Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2009 07:23
- Nahlásit

Salina měla falešnou březost, tak nanosila hračky do boudy a pečlivě se o ně starala. Minulý týden už vyvedla mladé a dnes už spal pískací ježek přes noc na zahradě. Pískacího sněhuláka ještě bere na noc do boudy. Jen lokomotiva je asi nějaká neduživá, protože ta je pořád v boudě. Možná to je tím, že má ukousnutý komín.

Noemi
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2009 11:54
- Nahlásit

Strejda
Má ráda kočičky? Musím se přiznat, že nejsem ani minimálně obeznámená s touhle problematikou, ale tak mě napadlo (Bergie bude koukat, protože máme připravené koťátko jako dárek), jestli by třeba nepohohlo koťátko o které by se mohla starat...

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2009 12:32
- Nahlásit

Noemi
Má ráda kočičky?

Kočky máme dvě, ale se psem se vzájemně se ignorují. Ale nemáme kotě, to by možná péči strpělo.

Noemi
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2009 12:33
- Nahlásit

Tak jsem vyrazila pro Bergerona na Lipno, 3 dny tam pobyla na Lipně a přijela domů sama...
Kemp už se naprosto vylidnil, takže kromě stálého karavanového osazenstva (do 10 lidí včetně správce a jeho syna) tam nepotkáte živou duši, Médi je prakticky pořád na volno (vážeme ho jen, pokud bude sousedka venku obědvat, aby nesomroval - což se na Lipně naučil naprosto dokonale, doma k tomu nemá příležitost, ale tady ho v tom ještě všichni podporují, protože je na rozdíl od druhého zde pobývajícího berňáka Sama hodný a neukousne vám s jídlem i půl ruky...), spí uvnitř, chodí do hospody, pije jak frajer zásadně z vodovodního kohoutku a zdá se mi, že i kapáneček (ale fakt jen kapáneček) přibral... Ten bude chudák nešťastný, až se vrátí domů
V neděli jsme vyrazili na večeři a seděli jsme v rohu, kde byl na jedné stěně stáhlý jezevec a na druhé vlk (v té hospodě to vypadá jak v přírodopisném kabinetu - vycpané ryby, paroží...Pořád je kam koukat...). Médi se choval vzorně, od každého dostal skoro půlku masa, když jsme dojedli, evidentně se začal nudit a všimnul si jezevce na zdi, sednul si před něj a zvědavě ho pozoroval, protože jezevec nijak nereagoval (jak by taky chudák stáhnutý mohl), začal na něj štěkat, tak jsem Médiho upozornili, že ten se kamarádit nebude, tak si zase lehl a byl 5 minut pokoj - až do doby, než zaregistroval vlka a situace se naprosto stejně opakovala...

Noemi
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2009 12:47
- Nahlásit

Strejda
Už jsme byli 2x u koťátek na návštěve, jedna kočička na sebe nenechala od pejsi šáhnout, neustále se ježila a prskala, zato ta druhá se nechala v pohodě celá olízat (chudák máma kočka, ta se asi nadřela, aby bylo kotě zase cítit jako kočka... ), nevadilo jí žďuchání čumákem, nic - to je naše favoritka...

Jen doufám, že zase nenastanou problémy se sousedem, protože naše kočky nikdo nikdy u něj na pozemku v akci nepřistihl, ale NAŠE kočky se mu procházejí po bazénu a nekolikrát ho zničily, protože si oněj jistě brousí drápy, NAŠE kočky mu několikrát počůrali sedáky na křeslech na terase etc. Ach jo...

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2009 12:52
- Nahlásit

Noemi
NAŠE kočky se mu procházejí po bazénu a nekolikrát ho zničily, protože si oněj jistě brousí drápy, NAŠE kočky mu několikrát počůrali sedáky na křeslech na terase etc

Naše kočky údajně se.ou sousedce do česneku.

Noemi
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2009 21:48
- Nahlásit

Janiii
Našla jsem nějakou tvojí stááááášně starou diskuzi na téma výkrmu berňáka, ale není tam nic o tom, jak jste to nakonec vyřešili(y by asi bylo lepší ) URL

Řešíme doma něco podobného, ale neřeka bych, že by byl Bergeron v nějaké extra pohybové zátěži, bokemtoho dostává až až (včetně pečiva, pras. nožiček, kosti, pamlsků), přikrmovat masem u nás není řešení, protože sežere půl misky a jde od stolu, navíc by to v našem případě bylo logisticky hodně náročné, víc granulí mu dát nemůžu, protože by to prostě nesežral.... Ale vzhledem k tomu, ž je celoročně venku, tak potřebuji, aby na zimu alespoň minimálně přibral (alespoň cca 3 kg), ale jak na to?

Teď krmíme štěněcím Fitminem (abych nekecala - tak mám půl na půl s dospěláckým, protože na Lipně jiné od Fitminu pro velká plemena neměli), který má pro dospělé velké pejsany (od1,5 roku, to iž splňujeme) 3 kategorie granulí (15,52 MJ vs.14,2 MJ vs.12,34 MJ/kg a tuk 20% vs. 14% vs.9%). Ale netuším jestli je vhodné dávat zátěžovku normálně aktivnímu pejsanovi? Na stránkách Fitminu píší, že pokud je zvíře hubené, má se 1/3 klas. krmiva nahradit zátěžovkou, ale u tohohle mě děsí, že bychom měli doma 2x15 kg pytle granclí a on se najednou (jako obvykle) rozhodně, že je jako už jíst nebude.... A jak naschvál mají jen balení 400 g nebo 15 kg. Máte nápad?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2009 08:17
- Nahlásit

Máte nápad?

od nás spíš jen, že dokud jsme měli jen jednoho psa, žral podle své chuti a potřeby a i u vašeho Bergerona bych to repektovala.

Granule naši hafani dostávají jen k snídani a miska Royal canin mobility large v nich jen zasyčí. Kupodivu přechod na normální RC a zpět na tohle jim nedělá nijaké problémy (taky by to mohly zkusit za tu prachy)

K večeři mají syrové maso po té, co snědí zeleninku a obden přílohu.

(Včera jsme byli testovat burčák, tak jsme dali večeři psům tam. Dostali mleté maso a nakrájenou mrkev na kolečka, rajčata, papriku. A oni se sápali jeden druhému do misky dojíst zeleninu. Doma se papriky nedotknou, pokud není osmažená nebo podušená do měkka, rajčata jen spařená, oloupaná a mrkev nastrouhanou. Asi přehodnotím přístup k jejich stravování ))

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2009 10:32
- Nahlásit

Noemi
A jak naschvál mají jen balení 400 g nebo 15 kg

Fitmin je i 3 kg. Např. Fitmin medium maintenance 3 kg.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2009 10:55
- Nahlásit

Ahojky, já už na ten ,,výkrm" skoro rezignovala...Nežere pořádně ani jeden a aby žrali zeleninu, tak to si ani nedovedu představit. Jak jsem už psala nevím kde, někdo radil pesům jogurt. Zkoušela jsem Aktivii sladkou bílou (neb ji jím i já) - ani náhodou. Jediný Pribiňák vemou na milost. Zkoušela jsem dobroty typu vajíčka, sádlo, slanina, škvarky - nic. Jednou to zbaští a podruhé už nechtějí. Jak píšeš Noemi - máme rozdělané 3! pytle granulí momentálně Acanu a střídáme je podle chuti. Když už jim nejede kuřecí - dám zase párkrát rybí, jehněčí atd. Koupila jsem to po těch 7,5kg. Berča zhubnul od zimy o 4kg - má jen 48, Woriček o kilo, teď má 22. A to se oba vytáhli, jsou momentálně jak žížaly oba, ale u Berryho mi to zatím neva (není vychrtlý) a alespoň mu u běhání netrpí klouby. Na podzim třeba trošku nabere.
A dneska ráno zůstali ke všemu bez snídaně, jelikož vykopali díru v chodníku a dostali vylágoš, tak to oni pak nechtějí jíst - když se zlobím. Zkusím jim to dát ještě na oběd, ale až trochu ,,vychládnu".

Noemi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2009 11:30
- Nahlásit

Strejda
Maxi junior je také balení 3kg (asi nakonec dokoupím 2 pytlíčky tohohle), ale Maxi maintenance ani performence v tom 3kg balení nedělají.... Medium velikostně neodpovídáme.

worick
Médimu jsme dávali čistý jogurt na granule (místo namáčení), když jsme si ho přivezli. Teď už moc bílý nemusí, ovocný raději přenechá kocourovi. Strašně se může utlouct po Krajance oříšek-čokoláda, vzhledem k tomu, že má vcelku krátkou trvanlivost, tak nám doma často projde trvanlivost, takže ho pak dostane Bergeron...Jenomže to už je tučná smetana a je to ke všemu ještě hodně sladké, tak mi to na pravidelný "výkrm" přijde nevhodné....

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2009 15:04
- Nahlásit

Noemi
Medium velikostně neodpovídáme.

My krmíme Cailbrou a střídáme to syrovým nebo vařeným masem. Máme opačnou situaci, Salina by za jakékoli žrádlo dala život. Tak doporučené dávky snižujeme, protože přes den sežere něco při cvičení, na stopách a tak. Za odměnu nepohrdne syrovou mrkví, celerem, prostě žere všechno.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2009 19:15
- Nahlásit

Strejda
ty jo, já závidím, já chci taky nenažrané psy! Ti naši teloši nesnídali, tak jsme zkusili dát misky teď v 18h a nic. A to oni krom pár piškotů(které dnes neměli)nedostanou nic, prostě vůbec nic. To právě není jak ve velké rodině, že tu jim šoupne něco mamka, tu děda. U nás nic o čem bych nevěděla nedostanou.

Noemi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2009 22:42
- Nahlásit

worick
U nás je to s tím jídlem "bokem" fakt hrozný, odpoledne jsem měla telefonát s dědou, na téma, jak se má Bergeron na Lipně, tak jsem se jen tak mimochodem dozvěděla, že už měl dnes 3 rybí karbanátky (resp. ví o třech, ale kolik mu toho kdo dal z ostatních, radši ani netušit), ale grancle prý snědl také (po jednom z ruky). Trošku jsem doufala, že ho kámoš Sam (taky berňák) na Lipně naučí, co je to žravost, ale Samík v klidu přiběhne během max. 5 sekund vdechne Bergeronovi granule a zase peláší pryč, aby ho nechytla panička (je na dietě). Bergeron jen kouká, div že mu nepopřeje dobrou chuť....Takže na nás nefunguje ani kámoš do smečky...

worick
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2009 07:21
- Nahlásit

Noemi
Takže na nás nefunguje ani kámoš do smečky... - jo, jo, zrovinka jako u nás! Kdybych jim nechávala večer misky u boudy, tak celou noc stojí u brány a nabízí pocestným:,,nechcete naše granule? Prosím, my to musíme mít ráno sežrané..."

Drakopes
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2009 08:02
- Nahlásit

Klídek, pud sebezáchovy je nejsilnější. Až budou mít opravdu hlad, tak to sežerou. Zřejmě jim přísun energie stačí ...

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2009 09:19
- Nahlásit

worick
jo, jo, zrovinka jako u nás! Kdybych jim nechávala večer misky u boudy, tak celou noc stojí u brány a nabízí pocestným:,,nechcete naše granule? Prosím, my to musíme mít ráno sežrané..."

To u nás letí spíš výměna - minulý týden jsem týden na zahradě krmila 3 psi a každý má jinou značku granulí - teda to byl záhul ty škatulala ohlídat

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 06:55
- Nahlásit

zase se nikde nic neděje?

Tak to jste na tom jako u nás - zaplaťpanbuh běžný provoz

Noemi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 08:50
- Nahlásit

zase se nikde nic neděje?
Já nemám psa, takže u nás se vážně nic neděje.... . Na druhou stranu dělám příští týden státnice, takže jsem možná i ráda...
Takže mám jen telefonické historky na téma, jak Bergeron utekl od karavanu a vydal se hledat Dědu, stopa končila u záchodu (tam sice Děda byl, ale v tu dobu už byl u kamarádů zhruba 300 m od WC), tak tam si tam sedl a zhruba půl hodiny čekal, než ho našlo pátrací komando z řad obyvatel kempu , vůbec ho nenapadlo očuchat okolí, jestli se Děda z umývárek už nevzdálil...Asi budeme opravdu muset začít stopovat

worick
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 10:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Drakopes
Přesně jak říkáš, zaplaťpanbůh za běžný provoz. Já to totiž vždycky beru jako klid před bouří a každé ráno jsem jak struna, co se hošanům povedlo vyparatit. U nás to je většinou jáma v cestě či chodníku - tak nevím, co mně to ještě vůbec vzrušuje, že, jo?! Spíš se bojím, že se mi nevrátí některá s koček....
No, Berry má teď nějaké období divného chování - buďto je strašně rád a blázní, že mě vidí a nebo si sedne opodál a dělá nafrňu. A šli jsme kolem háravky, která byla za plotem a ještě za vrátkama, pod kterýma jí koukal jen čumák. Woriček čichnul a nic, Berry čichnul k plotu taky, postavil se a začal výt jak šakal! Musela jsem se řehtat, jenže to bylo v uzounké ulici mezi domama, tak jsem ho honem odtáhla pryč. Ještě jsem ho takhle neviděla, na měsíc vyje jen Woriček.
To stopování....My jen tak prakticky a pro srandu. Večer je zavřu do garáže, našlapu různě po zahradě, celou cestu plivu a doufám, že půjdou po stopě. Hoši to hrajou spíše jako na pikolu, vyletí a lítají po celé zahradě a prohlížejí známá místa, kde bych tak mohla být Worička sleduju, sem tam čichne a letí po stopě, ale pak si nepřekontroluje kudy to pokračuje a přeběhne odbočku. Berry jen lítá za ním, motá se jako motovidlo, ten nechytá stopu snad vůbec. Usoudila jsem, že Berčan na to vlohy asi nemá, ale spíš je to ,,nevedením". Strejda přeci píše, že Sali stopuje. Worička to pro změnu učit ani nechci, to bych mu ty srny ještě usnadnila

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 10:16
- Nahlásit

worick
No vidíš - u nás je asi nejpopulárnějším objektem k ničení přítelova mikina - taky nechápu kde sehnal takhle příšerně obyšejnou fleecku za litr
Nčel jí papouch, a dneska ráno mě vzbudilo podivné chroupání a ta malá černá čůza mu z ní okusovala takový ty plastový zadrhovátka a pod.

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 10:17
- Nahlásit

worick
Strejda přeci píše, že Sali stopuje

Jo, stopuje. Janiii a Dana01 se svými BSP taky stopují.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 10:25
- Nahlásit

Strejda
Jo a Drakopsovi, ti umí vystopovat, kde čepujou dobré pivo!

worick
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 10:31 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
Tohohle my jsme ušetření tím, jak nemáme psiska doma. V minulosti se stalo, že z otevřené pracovny - kde se převlíkáme na ven, si Woriček odnesl ponožky nebo pracovní rukavice a nadělal do nich parádní větrání...Jo, taky je zajímavé, že si uměl vybrat Tomovy trekové ponožky za tři stovky a ne moje za 30Kč! Řekla bych, že třeba šel po čichu....jenže jindy padly moje Pumy a jeho od Vietnamců tam zůstaly...Asi vytříbený vkus..

worick
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 11:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ještě jsem zapoměla:
Ráno po prohlídce zahrady než jdem snídat si hrajeme s gumovým prasetem. Woriček zprvu ještě lítá podél plotů a vyhání ptáky. Berry drapne prase a letí s ním, já za ním. Najednou ho pustil, divně na něj koukal a pak skočil a vzal si druhé, co leželo poblíž. Já říkám:,,čuník je mokrý(byla velká rosa), to ti vadí že? Jenže tenhle druhý je mokrý taky" a seberu ze země toho původního, protože ten je celý(nemá ještě amputované zadní nohy ) No a pod prasetem je v klubíčku stočená malá užovka, jen asi jako tužka. Berry stál, koukal na ni a když jsem ji chtěla chytit a odnést k vodě, tak k ní chtěl čichat, tak jsem ho cpala pryč, což nemohl pominout Woriček - že se tam něco děje, přihnal se za náma a hned rypák k užovce. To už jsem je tlačila pryč oba, užovka naštěstí vjela do trávy tak, že už jí čouhal jen konec ocásku, tak jsem odvedla pozornost během s prasetem od ,,hadice". nevím to jistě, ale ta užovka byla asi zalezlá v tom praseti (má už taky sem tam díru) a vypadla či vylezla jak ho Berry pustil, nebo už ji tam ucítil. Bylo by divné, že by prase upustil přesně na užovku...Myslím, že ho neštípla, nekvíknul, jen ho upustil a divně na něj čučel.

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 20:22 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

To je naše nová prďola Neli

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 20:26
- Nahlásit

Strejda
Nekecej

worick
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 21:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Ježíši vy máte nakonec to mimčo?! Jak tooo? Vždyť si říkal, že teď to nepude....A teď ještě napiš, že už měsíc... Ty seš teda tajemnej jako hrad v Karpatech... Co Sali, jak to vzala, je z ní mamka nebo žárlivka?

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2009 06:05
- Nahlásit

worick
Ježíši vy máte nakonec to mimčo?!

No jo, máme. Je krize, zákazník otálí s investicí, tak není důvod nemít štěně. Neli máme od včera. Chovateli zbyla, protože se rozhodl, že ji nedá lidem, kteří si ji zamluvili.
Salina si zvyká, ale asi to půjde. Včera ji Neli visela na uchu a prošlo jí to.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2009 06:24
- Nahlásit

Strejda
Salina si zvyká, ale asi to půjde. Včera ji Neli visela na uchu a prošlo jí to.

nádhera) Udělali jste dobře (i když mockrát proklejete, čí to byl nápad pořizovat druhého psa a když jsme u toho, tak vůbec pořizovat psa))

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání