| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2007 20:46
- Nahlásit
zdravím po delší době, nějak nic nestíhám, v práci moc práce, a doma se radši svalím do pelechu k Berni než k počítači.
Berni se o víkendu vyřádila konečně v pořádném množství sněhu - byli jsme v Jablonci, dokonce si pohrála s bráchovou roční zlaťandou, sice vrčela jakože ona je velká dáma, ale dala si říct a vyšly z toho obě s oslintaným namrzlým kožichem
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2007 20:47
- Nahlásit
Janiii
Ahoj Jani, už mi přišla pozvánka k Jarušce Sojkové. Jejich jarní výcviková akce bude 30.4. – . 4.5.2008. Znamená to, že se bude krýt s vaším prodlouženým víkendem nebo vymyslíte jiný termín, aby se dalo na oboje? A ještě jeden dotaz - skládají se na jarních výcvikových akcích nějaké zkoušky? U Jarušky nic takového není a
já bych chtěla na jaře zkusit ZZO
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2007 21:27
- Nahlásit
Dana01
já bych chtěla na jaře zkusit ZZO
co se směješ, tahle zk není žádná prča jako fakt
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2007 21:47 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Terri
Prča není žádná zkouška No tak jí v nejhorším neudělám. Psa ani mě při neúspěchu nezastřelí a někde se začít musí...cvičitelka nás dost pečlivě připravuje a na ZZO už s námi počítá, výcvik máme "načasovaný" tak aby jsme na jaře byli připraveni (už se začíná i chytat na aport, fakt cvičíme každý den a pokroky jsou vidět), jen bude "naše" ZZO nejspíš v termínu, kdy jsem pryč (v dubnu letíme na tři týdny do států, takže pravděpodobnost je vysoká- zkouška má být "někdy v dubnu"...)
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2007 21:55
- Nahlásit
Dana01
Neboj, šak o tom je sport To zvládnete.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2007 22:23
- Nahlásit
blaba
také zdravíme,jak se má Arnoštek?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 11:39
- Nahlásit
Dana01
ahojky, o tom že Sojkovy posílaly přihlášku, vím - je to ve stejném termínu, jako náš víkend a dělat se s tím nedá nic. My tyhle akce pořádáme vždycky na přelomu dubna a května, proč to udělaly Sojky ve stejném termínu nevim - ale to je jejich věc. u nás se budou dělat na jaře zkoušky ZOP a ZPU1, jako vždycky
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:24
- Nahlásit
Janiii
Tak to bych jela asi spíš s vámi . Zkusíme konkurenci
|
blaba
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:04
- Nahlásit
rogersova
Arnoštek pěkně lumpačí. Utrhnul nám venkovní čidlo od kotle. Naštěstí to odnesly jen dráty. A momentální oblíbená činnost: vyhrabávání krtků. Tak máme ze zahrady minové pole . Ale je s nim sranda a už začíná hlídat. Po vzoru sousedovic vlčáka začíná štěkat na kolemjdoucí. Má hodně podobnou povahu jako měl jeho předchůdce.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:53
- Nahlásit
blaba
Naše zahrada vypadá také jako tankodrom.A i Borinka hlídá.
Jinak je moc hodná.Tak doufám,že to nezakřiknu
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 18:04
- Nahlásit
O štěkání mi povídejte - Alfréd byl vždycky takový tichý pes, štěkal fakt jen velmi výjimečně, ale co máme mrňouse, tak je to děs. Večer docházíme z klubu a oba pejsani se vyřítí na chodník a letí dolu ulicí, skáčou po sobě a řvou jak blázni. Jsem zvědavá, kdy bude konflikt, že nemají košík a nejsou na vodítku ....
A může za to mrňavý provokatér, který nejraději z boku a kousat za krk a u toho štěkat, vrčet.... )
Jinak Niels začíná zvedat nožičku!!! Výškově je už skoro jak Alfréd, pohybově pořád žádná sláva a poslušnost děs )
zdravíme veškeré příbuzenstvo i ostatní kámoše
|
blaba
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 10:22
- Nahlásit
Drakopes
Arnošt ještě nohu nezvedá, ale provokatér je to taky pořádnej. Sousedi mají vlčáka a Arnouš si vezme pískací hračku a jde k plotu a píská tam s ní a sousedovic pes se může zbláznit.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 15:06
- Nahlásit
blaba[
b]Drakopes[/b]
tak se nám tady ta rodina pěkně schází..
jinak dnes Borinka ochutnávala vanilkové rohlíčky a vypadá to,že jí chutnají.Tak musím ty krabice s cukrovím dát mimo její dosah...no musím je vlastně uklidit nejen před ní....
|
blaba
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 08:01
- Nahlásit
Tak první Mikulášské petardy jsme přežili v pohodě. Arnošt se vůbec nebál. Jsem ho chtěla vzít dovnitř, když se blížili a on vůbec nechtěl. Spokojeně si venku žvejkal dobrůtku co dostal. Když jsem ho dostala do baráku, tak si lehnul a chrněl i když petardy práskaly přímo před barákem.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 08:57
- Nahlásit
Arnoštek,Niels a Borinka mají dnes 7 měsíců.
Tak všechno nejlepší děti
blaba
co Arnoštek po zdravotní stránce?Borinka stále kulhá.Někdy víc, někdy míň.Niels pokud vím,tak také.
Kolik už kluci váží? Borča má +- 30kg.
Nebyli jste v Budějovicích na výstavě?
|
blaba
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 09:55
- Nahlásit
rogersova
Arnošt po zdravotní stránce myslím dobře. S pohybem žádné problémy nemá. Myslím, že je i dobře osvalený. Jestli bude mít klouby v pořádku ukáže až rentgen v 15ti měsících. Kýlu nám doktor řekl, že není třeba operovat. Má jí nereponovatelnou. Tedy má tam jen tuk a operace by byla jen kosmetická. Tak je to jen na nás. U psa to prý nijak nevadí a ani ho to nijak neomezuje. Jinak jsem ho nechala zvážit před týdnem na veterině a má 36 kilo. Na výstavě jsme nebyli. Chtěla jsem se tam zajít podívat, ale nějak nám to uteklo.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2007 13:34
- Nahlásit
zdravím všechny berňáčkáře, obávala jsem se, že když sem nakouknu po tolika dnech, nebudu stíhat číst, a ono skoro nic nového - jak se všichni máte??? jak probíhají přípravy na vánoce a už máte nakoupené dárky - samozřejmě se ptám na dárky pro pejsky
já nemám ještě připraveno nic, kromě upečených 5 druhů cukroví, na které ovšem berni nesmí ani pomyslet. a co dostane k vánocům ještě nevím, ale určitě mě něco napadne - nebo máte někdo nějaký tip?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2007 20:17
- Nahlásit
Ahojky, my se máme dobře a Meguška roste jako z vody (už vypadá jako štěňátko jen občas a spíš je za "velkého psa" hlavně pro kolemjdoucí
Jinak Meguška už začíná taky hlídat a pouští ze sebe hrůzu mocným bafáním (kdyby tak lidi tušili, že na ní stačí mírně zaševelit a hned se půjde pomazlit plot neplot )
A Vánoce? Za sebou mám 3 druhy cukroví a tím končím, zbytek dostanu od babiček Meguška dostane něco na žužlání, z toho má vždy největší radost teda kromě přetahování s pěšíkem, ale k tomu bych jí už potřebovala pronajmout i figuranta neb se mnou jejích více něž 30 kilo pěkně metá . Nechápu, jak to ty chlapy zvládájí, mě z toho přetahování občas pořádně bolí záda...
Janiii
Jani psala jsem ti mejlík, tak to ještě stručně shrnu. Chtěla jsem se zeptat, jestli už víš přesný termín toho vašeho prodlouženého víkendu? Dívala jsem se, že minule jste končili úterkem a ne nedělí. A ještě, který den se dělají zkoušky v neděli nebo v úterý? Díky za info Jo a dělám vám propagaci, takže už mám dvě kamarádky, které by jely se mnou (jedna s borderkou a jedna s howíkem, ale vy to určitě taky máte i pro spřátelená plemena .
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2007 20:37
- Nahlásit
Dana01
ahoj, už máš odpověď co se termínu týká, po oba dva roky jsme termín přizpůsobili tomu, jak vyšel státní svátek 1.5. - prostě aby byl prodloužený víkend a lidi si nemuseli brát moc dovolené ... takže letos se začíná na čarodějnice, 1. je svátek a dovolenou si budem muset vzít jen na pátek a končit se bude v neděli 4.5.
Meguška je prostě fešanda, už se moc těším, až ji na jaře uvidím - a kam se chystá v dubnu panička?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 18:12
- Nahlásit
Janiii
Díky za odpověď a informace. Hned je rozšířím dál . My už se na tebe s Meguškou taky těšíme a na další kamarádky na honění (pro Megušku) taky a moc .
Panička se chystá na tři týdny do USA (ještě před tím, než si plánovaně (haha) pořídíme mimi, tak jsem se s manželem vypnuli k poslední (a vlastně i první) "pořádné" dovolené. Půjčíme si auto a chceme projet západ US (San Francisco, L.A., Las Vegas, Grand Canyon a pak vrchem přes národní parky). Poslední dva roky jsme prázdniny věnovali baráku, takže byla jen malta a zlaté písky a na pořádnou dovču už se neskutečně těším...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 19:13
- Nahlásit
Dana01
teda, tak to bude pořádná dovolená!!! my ani malta, ani zlaté písky - ale poslední tři roky je naší dovolenou berňácký tábor a pak nějaké prodloužené víkendy po čechách - samozřejmě taky s Berni ale nestěžuju si
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2007 14:53
- Nahlásit
to kdybysme se do Vánoc už "neviděli" ...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2007 07:24
- Nahlásit
Dana01
Ahoj, já ti úplně zapomněla v sobotu večer odepsat Takže nemáš vůbec zač a rádo se stalo. Byla to náhodou prima sobota a příjemné spestření víkendu (třeba ranní čištění zoubků od hovínka...nebo v pravidelných intervalech vypouštěné vaječňáky....to já doma běžně nemám ) Naštěstí s atkovýma "rychloakcema" problém nemám S holkama nakonec byla legrace, ačkoliv v pátek večer to vypadalo, že ti Béda sežere nejmíň půlku Megušky V sobotu večer pak pořád chodila koukala, kde to "štěňátko" je Včera mi vypověděly baterky ve foťáku, ještě jsem fotila pár fotek..., takže by snad měly být nabité jak přijdu z práce, tak stáhnu ty fotky a pošlu Podrbej Megušku za ušima A pokud budeš zase někdy potřebovat pohlídat, neboj se a dej vědět Už to máme vyzkoušené, takže nevidím vůbec žádný problém V lednu ahoj v Olomouci
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2007 19:58 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
blanulinka1
Meguška podrbána . No nakonec jsi si s naším mazlíkem i neplánovaně rozšířila obzory . Zase si teď budeš patřičně vážit Bédi, která je pachu prostá a když si lehá, tak to není vůbec slyšet . Já se v pátek hlavně bála, že ti Meguška Béďu v nějakém záchvatu nadšení, že má kamarádku, přišlápně a něco jí zlomí. Ještě že jste ty a Béďa všechno kontrolovaly z gauče V neděli Megulka ráno pořád běhala za mnou a chtěla si hrát, jak byla nabuzená ze soboty . Jsem ráda, že si nakonec holky rozumněly a ráda jsem vás obě poznala. Tak naviděnou v Olomouci
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2007 20:02
- Nahlásit
Tak kdyby jsme se "neviděli"
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 18:34
- Nahlásit
Tak máme za sebou velmi a velmi důkladné vyšetření u doktora Musila v Českém Brodě:
Nielsovo pajdání je kulhání na všechny čtyři zároveň - nejhorší jsou přední tlapky, kde jsou na loktech už artrotické změny a je nutná operace, aby se zhoršování stavu aspoň trochu zpomalilo. Na kyčlích je dysplazie tak na trojce, kolena jsou poměrně v pořádku, ramena celkem taky.
Měla na to vliv nějaká dědičná dispozice (v žádném případě žádná štěňata od Nielse, což jsme stejně neměli v úmyslu) a to, že tak rychle vyrostl.
Niels je jinak v pohodě, vyšetření zvládl, i když trvalo téměř dvě hodiny. I přes lehkou narkózu a dvakrát hodinu v autě pobíhal po poledni v parku a hnal se za ostatními pejsky svým stylem houpacího koně. Jsme objednaní na 10. ledna na operaci, máme dávat kloubní výživu - teď dáváme Arti can, můžeme to prostřídat chondrocanem ....
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 21:33
- Nahlásit
Drakopes
důležité je, že ho někdo takhle důkladně prohlédl, hlavně aby mu operace pomohla a on mohl zase vesele pobíhat za ostatními hafany po parku i jinde ... budeme držet pěstičky i tlapičky.
přeju hodně štěstí a hlavně zdraví nejen pejsanům, ale i vám všem, protože co by bez vás - zdravých a šťastných páníčků - hafani dělali ... tak si ty svátky v klidu užijte!!!
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 22:26 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Drakopes
Nielsík je pašák, že zvládl takové náročné vyšetření na jedničku...posíláme hřejivé objetí a pohlazení po hlavičce marodovi a hodně optimismu páníčkům. Důležitá je chuť do života a ta Nielsovi rozhodně nechybí!!
Držím palce, aby operace pomohla a společně jste to zvládli!!!
|
blaba
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 23:18
- Nahlásit
Drakopes
Takové věci, bohužel, člověk nikdy dopředu neví.
Před Arnoštem jsem měla Berňáka Hardyho. V roce života mu byla diagnostikována oboustranná těžká dysplazie kyčelních kloubů. Doktor nám řekl, že jak bude stárnout, že se mu objeví pohybové problémy a že ho máme co nejvíce šetřit. Tak jsme vypustili dlouhé výlety a na cvičáku těžké překážky také nedělal. Bez pohybových problémů se dožil 9ti let, kdy zemřel na selhání ledvin a jater. Celý život dostával kloubní výživu (konkrétně Gelacan).
Přeji Vám aby se operace zdařila a Nielsovi se ulevilo.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2007 09:43
- Nahlásit
Díky všem za slova pochopení a povzbuzení ....
Alfréd (ten starší) má taky dysplazií na 3-4, ale jinak je dobře osvalený a dodnes(ťuk, ťuk), kdy je mu pět a půl, nevíme, co je to kulhání.
Dneska ráno při venčení jsem už na Nielse koukala jinak - běhal a hrál si a honil se stejně jako jindy, ale já už v tom vidím ne neobratnost přerostlého halamy, ale pozoruju, jak kulhá, pajdá, odlehčuje a bojuju s tím, abych se k němu chovala stejně jako předevčírem a nedělala z něj chudinku
|