Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 22:19
- Nahlásit

Dana01
budu se snažit se tam dostat
zítra po práci odjíždíme na chatu do Orlických hor, bude tam asi 20 pejsanů s páníčkama, vesměs parta lidí co jezdíme na tábory, už se mooooc těšíme - takže vás zase zazásobíme fotkama po neděli

Dana01
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 19:12 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
To by mohla být super akce , tak jen přeju nějaké lepší počasí než tu mámě teď my

Soptik
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2007 17:30
- Nahlásit

ahojda všichni příznivci bafanů a hlavně bernských salašnických!!!

Máme doma miminko berňáka, Bafi, a řešíme pro ni boudu. Mohli byste mi prosím poradit jak velká by asi měla být?

Předem mockrát děkuji

Dana01
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2007 16:59
- Nahlásit

Soptik
Ahoj, tak to super - další štěňátko mezi námi - tak ať vám dělá jen samou radost . Poslala jsem ti mejlíka s rozměry boudy

Soptik
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 19:06 - Změnil/a: Soptik
- Nahlásit

Dana01
děkuji moc, už se na ní pracuje

Mám ještě drobnější dotaz, naše Bafule má takovej krysí ocásek, sice už ji začal trochu chlupatět, ale koukala jsem na fotky jiných štěňátek a ta měla pořádně chlupaté ocasy, myslíte, že jí dochlupatí? (nevím jak to jinak napsat )

Až přijdu na to, jak jsem vložit fotku, tak vám tu naši krasavici ukážu, ikdyž oni jsou si dost všechny podobný a všechny stejně nádherný!!!

Janiii
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 21:17
- Nahlásit

ahojky, hlásím návrat z Orlických hor, počasí bylo na střídačku - v pátek jsme zmokli úplně šíleně, dneska bylo překrásně, a užili jsme si to na jedničku!!!!! dám fotky na internet, tak vám sem zase pak dám odkaz
Soptik
vítej mezi námi, co se týká chlupů na ocásku a vůbec, každý berňák je na tom jinak, takže uvidíš, až vyroste ... jinak abys sem vložila fotku, tak ji musíš mít na internetu, nejde sem vložit pokud ji máš jen uloženou v počítači ...

Soptik
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 16:57
- Nahlásit

tak tohle je naše Bafule, ještě pár fotek je na http://www.cz-pes.cz/galerie-1334-q-Bafi

Janiii
děkuji, tak uvidíme jak to dopadne, hlavně aby byla zdravá, na ocásku až tak nezáleží!!!

rogersova
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2007 20:44
- Nahlásit

tak jsem byli 4 dny na Moravě.Borinka byla sladká, ani jsme nevěděli,že ji s sebou máme.Spala s námi v hotelu.Jela lodí, byla s námi ve Valticko-Lednickém areálu, na svatbě...prostě toho bylo hodně.

Taky jsem se chtěla zeptat, jestli když půjdeme na výstavu (jako diváci),musí mít Borinka nějaké speciální očkování? Vzteklina a tak..

Jinak jsme si všimli, že začala kulhat na pravou, přední pacičku, tak s ní musím zítra k veterináři.Držte nám palce, ať to není nic vážného.

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2007 20:49
- Nahlásit

rogersova
když chcete na výstavu, tak by měla být kompletně naočkovaná, ikdyž jde jako divák ...
s pacičkou doufám že to bude v pořádku, dej vědět jak jste dopadli ...

jinak pro všechny, dnes jsme byli na výletě v pražské ZOO a na Hradě a Karlově mostě, Berni se to moc líbilo a nám taky, jestli chcete koukněte na web jsou tam fotky i povídání ... stálo to za to!!!
asi jsem se vám nepochlubila, z orlických hor jsem si přivezla dva skorovykloubené prsty, takže moji pravačku zdobí sádrová dlaha ... proto ten výlet, nejsem v práci protože na počítači to moc dělat nejde.

rogersova
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2007 21:09
- Nahlásit

ona má 3 očkování v 8,12. a 16 týdnu DHPPi ?
Prošvihli jsme něco jiného?Vzteklinu nechám teď

Dana01
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2007 21:11 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Soptik
Ahoj, dívala jsem se na fotky a dle letmého pohledu si myslím, že má Bafinka úplně normální štěňátkovský ocásek - naše Meggie ho měla podobný a až když přelínala na dospělácké chlupy, tak se změnil a už nevypadá jak hadí ocásek.

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2007 21:14
- Nahlásit

Dana01
Zdar
Mrkni se na stopovací postroj od Gappaye nebo HST.
A pak srovnej s nějakým normálním.
http://www.gappay.cz/
http://www.hst-cejka.com/

Dana01
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2007 21:18 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

rogersova
Očkovací harmonogram by Vám měl hlídat veterinář - Meguš byla na vzteklině před koncem třetího měsíce, ale asi jsou i jiné harmonogramy, takže z hlediska zdraví psa si myslím, že o nic nejde. Ale bohužel si myslím, že je reálná šance, že Vás na výstavu nepustí. "Veterinární kontrola" totiž vypadá tak, že se na psa ani nepodívají, jen nalistují očkování a jediné co hledají je vzteklina, která musí být ne starší než rok, ale minimálně 30 dnů před výstavou (je to v propozicích i do ČB) a to nestihnete

Jinak držím palce,aby packa byla v pořádku vysvětlilo se to nějakou "banalitou" (třeba hrudkou hlíny mezi chlupy)

Janii
Ježiš, tak to taky přeju, aby ruka byla brzy v pořádku . Jak se ti to stalo? A chtěla jsem se zeptat, co vlastně znamená "rampušák"? Nic mi to nepřipomíná Jinak fotky jsou krásné (vedle tygra vypadá Berni jako drobeček . Stejně jste holky akční - za pár dní a procestovanou půlku republiky

Terri
Díky, juknu na to a pak se rozhodnu...snad nám to pomůže k lepším výkonům, ale uvidíme, každopádně cvičitelka má mou důvěru, tak snad ví co říká - třeba se i Zorro "vychodí" Jinak jak máme stopy kratší, tak zatím nevlaju, ale stíhám dobíhat

rogersova
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2007 21:21
- Nahlásit

Dana01
to jsem teď taky zjistila, tak holt půjdu sama.Psinku a paravirózu máme,jen ta vzteklina.. Já četla, že to stačí do 1/2 roku.

Dana01
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2007 21:26
- Nahlásit

rogersova
Určitě stačí všude kolem...jen na té výstavě ne. Ale má to svou logiku - je tam velká koncentrace psů a ne každý má svého psa jako opečovávaného mazlíčka, prý není výjimkou, že tam pejsek chytne blechy...tak raději neriskovat nic horšího.

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 08:54
- Nahlásit

Dana01
jooo, my jsme akční holky
Rampušák je duch Orlických hor Krkonoše mají Krakonoše, Orlické hory Rampušáka a Jizerské hory ducha Muhu
a s tou rukou, fotila jsem se s Berni, pak jsem jí dala volno, a jak jsem držela vodtíko a ona vyrazila za klacíkem, tak se na vodítku udělala smyčka, a ta mi stáhla prsty a škublo to ... au au
jooo, a jinak, dneska vyrážíme za chvíli taky na výlet, směr Karlštejn, Točník a Žebrák - ty jsou sice už zavřené, ale my dovnitř stejně nechceme, jen okolo takže budou další fotky

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 10:04
- Nahlásit

Dana01
třeba se i Zorro "vychodí
taky doufám
Ale ono zase zk. řád Ti naštěstí neurčuje tempo (stejně tak můžeš mít napnutou stopovačku), takže klidně můžu vlát, akorát bych měla pokaždé stejně Má to jednu výhodu, plníme časové limity - 400 m stopu máme odklusnutou za 5 minut
Ale pro mně je to krapet náročná disciplína
Dej vědět, pro co ses rozhodla a jestli je to rozdíl na tom stopovat.
cvičitelka má mou důvěru
Tak toho si važ Takových moc není....

rogersova
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 13:14
- Nahlásit

tak už jsem se byly dnes naočkovat.
Vetrinář říkal, že to kulhání zřejmě souvisí s růstem,protože nenašel nic neobvyklého.Štěňata prý mohou bezdůvodně kulhat tu na jednu, tu na druhou tlapku.Moc jí chválil,že je poslušná.(haha, no jak kdy..)
Jinak Borinka váží 22.3kg

Dana01
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 15:23 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Terri
Tedy přesněji - není spodní časový limit, horní pro vypracování stopy je. Začala se mnou chodit holčina, která má pejska (chodil na cvičák jinam), který velmi pečlivě očuchá každou šlápotu a je časově úplně mimo a teď začínají od začátku. Já to zatím zvládám rychlým krokem Ale Vaše tempo je teda vražedné - to aby jsi udržovala kondičku na špičkové úrovni Ruce na obrany, nohy na stopy...

Jinak jsem se rozhodla pro postroj s horním vedením...tak uvidím, jestli pomůže...

Janiii
Aha, tak to já znám jen toho Krakonoše... A další výlet si užijte - tady je dnes docela pěkně, dopoledne i sluníčko zasvítilo...no taky bych vyrazila na výlet...už se těším na fotky Berni s panoramatem Karlštějna
rogersova
U štěňat velkých plemen se to objevuje dost často... Co vám na to veterinář doporučil?

rogersova
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 15:27
- Nahlásit

Dana01
vůbec nic,prý je to běžné.
Říkala jsme mu o těch granulích na pomalejší růst.

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 20:12
- Nahlásit

tak jsme dneska navštívili Sv. Jana pod Skalou, vyšplhali jsme si nahoru na vyhlídku, paráda, nikde ani noha ... a pak byl slibovaný Karlštejn, a lom Amerika - pak obídek v restaraci, no prostě super den a fotečky máme zase na webových stránkách

rogersova
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 17:20
- Nahlásit

posílám fotku ze včerejšího odpoledne

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 17:22
- Nahlásit

rogersova
ahojky, jak bylo na výstavě, bylas to omrknout i bez Borinky? jinak je to fakt fešanda

rogersova
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 17:45
- Nahlásit

Vzali jsme Borinku s sebou, co kdyby.. a u brány jsme zjistili, že vlastně je naočkovaná proti vzteklině už dávno a to dvakrát, protože v týdnu jsme byli zase, v domnění, že ji naočkovanou nemáme.Tak teď si na ní žádná vzteklina netroufne.
Jinak výstava dobrá.Borinka se chovala sebejistě.Nebála se mumraje,ani ostatních psů.
Akorát si moc neumím představit, že příště budeme vystavovat taky.Bojím se, že to nebudu umět.Ale to si pak napíšu o radu.

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 18:33
- Nahlásit

rogersova
už teď trénujte, aby ukázala zuby, jak skus tak zadní zuby při otevřené tlamičce, a jinak u takovýhle mlaďochů stačí když v klidu chvíli postojí a nechá na sebe sahat

rogersova
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 19:42
- Nahlásit

tak tohle trénujeme už delší dobu a docela jí to jde.

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 21:37
- Nahlásit

rogersova
a kdy proběhne výstavní premiéra v kruhu?

Dana01
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 15:45
- Nahlásit

Taky se připojím s jednou hezky barevnou podzimní fotkou .

rogersova
Chování Borinky na výstavě, které popisuješ je velmi dobrý základ - hlavně aby se pejsek nebál. Ukazování zoubků je další důležitá věc, která se obtížně nacvičuje ve vyšším věku, ale to už taky zvládáte - tak se nemáš čeho bát (jen je dobré si ověřit, jestli když už to trénujete, děláš to opravdu správně - já si to třeba jen myslela a držela jsem tlamičku špatně - takže jsem zuby viděla jen já . Předvádění v kruhu je jednoduché - pokud je Borinka zvyklá chodit u nohy, tak si můžeš zkusit s ní krátké úseky popoběhnout (třeba na povel "běžíme") - tak aby neskákala a pěkně klusala. A pak občas trénovat povel "stůj" nebo "postoj", kdy pejsek klidně stojí - pokud je klidná tak spíš aby si nesedala, pokud živá, tak aby neodbíhala. Ale všechno pozvolna - má na to měsíce a roky, aby to zvládla stejně dobře jako pejsci na výstavě

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 18:35
- Nahlásit

nějak jsem tu dlouho nebyla - tak jsme si aspoň hezky početla

u nás nic výrazně nového - Nielsík je samá ruka samá noha, občas popajdává, pořád jeho běh připomíná houpacího koně, pořád při hlazení po hřbetu šplháme nahoru, ale je bujný, chutná mu jíst ... co víc??

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 19:44
- Nahlásit

Dana01
ta fotka je moc hezká - teda samozřejmě nejkrásnější je Meggie sluší jí to v listí

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání