| Autor |
Zpráva |
Baico
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2011 21:23
- Nahlásit
LuSta
Tak ještě, že my nemáme žádné předsudky s pejsky z různých CHS
No ono je to buhužel celkem běžný . Já se klidně přiznám k tomu, že jsem v opozici k českému klubu, protože se mi nelíbí spousta věcí, které se udály. Proto nejsem členem. U nechovného Baica to neva a Faru zůstal zapsaný v plemenné knize na Slovensku. Ale to neznamená, že neumím pochválit hezké zvíře z jiné chovky, než jsou moji kluci
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2011 21:25
- Nahlásit
LuSta
no já jsem netušila, že tady nějaká taková rivalita je, vždyť bělouši by měli spolupracovat ... ale došlo mi že asi něco takoýho můžu čekat když Baico říkala jak naše CHS nemaj ancilii rády
každopádně já neřeším, psa jsem vybrala podle maminky který je krásná a podle data, páč jsem chtěla zimátko. CHS mi byla celkem jedno, hlavně že paní byla ochotná a milá, štěnda krmený, opečovávaný a vymazlený, a maminka klidná, spokojená, pohodová
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 09:52
- Nahlásit
LuSta
http://cz.fotoalbum.eu/myshotaurus/a590821
Zatím jenom 5 - pořád ještě nejsem s to si k tomu sednout a předělat vše do jpg
|
muf
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 12:12
- Nahlásit
Nemáte někdo zkušenosti se skládacími (látkovými) boxy? Značku se kterou máte zkušenosti? Chci Aiře něco pořídit na výstavy a scháním reference
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 12:28
- Nahlásit
muf
Nemáte někdo zkušenosti se skládacími (látkovými) boxy?
Mám jeden, ale ani nevím, co je to za značku, kupovala jsem podle ceny, stál necelou tisícovku. Ale já mám kliďase, který si tam na výstavě zaleze a spí.
Ale na výstavě se dá koupit vždycky ze celkem slušnou cenu a můžeš si ho tam přímo "osahat".
|
muf
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 12:38
- Nahlásit
Baico
jj plánuju se mrknout v Ostravě na výstavě, ale teď mají nějaké akce http://www.exo-eko.cz/Latkove-prepravky-a-stany-pr o-psy/Prepravka-latkova-skladaci-XXL , tak nevim. A i tak by mě zajímaly nějaké reference. Aira je taky kliďas tak se nebojím, jen Ať to nemá plastové spojky a tak
Asi raději počkám na výstavu, je za chvilku
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 12:41
- Nahlásit
muf
Asi raději počkám na výstavu, je za chvilku
To je určitě lepší. Neni kam spěchat. Nebo si to na výstavě prohlídnout a pak objednat přes internet.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 17:52
- Nahlásit
muf
myslím, že mám přesně tu, co je na tvém obrázku, pokud tvůj pes neničí, je to, myslím, dobrý nápad, jsem s ní spokojená, ale je těžká a není moc dobře skladná, chce to odvézt si ji autem, potom dát přes rameno jako kabelku (lépe našít si na obal delší uši) a donést na místo, kde bude postavená. Rozkládání a skládání rychlý, bezproblémový, pokud by ovšem pes jen trochu chtěl, dostane se z ní jako prd. Mám pak ještě jednu, ta je ještě o mnoho tenčí, sládá se jako ten rychlý stan, ve velikosti XL se mi vejde do batohu (stočí se kulata a je z ní placka v průměru 30 cm a tloušťce 5 cm) - donesu kamkoli, rozložím kdekoli, čuba ale neničí vůbec, jen v ní je. Tyhle látkový domky považuju za dobrou věc - pes má svůj pelech kdekoli, nikdo ti na něj nešlape, nikdo ho neruší v odpočinku.
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 18:52
- Nahlásit
Baico
Když už jsme u tý nechovnosti, tak už chápu tvoje pocity, když si to u Baica zjistila. Před pár týdny nás chovatelé upozornili, že to na jedné fotce, kde má Chirka v tlamě klacek, vypadá, že jí chybí zub... A fakt, že jo. Místo spodní P4 má škvíru jak hrom. Naše výstavní kariéra ještě nezačala a už skončila... Trochu jsem to obrečela, protože jsem to nečekala, ale nedá se nic dělat. Chjo.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 19:01
- Nahlásit
LuSta
Jé to mně mrzííí
Baico
mimochodem, Griňovi jsem pořád kontrolovala kulky, když byl menší, vzpoměla jsem na tebe Můj muš to těžce nesl
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 07:14
- Nahlásit
LuSta
tak už chápu tvoje pocity, když si to u Baica zjistila
Hele, když jsem to zjistila, tak mi to bylo jedno. Neplánovala jsem s ním bůhví jakou výstavní kariéru. Mrzelo mě to až o hodně později, když jsem viděla, že z nej vyrostl opravdu hezký pes. A teď lituju, že není chovný, protože jeho povaha je přesně to, co v Čechách běloušům chybí.
Výstavu v kruhu jsem zažila prvně až s Fandou. Je to krásný, když vyhraješ, ale tím, že mám už Baica se nezhroutím z výstavního neúspěchu. Prostě vím, že v životě psím jsou důležitější věci, než je sbírka CACů, BOBů a Žampiónů.
Grin
Můj muš to těžce nesl
No já zase měla problém, když jsem po nějakým nepejskaři chtěla, aby Fandovi varlata zkontroloval
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 08:16
- Nahlásit
Baico
chtěla, aby Fandovi varlata zkontroloval
mno, to nás taky čeká a nemine Už vidím ty obličeje...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 08:44
- Nahlásit
Grin
mno, to nás taky čeká a nemine Už vidím ty obličeje...
Hele v Ptokopáku ti ho klidně ochmatáme všichni
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 09:20
- Nahlásit
Baico
Platí beru vás za slovo, pani!
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2011 01:02
- Nahlásit
LuSta a Grin
tedy holky, bezva fotky. až nás mrzí, že jsme nešly taky. my rádi vypadáme jako prasátka
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2011 01:10
- Nahlásit
jinak závod moc nedopadl, až 7.místo. z 21psů. a 54b. zase jsme pohnojili aport. sice nás vyrušila střelba (nebo štěkot???) a Jess se zesekla, ale já víc a podělala jsem jí to. mít o bod víc, jsme na bedně vítězů. chyběli tam ti echt šampioni
a jeden bod dolů za pomalé sedání. i když přišlo mi to celé takové lemrácké nevíte jak to víc osvěžit? aby to byla ta krásná veselá a radostná poslušnost? když mám pamlsek, není problém. nebo když mezi tím blbnem. ale jak dojde na věc kdy nesmíme (zkouška, závod), tak je taková chcíplá.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2011 12:55
- Nahlásit
Lemonka
my rádi vypadáme jako prasátka
No to by vás Grinďa miloval, okamžitě strhnul Chiru a včera zase strašně lákal nějakýho cizího psa ať si s nim jde hrát do vody. To, že je dnaska v tom bahňosněhodeštoi úúúplně přešťastnej, to je snad jasný
závod moc nedopadl
to je škoda, když tak málo chybělo. Já teda nevím jak sedání na zkouškách osvěžit, mám teprve prvního psa se kterým mám nějaký ty ambice, takže jsem hovnokynolog na entou. Blechopes funguje taky jenom na hračky a piškoty, a u ní jsem to bez toho ani nepotřebovala... takže neporadím
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 10:22
- Nahlásit
už máme 20kg!!!!
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 12:02
- Nahlásit
Grin
My už nesoutěžíme, to neplatí . Rostete hrozně rychle. My máme z dneška 17,4.
Lidičky, jakými granulemi krmíte? S Grinem jsme se o tom bavily a také by mě to samotnou zajímalo...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 12:42
- Nahlásit
LuSta
Lidičky, jakými granulemi krmíte?
Já krmím český EMinent. Biaco má jehněčí a Faru teď baští poslední pytel štěněčího a příští pytel už dostane taky jehněčí.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 13:00
- Nahlásit
LuSta
No dyť to říkám, co tejden to kilo, teď ho asi trochu překrmuju, začínám nový granule takže než srovnám dávkování chvíli to potrvá - zatím jsme někde uprostřed toho procesu přivykání, Grin dostává půl strou eukanubu a půl nový - nakonec jsem se po dloooouhym zvažování rozhodla zkusit Brit care, protože:
1)chtěla jsem Acanu - po té by mi zežloutl a zrůžověl.
2)chtěla jsem Orion nebo Canine caviar ale dočetla jsem se, že vysokoproteinová krmiva štěňatům moc nesvědčí.
3)chtěla jsem ProFormance, a recenze byly skvělé, až na to, že si lidi stěžovali že dycky jednou za čas jim přijde pytel kde ty granule vypadaj jinak a psi po nich maj sr***
4)zoufalá jsem hledala a hledala, s tím, že jsem ještě přemýšlela o Hills a Royal Canin, ale na RC jsem slyšela jen špatný věci, hillsem (ale tím spešl, L/D na jaterní dietu) krmím čubí a dobrý, no ale taky jsem slyšela i nespokojený hlasy a navíc jsem nikde nemohla najít celý složení, což mě vytočilo.
5) a pak jsem, zvažuje dál ten ProFormance, objevila ještě Brit Care, našla si recenze, diskuzi a krom snad jednoho člověka jehož pes se po tom pos... jsem neobjevila žádný negativní hodnocení od uživatelů. Tak jsem koupila BC a zkoušim. Zatím OK, uvidíme až se dostane na plnou dávku a zkrmíme tak aspoň týden, pak napíšu dojmy.
|
Deaco
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 13:05
- Nahlásit
Aki jí Royal Canin a v pohodě.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 13:10
- Nahlásit
Deaco
Royal Canin a v pohodě
Já s ebez mučení přiznám, že Royal canin je pro mě drahej. Eminent klukům sedí, není drahej a je pro mě jednoduše dostupný. Faru k tomu dostává chondro a 2x do týdne dostávají syrové kosti.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 14:10
- Nahlásit
Deaco
No vidíš, každej říká něco jinýho a pak si vybírej
Když si zpětně připomenu ten POROD!!! co jsem prožila když jsem ty granulky vybírala, tak se mi protáčej panenky. U mě není rozhodující cena, ale kvalita a najít jednu značku kterou nikdo nepomlouvá a nekolují o ní zvěsti jako že je to šrot a nebo že to dělaj z kuřat z číny nebo že to vyráběj v rusku ... je strašně těžký... děsně se modlím, aby Grinovi ty granule seděly, protože jestli budu muset vybírat znova, tak...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 14:12
- Nahlásit
Deaco
omlouvám se za ten fucksmile u tvého nicku, měl jítna konec textu... nemyslela jsem tím nic špatného
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 14:50
- Nahlásit
Grin
U mě není rozhodující cena
No tak já se přiznám, že jsem hledala rozumnej poměr kvality a ceny. A Roayl mi fakt přišel už opravdu drahej. Navíc, jak jsem psala, tak kluci kromě granulí dostávají pravidelně i krky, skelety, křídla popřípadě ty kosti, co prodávají v Globusu pytel za 8 korun.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 15:04
- Nahlásit
Baico
Gríňě dostává chrupavčičky od kuřátek, občas vývárek se zelčou a teď jsem mu koupila první velkou kost, ale čekám až na nepracovní tejden, kdyby se z toho pos...- průšvih u mě je, že já moc masa nejim a tak ani nechodim k řezníkovi. Glóbus nikde v okolí nemáme, kua, to by se mi hodilo... jenom jednou jsem v tescu viděla kosti, tak jsem jich pár nakooupila. Hele a dáváš jim to syrový, viď, nevaříš je?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 15:11
- Nahlásit
Grin
Hele a dáváš jim to syrový, viď, nevaříš je?
JJ, syrový, zrovna chroupou za odměnu po stopě. U nás dostávají i králičí hlavy a pánve, když táta zabíjí.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 15:16
- Nahlásit
Baico
no, já taky chovám králíky, ale jsou jen dva a žijou mi v předsíni takže to u nás nehrozí Leda kdyby si Gríňa hodlal zpestřit jídelníček sám ale zatím je jen popostrkuje čumákem po předsíni kdykoli se zastavěj
|
Deaco
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 17:41
- Nahlásit
Vim že je R C drahej, ale Aki ho dostával už jako malej a chci aby dostával to nejlepší. Občas dostane i něco lepšího.
|