| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 19:15
- Nahlásit
rogersova
to je balzám, číst tyhle řádky - tohle já jsem s Berni nikdy nezažila - ale už jsem si na její temperament zvykla ... tak snad bude Borinka vhodný adept na tu canisterapii, moc bych ti to přála
já jdu ve čtvrtek na první oficiální "trénink" agility, tak uvidíme, co tam vyvedem ... nečekám žádné úspěchy, ale berni se u toho dobře vylítá, a to je hlavní
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 21:00
- Nahlásit
Drakopes
Je mi líto, že to není úplně veselé, ale hlavní je, že dopadly dobře ty rentgeny, ostatní se pomalu dorovná. Určitě to bude brzy úplně v pořádku
Janiii
Tak to jste na cvičáku fakt zabodovaly . Přesně jak jsi psala takový poslušný štěňátko byla Berni, pak puberta a už máš zase poslušný štěně i se dvěma zkouškama , prostě borec na konec . Když jsem dělala agi s kokrem, tak nás to moc bavilo. Každá překážka je jiná výzva (slalom, zastavovací zóny,..) a pes i páníček musí trochu myslet a hodně běhat - ale Berni je šídlo, určitě bude skvělá a věřím, že vás to bude obě bavit. No pak doplň fotodokumentaci, ať se podíváme na trikolorku v letu
My jsme byli na výcviku taky docela úspěšné a v sobotu jdeme na první stopičku .
rogersova
Tak Meggie má asi 26 kilo, ale za poslední měsíc přibrala jen asi 2 kila, takže už neroste tak rychle. Jinak Borinka je ve společnosti zcela příkladná , o tom si teda taky můžu jen nechat zdát, Meguš nejen že se vzdálí na víc jak pět metrů, ale když se vynoří tak buď vypadá jak čuně nebo jí z tlamičky smrdí .... Jinak jedno foto na téma "jen špinavý pes je skutečně šťastný"
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 21:53
- Nahlásit
Dana01
opravdu šťastný výraz
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 22:08
- Nahlásit
Janiii
Já jsem tak určitě nevypadala , naštěstí jsem jí nahnala do vody a bahno bylo pryč
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 08:47 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Dana01
hezká fenka
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 17:36
- Nahlásit
Tak naše psy bych do takhle do vody nedostala .....
Alfréd, když studoval manuál Jak vypadá a se chová bernský salašník, tak kapitolu o vztahu k vodě přeskočil a Nielsovi rovnou doporučil, aby tuhle kapitolu nečetl
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 18:19
- Nahlásit
Drakopes
tak jim předčítejte před spaním, třeba se k tomu "na starý kolena" odhodlají
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 18:23
- Nahlásit
Děláš si legraci, ale naši psi milují čtené slovo ... ještě že usínají sami a nevyžadují pohádky před spaním .-)
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 18:41
- Nahlásit
Drakopes
nooo, tak tím spíš bych jim dané kapitoly předčítala
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 08:48
- Nahlásit
Drakopes
myslím, že Nielsovi a Aboře to někdo doporučil ještě u Veverkových . Borinka vodu taky nemusí.když jsem vzala hadici a šla zalévat kytky, uklízela se vždy na opačný konec zahrady.Do rybníku jsme ji taky nemohli dostat.Jednou tak šla "omylem," když mi chtěla udělat radost a poslechla můj povel "ke mně." Vypálila kupředu a když měla vodu po bříško, došlo jí kde je a s vysoko zvedajícími nožičkami až nad hladinu začala couvat ven.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 09:13
- Nahlásit
jestli vás trochu potěším, Berni mi taky lezla do vody jen po bříško ... pak jsme ji tam prostě stáhli - natvrdo, ikdyž nechtěla - zjistila, že se neutopí, a teď občas udělá pokus o plavání, když ukážu pamlsek, a mam ji na vodíítku, tak chvíli plave - sice to není žádný styl, cáká, kope, škrábe, ale do vody jde na jaře to zase budem zlepšovat
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 10:54
- Nahlásit
Kalliope
Děkujeme za pochvalu .
rogersova
Drakopes
Meggie taky neplave, ale je si vleze po bříško do vody- přesně jak píše Janiii. To má moc ráda. Taky občas hrabe packou do vody a snaží se chytnou vodu, která vyšplouchne Vypadá u toho dost komicky.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 17:58
- Nahlásit
Niels se vodě úspěšně celé léto vyhýbal - fakt je ten, že bylo hnusné počasí a nikam moc jsme nechodili....uvidíme napřesrok
Alfréd vlezl do vody dvakrát - jednou skočil do jezírka na Petříně (v říjnu) zachraňovat kachničky. Naštěstí hned zjistil, že kachničky jsou asi dobří plavci, takže počkal u kraje, až ho vytáhnu ven. Podruhé jsem ho vloni nalákala do brouzdaliště, zjistil, že voda po kolena mě neublíží, takže vodu opustil a přitom se pokoušel našlapovat shora, jako by hladina byla pevnou plochou. I když ve vodě řádili další dva psy, už zpátky nevlezl...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 20:42 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Tak tohle je naše vodní "maximum" - opravdu jen po bříško . Dokonce dneska jsme byli u vody s druhým pejskem, který běhal pro aportík do vody a plaval a Meguš smutně čekala u břehu, než přiběhne zpátky. Plavat nešla ani náhodou.
Drakopes
Ahoj, jak se má Niels a jeho růst? A už pozorujete nějaké zlepšení? Doufám, že ano Dívala jsem se do starší části diskuze, kde jste psali, že dostává tak akorát krmiva, aby neměl hlad. Taky jsem řešila, že Meggie rostla hodně rychle - nám se osvědčilo snížit krmnou dávku a doplnit něčím "nízkokalorickým" (mrkev, kedlubna,..), aby neměla hlad.
Janii
Tak se musím pochlubit, že jsme začaly zkoušet stopy a moooc dobrý. Na cvičáku byla napoprvé trochu vyvedená z míry, ale když je zkouší doma, jde jí to moc pěkně - už jsem i zjistila, že potřebuje pamlsky jen občas a moc jí do toho nesmím kecat (i chválit jen občas)- to jí vyvádí z míry. Jen budu muset najít nějaký vhodný terén, protože zatím cvičíme na zahradě za barákem, kam moc často nechodíme. A když jí teď vypustím ven, tak mi nejdřív oběhne všechny "stopy" a pak je teprv k použití . Ale mám z ní radost - hrozně jí to baví a mě tím pádem taky A jak vy? Podnikali jste o víkendu něco?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 08:55
- Nahlásit
Dana01
ahojky, my jsme byli o víkendu u taťky, tak měla BErni společnici - bráchovu 9měs. zlatou retrievřici. Místo aby si spolu hrály, tak BErni dávala najevo, že ona je dáma (nevim kde se to v ní vzalo) a že s prťatama nechce nic mít ... ale občas to i jako hra vypadalo, to jejich běhání
a v neděli jsme byli po obědě u babičky, tam přijela mamina a jejich tři hafánci, tak najednou bylo na zahradě 5 psů a to byla podívaná. dneska snad dám na internet fotky, tak vám sem pak taky něco hodím
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 08:47
- Nahlásit
tak tady je slibovaná fotka z víkendu
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 08:51 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
když kliknete na te "obrázek" měl by se vám ukázat - pokud ne, tak si prohlídněte celou galerii
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 15:30
- Nahlásit
konečně posílám také novou fotku té naši princezny
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 15:34
- Nahlásit
tak ještě jednu
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 17:57
- Nahlásit
rogersova
teda ta je už veliká!!! a krásná
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 19:27
- Nahlásit
Janiii
Krásný fotečky - hlavně se mi líbí, jak jste pejsky poskládali barevně napřeskáčku . A myslím, že by Berni soutěž o nejdelší jazyk vyhrála Ne každý dospělý pes je z hrrr štěňat nadšený (mám to z druhé strany, na honění se dá nalákat jen pár vyvolených), takže bych řekla, že to bude úplně normální dozrávání...
rogersova
Borinka je krásná...a pořád vypadá tak moudře a podle pohledu na fotku bych řekla, že má ještě štěněcí "plyšovou" srst - no hned bych se s ní pomazlila
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 19:28
- Nahlásit
Dana01
teda už vážíte slušně
No a do vody...budeš muset holt počkat na léto a vlézt tam s ní
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 19:37 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Terri
Dívala jsem se do té tabulky, co jsem vkládala na str. 10 a roste přesně podle proporcí na 45 kilo (ale zase v roce by měla mít "jen" 36 - to už není o tolik víc.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 20:18
- Nahlásit
Dana01
Aby Ti nevyrostla v mastodontíka
Jinak krásné fotky...
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 21:07
- Nahlásit
Dana01
plyšová už moc není.Tohle nejsou úplně aktuální fotky.Jsou někdy z konce srpna.
Borinka už má hřbet krásně vlnitý a spoustu nových zubů.Minulý týden jí vypadly dolní špičáky.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2007 08:56
- Nahlásit
přeju dobré ráno, a mám otázku, nejedete v říjnu některá do Rožnova na klubovku?
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:21
- Nahlásit
ne,my ne,ale jede tam Borinky maminka, Atera ze Zárybského dvora
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2007 15:21
- Nahlásit
Janiii
My taky nejedeme ,ale mrzí mě to - určitě bude super zábava.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2007 15:45
- Nahlásit
to je škoda, já nakonec jedu, s maminou, ona bude vystavovat Apolenku a já jedu koukat a večer na schůzi ...
a uvidíme se v Praze?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2007 22:13
- Nahlásit
Janiii
Do Prahy jsme přihlášené. To by bylo fajn seznámit se osobně Aspoň se trochu rozptýlím a nebudu tak nervózní . Dle propozic to vypadá pro berňáky na dva kruhy, takže doufám, že budou psi a fenky zvlášť a tím pádem budeme hned z rána a pak už se budu moci jen dívat na druhé a fandit starším
|