| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 11:39
- Nahlásit
Janiii
Ahaaa tam chodíme často kolem kříže dozadu.... no joooo dva koně já už víííím úplně přesně občas tam na koníky mlsně pokukuju
No tak kdyby se vám někdy chtělo s náma udělat nějakou socializační-drezůrovou vychajdu tak se určitě ozvěte bo je to od nás co by kamenem dohodil
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 11:47
- Nahlásit
Fajka
dva koně jsou až dole pod křížem, vzadu na louce - vlastně na začátku Alšovic, tam je má ustájený, a občas je vezme nahoru k taťkovi, aby mu spásli trávu
tak se na někdy domluvíme, až tam budeme, nasadíme holkám koše, a budou se socializovat
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 12:03
- Nahlásit
Janiii
No supééér Tož sem ráda, že sem někoho konečně ukecala aby si s náma dal nějakou tu vychajdůůůů a drezůru k tomu
Však oni to ty psiska potřebujou jako sůl, aspoň ta moje teda a nikdo s náma tady nechce protože tady sou většinou samý záploťáci co nikdy nebyli venku
Tak se určitě ozvěte
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 12:25
- Nahlásit
Fajka
to je tady u nás pod prahou to samý. všechno přivázaný u boudy, za plotem, a když to jde ven tak páníček za psem vlaje protože pes je naprosto neudržitelnej ... a nebo naopak, toulá se to po vesnici a vrhá se to po všem živém ...
no a nechceš s námi na tábor?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 12:38
- Nahlásit
Janiii
páníček za psem vlaje protože pes je naprosto neudržitelnej ... a nebo naopak, toulá se to po vesnici a vrhá se to po všem živém ...
šmarjá to já občas taky, ale né protože s ní nechodím ven (chodíme poctivě a měsíčně máme kolikrát i 150 km) ale ona Fajka je krapítko magůrek ale tak uvidíš no zkusit to můžem nějaký psí kamarády taky máme a s dvouma berňákama se kamarádí, ale to sou kucí... ale tak třeba bude mít Fajka novou kámošku kterou bude aspoň tolerovat dyž u si nebudou hrát
Jinak než se psama se holka neotříská že jo
Na táboře už sme jednou byli, ale tam se nám moc nelíbilo Jestli máš nějakej vyzkoušenej hoď link ať mám o čem přemejšlet
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 12:45
- Nahlásit
Fajka
no mám jeden vyzkoušenej, kterej pomáhám pořádat takže to ode mě nebude moc objektivní ale když koukneš do starších vzkazů a do už proběhnuvších akcí, a přečteš si, jak jsme se měli, myslim, že se u nás lidi ani psi nemají špatně
a tady je odkaz
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 12:53
- Nahlásit
Janiii
no mám jeden vyzkoušenej, kterej pomáhám pořádat
Fáááákt ?? no to je dobrý to já si to večer v klidu prostuduju a ozvu se Dík za odkaz.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 15:19
- Nahlásit
Docela zírám - já chodím s oběma kluky trvale na volno v parku hromady psů, takže socializace od prvopočátku - zlaté centrum )
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 16:04
- Nahlásit
Drakopes
v tomhle závidím městským psům ... tady na vesnici je to fakt děs a jinak, Berni je prostě dominantní a jakmile se potká se stejně dominantní fenou, je prostě problém. Vím o tom, takže tomu předcházíme, a (ťuk, ťuk) ještě nedošlo ke rvačce - ale prostě to vím, tak předcházím. rozhodně neizoluji. A velkého množství psů si užije opravdu jen na táborech za kamarádkou, která má berňáka, jezdíme 40km, aby si beri pohrála, nebo má psice kolem sebe u maminy a u taťky ... tak aspoň že tak ...
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 16:30
- Nahlásit
Drakopes
nemáš problémy s policií,nebo jste ještě na hlídku nanarazili?
Jinak mi taky hodně chodíme na volno,ale bydlíme na konci města,tam to jde.V centru jdeme na vodítku.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 19:29
- Nahlásit
Ano, občas narazíš na blbce - ale většinou jsou to starší lidi s malými pejsky a pak máme o barák pod klubem starou ženskou o berlích, která ječí, i když jdu okolo jen s dětmi bez psů ...
Jinak fakt v pohodě, chodím s nimi přes kopec do knihovny a vodítko vytahuju jen před knihovnou, abych přivázala Nielse, který do knihovny NECHODÍ! Občas potkáme policajty, kteří se zastaví na kus řeči, jak krásné psy máme. Oni (ti psi jsou fakt tolerantní, snášenliví, nekonfliktní ... tady chodí na volno hromada psů, v parku všichni )
Ale má to samozřejmě svá negativa. Ráno z venčení se občas vracím o něco později, než bych si přála, protože Alfréd si oběhne kolem bloku čmuchat nebo Níloušek se vrátí do parku, kdo že to přišel z druhé strany A samozřejmě to jsou důležitější věci než povely paničky ...
|
blaba
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 13:40
- Nahlásit
Zdravím zase po delší době.
Arnoušek o víkendu pěkně lumpačil a dostal za uši.
Občural mi koš plný vypraného prádla, když jsem ho šla pověsit. Tak miláček šel do boudy a prádlo zpátky do pračky.
Jinak zdravíme Nielsíka a Borinku i jejich paničky.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 17:22
- Nahlásit
blaba
ahoj,taky vás zdravíme.
Cca před měsícem jsme jeli přes Hosín (záměrně) a chvíli hledali,jestli někde za plotem neuvidíme berňáčka,ale nenašli jsme..
Jinak je Arnoušek pěkný kvítko.Kamarádka má taky kluka, Arnyho a ten z dlouhé chvíle okousal sedačku a skříň.
My s tím nemáme žádný problém,Borinka nelumpačí.Doma před ní nic neuklízíme.Akorát hrabe na zahradě.Ta je jak minové pole..
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 20:13
- Nahlásit
rogersova
jak jste dopadli na kontrole???
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 21:39
- Nahlásit
ve středu jdeme ještě na jednu,protože si veterinář nechal čas na rozmyšlenou a chtěl to konzultovat s kolegou.
Jinak jí zase tahal výpotek, ale prý to má lepší.Nicméně kulhá stále.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 08:28
- Nahlásit
rogersova
chuděrka malá, vy si užíváte ... ale pořád doufám, že to bude dobré!!!
|
blaba
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 15:37
- Nahlásit
rogersova
na Hosíně jsou 4 berňáci a z toho 3 jsou v naší ulici Jestli chcete konkrétní místo, tak Vám ho pošlu na mailík. Nechci sem do diskuse uvádět adresu.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 15:44
- Nahlásit
blaba
na Hosíně jsou 4 berňáci a z toho 3 jsou v naší ulici
jéé, to je úroda, to se někdo má - taky první kámoš 40km od nás
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 18:02
- Nahlásit
blaba
u nás v sousedství (rozmezí 500m) znám taky další 2 berňáky.Ale známe je jen za plotem.
Tak jo, kontakt pošlete, když pojedeme někam na výlet, třeba se stavíme.
Janiii
jo,jo,užíváme si..asi jí to bolí,přijde,položí si na nás tlapku a my jí masírujeme a matláme Fastum gelem.
přemýšlím,kudy se zítra na veterinu vydám, protože minule jsme šli 150m úsek asi 20min.Borinka seděla jak pecka a já přemlouvala, slibovala, vyhrožovala Kolemjdoucí se smáli,nějaká paní nám z okna hodila piškoty.Na chvíli to zabralo,ale jen na pár metrů.No, nakonec jsem jí ukecala,ale bojím se,co nás čeká zítra.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 22:01
- Nahlásit
tak máme slečnu - začala se prvně hárat.
Moc o tom nevím,tak mi poraďte.Jak to řešíte,když musíte fenku nechat samotnou.Používáte hárací kalhotky,případně jakou velikost?
Jak dlouho to trvá?14 dní,nebo spíš 3 týdny.Krvácí hodně,nebo jen tak špiní.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 10:40
- Nahlásit
rogersova
Ahoj, doufám, že kulhání bude brzy lepší a jako někdo, komu první fenka dohárala tento týden zkusím napsat pár postřehů.
Tak kalhotky jsme Meggie dávali, kupovat je je lépe se psem (když už hára, tak se jí sice nedají nasadit komplet, ale aspoň zkusit gumu "kolem pasu"). My máme kalhotky velikosti 7, ale záleží na výrobci. Kalhotky vypadají trochu jako tanga s dírou na ocas v kombinaci se zapínáním na suchý zip, když si je fenka hodně sundavá dá se to vylepšit tím, že se suchý zip sešije...Když byla Meggie sama doma, zkusila jsem jí kalhotky nasadit včetně vložky (osvědčily se mi ty obyčejné, tlusté, ale s křidélky . Po návratu byly občas kalhotky sundané a vložka nikde (asi jí snědla???), když byla se mnou, tak si je nechala. Jinak síla krvácení - asi je to individuální.U Meggie nešlo vyloženě o nějaké "loužičky" spíš o průběžné "kapání", takže když byla sama doma bylo nakapáno, případně rozetřeno na všech oblíbených místech ....ale jinak celkem bez problémů. Chování relativně stejné (nebyla apatická) akorát mládě přemohla touha a vždy když viděla psa začala kňučet a táhnou k němu, s její váhou se ostatní dobře bavili. Trvalo to skoro 3 týdny. Ale od pondělí už nekrvácí a ke psům se nežene .
Tak držíme holky palce, ať to dobře zvládnete
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 12:07
- Nahlásit
rogersova
my to máme poměrně jednoduché, v předsíni je lino, takže žádné kalhotky berni je tam a já dvakrát denně vytírám. dál do domu prostě ty 3 týdny nesmí, protože jsou všude koberce. venku ji nikdy nenechávám samotnou, ani na zahradě - u nás se musí navíc střídat s tím voříškem, takže si to vezmou na starost babička - a erni je buď s nimi v dílně, nebo na zahradě, odkud na ni ale mají z dílny přehled - kolem se toulá spousta psů a nechci riskovat že se někdo podhrabe nebo se spojí přes plot ...
držíme pěstičky, ať to v pohodě zvládnete
|
blaba
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 13:40
- Nahlásit
rogersova
můžete mi napsat mailík?
Jinak raubíř zase řádil a strhal prádlo ze šňůry.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 14:55
- Nahlásit
blaba
ano,rogersova@seznam.cz
JaniiiDana01
děkuji,snad to taky zvládneme.V domě máme všude dlažbu,tak to snadno vytřu.Zatím jen tak kape.
jinak operace je nevyhnutelná.Prý je to růstové a došlo k tomu tím,že jí kosti vyrostly každá jinak rychle
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 20:51
- Nahlásit
rogersova
jinak operace je nevyhnutelná
to mě mrzí ... tak doufám, že se to bude dobře hojit a bude moct běhat jako čiperka!!!
už víte termín operace?
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 20:57
- Nahlásit
zatím ne.Dostala jsem dnes kontakt,musím tam zavolat.Nevím, jestli to nenechat až po tom hárání..
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 20:58
- Nahlásit
rogersova
asi bych počkala - obzvlášť když hárá poprvé, tak a´t si v klidu odbyde tohle a pak hožičky - nebo se zeptejte toho doktora. a kde budou operaci dělat?
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:03
- Nahlásit
tady v Budějovicích MvDr.Bartoň,prý je dobrej.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 11:15
- Nahlásit
rogersova
Ach jo, tak ať vám všechno dobře dopadne. Jinak bych asi taky počkala až po hárání. Borinka možná dostane po operaci límec a nemohla by se při hrání "čistit", což by jí mohlo být nepříjemné ...ale záleží na vás a na doktorovi.. Posíláme pohlazení po hlavičce
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 11:57
- Nahlásit
nedá mi to a musím se pochlubit ...
máme zarezervováno a zaplacenou zálohu na týden v rakouských Alpách, přelom srpen/září, ve složení 13lidí a 10 psů
|