| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2007 21:26
- Nahlásit
Terri
jo, u berňáků se chodí na rtg po 15 měsících - teda aby mohl snímek platit u bonitace ...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2007 22:04 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Tak nejnovější zprávy z dneška. Na kontrole jsme dnes domluvili, že až půjde Meggie příští týden na vyndavání stehů, tak jí udělají narkózu a při té příležitosti se udělají rtg. snímky a odperuje se ta kýla. Pokud by rtg. snímky vypadaly opravdu ošklivě, tak bychom zvážili možnost operace proti DKK. Operace, o které vet mluví je preventivní, nejde o léčbu už rozvinuté dysplazie - spíš jako když se dítěti vyndají hodně velké mandle ještě před tím, než začne mít angíny...i když by je třeba mít vůbec nemuselo. . Tak snad ty rtg, dopadnou dobře .
Taky jsem mluvila se zkušenou chovatelkou p. Sojkovou a ta mi řekla, ať na operaci určitě nechodím, protože je u štěněte, které nekulhá úplně zbytečná, že berňáci mají těžší stupěn DKK zcela vyjímečně a že se vet chce akorát nabalit na operaci, které je velmi jednoduchá, ať dávám chondroprotetika, upravím kmrmení, máme přiměřenou zátěž a vše bude v pořádku. Stejný názor má i chovatelka, od které máme Meguš. Tak operace asi nebude nutná. Jupí
Kdyby aspoň každý netvrdil něco jiného Veterinář pomlouvá chovatele, že nechají psy trpět a chovatelé, že veterináři by hned všechno operovali.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:15
- Nahlásit
ahoj holky, tak jak prckové snášejí ty vedra?
Dani, co jste zjistili? něco nového?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:17
- Nahlásit
aha, až teď jsem četla tvoji upravenou reakci z minula ... taky si myslím to, co ti potvrdila i Jarka S. ... ještě to zkonzultuj jinde, ale doufám, že to nebude nutné a Meggie nebude muset na operaci
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:28
- Nahlásit
Janiii
Ahoj, tak vedra snášíme špatně obě . Jsme obě zalezlé v baráku na chladné chodbě (ale i ta už se začíná přehřívat), přes den vylézáme jen na chvilku a vždy si zalezeme na zahradě pod nějaký stromek. Na procházku vyrážíme až po osmé. Je to fakt děšný. A co Berni - vydržel jí její elán i při vysokých teplotách nebo už taky odpadla? . Meguš je venku úplně marná, ale teď zrovna koukám jak si ožužlává dečku v pelíšku )
Včera jsem ještě mluvila s hlavním poradcem chovu MVDr. Doubkem (říkala jsem si, že to bude ideální kombinace chovatele a veterináře) a ten mi operaci také nedoporučil. Ještě se zastavím dneska za naším - aby Meguš také nějaký jiný vet viděl, ostatní konzultace byly jen telefonické. Ale v zásadě jsem se už rozhodla, že na ní nepůjde a zamakáme na prevenci (chondroprotetika, dieta) Dost jsem si oddechla .
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:32
- Nahlásit
rogersova
Martino, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se Borinka vzpamatovávala z té operace kýlky. Vím, že jí šikulka statečně přestála a vůbec si nelízala ránu, ale jde mi spíš o celkovou dobu rekonvalescence. Máme jí také v plánu a přemýšlím, jak to udělat s dovolenou. Když by šla třeba v pátek, jestli jí už můžu nechat v pondělí dopoledne doma samotnou nebo si vzít ještě pár dní volna. ). Jo a co včela? Už je to dobré? Kdyby se nám stalo něco podobného, tak určitě využijeme nanukáč )
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:47
- Nahlásit
Dana01
konzultace s Pavlem Doubkem mě taky napadla - ale vidím, že jsi byla rychlejší
Berni a vedro? no asi takhle - když nejsme doma, tak leží ve sklepě na betonu nebo v dílně, a když přijedem domů, tak by šla běhat, hrát si, ale panička je teda v tom vedru úplně neschopná, takže naše hyperaktivka má smůlu ... jasně že je jí teplo, ale jakmile by byl náznak aktivity, tak je hrrrrrr do ní - prdlá no
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:06
- Nahlásit
ahoj,tak vedro je úmorné pro celou rodinu.Borinka byla na zahradě od 5,30 do 9.30,pak se stáhla dovnitř a od té doby spí na dlažbě.Ožije zase až večer.
Jinak Dano,celková doba od operace do vyndání stehů je 10dní.Štěňata to asi obecně zvládají dobře.Myslím,že 3. den po operaci zvládne být chvíli sama.Pokud nebude mít nějaké komplikace.
Včelu jsme také přestály úspěšně.Snad si dá příště Borinka pozor.Ale raději dám na mrazit led.
Jak se vůbec chovají vaše slečny,když nejste doma? Borinka doma byla sama jen chvilku,ale příští týden tu asi bude 2 dny sama do 14h. tak jestli se mám děsit předem.Bude tedy na zahradě,ale i tam je co ničit.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:46
- Nahlásit
rogersova
no, odstraň všechno co by ji mohlo zajímat a dá se odstranit ze zahrady, a uvidíš, co vyvede Berni tím, že není sama, ale má společnost v dědovi a babičce, kteří mají s námi společnou zahradu, tak se ani moc neprojevovala - když už něco provedla, tak přes noc as to byla taková ta klasika - vyhrabání nějaké té díry (větinou v záhoně), otrhání jablek, malin, květáku, rajčat, paprik, atd. atd. ...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:03 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
rogersova
S Meguš jsem byla doma jen týden, pak jsem začala chodit do práce a zvládala to úplně bez problémů. Brzy se naučila, že je sama a dost času prospala (a v tomhlě vedru bude Borinka určitě spát jak šípková růženka ). Takže samotu zvládla dobře. Abych ale dokreslila situaci ). Naprosto souhlasím s Janou - bylo nutné jí důkladně a neprodyšně izolovat od všeho, co by mohla ožužlat nebo jinak znehodnotit. Neb jak ožila, tak vymýšlela různé vylomeniny. Normálně je na chodbě, kde je jen pelíšek, hračky, misky a dveře, takže tam nic nezničila. Bohužel ze začátku jsme občas nedovřeli dveře do jiných místností a pak bylo eldorádo (koupelna - ručníky strhané z háčku, všechny otlapkané, některé zatáhnuté do pelíšku, plus úplně rozcupovaná rolička toaleťáku po celé koupelně i psovi ) Takže i pokud bude na zahrádce a dá se třeba nějak oddělit od toho, co je váší největší chloubou, rozhodně bych to udělala ). A když tak jsou to jen kytky . Samozřejmě pozor na např. přístup do prostor kde je nářadí nebo nějaká hnojiva... aby na ní něco nespadlo nebo něčo neochutnala. Ale jinak to Borinka určitě zvládně v pohodě
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:27
- Nahlásit
jojo, nářadí, hnojiva, prostě oči na šťopkách protože to co by vás ani ve snu nenapadlo, toho psa napadne 100%
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 14:20
- Nahlásit
Janiii
Dana01
tak k nářadí a hnojivu nemůže,to mám zamčené.Musím jen pověsit zahradní hadici a zajistit kabel od bazénové filtrace,aby ho nekousala.Jinak hrozí jen ty kytky a stan, který na zahradě dětem postavil manžel.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 16:48 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
rogersova
Na začátek něco "mimo" pejsky -všechno nejlepší k dnešnímu svátku Martino . Jinak osobně bych tipla, že pokud tam necháte stan, tak se nemusíte bát o kytky, protože stan bude zajímavější (soudíc podle Meguše ), ale samozřejmě nechci předem malovat čerta na zeď.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 17:11
- Nahlásit
Jééé,děkuji.
Jinak toho stanu se bojím víc,než kytek.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 20:07
- Nahlásit
k přání k svátku se také připojuji a stanu přeju ať to přežije dej jí na zahradu hračky, a možná bych doporučila ji ráno než odejdeš unavit - procházka, blbnutí s hračkou, něco aby se utahala a až odejdeš aby odpočívala
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 09:08
- Nahlásit
Janiii
ahoj,děkuju za přání.
Už teď Borče vysvětluju, že stan je fuj a taky si ho vůbec nevšímá.
A to lítá na zahradě sama od 5h.Vždycky přiletí, napije se a hned je pryč.
Naštěstí ten nácvik samostatnosti se nám odsunul, protože nikam nemusím a tak tu Borinka sama nebude.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 12:22
- Nahlásit
rogersova
Tak to je taky dobře, když doma nebude sama, ale pokud už nacvičujete, že stan je "fuj", určitě by to zvládla malá i kdyby musela zůstat ). Když jste byli na té kýlce, musela mít Borinka potom ten límec okolo krku? Vet nám říkal že je to nutné - myslím, že to pro ní bude horší než ty stehy (
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 13:51
- Nahlásit
Dana01
nic takového neměla.Vet říkal,že si to štěňnata nekoušou.Namazal jí to stříbrnou mastí a víc nic.Ale Megiee už je větší,tak nevím.Rozhodně bych jí ho nasadila až, kdyby si to kousala, jinak ne.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 19:53
- Nahlásit
tak jsme byly na vyndavání stehů a bříško je v pořádku.Nechala jsem Borinku zvážit a má rovných 10 kg.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 20:00
- Nahlásit
rogersova
to je dobře že je bříško v pořádku!
musím vám říct radostnou novinu, Berni dneska začala hárat přesně měsíc před táborem - takže na táboře už bude klid ... hurááááá
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:34
- Nahlásit
Janiii
Tak blahopřejem ), teď už pojedte s mnohem větším klidem
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:59
- Nahlásit
jo, jsem moc ráda že opravdu začala, bude to klidnější. akorát bych potřebovala aby se trochu ochladilo, protože když je puštěnej na zahradě ten babičky voříšek, musí být berni doma v chodbě a ta je te´d od sluníčka pěkně vyhřátá. večer jsme chodbu dvě hodiny větrali, než tam šla berni spát ... pak jsem ji ještě pouštěla vyčůrat než jsme šli spát, a jak byl chládek, a pofukovalo, to vám byla paráda ... tyhle vedra nejsou nic pro mě. pršet nemusí, ale tohle je až moc
a co dělají prckové v těch teplech?
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 18:08
- Nahlásit
Janiii
lenoší.V tomhle vedru ji přimět k nějaké aktivitě je takřka nemožné.
Ale zase je moc hodná
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 18:09
- Nahlásit
rogersova
Máme doma bráchu vaší Borinky - Nielse. A je to trochu o něčem jiném, protože k němu máme pětiletého Alfréda...
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 22:01
- Nahlásit
Drakopes
no jasně, potkali jsme se v Milevsku.
A jak se má Niels? Dejte sem nějakou fotku.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 22:29
- Nahlásit
Drakopes
tak jsem fotky našla na stránkách vašeho klubu.Niels je krásnej.
Jak se s Alfíkem snesou?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 07:46
- Nahlásit
rogersova
Začnu zkoušet, jak sem dát fotku ....
Jinak jsme z jejich vzájemné snášenlivosti nadšeni. Když jdeme večer na pivo, vlezou svorně pod stůl a bez vzájemného osočování se podělí o vodu a pak vedle sebe spí. Velkej se venku tváří, že k tomu cirkusu nepatří (znáte to, jít s berněčím medvídkem po ulici), ale je v ostražité pozornosti. Zkuste prckovi zkřivit chloupek a hned se ozve mohutným štěknutím. A to mu malej dovede život pěkně znepříjemňovat, jak se na něj věší, a to doslova - za uši, za chlupy, štípe do nohou ...
Niels se rychle naučil, že příkaz To je Alfíčkovo znamená, pracky pryč, ale od nás, Alfréd mu ustupuje hlavně od jídla, takže musíme zasahovat. Ale přece jenom je u nás tři týdny a návyky si vytváří rychle. Dneska do Alfrédova pudinku jen zíral, před třemi týdny by hamptnul .. )
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 08:11 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
Shot at 2007-07-19
tak jsem si dovolila dát sem Nielse sama.Doufám,že to neva..
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 09:51
- Nahlásit
To je ale móóóóc krásnej pejsek ). S typicky berňáckým rozumným pohledem . Tak ať vám dělá jen radost a hlavně, ať je hezky pořád zdravý jako rybička
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 09:55 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
Dana01
taky proto mu chovatelé říkali "profesore"
Drakopes
taky má Niels kýlu?
Vím,že 6 štěňátek z vrhu ji mělo, nebo ještě má
|