| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 17:46
- Nahlásit
Deaco
tak esli mu nebude sedět brit, tak RC možná zkusim... u bělob je taky průsr s tím měněním barev máš pořád bílýho psa?
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 19:59 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
My teď krmíme už pár měsíců jehněčím Pro Planem a vyhovuje nám. Chira teda s porovnáním s ostatními roste nějak pomalu, ale myslím si, že to stím nesouvisí . Má drobnější předky. No aspoň nebudou problémy s klouby .
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 02:37
- Nahlásit
my se snažíme přejít na syrové
Komerční znaky ala RC, PP apod.jsem nechtěla, tak jsem hledala jinde. Doteď jsme zkoušli Trainer Natural (nedoporučila bych), FirstMate Maintenance LB, Artemis. S těma dvěmi jsme byla spokojená, jen u Artemise byla příšerná cena, zato si to všichni pochvalují. Pro jistotu ale máme granule, přeci jen mrázák je malý, ale kvůli ceně jsem přešla na Brit Care, pytel ale zatím neotevřen. Mimochodem kamarádky běluška po BC trochu zežloutla.
Grin proč myslíš, že po Acaně zežloutne? U nás byť výstavy nehrozí, tak jsem chtěla mít bílého psa. A co jsem tak pročítala, tak je dobré nekupovat granule kde je kukuřice a pšenice.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 09:32
- Nahlásit
LuSta
roste nějak pomalu
To určitě nesouvisí, hele Grin i když měl to období jak protestoval že granule žrát nebude a nežral v kuse asi tři dny tak stejně přibíral. On má velkou mamku i taťku, takže tím je to daný.
Lemonka
proč myslíš, že po Acaně zežloutne?
Já jsem zkoumala to složení, a jsou tam samý dobrý ale barvící věci - brusinky, řasy, mrkev, řepa... a myslím, že by mi spíš zrůžověl krom toho jsem to několikrát četla a taky jsem četla že to doporučujou speciálně psům co jsou zrzavý nebo mají zrzavý znaky.
S tou kukuřicí a pšenicí nevím, ale jestli zežloutne po BC tak ho zbiju protože to doporučovali i lidi s bílejma pesama stejně jako RC. Navíc podle mě teda je to indivindy - taky mi někdo říkal, že jim pes žloutnul po Eukanubě, a mě se zdálo že měl žlutých jen pár chlupů na hřbetě... ale teď co přidávám BC se to podle mě rovná a už je zas bílej... holt ne každej pes asi reaguje stejně.
Artemis jsem ani nezkoumala, zapíšu si to a kdyby mu BC nešel, tak třeba vyzkoušim
teda jestli ta cena není úplně příšerná protože pak má chlapec smůlu
|
Deaco
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 11:17
- Nahlásit
Grin
Aki je pořád krásně bílej, krom těch chvil kdy se zasviní.
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 11:21
- Nahlásit
Deaco
Já mám zkušenost s tím, že je trošku nažloutlá až ta dospělácká srst. Začíná to na hrbětě a ocasu... Ta štěněcí prostě byla bělejší.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 11:23
- Nahlásit
Deaco
no to znám. Já mám teda extrémní prase - např. včera jsem nešla k řece protože jsem tušila že by se vrátil zabahněnej a šli jsme do třešňovky. Celou procházku byl otrávenej a jenom stěhoval klacky sem a tam. Cestou zpět se vyválel v jediné (!!!) kaluži co byla za barákem. Byl jako čuň ale tááááááák šťastnej a měl táááákovou radost z tý kaluže, že jsem se na něj ani nemohla zlobit
lítal po poli jako by mu hořelo u zadku a řádil.
|
Deaco
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 12:01
- Nahlásit
V tejdnu táta přeséval na zahradě hromadu hlíny a Aki ji rozhrabal a vyválel se v ní. Jednou prolejzal starej sud a vymet hřbetem všechnu rez, tak měl oranžový záda.
Jedno video z procházky.
http://www.youtube.com/watch?v=7i5nSEt94fg
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 14:30
- Nahlásit
Deaco
juuu mě se líbí jak jsou ty štěnda takový pologumový Gríňa takhle teď přesně vypadá... teda až na uši- ty podědil dál od sebe
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 17:35
- Nahlásit
Ahoj všichni tak se zase jednou přidám k vám na diskuzi.. my máme 8 měsíců, 21 a půl kila a strženej drápek, měla ho na třikrát zlomený a tak blbě že musel pryč...takže u doktorky trošku rodeo a druhý den se táák hrozně litovala až jsem jí koupila novou, pískací kachnu a míčky..ted už se to pomalu hojí... snad to bude to nejhorší co nás potká. Jinak chodíme na cvičák a začínají nás chválit za stopy - zatím teda s vlečkou, ale je to paráda..taky se zlepšujeme na obraně, od té doby co se naučila štěkat na povel se už nebojí štěkat a projevovat se na figuranta... a hrozně nás baví takové blbosti jako lávky a roury...
http://cheval.rajce.idnes.cz/Justa_la_Blankpapilio _Beli
/#DSC_0051.jpg
no a to je tak asi všechno...ještě příspěvek k poslednímu téma - krmíme Platinem Natural nastřídačku se syrovým masem - kuřecí hovězí, případně vepřová žebra, plus chondra - caniviton a roboran pro bílé a černé psy...
no ale taky mi loví malé psy, no vlastně šechny vždycky když na procházce nějakého potkáme přikrčí se a s hlavou u země se plíží k ním.. a já musím pak majitele uklidnovat že ona jim nic neudělá,,,že se chce jenom přivítat,,, achjo ale moc mi nevěří....
zatim ahoj...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 18:03
- Nahlásit
chvilka
krráááásnááá krátkosrsťanda - moje krevní skupina
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 18:06
- Nahlásit
chvilka
Tak Chira dělá to samé. Ke každému psu se plíží a lehá. Ale u nás si nikdo nemyslí, že jim chce něco udělat. Dost lidí ještě pozná, že je to štěně a jak si lehá, tak se nezdá nebezpečná . Jorkšíři a čivavy na ní teda preventivně štěkaj už na tři metry, ale s ostaními psy je OK. Akorát jednou se nás pán bál, když měla tréninkově náhubek. Zkresluje to dojem a navíc, když k tomu psu táhne...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 18:20
- Nahlásit
nazdar děvčata
chvilka
moc pěkná holka
taky přispěju trouškou do mlýna, sice nebyl ukázkový počas, nicméně v procházkování a chalupaření nám to nebránilo
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 18:24
- Nahlásit
Pumpa
ta předposlední je perfektní super momentka
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 18:28
- Nahlásit
Grin
to jo, ale vůbec není plánovaná. Skoromanžel držel klacek, jakože zaujme jeho pozornost, no a miláček si to vysvětlil jináč. A navíc několikrát, tahle je nejvyvedenější. Moc nejsem nadšená když takhle kraví, páč, jak je těžkej nedělá mu to dobře na klouby, navíc si dycky něco natáhne...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2011 18:33
- Nahlásit
Pumpa
Jo to znám, ale vysvětli mu to, když jeho to taaaaak baví!!! My máme totéž s řícením se ze stráně. kolikrát jsem mu vysvětlovala, že dolů se chodí pomalu a klidně a opatrně, ale ne on se vždycky musí řítit tak, že na konci dělá kotrmelce - to ho bere nejvíc!!
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2011 19:22
- Nahlásit
Grin Pumpa
děkujem vyřídím,
|
Deaco
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2011 18:39
- Nahlásit
Tak Aki se v neděli sám rozhodl, že se vykoupe v rybníčku. Proto že se mu to líbilo, tak to včera zopáknul. Dneska sem přišel z práce a táta mi povídal, že Aki neobědval. Místo granulí ulovil slepici liliputku co nám utekla. Zbylo z ní pár peří a jedno křídlo. Je neuvěřitelný v jakých polohách dokáže spát.
http://vw1303.rajce.idnes.cz/Akela/
http://www.youtube.com/watch?v=n4BpWnEIQLs
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 11:30
- Nahlásit
Deaco NO hele já jsem byla předevčírem u vltavy a byla jsem na tokové plážce, co má svažující se vstup do vody. Načež čubí (krysařík) mi přinesla míček a polužila k nohám, já si ho nevšimla a míček frrr do vody. A odplavával rychlostí blesku. Tak jsem za ním chtěla vyslat Grina, a on nešel!!!!! Nakonec jsme míček museli oželet!! a o 2 km dál se samozřejmě vykoupal. Já myslela že ho zabiju
|
Deaco
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 17:13
- Nahlásit
Grin
Prostě má někdy chuť hned a někdy ne. V kolika měsících začíná kluk čůrat jako kluk? Akimu sou čtyři a půl a čůra jako holka.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 17:19
- Nahlásit
Deaco Gríňa je stejně starej... odkud že to jste???
PS čůráme jako holčičky taky, kámoška má beaucerona a ten čůral jako holka až asi do 1 roku... mělo by se to nějak lámat v pubertě, 6-9 měsíc, ale je to jak u kterýho psa.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 01:00
- Nahlásit
Grin
jo ty "malý" věci, ty jsme v krmení měli. a ani trochu jsme nezrůžověli. teď jí přidávám řepu i mrkev a vypadá to ok. není bílá jak sníh, ale jde to. až půjdete zase na prochajdu dejte vědět, porovnáme bělost btw četla jsem na jiném fóru, že beta karoten tělo využívá, je-li mrkev tepelně upravena, v případě, že ji jíte syrovou, tak se spotřebuje tak 10 %, vařená pak dá 90 % beta karotenu.
Deaco
krásný fotky on je z chs? má takovou zlváštní hlavu... jinak dobrej lovec. měl vám ale nechat víc k večeři
chvilka
jste šikulky. máte videa z obran?
|
Deaco
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 16:06
- Nahlásit
Grin
jsem kousek od Kolína. Jeden bělouš je ve vsi a v Kolíně potkávám občas jednoho nebo dva.
Lemonka
Aki je z chs která je od nás 5 km. Takže sem si pro Akiho nemusel jet daleko.
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 19:26
- Nahlásit
Lemonka zatim nemáme ani jedno video, nebo foto, ale snad už se brzy polešíme
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 09:11
- Nahlásit
grrrr tak už je po tejdnu užívání jasný že grin mi po britu sere jako pominutej, grrrr... je zpět na eukanubě, a jdu do royal canine... jenom nevím jak často můžu štěndu změnit krmení? neměla bych ho teď zase chvíli nechat bejt?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 09:12
- Nahlásit
Lemonka hele já půjdu asi v sobotu.. ale to máte ten cvičák, viď? Tak co dopoledne?
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 17:09
- Nahlásit
Grin
a jak jsi na nový krmivo přešla? U nás co nejvíc zabárí při průjmu (až už ze zřádla či jiného důvodu), tak je denní hladovka. Nechceš to zkusit? Nebo mu prostě nevyhovuje něco z toho, to je taky možné no...
Jo cvičák máme od dvou. Ale zítra má celý den pršet. Tak nevím jestli vůbec vylezu ven A to jsem původně chtěla na další závod, ale samotné se mi nechce. I když si říkám, že když bude hnusně, nikdo nedorazí a my vyhrajeme )))
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 17:16
- Nahlásit
Lemonka
přecházela jsem strašně postupně, nejdřív jen pár granulek, pak víc, víc, pak čtvrtku denní dávky, pak zase trochu víc, no a jakmile se to přehouplo přes půlku DD měl občas řidší hov... a když jsem se (asi po cca 14 dnech) dostala k tomu, že měl celou DD jen Brit, tak začal mít srágoru každý kakání vydržela jsem to psychicky 3 dny, a i měl půl dne hladovku, pak se najed a zase. Tak začínám vracet tu eukanubu, tu teda vracím rychleji, rovnou čtvrtku denní dávky a budu postupně zvyšovat.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 17:19
- Nahlásit
Lemonka
jestli bude echt hnusně tak má mladej taky smůlu, má rýmu. ale ted zjišťuju jak jsou na těch obranách, tam bych se s ním chtěla aspoň zastavit aby si zase pohrál s vyrovnanejma pesanama, při nejhorím bych ho tam vzala autem a odtud taky.
Mám ale pocit že pršet má jen odpo... nevím... můžeme se taky dohodnout že se sejdem ráno na fóru a řeknem si co a jak dle počasí
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 22:27
- Nahlásit
Grin
to je špatný škoda, je to dobré krmení.
pokusím se vstát tedy dřív než v poledne kdyžtak si mne najdi na FB, tam mne aspoň uvidíš online. hledej "Lemonka a Jessie"
|