| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2007 20:26
- Nahlásit
mic_hal
na prochajdy do přírody jsme začali chodit taky hned, co jsme si ji přivezli - krátké ale poznávací
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2007 20:27
- Nahlásit
Dana01
IMG_5519
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2007 21:48
- Nahlásit
mic_hal
Hlavně, že vás nechytil ježek .
rogersova
Já to pořád říkám, že je Borinka podnikavá - je to můj tajný kůň na skokana roku v oblasti vymýšlení skopičin . Jistě vypadala úchvatně roztomile, když byla zamotaná do té košile a pak byla celá blažená, že jsi se vrátila . Kdo by se na ní zlobil?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 09:18
- Nahlásit
Ve čtvrtek projevil vysokou inteligenci Alfréd -ten velký. Chodíme z domu doleva směr na parku, vpravo lehce do kopce je hospoda, kolem které se vracíme domů a večer chodíváme na pivo. A tam jsme měli na čtvrtek domluvené posezení s kámoši na rozloučení s prázdninami. Je jasné, že se o tom doma mluvilo, vždyť jsme se těšili ...
A tak manžel v poledne vyšel před barák, zamyká a Alfréd neomylně a přímou čarou rovnou do hospody ... musel ho jít vyzvednout a vysvětlit mu, že jsme domluveni až na čtvrtou
|
mic_hal
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 03:07
- Nahlásit
dneksa jsme byli na rodinne oslave pribuzny tam mel taky bernacka asi o 3 tydny starsiho.. Ben dovadel Vymyslel lumparny hezky se okusovali ale neudelali si nic.. po hodince hrani oba usnuli jako spravny stenatka :-D ale prekvapilo me ze Benik byl takovej ten energickej asi to ma v povaze... aspon si pohral s kamaradem... ale co se tyce stavby tela neda se to srovnat.. Benik je uz ted mohutnejsi a ma vice bile jak na tlamicce tak i pod ni... Bad jak se novy kamrad jmenuje mi spis pripomnel dalmatina nez Bernacka... ale asi je to vec nazoru... fotky sem hodim hned jak se dostanu k fotaku
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 11:53
- Nahlásit
mic_hal
na fotky se budem těšit, a 3 týdny u štěňat může bejt už velký rozdíl, a Bad už se mohl za tu dobu vytáhnout, kdežto Beník může být ještě méďa kulička ... a každý berňák má trochu jinou kostru naše Berni kostrou berňáka taky moc nepřipomíná - ale zas vypadá pořád jako mladice
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 11:59
- Nahlásit
Drakopes
Alfréd je prostě inteligentní pes, a proč by se mělo čekat s příjemnými věcmi až do čtyř, když mohl jít hned?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:33
- Nahlásit
Dneska ráno jsme prvně vstávali na půl šestou do parku (nojo, je definitivně po prázdninách). Malej Niels zůstal zalezlý v mé posteli a odmítal v tak nekřesťansku dobu jít ven. Nepomáhalo žádné lákání, žádné vyhrožování, nakonec jsem ho musela stáhnout na podlahu a vystrkat ven z ložnice. Celou cestu dolu po schodech (4 patra) hlasitě protestoval. Velkej Alfréd s pohrdavým odstupem
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:52
- Nahlásit
Drakopes
teda, vůbec se Nielsovi nedivim, to bych protestovala taky, v takovou nekřesťanskou hodinu mě tahat z pelíšku
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 17:17
- Nahlásit
zahrada je v tomhle fakt výhoda.Borinka vstává celou dobu v 6 h ráno.Drcne do mně čumákem, já vylezu, otevřu jí jen dveře na zahradu a jdu si ještě lehnout.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 22:08 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Drakopes
U nás je to naopak. Štěně mi v šest ožije, zatímco já mám ještě půlnoc (stav mozkového podchlazení mi končí bohužel až kolem deváté . Nejlepší je, když jsme v jedné místnosti a já vím, že ona nespí, ale hlídkuje jestli spím, a když se začnu víc vrtět, přistane mi na hlavě - jako že super, už nespím a můžu si s ní hrát. Takže se snažím pravidelně dýchat a nehýbat se a říkám si ještě 5 minut
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 23:07
- Nahlásit
Dana01
hele, tak David podleh a už ji máte v ložnici?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 09:39
- Nahlásit
Nééé, když je u toho David, tak je na chodbě , ale jak jsme byli na Mladějově (sestava já, brácha a sestřenka) tak jsme jí vzali do ložnice . Jinak v na MVP MB jsme byli VN3 ze 7 fenek, s krásným posudkem - tak uvidíme v dorostu. Samo jsme pomýšleli i na vyšší mety, ale konkurence je obrovská (BSP byli 2 nejpočetněji zastoupené plemeno, ve štěňatech-psech byli 2, u nás sedm...), takže jsme pochopila, že budeme rádi za VN s pořadím
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 10:28
- Nahlásit
chystáte se někdo v říjnu na výstavu do Budějovic? Je tam i třída dorostu?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2007 19:29
- Nahlásit
rogersova
Ahoj Martino, my se nechystáme. Dívala jsem se a v Budějovicích je určitě i dorost - bohužel poslední termín přihlášky byl 24.8.2007, takže pokud jsi o této výstavě uvažovala a zatím se nepřihlásila, je už pozdě. Praha (11.-18.11) má první uzávěrku 7.9. (tento pátek), druhou na konci září, pokud by jsi se přihlásila, tak se potkáme v kruhu .
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 16:48
- Nahlásit
jejda, tak to jsem vážně zaspala.Hlavně jsem si myslela, že když bude Borince teprve 5 měsíců, že ani jít nemůžeme,ale určitě se půjdeme podívat.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 11:48 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
rogersova
Podívat se určitě bežte, aspoň zjistíš, jak Borinka bude reagovat na velké množství velkých psů (s berňáky v neděli jsou samá velká a pracovní plemena - dogy, novofunlanďáci, dobrmani.... Jinak určitě si sebou vem OČKOVÁK, i když nejdeš vystavovat, jinak tě se psem nepustí dovnitř . A co ta Praha? Pojedete? Pojeďtě Seznámímě naše holky
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 13:44
- Nahlásit
Dana01
rogersova
kdybyste jely do prahy, tak bych se snad taky přijela mrknout, asi bez Berni, ta by se tam nudila k smrti, ale já bych se na vás přijela podívat
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 08:31
- Nahlásit
Janiii
To by bylo fajn, Meguška by když tak Berni vytrvale ožužlávala ucho, aby se nenudila
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 12:34
- Nahlásit
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak vaši pejskové snáší ty deště a jak s mokrými pejsky nakládáte? Naší Meggie déšť zas až tak moc nevadí, takže by klidně běhala i venku, ale pokud je celý den zavřená doma, tak je hrozně živá . Jinak, když je hodně mokrá, tak jí vysuším ručníkem a pak trochu vyfénuju. Nevím, jestli je to fénování nutný, ale nechci aby nastydla. Takže fénujete nebo jen vytřete ručníkem? Nebo ani to ne?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 13:27
- Nahlásit
Dana01
aóooj U vás taky lije?
Se Ti jistě ozve nějaký dlouhosrsťák, ale hlavně - nenechávat mokrotu venku (jakože třeba něčí argument " aby to doma nezašpinila otřepáním se a tak"), vytřít ručníkem do skorosucha (s fénem neporadím, to nedělám) a nechat v teple.
Zorras si lehá na studenou dlažbu , ale doufám, že to inteligentní fenka nedělá
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2007 14:55
- Nahlásit
Terri
No dneska první den ne, ale jinak celý týden. Inteligentní fenka by si jistě vlezla na suchý, měkký a teplý gaučík , když tam nemůže, tak jí dochází fantazie a jde na dlažbu . Když byla jednou fakt promočená a pak skoro dosušená, tak jsem se s ní zavřela do pracovny, kde je koberec. S tím souhlasila
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 07:00
- Nahlásit
U nás psy vufroťákujeme. To miluje hlavně ten velký, zachumlat hlavu do ručniku a nechat se drbat. A pak jim zakážeme ložnici s parketama ... je zajímavé, že chápou argument, nechoď tam, jsi mokrej! Takže zalezou do obyváku na koberec a doschnou.
Nejhorší je v těch děštích venku vysvětlovat lidem, aby psy nehladili...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 13:16
- Nahlásit
Dana01
tak jsem se s ní zavřela do pracovny, kde je koberec. S tím souhlasila
teda Ty ji ták týráš
Jinak, ono zase bacha na zchoulostivění, co bys pak dělala v zimě, až se Ti vyválí ve sněhu, v mínus 15cti Ti odmítne zalézt domů a na srsti bude mít krásné zmrazky, které Ti doma vytvoří nádherné kaluže...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 14:18
- Nahlásit
Terri
Budu se snažit jí nezchoulostivět a na ty kaluže se těším - do té doby chloupky povyrostou, tak to bude až roztaje spíš ledové jezero .
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 14:46
- Nahlásit
Dana01
bude až roztaje spíš ledové jezero
přesně, do toho pak napadají její chlupy a máš o práci postaráno
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 19:56
- Nahlásit
Dana01
berni když je mokrá a chce domů, tak jde do chodby, kam jsme jí koupili kus starého koberce (jinak je tam lino, to je super při hárání) - vytřu jí ručníkem, a koberec vsákne zbytek ...
ale většinou je venku i když leje, nevadí jí to - ale už je to dospělej pes, prcka bych taky sušila a nechala uschnout
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 14:19
- Nahlásit
tak jsme dneska byli poprvé tady na cvičáku. kromě toho, že paní vývikářka Berni odhadla na cca 10 měsíční štěně tak mě asi špatně pochopila, tím že jsem tam dorazila poprvé,a myslela že začínáme cvičit ... tak jsme předvedli pořadovou poslušnost a ona mi pak řiká - vy cvičíte hodně doma že? tak jsem to uvedla na pravou míru, že máme dvoje zkoušky a jen chci pokračovat dál
zkusila si agility a myslím, že by nám to mohlo jít a hlavně, berni by se u toho mohla vybít - takže začnem chodit na tréninky
a co je u vás nového? pochlubte se jak se máte!!!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 16:26
- Nahlásit
U nás žádná sláva...
Niels hodně narostl - má 30,5 kg a svalový aparát nestíhá. Pohybuje se značně neohrabaně, už jsme byli na veterině raději konzultovat. Pan doktor udělala kontrolní rentgeny - ty jsou v pořádku, nasadil želatinu a hlídat do budoucna váhu.
Takže zkoušíme zlehýnka běhat (za klackem, nic jiného tak atraktivní není), aby přecházel do klusu a ne do valivých přískoků
A pořizujeme na zbylé kousky lina koberce, aby mu neujíždělo pod nohama ...
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 18:32
- Nahlásit
ahoj,
tak to je teda Niels kus.Abora má asi 20 kg.Je to možná i těmi granulemi na rovnoměrný,pomalejší růst, i když ona byla od mala drobnější.
Jinak je úplně skvělá.Říkám si, že ani není možné, že je to ještě štěňátko.Chová se jak rozumná mladá dáma.Hlavně když je s dětmi.Na nikoho neskáče.Nechá se hladit a muchlat,nekouše a ani se nehne.
Na vycházkách,pokud jdeme mimo město necháváme jí na volno, protože poslechne na slovo,nevzdaluje se od nás víc jak na 5 metrů.Když někoho míjíme přivolám jí, řeknu "pomalu" a ona jde vedle mé nohy.
Strašně rádi ji bereme všude s sebou, protože je to radost s ní někam jít.Je to náš miláček, už si to bez ní neumíme představit.
Jinak letos výstavy vynecháme.Půjdeme se zatím jen podívat u nás v Budějovicích a pak se uvidí.
|