli bilousove spravne vypadat? jako treba o te hubenosti/mohutnosti?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 06:59
- Nahlásit
drakka
No, asi takhle, nic proti huňatejm jedincům, ale já už bych je cpala do dlouhosrstejch, páč postavit vedle sebe typického kraťáska a takovýho huňáče, mi to přijde jako jiná rasa...No, jinak mě se třeba líbí takový ty akorát mohutní, třeba Lucky je ještě mladej, bůhví, jak bude vypadat za rok,dva, ale doufám, že z něj nebude taková žouželka jako teď. Takový ty prasátka, co maj břicho a slabiny v jedné rovině...to už mi přijde moc..Mám ráda lehčí typy-hezky vykasaný bříško a namakaný protože si myslím, že ovčáci mají být lehký a aktivní psi. Toť můj názor
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 09:49
- Nahlásit
drakka
Tak já osobně dávám přednost atletickým ovčákům. Ale celem dost bojuju se sousedkou, která mi furt tvrdí,že mám psa na hranici podvýživy. A 100x jsem jí prosila, ať mi nekrmí psi vůbce ničím. Dosáhla jsem toho, že si počká, když nejsem doma, tak jim vždycky něco dá. Jinak posuďte sami jestli jsme moc hobení
|
choco
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 09:51
- Nahlásit
Montik
Jj, všeobecně se mi líbí víc mohutnější psi, ale mohutnější neznamená tlustý, takže jak píšeš širší hrudník,ale vykasaný bříška Nevím, jak jste zvládli ještě něco málo přibrat přes ten týden, ale když byl Lucky u mě, tak mi přišel hubenej dost, dali se mu spočítat žebírka, takže nějaká ta kilíčka navíc mu do výstavní kondičky podle mě chyběla. Ale to nic nemění na tom, že je huuuskej Jinak jsem nám otom hlídání napsala na stránky [url=http://psizivot.blogspot.com/2008/03/hldn.htm l ][/url]
A musíjm Tě pokárat, že jsi nevyfotila ani jednu jedinou fotečku!!!
Jo mili,platí ta MAtějská v neděli? Počítám že bychom tam mohli tak kolem půl dvanácté, co ty na to? Jde i ségra s jejím kamarádem a jedna holčina od MArtina. Takže přiber třeba ještě Ivku,jestli by šla...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 11:43
- Nahlásit
choco
víš Hani, on jako je hubenější, ale on to měl v posudku každý druhý pes a vyhrávali jen ti středně dlouhosrstí nebo jak se jmenujou... A jiní lidi mi říkali, že by mi neřekli, že je hubenej, že se jim takový psi líbí...Tak asi tak..Jinak se nepřu, že by mu 2-3 kila slušela, ale donuť ho k tomu....
Tady jsou fotečky z neděli - pokus o výstavní postoj..
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 11:46
- Nahlásit
Baico
Náhodou, mi nijak hubenej nepřijde... Jak říkáš, lepší jsou atleti...A toho já se držím
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 12:23
- Nahlásit
Montik
No, máme lehce hmatný žeba, ale to je přesně to co má být. A vzhledem k tomu, že jsme středně srstí, tak by jsme možná uspěli.
Jinak Lucky je mlaďoch a podle toho taky vypadá. Jinak má moc pěknou hlavu, takovej ten širší typ, což mě se moooc líbí. A že je takovej jemnější, počkej do druhýho roku, nabere objem hrudníku. Tomu můžeš pomoct i tím, že s nim budeš jezdit na kole, ideálně když tě bude tahat
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 13:17
- Nahlásit
Baico
Jemnější, to on je.. Ale já na něho vážně nespěchám..Sice mezi těma ostatníma vypadal jak gazela - má strááášněěě dlouhýýýý nohy , ale aspoň se mu líp běhá...A hlavu nám pochválila i rozhodčí (plus pigment a srst a to bylo vše). S tím kolem nevím nevím, bych si asi pěkně namlátila hubu, jak ho znám Ale vzhledem k jeho aktivitě něcovymyslím, už se těším, až budeme moct chodit pořádně plavááát....
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 13:21
- Nahlásit
Montik
Neboj, teprve ve třech letech to bude hotovej pes. A nechce se vám jít v soboru do Okoře bez Oře?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 13:23
- Nahlásit
Montik
Nj, je to prostě vyžlátko a vysoký nohy to teda má, to je faaakt. Chtělo by to ten hrudník, ale do toho on ještě zesílí, Je to mlaďoch...Joo a plavat už přeci můžete, ne? Počásko už je na to jak dělaný. My jsme byli s hafíkama teď v neděli
|
choco
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 13:33
- Nahlásit
A kdeže máš ty fotečky se sourozencema?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 13:33
- Nahlásit
choco
Nemůžeš srovnávat labíka s ovčounem. Podle mě je Lucky na svůj věk akorát. A nakonec je lepší, když je lehčí, protože při růstu nezatěžuje tolik klouby.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 13:45
- Nahlásit
Baico
Já ho nesrovnávám s labíkem (navíc sama mám ml. labíka, který má do těch "výstavních" kousků daleko)! A netvrdím, že to nejní lepší, určitě pro mlaďocha je. Tady na těch fotkách vypadá líp než když jsem ho měla na vlastní oči já, o tom žádná.Ale můžeme se tu dohodovat o ideálu jak chceme, stejně to pak každý vidíme po svém. Jen nechápu, proč teda u těch mlaďochů nepřihlíží k tomu, že teda ještě nejsou dodělaný...vždyť pro to to rozdělení na ty třídy je, ne?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 13:49
- Nahlásit
choco
Když ono strašně záleží na rozhodčím. a jak jsem to párkrát viděla (nejenom u běloušů), tak posuzování některých rozhodčích má k objektivitě daleko. A jestliže je Lucky veselej, má pěknou srst, tak bych to fakt neřešila.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 13:52
- Nahlásit
choco
A že máš labíka, to vím. proto jsem to psala.
|