Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Dana01
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 11:55 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
Já mám prostě ten hezký, barevný (teplý) podzim moc ráda. To pak na těch procházkách úplně vypnu a nasávám pozitivní náladu a tu krásu přírody kolem - a když v té přírodě ještě dovádí naše obří štěňátko a vypadá naprosto blaženě - no co víc si můžu přát ke štěstí

Drakopes
A nějaká aktuální fotečka by nebyla, abych se podívala, jak je Nielsík už velký? Já mám pocit, že Meggie v poslední době začíná vypadat čím dál tím míň jako štěně (ale chová se tak pořád) a už je taky pořádně velká. Začíná být největší ze všech pejsků, s kterými se kamarádíme.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2007 07:03
- Nahlásit

Fotky jsou, ale v tom návalu negativních zpráv nejsem zchopna je zpracovat.
Bohužel některé se týkají i Nielse - včera nám na veterině řekli, že to je páteř a dávají tomu špatnou prognozu.....
Pan doktor znova prohlédl měsíc staré snímky, kde nic moc nenašel - snad jen větší mezeru mezi dvěma obratli, která mohla být způsobená natahováním při snímkování. Vyzkoušel všechny reflexy (ohebnost, citlivost, bolestivost,...) zadních pacek a ty jsou v pořádku. Poslal nás do Stodůlek za doktorem Duchkem, ať to neodkládáme, co nejdrřív, ale i tak, že on to vidí špatně....
Kontaktovali jsme známé přes berňáčky a ti nám konkrétně tohoto pána nedoporučují, že kromě toho, že je strašně drahej, tak velmi rychle a radikálně řeže bez výraznějších výsledků. Máme tipy na jiné ortopedy, ale uvítáme i od vás jakoukoliv zkušenost.

Niles hůř vstává, dneska ráno mně běhal mráz po zádech, když jako obvykle nevlezl do postele, ale zůstal na zemi a pak se nezvedl, že půjdeme ven. Popadla jsem ho pod břichem a nazvedla, rozhejbal se, sešel schody a docela slušně se rozchodil, běhal, hrál si se štěnětem dogy (konečně rovnocenný partner). Zajímá se o dění kolem sebe, jí s chutí ....

Janiii
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2007 08:48
- Nahlásit

Drakopes
doufám, že se to spraví a Niels bude běhat jako čiperka ... z ortopedů doporučuju buď MVDr. Musila v Českém Brodě nebo MVDr. Bednáře v Čáslavi, ale to už je pro vás dál ... držím pěstičky!!!

rogersova
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2007 09:41
- Nahlásit

Drakopes
ahoj Ájo, to mně moc mrzí.Doufám,že bude Niels v pořádku.Držíme mu palečky.Borinka taky už přes týden kulhá.Taky nás to vyděsilo,ale prý to souvisí s růstem.Tak pak dej vědět,jak jste pořídili.Martina

Dana01
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 22:03
- Nahlásit

Drakopes
Ach jo, to je mi moc líto, že to vzalo takový vývoj . Ale z jiných fór vím, že dobrý veterinář udělá zázraky, takže pokud nejste po poradě ze zkušeným ortopedem, berte "prognózy" s rezervou. Držíme palce, ať to dobře dopadne. Držte se všichni!!!

Dana01
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 22:11
- Nahlásit

Janiii
Ahoj Janii, když jsi byla v Rožnově, nevíš prosím výsledky u fenek dorost? Díky, měli bychom tam mít ségru Fannynku

Dana01
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 19:29
- Nahlásit

Janiii
Ahoj, dívala jsem se na výsledky klubovky a dle všeho nebyla Apolenka posouzena? Jakpak to? Je u vás všechno v pořádku?

a čistě pro informaci pro všechny termíny českých klubovek

1.3.2008 KV v Českých Budějovicích se zadáváním CAJC,CAC
10.5.2008 KV Rožnově pod Radhoštěm-CAJC,CAC, Klubový vítěz
11.10.2008 Zárybničná Lhota u Tábora SKV-CAJC,CAC, Vítěz SV

Janiii
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 20:30
- Nahlásit

Dana01
Apolenka byla posouzená jako Velmi nadějná jdu to zkouknout ...

Janiii
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 09:57
- Nahlásit

Dana01
Aha, už to vidim - ty jsi koukala na Apolenku ve třídě štěňat, to není maminčina - Apí naše byla ve třídě dorostu

Dana01
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 11:07
- Nahlásit

Janiii
Tak to blahopřeju No jo, úplně mě vypadlo, že jsou holky podobně staré a naše Meggie už by do štěňat taky nešla , protože by se tam už nevešla . Pojedete s Apolenkou i do Prahy?

Janiii
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 13:58
- Nahlásit

Dana01
nene, do prahy nepojedou - oni nebudou jezdit po výstavách, myslím, že budou chtít splnit jen výstavy potřebné k uchovnění jsou nasměrovaní jiným směrem, výcvik ... výstavy nejsou jejich koníček

Dana01
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 14:55
- Nahlásit

Janiii
Jen tak pro jistotu, jaké jsou ty výstavy potřebné pro uchovnění? Dorost se ještě nepočítá nebo počítá?

My jsme taky nasměřovaní na výcvik , ale na výstavách potkáváme kamarády, co se nám po nich jinak stýská...

Janiii
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2007 14:29 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

zdravíme, počasí je dneska pořádně bláznivé, vyráželi jsme na procházku za sluníčka a přišli jsme zmáčení od sněhových krupiček
jak se máte a co je kde nového???

Janiii
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2007 14:34
- Nahlásit

Dana01
promiň, přehlídla jsem tvoji otázku. Cituji z Bonitační směnice klubu: Do chovu se zařazují chovná zvířata, která byla nejméně dvakrát předvedena na některé z těchto výstav: speciální a klubové výstavy KŠSP, speciální výstava pasteveckých plemen Praha, mezinárodní a národní výstavy, zahraniční klubové a mezinárodní výstavy. Podmínkou je předvedení alespoň jednou ve třídě mladých a výše( stáří nad 9. Měsíců ).

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2007 16:46
- Nahlásit

Janiii
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2007 16:48
- Nahlásit

Drakopes
jéé, malej a velkej
jak je Nielsovi??

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2007 16:49
- Nahlásit

Tak tohle jsou naši kluci přede dveřmi bytu. O půl patra níž dávám řeč se sousedkou. Než jsme vytáhla foťák, tak krásně leželi oba s packami přes schod. Ale jakmile byl foťák venku, Alfréd startoval, tohle jsem ho zahnala zpátky .....

Jinak paní doktorka na veterině vyhodnotila rozbory, snímky, doporučila nám zahodit štěněčí granule a nechat Nielse dorůst. Nikde žádné problémy nejsou - jen je na své rozměry málo osvalený.

Janiii
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2007 16:55
- Nahlásit

Drakopes
to znám, jakmile vyndám foťák tak Berni se taky letí podívat jestli nemam v ruce náhodou něco k jídlu
my jsme byli dneska na prochajdě a udělala jsem taky pěknou fotku, ale ještě není na webu, tak vám ji nemůžu ukázat

Janiii
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2007 17:00
- Nahlásit

tak jsem si založila fotogalerii tady, protože fotky z rajče.net se tu nezobrazují, a fotku vkládám

Janiii
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2007 18:00
- Nahlásit

Drakopes
jinak jsem moc ráda, že to s nožkama nebude nic vážnějšího, určitě se brzy doosvalí, tak jak má být a bude to dobré ...

Dana01
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2007 22:02
- Nahlásit

Drakopes
To je dobře, že to nebude nic vážného. Určitě brzy bude jako rybička a bude prohánět velkého parťáka

Janiii
Ty máš vždycky takové pěkné a přirozené fotečky , to já vždy nechám doma foťák a pak se biju do hlavy, jaký jsem mohla mít zase foto úlovek
Tak taky přiložím jednu z posledních fotek na trávě

Janiii
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2007 08:23
- Nahlásit

Dana01
přirozené fotečky jo? kdybys tušila, co bylo za problém udržet tu naši nádheru chvíli v klidu, když to je focený v lese - ona chtěla běhat a ne čučet páníčkovi do foťáku ... ale já jsem se s ní chtěla takhle vyfotit, protože takovou fotku za skoro tři roky soužití s ní nemam

Dana01
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2007 17:04 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Ach jo, tak dneska mi začala Meguška kulhat na pravou přední....na vycházce jen tak mírně, že jsem si nebyla jistá, ale teď už je to dost vidět... . Včera jsem našla na dlažbě malé flíčky od krve, ale na packách jsem nic neobjevila, hledala jsem, jestli třeba nemá zaražený trn...dneska jsem jí taky prohlídla a nic. Počkám do zítřka a když tak pojedu k veterináři, doufám, že to bude něco banálního....

rogersova
No možná bude mít něco podobného jako Borinka... Jak si vedete vy? Už se to zlepšilo? Máte nějaký tip, co by pomohlo? A co vycházky - jen vyčůrat a domu nebo aspoň nějakou pidi (okolo dvou domků...) zvládáte? Ach jo, to bych radši kulhala já na obě než hafuše, co neví co se děje

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2007 17:08
- Nahlásit

Dana01
ten vražený trn nebo něco takového nemusíš ani vidět - může to zajet do polštářku a ten se pak zavře
A s drápkem něco nemá?

Dana01
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2007 17:11
- Nahlásit

Terri
Jdu se mrknout...třeba by to mohlo být někde v pacce, protože nožkou při prohledávání mírně cuká....(pak se trník ale hůř hledá...)

Dana01
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2007 17:17 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Terri
Tak drápek to není, ale vypadá to, že "jádro pudla" je v tlapičce, protože je citlivá na to, když se na ní šáhne (snaží se jí podsunout pod sebe) a tváří se velmi útrpně (připadám si jak padouch), ale vidět tam není vůbec nic - nic není nateklé, červené nebo se stroupkem. Taky je možný, že psychicky nevydržím a pojedu k veterináři ještě dneska...chuděra naše veterinářka je tam do devíti do večera

Janiii
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2007 17:45
- Nahlásit

Dana01
tak nám sem pak napiš, co vám paní doktorová řekla ... snad to nebude nic vážnýho a bude zase brzy běhat

Soptik
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2007 15:09
- Nahlásit

ahojda, tak koukám že jsme na tom stejně, taky byste raději trpěli za naše bafíky ... Bafinka měla párkrát v hovínku krev, tak jsem celá vyplašená volala hned na veterinu a teď čekáme pokud se to ještě objeví, tak berem vzorek a okamžitě jedem.
Ještě jsem se chtěla optat jestli se vám stalo při růstu zubů, že by tam ještě první byl a už koukal druhý, asi by to chtělo vytrhnout že?
Jsem děsná, už to je můj 3. pejsan a připadám si jak začátečník. Je fakt, že s našim prvním jsme k vetovi jezdili jednou za rok na očkování a pak jen na tu konečnou skoro ve 14 letech takže moc zkušeností se stonáním pejsků nemám.

Pokud byste měli zájem, tak jsem vytvořila fotogalerii bafanů, co ovlivnili můj život, tak se můžete juknout na http://www.liba.adslink.cz/ostatni.htm snad nebude vadit, že tam jsou ovčáci a jedna směska

Janiii
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2007 15:59
- Nahlásit

Soptik
krásný fotky, všichni hafani byli a jsou velcí fešáci!!!!!! a Bafinka je krásná malá šmudla. Přeju aby bylo vše v pořádku a krev se už neobjeví

Dana01
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2007 11:24
- Nahlásit

Ahojky, tak máme dle všeho také růstové problémy. Už dva dny je Megýsek doma a chodí ven jen čůrat, ale kulhání postupně mizí . Pokud to ustoupí přirozeně, tak to máme bez léků. Pokud by zase začala a bez příčiny kulhat, máme recept na analgetickou léčbu. Jen se bojím, co s tím udělá návrat k procházkám...Každopádně teď je bez teplot, žravá a živá - a nevybitá, takže pořád nosí uzlík na přetahování

Soptik
Jeje, tak přeju, ať vám to dobře dopadne. Fotky jsou krásný (ale oni ti pejsci jsou vždycky nádherně fotogeničtí a Bafi už vám taky roste jako z vody

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání