| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2007 10:21
- Nahlásit
Drakopes
tak to by mi asi dělalo taky problém, Berni pozoruju neustále, ikdyž je zdravá (ťuk, ťuk) ...
no a aby byly naše Vánoce opravdu veselé, začalo nám hlídací období - naše slečinka začala hárat nějak si pospíšila, počítala jsem s tím až tak za měsíc - tak budeme mít zase veselo
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2007 17:06
- Nahlásit
páníčkům i pejskům přejeme krásné a pohodové vánoce
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2007 17:52
- Nahlásit
hlásím se ke konci svátečního období, zítra musím do práce, a teď jsme přijeli z cest po příbuzných
jak jste se v čase vánočním měli? u nás vcelku klid a pohoda, nic zvláštního, jen včera Berni zaperlila - přijeli jsme k mamině, a Berni jsem pustila do verandy, protože když hárá, bydlí tam. berni se rozkoukala a najednou slyšim, že pije - tak si řikám, v pohodě, to tam měly asi holky vodu od štědrého dne v misce, když byly taky doma s pánečkama - a ono houbeles - Berni si pochutnávala z hrnce na hovězí polévce s nudličkama
musim říct, že i nám dneska chutnala
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 08:57
- Nahlásit
Rozhodli jsme se operaci odložit na teplejší období (cca o 2 měsíce) - přeci jenom pak klid na vodítku a posedávání bude únosnější....
Ale abychom to nenechali jen tak, chceme v tom mezidobí něco nasadit .... Takže dotaz do pléna ... jsou prý granule se zvýšeným obsahem žraločích chrupavek. Víte o nich něco více?
A pak máte nějaké zkušenosti s lékem Bonharen???
Díky a přeji do nového roku jen zdravé psy
A zcela mimo - jak si psi pamatují:
Včera ráno našel Alfréd (ten starší) u popelnice krůtu - jen lehce okrájenou, takže na ní zůstalo spousta masa. Tvářil se velmi ukřivděně, když jsem ho zahnala, dokonce si otevřel ústa. Jdeme zpátky a hned, jak jsme přešli silnici, Alfréd metelil do kopce a za roh. Došlo mi to, kmitala jsem za ním (já!!) a znova zaháněla. V poledne Alfréd z baráku, jako když ho vystřelí, ale naštěstí už tam nic nebylo. Dneska ráno opět důkladná revize okolí popelnic ...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 11:54
- Nahlásit
Drakopes
tak bohužel, o granulích tohoto typu nevimnic, nikdy jsem se o nic pohobného nezajímala - a s lékem Bonharen taky zkušenosti nemám. zkusili jste se poptat veterináře, případně více lékařů na názor? aby si člověk udělal obrázek ...
a k té krůtě, jojo, hafani mají úžasného pamatováka kdyby mi tak pomohli radši najít založené klíče - místo fláku masa
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 17:29
- Nahlásit
Jo, to zas jo, ptáme se veterinářů a různých, ale přece jen to nejsou lidi, co chovají berňáky. Proto se taky ptám i tady
Niels dostal k vánocům tahacího žabáka - kruh z lana a v něm plyšová pískací žába. Super úspěšná hračka. Dneska už z ní lítaly chlupy (teda přesněji řečeno vatovitá výplň). Tak jsem žabáka dala nahoru, že ho musím nejdřív zašít. Takže Nielsík tak v půlhodinových intervalech si stoupá na zadní a kontroluje, jak postoupila oprava
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2007 12:02 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
Drakopes
ahoj Ájo, co vyzkoušet tohle?
http://www.veterinarniobchod.cz/259-proglycan-se-z raloci-chrupavkou-pro-psy-120tbl
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 08:22
- Nahlásit
Dámy a pánové, dvounozí i čtyřnozí .....
ať nový rok je plný klidu a pohody
Ája a její smečka
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 09:21
- Nahlásit
Také přejeme krásná nový rok 2008 pejskům i jejich páníčkům...
Drakopes
Vím, že existují veterinární diety určené pro psy s pohybovými problémy - většinou jsou ukrutně drahé, takže bych tipla, že majitelé berňáků je moc nevyužívají- snad pro jorkšíry . Záleží na tom, jestli je veterinář distribuuje (pak velmi doporučí) nebo ne a pak si většinou myslí, že stačí "běžné" kvalitní krmivo + doplňky. Ale pro info přikládám dva odkazy.
http://www.veterinarnipece.cz/eukanuba-vd-dog-join t-mobility-senior-plus--1975.html
http://www.veterinarnipece.cz/hills-canine-j-d-186 7.html
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 16:20
- Nahlásit
zdravím všechny, doufám, že vaši hafani přečkali půlnoc bez obtíží a že jste společně šťastně vykročili do nového roku
Berni směla do obýváku, tam napůl spala a napůl nás hlídala v oslavách, až do pěti do rána... tak dneska průběžně pospává v chodbě (hárá), protože v noci měla napilno jinak na petardy štěkala z chodby, ale nebylo to ustrašené, spíš naštvané že ji nechceme vzít taky ven a ona nemůže hlídat. ale brzy jsem se za ní domů vrátila, aby se uklidnila.
co vy a petardy?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 16:40
- Nahlásit
Ani nemluvit - bolí mě žebra i ruce - Alfréd dostal útlumky před jedenáctou, vlezl si ke mně do postele. Letos prvně jsme dávali ve formě gelu a jsem byla spokojená s rychlostí, jak to zabralo. Dýchal klidně, žádné zběsilé bušení srdce. Trhal sebou ale při velkých ránách přímo za okny, tak jsem mu držela na hlavě polštářek. Neprotestoval. Malej, aby o nic nepřišel, se namáčknul z druhé strany, ale hlavní rachocení prochrápal pěkně nahlas. Asi 2x sebou škubnul leknutím, ale jinak v klidu. Doufám, že si to do příštích vánoc nerozmyslí
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 17:51
- Nahlásit
Drakopes
tak aspoň že malý to snáší v pohodě.
maminy fenka se od mala strašně bála, teď už je to v pohodě - ale petard se nebála nikdy, vždycky jsme se divili ... asi to bude tím, že se narodila na silvestra včera oslavila 6. narozeniny
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 20:11
- Nahlásit
Borinka byla taky úplně v klidu.Ležela a pospávala.Ona je takovej salámista,máloco ji rozhodí
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 21:11
- Nahlásit
rogersova
buď ráda za salámistu - 100x lepší než nervák nebo strašpytel
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2008 18:11
- Nahlásit
ahoj, chystáte se někdo na klubovou výstavu v Budějovicích?
Jak taková výstava probíhá, jak poznám, kdy jsme na řadě a podobně?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 11:22
- Nahlásit
rogersova
my se nechystáme, pojedeme až do Rožnova - kvůli schůzi.
a jak to probíhá? myslím, že jako na každé klubovce. pošleš přihlášku, a na základě toho ti pár dní před výstavou přijde katalogové číslo. na výstavě si najdeš kruh, podle toho, ve které budete třídě, no a pak čekáš - vždy někdo - většinou nějaký asistent rozhodčího v kruhu - vyvolává, co půjde teď do kruhu za třídu(většinou je jeden kruh třeba pro dvě i více tříd) a jaká katalogová čísla. např. třída mladých feny, číslo 198-210. ...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 21:19
- Nahlásit
Dana01 i ostatní
už máme k dispozici přihlášku na jarní psí víkend, tak kdybyste měl někdo zájem, rádi vás uvidíme.
více na webu tábora
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 06:43
- Nahlásit
rogersova
Jak je na tom s kulháním Borinka? Veverkovi nám vůbec nereagují na poštu, i když jsme je prosili, aby kvuli tomu kulhání dali vědět i vám ....
Nielsík se statečně drží, pajdá na všechny čtyři, když se rozeběhne, tak jak houpací kůň. Necháváme ho, ať si vyhoví, ještě, že je tak teplo, když si každou chvíli sedne. V pátek nás čeká další doktor, chrtěli bychom začít dávat ten Bonharen...
Zdravíme tedy i všechy ostatní zdejší pejsky a přejeme jim, ať se jim problémy podobné našim obloukem vyhnou
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 19:51
- Nahlásit
Drakopes
Borinka stále pokulhává.Většinou je to po nějaké delší procházce, nebo naopak,když delší dobu jen leží.
Nielsíka je mi líto, musí ho to pěkně bolet.Navíc péče o něj leze pěkně do peněz,co..
Tak přejeme, aby se to zlepšilo.
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 00:52
- Nahlásit
Tchánovci mají taky berňáka, 9 měsíců, od mala mu kupovali to nejlepší a nejdražší žrádlo teď jim veterinář řekl, že má problémy s kloubama, protože mu dávali to štěněcí, který je na růst a je hodně vyživující a on potom rostl tak rychle, že možná ve dvou letech nebude chodit...tak museli nasadit adult, který už není tak vyživující a čekají co bude se psem dál
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 07:06
- Nahlásit
Tak nám řekli, že artroza je dědičná a optimální by bylo vyřadit z chovu všechny sourozence a nepřipustit další štěňata od ordičů ...
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 21:11
- Nahlásit
Drakopes
no, to by asi bylo nejlepší pokud je to dědičný - tohle jim trochu opomenul říct jejich vet
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2008 13:43
- Nahlásit
Drakopes
to je tedy pecka..pořídíš si psa s PP, abys měla předpoklad zdraví a teď tohle.
|
ajana
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 14:21
- Nahlásit
Náhodou jsem si přečetla diskusi na posledních stránkách tohoto fóra. Trochu se zajímám o výživu a krmení psů a tak si neodpustím poznámku: Je jednoduché odsoudit celý vrh. Dědičné předpoklady jsou jedna věc, ale neméně důležitá je – zvláště u berňáků – výživa do dospělosti psů, nepřetěžování a i správný pohyb. U velkých plemen jsou v případě nesprávné výživy v období dětství prokázány ireverzibilní změny ve vývoji kostry. Důležitý je poměr proteinů a energie v krmivu, nepřekračování doporučených krmných dávek, udržování spíše nižší hmotnosti psů. V žádném případě se nedají dělat závěry před rentgenologickým vyšetřením všech štěňat v době 18ti měsíců.
A kdyby rodiče štěňat měli nějakou vadu, tak by nesplnili podmínky platného chovatelského řádu ČMKU, neměli by status chovný a ani štěňata by neměla průkaz původu……
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 15:19
- Nahlásit
ajana
jak krásné, že ještě někdo je optimista a věří v čistotu věcí a jednání lidí, kteří z toho mají peníze ....
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 21:54 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
posílám po delší době nějakou fotku
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 21:59 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 11:03
- Nahlásit
rogersova
to zelený máte doma fakt živý?? Naši hafani by se zbláznili nadšením
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 11:12
- Nahlásit
no, máme. Je to 6letý sameček agamy vodní.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 12:48 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
rogersova
Borinka je nádherná!!!! ale to zelené bych doma mít nemusela
|