| Autor |
Zpráva |
rogersova
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 15:35 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
Dana01
no vidíš, to mně nenapadlo s těmi dveřmi a oknem
Hračka stojí 120Kč, je napuštěna mátou a je jen na kousaní.Nic se do ní nedává.
Jinak jsem u paní chovatelky viděla podobný,ale děrovaný ovál,do kterého se dávají dobroty a chci ho taky sehnat,protože je to z měkké gumy a Terezka (Borinky maminka) to má jako velmi oblíbenou hračku.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 15:42
- Nahlásit
berni má míček, který má otvor nastavitelný na různou velikost, a do toho dávám granulky a ona do toho strká čumákem a vypadávají ... míč je z tvrdého materiálu a je velký tak, že ho nevezme do tlamy, takže musí opravdu jen kutálet před sebou ... a ještě když se to koulí tak to vydává zvuky ale dostává ho jen výjimečně, aby se jí to neokoukalo - ikdyž, když je z toho cítit žrádlo, tak jí to asi jen tak nezevšední
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 21:12
- Nahlásit
Díky všem za informace, trochu nás to uklidnilo ...
Niels má 15-16 kilo, už se po těch schodech (108 bez výtahů) pronese
Jinak je to šikulka, kromě prvního týdne je doma čisto a sucho. Umí "ke mně", "sedni", "lehni", "pac", "neotravuj toho Alfréda", "silnice" (sednout na obrubník a čekat na povel honem jdeme), "tlapičky" (čekat u dveří a nejít dál do bytu, dokud nemá utřené tlapičky) a začali jsme učit "moje" (vůbec si toho jídla nevšímej, není pro tebe!!!) a "k noze".
Výuka je dost náročná, protože se vždycky Alfréd vecpe předvádět, jak on to umí dokonale
Dneska odpoledne si Niels v klubu zalezl dozadu do skladu a najdenou divné zvuky - jdu se podívat a on ohlodával práh. Zase jako obvykle to po přísném zákazu musel zkusit ještě jednou.
Prosím, vysvětlete mi někdo, jak sem dát obrázek .. díky .. Ája
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 21:35
- Nahlásit
Janiii
taky to máme doma (nekřesťanská cena) a mi se neosvědčil, poněvadž pesa s tím dělal pořádný bordel jak to honil po bytě. Pak to do tlamy prostě nějak narval a házel s tím o nábytek.
A jak je to tvrdé tak se mi to moc nelíbilo A nezdá se mi to moc dobré na zuby...
Také máme to, co "rogersova" jen ne tu šišku, ale balonek. Tohle by mělo něco dělat i se zubním plakem. A je fakt, že je to zubům hódně odolné
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 21:57
- Nahlásit
Terri
je fakt, že berni to dostane ven, na beton, nebo do chodby třeba teď, když hárá - a dveře ten hluk utlumí zuby s tím u berni do styku nepřijdou, protože se neobtěžuje aby to vzala do tlamy, čumák jí na strkání stačí
Drakopes
základ pro vložení fotky je, abys ji měla umístěnou někde na internetu - nějaký web, fotogalerie, atd. ...
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 16:47 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
Drakopes
já vkládám fotku přes http://imageshack.us/
vložím, kliknu na "host it"
a pak zkopíruji horní adresu - Hotlink for forums (1)
Shot with E4300 at 2007-07-28
Niels už je pěkný cvalík. Čím krmíš?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 13:31
- Nahlásit
Shot with Canon PowerShot A80 at 2007-07-29
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 13:36
- Nahlásit
no, je to velká fotka - no, jsou to také velcí psi. Je to asi 14 dní zpátky, kdy jsme se zastavili u nás ve škole. Ten krasavec vpravo je pětiletý Alfréd, s Nielsovou mamkou Terkou mají stejného otce.
Niels dostává Royal Canin (Giant - baby dog) a chutná mu. I když teď ho musím bonznout, jak mě vytočil v parku - vlezl po keř a pustil se do tam odložených zvratků. Budiž, to bych zvládla .. dostal vyhubováno, vytřepáno, šel na vodítko a pustila jsem ho až nahoře na kopečku. Klídek, pohoda, pobíhal za Alfrédem a najednou, jak když střelí, metelil znova k tomu keři. Metelila jsem taky a byl třepán jak nikdy ... domů šel na půlmetrovém vodítku u nohy a nemluví s ním ani futra u dveří ....
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 08:21
- Nahlásit
Drakopes
Ájo,
před vložením je třeba fotku zmenšit
Takže klikneš na ní pravým tlačítkem,najedeš na "Otevřít v programu"
tam se ti mimo jiné objeví "IrfanView" klikneš na to a objeví se ti fotka v novém okně.
Klikneš tam v horní liště Na "obrázek" a vyjede ti tabulka kde si najdeš upravit velikost,zmenšíš a uložíš si jí
pak jí můžeš vložit sem už zmenšenou
Jinak kluci jsou moc krásní.Na téhle fotce se obzvláště povedl Alfík.
|
anyny29
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 20:14
- Nahlásit
Hojky po dlouhé době jsem zas tady a mam k vám prozbičku koupila jsem Bonně granule Nutram na zkoušku zda je bude papkat ale nedaly mi v obchodě dávkování a ani ho neví protože na malým balení to prý neví tak se Vás chci zeptat jestli někdo nevíte jaké to dávkování pro štěňata je.A nebo kde bych to našla na netu.A mohly by jste mi někdo ještě poradit zda jsou to ty pravé granule pro berňáka?Moc díky
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 20:29
- Nahlásit
anyny29
ahoj,pokud budou Bonně chutnat, tak proč ne.Ale asi bude koukat, co by ještě snědla.
Dávkování: na 10kg živé hmotnosti 100 - 200g na den,což není moc.Já krmím Bosch Junior bigger breeds a dávám 320g denně.
Borinka má 11kg.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 20:29
- Nahlásit
anyny29
tohle jsem našla na stránkách distributora pro ČR:
Spotřeba kolísá podle podmínek prostředí a zátěže (chlad/teplo, gauč/bouda, práce/odpočinek).
Spotřeba na 10 kg živé hmotnosti psa a krmný den v závislosti na podmínkách je 100 - 200 g.
Množství krmiva přizpůsobte požadované kondici psa nebo se poraďte s veterinárním lékařem.
Štěňata, kojící feny a feny ve vysokém stadiu březosti krmte až pětkrát denně v menších dávkách, dospělé psy jednou až dvakrát za den.
Při krmení suchými krmivy musí mít pes i kočka stálý přístup k neomezovanému množství vody.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 20:30
- Nahlásit
Dávkování: na 10kg živé hmotnosti 100 - 200g na den,což není moc.Já krmím Bosch Junior bigger breeds a dávám 320g denně
no záleží na výrobci, Puriny jsem dávala tuším taky víc denní dávku než dávám teď Best choice ... ale třeba teď dávám víc než doporučují protože je Berni pořád hubená a vydává moc energie, takže údaje od výrobce bych až tak do puntíku nedodržovala
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 08:10
- Nahlásit
My krmíme Royal canin giant Baby dog, ale dáváme víc, než uvádí výrobce .. štěně mělo fakt hlad. Teď v misce i něco nechá, naučil se nehltat a jíst, kolik má hlad...
Ještě kdyby to dokázal i mimo misku
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 08:34
- Nahlásit
Teď v misce i něco nechá, naučil se nehltat a jíst, kolik má hlad...
jéé, to bych chtěla u Berni taky někdy zažít ale co, na druhou stranu lepší než kdybych se trápila, že nechce baštit
|
anyny29
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 14:13
- Nahlásit
Moc vám všem děkuji
Jinak jsem Bonnynce nasypala taky do misky o trochu více než mi tady píšete a ona to tam má celý den jak má hlad tak jde něco pojí ale pak si jde zase hrát ale určitě sní toho více než jste mi uvedly.
Zdá se mi to trochu málo těch 100 - 200g za den bo bonna má 10,70kg a vydá ze sebe dost energie tak teď fakt nevím zatím pořát to jen zkoušíme co ji zachutná víc Jde mi hlavně o to aby měla kvalitní stravu už aji kvůli těch kloubu ať se ji dobře vyvinou a neměla pak v dospělosti problémy.Tak co teď?Co myslíte co bych ji měla koupit?Zůstat na tom Nutramu nebo zkusit ještě něco jiného co jsem tak na Bonnynce vypozorovala tak jsme ji koupily i K9 a po těch se muže doslova užrat pak jsme pravě najely na ten Ntram to ji sice moc nejede ale jí je.No holka jedna mi nedá spát poraďte mi nějakou dobrou kvalitu co jedí vaši hafanci a mají se fajn a jsou bez problému díky
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 14:20
- Nahlásit
nevíte, jestli existuje něco jako "zapřahací vozíček" pro berňáčky? Kolega se ptá Díky
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 15:05
- Nahlásit
blanulinka1
určitě ano,já to na netu našla, ale neuložila jsem to.
anyny29
No,každý chovatel má se svým psem jinou zkušenost.Takže ti tu nikdo konkrétní značku,která zaručeně je ta pravá,neporadí.
Abora třeba K9 vůbec nechce.Nechtěla ani Eucanubu.
Byla zvyklá na Bosch a tak jsme u něj zůstaly, jen jsme přešly z Puppy na Junior bigger breeds.Poradila mi to tu Dana. Je to pro rychle rostoucí plemena.Borinka vypadá, že jí svědčí.
Co je u vás jinak nového?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 15:33
- Nahlásit
rogersova
škoda ale díky...
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 15:44
- Nahlásit
blanulinka1
tak přece jen jsem něco našla
http://www.zoharcu.com/aja/vozik/index.htm
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 17:13
- Nahlásit
přesně tenhle odkaz na Kubecovi jsem chtěla dát, MArtina byla rychlejší
|
anyny29
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 20:10
- Nahlásit
rogersova
Tak děkuji,
jinak u Nás je nového to,že Bonnynka už nám dá konečně v noci klidný spánek a už se vytáhla tak už to není malá kulička ale malá slečinka máme 10 týdnu a umíme přivoláni ke mě,sedni,lehni,nesmíš strašně rychle se učí je fakt šikovná akorát se mi lekla jedno psa který na ni začal histericky štěkat tak se mi začala trošku bát tak nevím jak to odbourat no uvidíme jak to zvladnem a co u Vás?
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 08:01
- Nahlásit
anyny29
Borinka se taky bojí psů, kteří na ní přes plot štěkají.To se mi na vodítku vzpouzí a nejraději by vzala nohy na ramena.
Jinak ale s pejskama kontakt má a ráda si s nimi hraje.Včera jsme byli na koncertě v zahradě jedné restaurace a zpěvák Marty Hall tam měl s sebou své 2 psi.Borinku si doslova rozmazlovali.
Shot at 2007-07-31
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2007 20:47 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
posílám nejnovější fotky naší slečny
Shot with E4300 at 2007-08-02
Shot with E4300 at 2007-08-02
|
anyny29
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 12:37
- Nahlásit
rogersova
Ahojky je fakt pěkňoučká, kolik má na te fotečce jestli se můžu zeptat.Jinak co nového?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 13:14
- Nahlásit
rogersova
Borinka je vážně úžasná, je to fešanda - a ten rozumný kukuč
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 13:17
- Nahlásit
anyny29
ahoj, fotila jsem to,myslím, minulý týden a v pondělí jí budou 3 měsíce.Ona je mrňous.Má něco přes 11kg.Byla ze štěňátek nejmenší,tak to musí dohnat.
|
anyny29
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:17 - Změnil/a: anyny29
- Nahlásit
rogersova
No jako mrňous určitě na té fotce nevypadá zdá se mi veliká.Je fakt kočanda
Bonnytka má 10 týdnů a má taky něco přes 11 kilo ale je proti Borince mrňavá
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 16:03
- Nahlásit
anyny29
kamarádka má taky berňáčka, je o tři dny mladší než Borča a váží prý 16 kg.V neděli přijdou, tak to se těším, jak budou spolu zase dovádět.
Niels, Borinky brácha má taky kolem 16kg.Ale asi je to tím, že kluci jsou celkově větší.
Janiii
díky za pochvalu.Jak se máte?
Já před chvilkou dosekala zahradu.Borinka mi z povzdálí asistovala a teď to vypadá, že začne pršet.Tak sedím u PC a Borinka leží vedle mně.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 19:51
- Nahlásit
rogersova
máme se dobře, snažim se trénovat s berni na zkoušky, pořád ještě hárá, ale to ještě min. týden bude, takže je pořád veselo a už se těším na volný víkend, jdeme na oslavu 50tin, ale jinak budu jen odpočívat a válet se a užívat si s Berni volno
|