Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Dana01
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2007 15:59
- Nahlásit

rogersova
Teda Borinka roste jako z vody . Ale pořád vypadá velmi moudře a andílkovatě). To já si Megušku vyzvedla po týdnu a je zase o něco větší.

Celý týden dováděla s sestřenčinou borderkou a teď jen spí a spí )

Janiii
Jani tak doufám, že jste si odpočinuly a zase přidáte nějaké pěkné fotečky. Nám se blíží odjezd na tábor do Rudné (teď v pátek) a přemýšlím, co si mám vzít s sebou (kromě základních věcí na psa (misky, pelíšek,1,5m vodítko, 5m stopovačka, piškoty, hračky, "vývrtka" pro uvázání psa + samo papáníčko- granulky mě nic dalšího nenapadá...budu bez auta, tak nevím, kde bych sehnala nějaké speciality. (Třeba po kamarádce chtěli, aby měla buřty na stopy . A co pro mě? Mám si brát spacák? Napadá tě něco, na co bych poprvé ani nepomyslela, ale mohlo by se to hodit? (Z toho, co na "normální dovču" nevozím, mě napadli jen holínky a šusťáky ). Díky za postřehy zkušenějších

Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2007 21:06
- Nahlásit

Dana01
jaká byla dovča???
jinak, k tomu táboru, spacák bych si vzala - sice pokud si dobře pamatuju, byly tam peřiny, ale já radši ve spacáčku než v erárním povlečení. holínky a šusťáky tě napadly dobře, přidala bych pláštěnku nebo nepromokavou bundu, protože s pejsanama budete lítat nehledě na počasí dobrá je baterka, až půjdeš večer nebo v noci venčit ... když mě ještě něco napadne, napíšu sama budu balit až za týden

palma1
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 07:33
- Nahlásit

Dana01
Ahojda, chtěla bych se zeptat, jak to dopadlo s Meggie. Chci si také koupit štěňátko a zdá se, že má to stejné jako Meggie. Když jsem si ho teď v sobotu prohlížela, měla fenečka pupík jakoby ven, ale majitelka mě ujistila, že o kýlu nejde. Tak bych chtěla vědět, jak to dopadlo u Vás. Netuším, jak taková kýla má vypadat. Předem díky za odpověď.

rogersova
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 12:41
- Nahlásit

palma1
když to není kýla, co jiného by to mohlo být?

kýla se nachází v oblasti pupku.Je to malá boulička, na kterou,když lehce zatlačíš, zajede zpět do bříška a zase ven.
My měli kýlu velikou asi jako dětský piškot.
Já bych si asi s sebou příště vzala foťák,bříško si vyfotila a došla se zeptat na veterinu.
Operace není levná záležitost (nás stála 600Kč,ale slyšela jsem,že chtěli i 1500Kč) a mělo by to být zohledněno v kupní smlouvě.

palma1
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:10
- Nahlásit

rogersova
jenže tohle jako boulička nevypadá. je to spíš jako by špatně upadnutá pupeční šňůra... zkrátka, jakoby místo u bříška upadla tak 3 mm od něj. zbyl jí tam takovej canfourek... teď jsem sice foťák měla, ale vyfotit si to mě nenapadlo. příště už si jedeme pro štěňátko.

palma1
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:39
- Nahlásit

[b]rogersova[/bDana01

Dana psala:

Člen # Zasláno: 3 Čec 2007 10:36 - Změnil/a: Dana01
Citát

Janiii
Hmm, Meggie má na bříšku takovou malou "bulku" (v oblasti pupíka). Chovatelka mě upozornila, že to má po porodu jako větší zbytek po pupeční šňůře a že jde o vazivovou tkáň, kterou není nutné operovat...tak snad to není taky kýla? . příští týden nás čekám poslední očkování, tak se raději zeptám...jo a ty šusťáky jsou přesný, taky jedny mám, v kterých vyrážím i ráno v šest ven na procházku (hlava jak po tajfunu, na sobě šusťáky i bundu s velkými zabahněnými tlapkami a rozespale mžourám na vyfešákovaný osůbky pádící do práce, ale za tu loužičku,kterou bych našla, kdybych se pustila do své komplet ranní úpravy mi to stojí)

přišlo mi to podobné, jako u toho našeho - tak jsem chtěla vysondovat, jestli se z toho nakonec ta kýla stejně neobjevila. nás totiž majitelka taky ujišťovala, že to kýla není...

rogersova
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 17:44
- Nahlásit

tak jsme dnes byli na očkování a při té příleřitosti jsme Borinku zvážili. Má už 13,2 kg.

Janiii
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 19:31
- Nahlásit

palma1
nepřijde mi, že chovatelka by vám musela kýlu zatajovat - není to žádná "vada" která by očerňovala jméno chovatele, prostě se to u štěňat někdy stane ... takže pokud jste jinak spokojená, myslím s prostředím, kde štěně vyrůstá, s přístupem chovatelů, tak bych neviděla důvod proč si štěně nevzít - ikdyby to nakonec kýla byla, tak se dá odoperovat ... nebo jak už tu někdo psal, myslím že Martina, tak vzít s sebou příště foťák a bříško si vyfotit - jen nevím, jestli z fotky veterinář něco pozná.
rogersova
a jak snáší Borinka veterináře a očkování? nevyvádí?

rogersova
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 20:19
- Nahlásit

Janiii
musím říct, že je moc šikovná. Při očkování ani nepípla.Možná i proto, že veterinář je tak rychlej, že než by stihla zareagovat, je po všem. A když jdeme do čekárny a do ordinace vůbec se nevzpouzí.

Dana01
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 11:29 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

palma1
Ahoj, tak ke kýle napíšu ještě něco i já neb jsme byli názorně poučeni. Kýla a bulka na bříšku jsou dve věci, které spolu nemusí zákonitě souviset. Kýla znamená, že v břišní dutině je různě velká mezírka, kterou může obsah bříška uniknout ven (sama kýlka není vidět, musí se nahmatat pod bulkou nebo o jejím výskytu svědčí to, že se dá "vnější" bulka "vmasírovat" dovnitř do břicha).

Pokud je kýlka větší a hrozí uškrcení např. střeva, jde o akutní záležitost a operace se dělá u velmi malých štěňat. Pokud je malá, veterináři většinou radí operovat (zejména u fenek), chovatelé neoperovat, že je to zbytečné.

Samotná bulka na bříšku nemusí vypovídat o kýlce (resp. o její velikosti), protože kýlka by měla být pod bulkou. Naše Meggie má bulku docela velkou (asi 1,5 cm), ale vet nás ujistil, že kýla je úplně maličká, takže operace není akutní a může se počkat, až bude starší a udělat jí spíš z estetických důvodů a kvůli bonitaci). Takže myslím, že fotka by veterináři moc nepomohla . Ale souhlasím s Janiii, kýlka není závažná vada (obzvláště, pokud by byla tak malá, jak popisuješ), takže pokud by bylo všechno ostatní v pořádku, od koupě bych neodstupovala.

Přeju hodně štěstí s mimískem a budeú se těšit, že nám tu přibude zase nějaká fotka malého štěníka

Dana01
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 11:59
- Nahlásit

Janiii
Jinak dovča byla super, krásné počasí, sluníčko, všude hory a modrá obloha, krásně jsem si odpočinula . Příště bych na podobnou určitě vzala i pejska, i když bych možná vyrazila spíš do Fatry nebo nízkých Tater - přece jen skalnaté chodníčky (a štrůdl turistů jak mravenečků nahoru i dolu) nejsou pro psí tlapky a psa velikosti ponyho ideální

Díky za tip na baterku. Dnes jí poběžím koupit. Na tábor se těším, včera jsem byla zase na konzultaci ohledně výcviku a chyby jsou stále, takže týdenní pobyt pod dohledem nám určitě hodně pomůže .

rogersova
Teda Borinka taky pěkně přibývá, za chvilku Meggi přeroste .

Janiii
Jinak u Meggi začínám pozorovat, jak nám stárne a začíná být celkově samostatnější - v dobrém i zlém. Kde jsou ty doby, kdy se mi jen motala kolem nohou a byla taková uťáplá buchtička .Teď je zdravě sebevědomá fenka a na nás trochu "kašle" - pokud je venku, tak na přivolání sice přijde, ale už se tak nežene, někdy i čuchá dál a zareaguje až na důraznější povel. Přemýšlela jsem, že bych jí začala venčit na stopovačce, aby si nezvykla, že si může dělat co chce a měla nad ní kontrolu, ale zase pořád je to prcek. (Začalo to až po návratu z dovolené, nevím, jestli si to nezvykla, jak vytvořila smečku s druhým psem). Co si o tom myslíš?

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 12:29
- Nahlásit

ještě bych možná se stopovačkou počkala, a přivolávej ji až když nebude začmuchaná a budeš vědět že zareaguje hned napoprvé ... všechno musí prozkoumat a očuchat, to je normální
na táboře pozdravuj a doufám, že se někdy někde uvidíme

Dana01
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:10
- Nahlásit

Janiii
Vyřídím pozdravy a třeba to někdy vyjde i nám čtyřem děvčatům

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:31
- Nahlásit

tak nejdřív zkusím fotku:

Shot with Canon EOS 300D DIGITAL at 2007-08-07

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:33
- Nahlásit

Teda, já jsem tak šikovná .... děkuji, dámy, za návod

Nielsík včera doočkován a zvážen - je to pořez, má 20,2 kg.
Veterinář nás ubezpečil, že vůbec není tlustý, že je vidět, že má dostatek pohybu .....
No, vypadá, že možná bude ještě větší než Alfréd ...

kdo máte zájem, tak čerstvé fotky jsou http://kapsa.cz/fotky/zver/alfred/niels-3-mesice/

Dana01
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:42
- Nahlásit

Drakopes
Nielsík je krásný psí chlapeček, na samotných fotkách vypadá velký, ale vedle Alfréda je pořád ještě miminko. Můžu se zeptat, kolik asi váží Alfréd? Jen pro srovnání)

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 14:18
- Nahlásit

Drakopes
na fotky jsem se samozřejmě musela podívat a jsou krásné a Nielsík je fešák!!!! tak ať roste do krásy a dělá jen a jen radost!

rogersova
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 14:55
- Nahlásit

Drakopes
Ahoj Ájo,
tedy, Borinka je proti bráchovi prcek. Jinak jsou si dost podobní, pokud jde o bílé znaky.
Co už umíte nového?

Orry
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 15:06
- Nahlásit

ahoj...chvalim krasne bernacky

Drakopes
nejste nahodou z Vrsovic??

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 16:09
- Nahlásit

Orry
poznáváš je z venčení? nejsem si jistá, ale myslím, že z Vršovic jsou ... ale radši si počkej na odpověď, abych nepodávala mylné informace

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 18:24
- Nahlásit

jojo, jsme z Vršovic - odhaduju, že v současné době jsme atrakce č.1

Alfréd má tak kolem 50 kilo, ale vypadá, že ho možná Niels přeroste

Co umí?? Zvládá konat potřeby venku - kromě prvního týdne je kolem něj sucho a čisto, což vzhledem k tomu, že jsou to psi pokojoví, velmi důležité
Zvládá chodit na vodítku u nohy, zvláště, když se musí jít a není čas se rozhlížet. Začíná poznávat obrubník a sedá si (povel silnice má nejlépe zvládnutý. Čeká bez řečí před obchodem. Okamžitě reaguje na povel, ať neotravuje Alfréda...
Poslechne v parku na povely typu neválej se, vylez z toho křoví a tak

Orry
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 18:48
- Nahlásit

Janiii
Drakopes
kdysi jsem vas potakala na Moskevsky..ale to jste meli jen Alfreda a ja ho obdivovala a taky si s vama trosku o bernacich povidala, neb jsou mym snem..nam se uz ted taky smecka rozrostla..sice ne o bernyska, ale o jack russella Rockyho (rok a pul) a stale mame Orryho (14let)...

tak gratuluju k prirustku

Orry
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 18:51
- Nahlásit

Drakopes
mozna nas tez znate od videni, ale vencime jinde nez vy

www.rocky.wbs.cz

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 19:34
- Nahlásit

Orry
teda Orry má super věk a vypadá krásně, zkoukla jsem stránky no a Rocky je roztomiloučkej, jako asi každej jack russel - kolega ho taky měl, ale bohužel jen necelý rok zhruba před měsícem o něj náhle přišli párkrát jsem ho hlídala v práci jako štěňátko, a byl úžasnej ... tak ať se vám daří a máte hooodně veselo - ale to asi máte co?

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 19:36
- Nahlásit

jinak jsem vám zapomněla napsat, že mamča mají tu jejich fenku po operaci - měla utržený křížový vaz na levé zadní noze, museli jí dělat plastiku menisku operovali ji ve čtvrtek a hned v pátek si ji mohli mamča vzít domů, ale musí být v izolaci od štěnda a od zlaťandy Sandy, musí mít absolutní klid a venčit jen na vodítku a zase zpět domů ... ale snad bude v pořádku

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 19:37
- Nahlásit

takhle si ji přivezli ...

rogersova
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 20:18
- Nahlásit

Janiii
tak jí přeju brzké uzdravení

Dana01
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 23:39 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
Copak se fence stalo? Něco chronického nebo úraz? Bobenka, ta si teda užívá hlavně aby se jí to rychle zahojilo a už zase mohla běhat se svými psími kamarádkami . Držíme palce.

Dana01
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 23:44
- Nahlásit

Orry
Ty fotky Rockyho z coursingu jsou úplně super . Rocky je jak uvolněná pružinka, která se jen vznáší nad zemí

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2007 08:26
- Nahlásit

Janiii
teda Orry má super věk a vypadá krásně, zkoukla jsem stránky no a Rocky je roztomiloučkej, jako asi každej jack russel - kolega ho taky měl, ale bohužel jen necelý rok zhruba před měsícem o něj náhle přišli párkrát jsem ho hlídala v práci jako štěňátko, a byl úžasnej ... tak ať se vám daří a máte hooodně veselo - ale to asi máte co?
dekujem za chvalu...Orry je opravdu na svuj vek dosti vitalni a energie mu nechybi ba naopak Ma uz sve starecke mouchy, ale je to muj prvni a tolik vytouzeny pejsek
Rocky je rostak...a sijou s nim vsichni certi...terier telem i dusi.....takze veselo opravdu mame ale je to zlaticko mazlive

s tim kolegou me to moc mrzi...ja sama si to neumim predstavit

Dana01
Ty fotky Rockyho z coursingu jsou úplně super . Rocky je jak uvolněná pružinka, která se jen vznáší nad zemí
diky...rocky pro strapecek primo zije...a ja rikam ze on za nim nebeha, ale rovnou lita

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání