Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
rogersova
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2007 12:01
- Nahlásit

Dana01
my procházky zvládáme,dokonce bych řekla,že se to kulhání zlepšilo.Teď právě na jednu prochajdu vyrážíme.

Dana01
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2007 12:12
- Nahlásit

rogersova
Tak si jí hezky užijte. Držím palce, ať se to kulhání už brzy ztratí úplně. My zatím chodíme jen ven před dům a zase domů, chci ještě tak den počkat, než se trochu projdeme...

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2007 18:17
- Nahlásit

Dana01
Tak aspoň jsi klidnější, že víš co to je, ne?...
No a co ta krev co jsi našla?? To nebylo z té tlapičky?
Tak držím pěsti, ať to brzy odezní

Dana01
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2007 19:02
- Nahlásit

Terri
Bylo to z nějaké tlapičky, ale s kulháním to nesouvisí. Samotná dg. není tak hrozná a hodně mě uklidňuje, že kulhání výrazně ustupuje už po dvou dnech. Se zátěží chci začít ale raději jen velmi pozvolna...ale věřím, že to bude dobrý...

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2007 19:17
- Nahlásit

Dana01
Určitě bude

Dana01
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 21:01 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

AHOJ!! Meguška už je zcela zdravá, což nám všem dává najevo svou nesmírnou živostí. Včera málem zakousla slepici (podařilo se jí zahnat k plotu, tam se chuděra slípka zamotala do vysoké trávy a nemohla skrz. Meguš stála někde nad ní nebo možná i na ní a štěkala. Rychle jsem přiskočila a Meguš od té bezva zábavy odtrhla...nakonec slípka odešla po svých, tak snad to odnesla jen šokem a případnou nesnášenlivostí vajec.
Asi jí budu muset pořídit nějakého trikolor kamaráda, aby byla víc společenská, jako kamarád Čerynek

A aby toho nebylo málo, tak dneska rozkousla přívodní kabel od přímotopu (díkobyhu byl mimo proud). Normálně dráty nekouše, tak tenhle byl asi něčím výjimečný (pro mě hlavně tím, že mi teď v pracovně mrznou nohy )

A co nového u vás?

Janiii
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2007 08:51
- Nahlásit

Dana01
koukám, máte doma veselo a ty dráty, představ si, že mamčina APolenka jim už asi 5x překousala kabel od antény - asi aby nekoukali po večerech na televizi a radši se mazlili s hafíkama
u nás nového asi ani nic, jen jsem byla včera v šoku z Berni, byli jsme po dlouhé době trochu si zacvičit, jen venku, na louce, a předvedla ukázkový aport bez překusování, s předsednutím, no já jen zírala ... asi poznala, že potřebuju zvednout náladu zlatíčko moje.

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2007 10:17
- Nahlásit

Dana01
Jsem ráda, že jste ok
od přímotopu
Ti asi nasadila otužovací režim
Když byl Z. malý, tak překous drát od notbuku Ale to byl první a poslední, to králík mi jich sebral víc

Janiii
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2007 10:24
- Nahlásit

a přidávám fotku, jaké klacíky si Berni vybírá v lese netroškaří, holka naše

Janiii
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2007 10:25
- Nahlásit

a tady jedna z neděle, bylo krásně - jen Berni se nechtěla fotit, potvora

Dana01
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 17:30
- Nahlásit

Janiii

NO dráty jsou pro ně asi speciální pochoutka . Ach jo, taky bych chtěla, aby mě Meguš překvapila ukázkovým aportem, ale to si ještě počkám, jestli se vůbec dočkám. Její zájem je spíš vlahý (tedy když se s ní o tu věc přetahuju, tak je úplně nadšená, ale mám pocit, že až to bude o povinnosti, tak se mi na to vyprdne...to aportování jí nějak nenadchlo. Zlatý kokr by běhal pro balón třeba hodinu...

Jinak od minulého týdne začala Meguš najednou taky v lese "klacíčkařit". Vždycky najde nějaký klacík, vyběhne dopředu, lehne, žužlá, já jí přejdu, ona vyběhne dopředu, lehne, žužlá..atd. Ale na Berni zatím nemáme, ta spíš "kláduje"

Terri
Asi vás chtěl Zorro upozornit, že moc pracujete a málo se mu věnujete

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 18:41
- Nahlásit

Dana01
takovýma klacíkama to začíná a končí to u klád věř mi
a čím pěkným to proběhla? bílou na tlapách aby člověk lupou pohledal jsem ráda že z procházek nechodíme sami jak čuňátka

Dana01
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 16:09
- Nahlásit

Janiii
Pokud hledáš někoho, kdo chodí z procházek jak prasátko, tak to by jsi z nás měla radost. Procházka vedla podél jezera a bohužel tam občas jsou bahnitá "slepá ramena" - no a Meguška se šla podívat. Určitě znáš takový ten vytrvalý zápach pěkně odleželého bláta. Tak ten už druhý den chodí po baráčku za mnou na čtyřech nožkách. Packy už má myté aspoň třikrát a zápach slábne, ale pořád tam je

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 17:36 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Dana01
překvapila ukázkovým aportem, ale to si ještě počkám, jestli se vůbec dočkám. Její zájem je spíš vlahý (tedy když se s ní o tu věc přetahuju, tak je úplně nadšená, ale mám pocit, že až to bude o povinnosti, tak se mi na to vyprdne...to aportování jí nějak nenadchlo
Moc spěcháš... Aport se dělá rozfázovaně a se štěnětem bych to dělala furt do hry...zaměřit se na hračku a balonek a naučit jen aby to po odhození nasměrovala přímo šupem k tobě. Žádný předsedání ani odevzdávání aportu! Ale nechci radit a chápu, že chceš mít vzorného pesu hned
zápach pěkně odleželého bláta.
buĎ ráda, že se Ti nerochní v mršinách (zatím)

Dana01
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2007 19:43
- Nahlásit

Terri
Neboj, nespěchám . Pořád to máme formou hry, na předsedání a odevzdání zatím ani nemyslím....ale to prostě poznáš, že je to "velmi delikátní". Jí hrozně baví to přetahování, hlavně když jde jako do obrany ("drrrž si hoooo"). Například jsou hračky, které má na kousání (klacík, gumovou pipi,..) ty když hodím, tak pro ně běží, chytne je a jde si lehnout a okusovat je - ani jí nenapadne běžet ke mně (když jí zavolám hračku pustí a běží...). Nosí jen "přetahovací" hračky (pešíka), takže se zákonitě bojím, že až přestanu tahat, ona přestane nosit....

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2007 22:03 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

Dana01
takže se zákonitě bojím, že až přestanu tahat, ona přestane nosit....

zákonitě nesmíš přestat s přetahováním - koukej na nás, berni budou tři, a taháme se jak o život

rogersova
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2007 22:27
- Nahlásit

tak kulhání se u Borinky nezlepšilo,kulhala stále,občas špatně došlápla a vykvíkla.Tak jsme dnes byli u veterinářky a diagnoza je zánět kosti.Rtg v pořádku.Prý ten zánět může souviset s jednostraně zaměřenou stravou - granule.No nevím..
Jinak váží 26.5kg.

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 11:37
- Nahlásit

Dana01
Janiii Ti už odpověděla Ničeho se neboj a tahejjj!! A druhák - hážeš jí balonek na šňůrce?? Který Ti může nosit a Ty se buď potaháš a nebo vezmeš a hodíš znova? Na tomhle se to cvičí nejlépe

Janiii
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 18:40
- Nahlásit

rogersova
Prý ten zánět může souviset s jednostraně zaměřenou stravou - granule.No nevím..

tak to jsem taky ještěod veterináře neslyšela ... no snad se to když bude v klidu zlepší - nebo jste dostali i nějaké léky? každopádně přeju aby se to rychle zlepšovalo a Borinka se netrápila

Dana01
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 22:03 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Terri
Když vydržím tahat, tak by to mohlo jít . Balónek na šňůrce není v top ten po tom, co jsem jí ho ve 4 měsících hodila, ona ho přinášela zpátky, přišlápla si šňůrku a vytrhla dva špičáky .

rogersova
Upřímně se přidávám na stranu Jany a teorie ohledně granulí je přinejmenším "originální" (vzhledem k tomu, že krmíte kvalitním krmivem a ne žádný hypernova pytlem 15 kg za 199,-, tak by vše mělo být vyvážené...).

Pokud nepomůže klid a teplo, určitě se nic nepokazí vitamínem C a chondropreparáty. (To si můžete koupit normálně v lékárně, třeba proenzi a normální vit C, třeba 500mg...) Pokud pes kulhá déle měl by dostat analgetika, pokud jde o zánět, měl by dostat antibiotika...vy jste nedostali nic?

Držíme Borince tlapičky, aby byla brzy jako rybička

rogersova
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 08:02
- Nahlásit

Dana01
dostali jsme analgetikum a Altercan Bonecan, toho dostává 10 tabletek denně.
Ohledně těch granulí mám pocit, že paní doktorka chtěla zvýšit klinice prodej jimi nabízených granulí Hill´s,protože jsem nikde na netu nešla, že by zánět kosti způsobila kvalit.výživa.
Vitamín C koupím.Nevím,jestli mám ty granule změnit, protože si osobně myslím,že jí svědčí.Má po nich krásnou lesklou,havraní srst.Bobky dělá menší, konzistence tužší.

Paradoxem je, že se paní doktorka nechala slyšet, že Borinka je moc pěkná a že je vidět,že je dobře živená.A Bosch je prý dobré krmivo,ale ne pro nás.
A prý je dost velká.Což si tedy nemyslím, protože její sourozenci jsou větší.

Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 08:34
- Nahlásit

rogersova
krmivo bych neměnila, a pokud by problémy přetrvávaly, zkusila bych kontaktovat ještě jiného veterináře, co vám poví - abyste měli názory od více doktorů ... ale doufám, že prášky zaberou a Borinka bude zase běhat

Klarucha
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 09:46
- Nahlásit

Drakopes <a href="http://infinitos.cz/freya/freya.html"> Freya s Nielsem</a>: většina fotek je mimo, ale na konci je pár foteček s Nielsem. Konečně jsem měla v parku foťák...na počítači jich mám víc, ale jsou si dost podobné, nebo zcela rozmazané. (doufám že jsem ten odkaz udělala ok)

Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:04
- Nahlásit

funkční odkaz příspěvku od Klarucha

Klarucha
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:11
- Nahlásit

OT: Janiii ptam se blbe, ale nenašla jsem... da se nekde sehnat seznam tagu, ktere tu funguji?

Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:49
- Nahlásit

Klarucha
jejej, tak to ti neporadim, v tom se nevyznám - jen sem umim vložit odkaz pomocí tlačítka k tomu určenýho, a tím končím

Klarucha
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:00
- Nahlásit

Janiii :-D jeeejej, uz to vidim. Dekuji za prozreni a jiz nebudu rusit...

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 15:59
- Nahlásit

ho ve 4 měsících hodila, ona ho přinášela zpátky, přišlápla si šňůrku a vytrhla dva špičáky
jo tak to je moc škoda, protože to je jedna z nej výcvikových pomůcek.
A je Meggie spíš pamlskovací nebo "balonkovací"?
PS: co tlapky?

Baileys
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 17:20
- Nahlásit

Dana01
existuje aport-činka, která je přetahovací,jsou na ní takové z každe strany tahací lanka a máš dřevěnou činku stále v tahu...!
Zkus si to někde na webu najít,popř Ti to zkusím přes známou zjistit.Viděla jsem to i já,nyní o víkendu na Obedienci poprvé a myslím,že pro některé jedince výborná pomůcka.časem lanka můžeš odstranit a zůstane Ti standartní činka

Dana01
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 22:08 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Klarucha
A jak je Freya stará? Jen pro velikostní porovnání

Mě se taky dnes podařila jedna oduševnělá fotka, tak se musím hned pochlubit

rogersova
To asi myslela Hill´s JM Diet - speciální dietu pro psy s problémy s pohybovým aparátem (cca 1800,- 15 kg). No myslím, že Bosch a chondro ti udělá stejnou službu, obzvláště, pokud máte ještě další léky. Přejeme Borince, ať je jí brzy líp. Jinak každý veterinář, když vidí štěně berňáka, tak má pocit, že je moc velký...většinou se (ti naši měsští) setkávají s menšími plemeny a mám pocit, že to nemají v oku. Taky býváme v čekárně největší

Terri
Kulhání už je definitivně pryč . Teď zas pro změnu bolí trochu záda mě a mám podezření, že je to z našeho vehementního přetahování. On náš macík už má přes třicet kilo a když se zapře, tak se musím pořádně držet, abych byla stále za alfu )) Jinak určitě je pamlskovací, balónek jí nic neříká. Když by si měla vybrat peška a pamlsek, tak si taky vybere piškot, ale už bude trochu váhat))

Baileys
To je teda vychytaná pomůcka....ale pro nás asi ještě moc brzo (minulý týden jí bylo 7 měsíců). Já se utěšuju, že na nižších zkouškách (kam nejdál sahá má fantazie) je aport vlastní a tak se myšlenkou na činku netrápím....

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání