| Autor |
Zpráva |
Dana01
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 10:56 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Janiii
Tak to moooc gratulujeme!!! Mám z vás velkou radost - je vidět, že trénink nebyl zbytečný, ještě se juknu na podrobnosti ) (jestli Berni zalehla jak měla ) U nás na táboře se taky spousta lidí chystala na zkoušky, ale nebyli připraveni, tak postupně odpadali... ach jooo, ty tábory jsou fakt super, hned bych jela zase , tak nás nezapomeň včas informovat, až zas budete něco pořádat, ať se můžeme přihlásit v protekčním předstihu
mic_hal
Zdravíme mazlíka od Charlie (Blackie), byli jsem se u paní Pavlisové podívat loni, ale pak jsem psychicky nevydržela a pořídila si štěně dřív )). Ale dívala jsem na béčková štěňátka a moc vám fandím, ať roste chlapec do krásy . Plánujeme v budoucnu i nějaké výstavy, že bysme se potkali osobně?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:21
- Nahlásit
Janiii
Tak už jsem se pročetla i k tomu odložení . Je krásné, když má pejsek svou silnou osobnost, nepokřivenou stereotypním výcvikem, ne?
|
mic_hal
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:50
- Nahlásit
Dana01
my jsme meli zamluveno v Polepskem udoli ale bojuzel o stenatka prisla tak sem zacal shanet az sem narazil na pani Pavlisovou.. kdyz jsem videl uspechy fenky a fotky mamky i tatky bylo v podstate jasno... Co se tyce vystav zatim nevime protoze pejskovi dosud nesestoupilo jedno varle. pry to u bernaku je strasna vzacnost a ze by pry jeste sestoupit melo ale i tak je to jeste ve hvezdach.. kazdopadne bysme ho radi konfrontovali s jinyma bernackama.. kazdopadne o takovych vecech se nezapomenu zminit..
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:18
- Nahlásit
holky děkuju za gratulace a za chválu. Dani, Berni je fakt osobnost, ale aspoň že se nepohnula ve stoje
mic_hal
vítej v kolektivu bláznivých berňáčkářů, pejsek je velikej fešák tak přeju spoustu radostí s ním a veselý společný život - a těším se spolu s ostatníma na zážitky
|
mic_hal
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:23
- Nahlásit
Janiii
tak rovnou muzu napsat zazitky z dnesni noci.. Ben vubec nechtel it spat domu tak sme ho nechali venku.. tam se mu prestalo libit kolem 2. hodiny rani... zbytek noci stravil doma a odvdecil se louzickou na koberci pod stolem
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 21:03
- Nahlásit
Tak to my se zase musíme pochlubit úspěchem našeho pokojového psa - už tři noci jsme nebyli venku - Niels vydrží celou noc bez loužičky. Spí jak pařez a ráno od půl šesté nám chodí vykládat, že už je vyspaný a chce se bavit ...
|
mic_hal
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 21:24
- Nahlásit
Drakopes
taky doufam ze uz se brzo trosku vyspime kolik ze mu je?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 08:38
- Nahlásit
mic_hal
je to brácha Borinky, takže je mu 16 týdnů (necelé 4 měsíce)
(a včera jsme přišli domů kolem osmé a ráno nás nechal do půl sedmé spát - teda spát, posledních 20 minut mi napůl ležel v posteli a sápal po všem, na co dosáhl, a do toho bubnoval ocasem, kdybychom o něm náhodou nevěděli
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 09:36
- Nahlásit
Drakopes
tak to my už nechodíme čůrat v noci asi 14 dní.oni jsou na to ty holky šikovnější.
Včera byla Abora sama doma asi 2 h a prokousla bazén,nebo ho prosekla drápkem.Je to mazel
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 16:15 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
rogersova
Ahoj Martino, Borinka je vážně mazlíček, ale nebojí se ani velkých věcí a je to velká objevitelka . Meguš v posledních dvou měsících díkybohu nic nezničila a doma nečůrá od 3 měsíců. Bohužel od příštího týdne končí manželovi (učitel) prázdniny a Meggie bude muset zůstat doma 6-8 hodin, tak snad to nějak zvládne i s těmi loužičkami a neničením.
Drakopes
Tleskáme Nielsovi za to, jak je šikovný a nechává si loužičky na ven (ať má později čím značkovat, na co plýtvat drahocenou tekutinou doma ). Ještě bych mu poradila, že nejlépe páníček pochopí, že už má vstávat,když se mu vleze na hlavu a začne se mu celá olizovat, to pak nemůže být na pochybách, že by měl vstávat a věnovat se svému štěňátku
mic_hal
Meguš taky vždycka raději chodila na kobereček než na plovoucí podlahu, třeba jí víc připomínal trávu?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 16:32
- Nahlásit
Dana01
Meguš taky vždycka raději chodila na kobereček než na plovoucí podlahu, třeba jí víc připomínal trávu?
tss tak to Ti můžu lehce objasnit - když je to na koberec, tak 1) to panička tak rychle neobjeví 2) nerozlívá se to pod nožičky
Meggie bude muset zůstat doma 6-8 hodin, tak snad to nějak zvládne i s těmi loužičkami a neničením.
Zvládne Občas možná bude malý karambol (to klidně i do roku) ale v pohodě když ji pořádně ráno vyvenčíš. Co do neničení, to nevím
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 16:40
- Nahlásit
Terri
Ahooooj, tak pravda je 2) protože je z toho opravdu opticky menší skvrna, o to hůř se ale uklízí. Ale nesouhlasím s 1) protože mám velmi citlivý čich a loužičku zmerčím téměř okamžitě, jak vejdu do místnosti . Meguš už teď ví, že doma čůrat nemá, takže s karamboly počítám a nebudu je rozmazávat (jen je vytřu )
|
mic_hal
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 18:39
- Nahlásit
prvni den kdyz se vyspal tak se mnou sel ke dverim ja sem ho pustil on vykonal svoji potrebu a pak bezel domu az me to prekvapilo... byl za to poradne pochvalenej.. ale uz je to taky lepsi... Kdy jste zacinali ucit "deti" na obojek? nekde jsem cetl ze od 3 mesicu...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 18:50
- Nahlásit
mic_hal
u nás žádné učení na obojek a na vodítko nebylo - u chovatelky obojek neznala, my jsme si pro ni přijeli a hned jí ho nacpali na krček - čekala nás totiž 4hodinová cesta domů a samozřejmě jsme s berni dělali přestávky - na benzínkách, tím pádem u silnice, takže jsme ji museli mít pod kontrolou ... prvně koukala divně, že nemůže běžet kam ona chce, a drží ji nějaká šňůra, ale zvykla si velice rychle
takže já bych začala klidně hned
|
mic_hal
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 18:55
- Nahlásit
Janiii
Dekuju to jsem presne chtel slyset my to meli domu asi tak hodku Ben ani nezaknucel jenom kazdych 10 minut menil polohu jinak byl zlatej
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 19:26
- Nahlásit
mic_hal
Ahoj, u nás to bylo naprosto stejné, cesta trvala i s přestávkami asi 9 hodin, všude kolem silnice, takže na obojek si musela zvykat okamžitě - jen jsem se s ní nepřetahovala. Když si sedla, vytáhla jsem piškot a snažila se jí "rozejít", žádné hartusení. To platilo i na prvních vycházkách. Krom toho jsem psala dřív na fóru, že se malá ze začátku bála a utíkala k domovu, takže jsme v prvním týdnu až dvou chodily jen na vodítku (5m samonavíjecí), protože se jednou znenadání (něco bouchlo) rozeběhla zpátky a přes silnici.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 21:08
- Nahlásit
Dana01
Meguš už teď ví, že doma čůrat nemá, takže s karamboly počítám a nebudu je rozmazávat (jen je vytřu
tak tak , tak to má být Kde ji budeš mít, když budete oba v práci?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 07:40
- Nahlásit
jojo, taky mi dneska končí prázdniny
a poprvé po dvou měsících vyjdu z domu bez psů ....
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 09:29
- Nahlásit
my jsme na obojek taky neučili.Prostě se šlo na procházku, tak se nasadil a bylo to.Neprotestovala, ani když jsem jí kvůli jízdě autobusem nasadila nylonový náhubek.V autobusu se nebrání, ale jakmile vystoupíme a já na něj třeba zapomenu, ihned si ho začne sundavat.
taky mně napadlo v souvislosti s tím kobercem.Borinka si ho taky plete s trávou,protože chodí čůrat na zahradu.Jednou si jí manžel vzal do práce.Pracuje v luxusním interierovém studiu,kde je cca 400m2 dlažby a na ní k prodeji pár docela drahých koberečků pod konferenční stoly.Borinka neomylně chodila čůrat na jeden z nich.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 09:37
- Nahlásit
rogersova
a co na to pan zaměstnavatel? musel si ho manžel koupit a máte doma luxusní kobereček pod stolkem?
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:15
- Nahlásit
naštěstí nemusel.Koberec se vyčistil.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 12:33 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
rogersova
Božínku, Borinka je prostě klasik a nejen po ránu , chudák Meguš má jen starý olezlý kobereček, ale Borinka si prostě umí vybrat , jistě to byl kobereček, který výškou svého chlupu (dle exkluzivity soudím) podstatně lépe imitoval krátce střižený travní porost . Jinak tvůj manžel má velmi velkorysého zaměstnavatele
Drakopes
Jojo, prázdniny byly fajn , hlavně Meguška na ně bude vzpomínat.
Terri
Malá bude na chodbě v baráčku, takže pokud se nepustí do dvěří, tak věcí ke zničení bude minimum. Chtěla jsem aby byla víc venku, ale kde není plot, tam nemůže pobíhat štěně . Aspoň s ní ráno chodím na půl hodiny ven (venčit v šest hodin na vesnici - no jsem za pěkného exota, ale zase je svatý klid, protože ostatní své psy jěště nepustili z kotců
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 15:37
- Nahlásit
Dana01
kobereček jsem neviděla, ale když jsem slyšela cenu, šla jsem do kolen.
Tak jsem teď nechala Borinku 2 h na zahradě a odešla jsem.
Když jsem se vracela,z dálky jsem slyšela zvuky, silně připomínající kvílení kojota.Bylo to vskutku srdceryvné.
Nicméně něco mi říkalo, odkud se zvuky linou a nemýlila jsem se.Naše slečna tu vyváděla, jak kdyby jí na nože brali.Mokrá jako myš (a to má krásnou boudu),ale šťastná, že mě vidí. Co si nestihla otřít o moje rifle, jsme osušili ručníkem a teď spí jako miminko.
Doufám,že sousedi budou mít pochopení
Jak dlouho vám trvalo, než si pejskové zvykli na dočasnou samotu?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 16:10
- Nahlásit
rogersova
nevím jak dlouho nám to trvalo, ale zvuky vydávala berni příšerné - babička totiž ze začátku měli takovou ideu, že když budeme v práci, bude berni jen na horní oddělené části zahrady ... dávali jsme ji tam vždycky ráno se žrádlem, v poledne se žrádlem - to jste měli slyšet vždycky ten cirkus, když jsme odešli ... vřískala, štěkala, kňourala, no byla to směs zvuků ... pak postupně babička došli k názoru, že na zahradě nebo s nimi v dílně jí bude líp - nasštěstí!!! takže od té doby byl klid.
je fakt, že dřív, když byla menší, vyváděla a kňučela chvíli ikdyž jsme ji třeba nechali na táboře v chatičce samotnou, ale to ji pak taky přešlo - bohužel věk nedokážu odhadnout
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2007 09:25 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Janiii
rogersova
Megušku naštěstí kvílení ani nenapadlo, takže nebylo co odnaučovat . Možná kvůli tomu, že byla sama hned od druhého týdne, co přišla k nám (prázdniny začali až za měsíc).
Když jsme doma, tak je úplně potichu a spí nebo si něco žužlá (je zticha i když to byly boty nebo noční světýlko ). Jedině kdy vyvádí je, když je někde zavřená a nás slyší za dveřmi (včera byla "vyhoštěna" na chodbu, protože jsme měli návštěvu a na konferenčním stolku chlebíčky - bohužel už má hlavu nad stolkem, takže pořád chodila kolem a snažila se je očuchávat (ty chlebíčky, ne návštěvu ) a mě se bohužel nepodařilo vycvičit návštěvu, aby pokaždé, když se přiblíží, zvedali všechno jídlo v dosahu nad její hlavu . Když jíme sami, stačí jí říct nesmíš a jdi si lehnout a většinou přestane, ale tohle bylo moc lákadel najednou....
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2007 12:26
- Nahlásit
tak vám sem dám jednu fotečku - štěňátko z tábora na lanovce - bude mu 5 měsíců
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2007 12:28
- Nahlásit
proč se neukáže? ale když na ni kliknu tak se to objeví ...
no případně dalších 250 fotek z psí lanovky najdete tady
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2007 15:35
- Nahlásit
Janiii
Jani, mohla by jsi prosím napsat číslo snímku, abych věděla, který to je? Díky
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2007 17:28
- Nahlásit
tak jsem dnes byla "v práci " (chodím příležitostně) a Borinku, aby nebyla sama doma si vzal do práce manžel.Na drahé koberce už naštěstí nečůrá. .
V 11h si ji tam vyzvedl děda a hlídal do 15h.Jinak mi ráno manžel volal, že jsem jí asi chyběla, protože mi stáhla z postele noční košili,vytáhla jí na zahradu, zamotala se do ní a ležela před boudou.
Dana01
moc se neraduj ,třeba si Meguš za ty prázdniny zvykla, že s ní někdo je a teď jí bude doma smutno.Ne, že bych ti to přála
|
mic_hal
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:27
- Nahlásit
trosku spatne jsem se vyjadril nemyslel jsem ucit jako ucit ale kdy ste s nima zacali chodit kazdopadne jsem rad za info.. vecer jsme pri venceni od jezka chytli blechu..
|