Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Janiii
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2007 19:32
- Nahlásit

Terri
nelze nic než souhlasit jinak tu atmosféru výstav nemam ráda, takovej ten úsměv navenek a kudlu do zad zlatej les a louka s bafanem ... a člověk si ušetří nervy když neleze do kruhu - já tam byla jednou ve štěňatech, a stačilo mi to

Dana01
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2007 20:07
- Nahlásit

Terri
Tyhle počty jsou prd. Víš kolik bylo psů na klubovce? Přes skoro 290!!! Ve třídě otevřené 52 fen!!

Janiii
Chtěla jsem aby se Megule socializovala a zvykla si na různá prostředí, hlavně se jako malá bála většího množství psů.... Ale fakt je, že nebudu jezdit 600 km aby mi někdo kritizoval naší nejúžasnější psí holčičku.

Terri
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2007 20:44
- Nahlásit

Janiii
Dana01
jinak tu atmosféru výstav nemam ráda, takovej ten úsměv navenek a kudlu do zad
když jsem vybírala psa a neznala zákulisí, tak jsem jezdila po výstavách a obdivovala...
Teď zlatej les a louka s bafanem
Víš kolik bylo psů na klubovce? Přes skoro 290!!!
To je síla No tak takovou konkurenci Ti teda fakt "nezávidím"
Ale fakt je, že nebudu jezdit 600 km aby mi někdo kritizoval naší nejúžasnější psí holčičku.

Janiii
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 08:41
- Nahlásit

Dana01
třeba právě tvoje holčička bude shledána oficiálně jako ta nejúžasnější - a když náhodou ne, tak si z toho nic nedělej má spoustu jiných předností
Víš kolik bylo psů na klubovce? Přes skoro 290!!!
a to jen dodám, že to byl letos nižší počet protože se spoustě lidí nelíbila skladba rozhodčích

Dana01
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2007 18:55
- Nahlásit

Ach jo tak dle dnešních zážitků z cvičáku máme doma začínající puberťačku . Jsem myslela, že jí přetrhnu jak hada. Cvičitelka mě upozornila, že má ze mě akorát srandu a že teď je právě ten čas, kdy se láme chleba a její "flákáni" je třeba zatrhnout. Byla jsem tak zoufale bezradná. Ten malej prevít si celou dobu poštěkával, nezávisle na mém "fuj" a škubnutí, když měla sedět, tak se sunula k zemi, zajímalo jí všechno kolem, jen ne výcvik....jak to mám přežít, psa nepřerazit a zároveň si nepokazit vztah? To se teda těším na tu výstavu...s puberťačkou

Terri
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2007 19:56
- Nahlásit

Dana01
jak to mám přežít, psa nepřerazit a zároveň si nepokazit vztah?
Zvýšit motivaci pro ni (žádný půl piškotek )! a obrnit se na rok (minimálně ) trpělivostí

Janiii
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2007 20:29
- Nahlásit

Dana01
souhlasím s Terri, klid, motivace, a roky trpělivosti
a jinak už se moc moc těším na výstavu, snad se nemineme

Dana01
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2007 22:13 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Terri Janiii

No to jsem na sebe zvědavá. Když neposlechla poprvé, tak jsem měla pocit, že třeba neslyšela, když podruhé, tak jsem se divila, čím to je, když to přece umí a přitom je najedená, vyvenčená,... a když to vydržela celou hodinu, pochopila jsem, že lepší to nebude. No zatím jsem spíš frustrovaná než trpělivá...

Terri
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2007 22:27 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Dana01
No zatím jsem spíš frustrovaná než trpělivá...
Proč myslíš, že jsem to Ti to napsala...moc dobře vzpomínám na nás. "Zabít málo" bylo velmi časté. Akorát že to bohužel nefunguje, čím víc trestů či represe, tím s puberťáky hůř.
Ta motivace a trpělivost, to je to jediné ... Aneb jak z poslušného štěněte mávnutím proutku pěkný parchant je co? A vůbec to není tím, že Tě nemá ráda Bude to dobré

A k té výstavě, já právě byla v tomhle období kvůli chovnosti... a víš co mi udělal? Jsem ho teda přes jeho odpor načesala a on se mi pomstil tak, že těsně před vstupem do kruhu dostal amok, začal se válet po zemi, frkat, protírat fousy a pak po mně skákat (před rozhodčím samozřejmě)

Dana01
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2007 11:59
- Nahlásit

Terri
Budu si tvé rady pamatovat a nezmydlím jí, i když mě teda občas svrbí... . Já jí mám taky ráda, ale když vidím, co předvádí tak se mi tomu občas nechce ani věřit.

Na výstavu mám nylonové předváděcí vodítko - relativně silné, ale kdyby se šprajcla, tak bych se s ní na něm přetahovat nechtěla, to by nevydrželo. Tak ještě přemýšlím, jestli nemám koupit normální vodítko, které bych připla k obojku (ten máme černý, tak by to šlo, jen vodítko je červené a dost olezlé...). Nerada bych zažila třeba to, že se mi v kruhu vyvlíkne a já jí budu nahánět od psů....ach jo, ještě před pár týdny bych tyhle starosti vůbec neměla...dobře budu si opakovat motivace a trpělivost, motivace s trpělivost,...

Janiii
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2007 13:36
- Nahlásit

Dana01
Dani kliiiiid, výstava bude v pohodě, a ikdyby se stalo to čeho se bojíš - věř že bys nebyla ani první ani poslední kdo by naháněl psa po hale musíš být v klidu, protože jak budeš vystresovaná tak Meggi to pozná a to teprve uvidíš psí kusy néééé, nestraším tě
už se na vás moc těším

Terri
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2007 13:45
- Nahlásit

Dana01
nezmydlím jí, i když mě teda občas svrbí...
to věřím
Na výstavu mám nylonové předváděcí vodítko
Nevím, jestli to i vy chlupatci můžete, ale já měla normál vodítko a řetízkový obojek. Předváděčku ani náhodou...
pár týdny bych tyhle starosti vůbec neměla...
No jo, to se z šikovného štěňátka, které krásně poslouchá a umí všechno najednou vylíhne klacek co dělá že neslyší, naprosto všechno zapomněl a navíc rád dělá opak než ty chceš co?
Je to blbé období, ale fakt se neboj, jak tohle zvládneš s motivačkou a trpělivostí, tak o to to bude potom lepší Hlavně nic nelámej přes koleno - myslím ve výcviku - jinak ji to přestane bavit opravdu...

Tak ještě jeden příklad Ti uvedu - si tenkrát můj puboš Z. usmyslel, že si lehne na silnici doprostřed (na bok) a prostě nepůjde! Ani na buřt, ani na balonek, nic. Blížilo se auto - tak jsem na něj zamávala, auto hezky zastavilo, vystoupila paní s tím, že mému psovi poskytne první pomoc a já musela říct že se omlouvám, ale že jen rapluje. Byla jsem jak pako a pes si ležel nehybně na silnici.... Pak se zvedl a jakoby nic se na mně podíval jako "coje, dělej, jdeme ne?".
No - a nezabila jsem ho, mám ho stále
Takhle se mi to pak snažil udělal vícekrát kdykoliv nechtěl domů nebo tam kam jsem chtěla já, ale to už jsem pak věděla jak na něj.

Janiii
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2007 14:55
- Nahlásit

Terri
Pak se zvedl a jakoby nic se na mně podíval jako "coje, dělej, jdeme ne?".
jsem ráda že je to všude podobný

jinak souhlas, taky hodně lidí vystavuje berňáka na řetízkovým obojku - na nestažení, a na slabém vodítku - záleží na každém. samozřejmě že pes na předváděčce vypadá líp, ale než se přetahovat s pubošem ....

Dana01
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2007 19:45
- Nahlásit

Už mám černé vodítko . Předváděčku vezmu sebou, ale kdybych se s ní měla přetahovat, tak jí nepoužiju.

Terri
Aha, takže jsi mi chtěla naznačit, že to, že se fláká při obratech u nohy je ještě růžový začátek, protože bude hůř?

Dneska jsem s ní byla dvě hodiny venku, když je utahá tak aspoň tolik nevymýšlí a i ta poslušnost je lepší....ale zase máme náprsenku od nějakého rezatého bahna a už zase smrdí, což není úplně výstavní kondice . Ale kvůli pěti minutám slávy na koberci jí fakt šamponovat nebudu. Bahno opadá a do neděle snad vyčichne... Je pravda, že s pejskem se teda člověk nenudí

Janiii
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2007 19:47
- Nahlásit

Dana01
už víš, jaké máte číslo v katalogu? abych věděla po kom mam pokukovat na fotce jsem viděla vždy jen hafana, paničku ne

Dana01
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2007 20:10 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Už nám máme vstupní list a číslo 3206. Jen upozorňuji, že se Meguška hrozně ráda vítá a tak je lépe být alespoň mírně omyvatelná nebo v tmavém (už jsme si vychovala všechny návštěvy, co se chtějí pomazlit )

Teda na psa samozřejmě působím taky, ale ono někdy stačí, aby proběhla kolem...

Terri
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2007 20:55
- Nahlásit

Dana01
Aha, takže jsi mi chtěla naznačit, že to, že se fláká při obratech u nohy je ještě růžový začátek, protože bude hůř?
Nemusí Ale kdyby náhodou, tak...

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2007 10:38
- Nahlásit

Dana01
Jen upozorňuji, že se Meguška hrozně ráda vítá a tak je lépe být alespoň mírně omyvatelná nebo v tmavém
myslím že to ani nemusíš připomínat - každej správnej berňák se rád vítá já už rozděluju oblečení jen na dvě skupiny: do práce a ke psům a beru si na sebe džíny, který potřebuju vyprat, tak to udělám až po výstavě

Dana01
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2007 12:26
- Nahlásit

Janiii

Tak to se k nám můžeš bez obav hrnout . Budu mít na sobě tmavě modrou bundu s červeným zipem a džiny...tak zítra naviděnou

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2007 13:27
- Nahlásit

do práce a ke psům
přičemž druhá kategorie je ve skříni poněkud rozsáhlejší

Tak holky, držíme tlapy o ozvěte se

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2007 17:21
- Nahlásit

přičemž druhá kategorie je ve skříni poněkud rozsáhlejší
nelze jinak než souhlasit. a po bouřlivých vítáních při příchodu z práce se do této kategorie přesouvá čím dál víc věcí - a nějak podezřele často

Janiii
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2007 17:00
- Nahlásit

Hlásím návrat z výstavy a průvan v peněžence
Dani jsem moc ráda že jsem tě poznala, Meguška je naprosto úžasná a mazlivá krk a uši mam umytý naprosto dokonale

Dana01
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 09:11 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
Taky jsem ráda, že jsem tě poznala, bylo to moc fajn - a díky za malou pomoc při ohlídání našeho mazlíka, i když to bylo vykoupeno důkladný olízáním všech dostupných částí. Ale já mám svědomí čisté, já tě varovala

Terri
Tak výsledek máme pěkný. VN a krásný posudek "krásná fena, s výraznou hlavou, dobře stavěná postava, dobré zaúhlení, pozorná v pohybu, ocas je nesen trochu vysoko". A z Megušky jsem měla radost, moc pěkně spolupracovala. Byla zlatá

No ale celkově jsem se spíš přesvědčila, že mě to vystavování nebaví . Berňáků je mraky, takže jsme v kruhu strávily skoro hodinu (nejdřív jsme nastoupili všichni, pak jsme šli na okraj kruhu, posuzovala se první půlka, pak teprve my a nakonec zase všichni VN a šlo se o pořadí...)

Výsledky jsou spíš sázka do loterie. To my jsme vyšly s VN opravdu krásně. Ze 14 fenek byly 3 N a jedno dostala Efrosíni Čálovské luky, která vyhrála na klubovce nejhezčí fenku a nakonec i nehezčí štěně z asi 30 psů, druhé dostala fenka, která byla v Boleslavi VN2. To nechápu. N se dává, když je něco opravdu v nepořádku a to přce nemůže být u nehezčího štěněte z klubovky, která byla před měsícem?!

No a v neposlední řadě je Megulka děvče z vesnice a ty davy v hale jí nedělají dobře, když jsme šly zpátky k autu, stáhla ocas mezi nohy a nechtěla jít piškotek nepiškotek... Takže v zimě už výstavy vynechám a na jaře, až se bude vystavovat venku, tak ještě něco zkusíme.

Janiii
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 09:25
- Nahlásit

Dana01
jakýpak varování, poznala hodnýho a dobrýho člověka a vítala se
Výsledky jsou spíš sázka do loterie ...
s tím nelze než souhlasit, náš kamarád, který vystavoval berňáka i jiného švýcara, dostal VD, přitom jeho čuba je šampion Chorvatska, nejlepší fena klubovky, a já nevim co všechno má ještě za poháry ... prostě je to subjektivní hodnocení daného rozhodčího ...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 16:28
- Nahlásit

O tom to je - nakonec to vede k tomu, že se lidi, kteří spolu odchovávali štěňata, rozhádají a zákulisní pomluvy a zahlížení ....

s Alfrédem jsme pár výstav absolvovali a jen jsme zírali, jak se na sebe lidi dovedou utrhovat
Alfréda výstavy okázale nebaví, no a nás taky ne. A s ňoumou pajdavým Nielsem ani na žádné výstavy jezdit nebudeme) Nedovedu si představit, jak bych se rvala s psiskem, které chce pozdravit každého čtyřnožce v dosahu. A s oběma?? Psy byste naháněli mezi Letňanami a Davlí a mě by poskytovali poslední pomoc ve Strašnicích)

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:07
- Nahlásit

Dana01
Gratulujem k výsledku
No právě, neobjektivnost (to snad ale ani nejde, nicméně takové velké rozdíly....), ale hlavně to "zákulí" a vůbec - předvádění psa alá modelky, mně odrazuje.

Dana01
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 18:00 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
poznala hodnýho a dobrýho člověka a vítala se
To samozřejmě jooo, to je jasný ....
Když už jsme v tom seznamování, plánujete nějakou výcvikovou akci na jaro? Přece jen mám takové akce raději než výstavy Aby nám to zase o chlup neuteklo

Terri, Drakopes
Zákulisní machinace jsem ještě nezažila (nebo o tom aspoň nevím), to by mě asi znechutilo ještě víc. Zatím mi ke spruzení stačí čekat hodinu v zimě "na place".

Takže mám mnohem větší radost z toho, že poslušnost je zpět (zatím ) a Megule začala hezky chodit stopy.

Janiii
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 19:34
- Nahlásit

Dana01
Když už jsme v tom seznamování, plánujete nějakou výcvikovou akci na jaro?
jasně že jo, bude to zase na Pecce, opět přelom dubna a května, prodloužený víkend a neboj se, na jaře je tam spousta místa, takže se vejdete - a já vás zase moc ráda uvidím!!! až bude k dispozici přihláška, určitě to tady napíšu

blaba
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2007 12:30
- Nahlásit

rogersova
Zdravíme Borinku od jejího brášky Arnouška.

blaba
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2007 12:42
- Nahlásit

Drakopes
Nielsíka pochopitelně zdravíme taky.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání