| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 22:17
- Nahlásit
U nás "jau" nezabíralo (zato teď kupodivu ano), časem jsme došli k tomu, že nejlepší je psa omezit v pohybu, protože když byl rozjetý, tak nezabíralo nic... Takže jsme ho prostě přilehli a OK.
A dost se s ním taky vyřádil děda s tátou. Sice s jejich metodama nesouhlasím, ale byly mnohem účinější, než ty naše .Táta s ním klidně seděl hodinu na lavičce a jakmile hryznul, plácnul ho lehce přes tlamu, během hodiny už ho Médi jen olizoval. Děda zase měl teorii strčit mu ruku do tlamy a zablokovat tak spodní čelist. Nemusím podotýkat, že oni jediní doma ohryzaní nebyli a nejsou...
|
baru
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 22:39
- Nahlásit
Dines
jasně, že znám... jako Nelly žádnej problém nemá lítá, hryže a hraje si jako normálně, takže jedinej kdo by potřeboval pomoct jsem tu já tak uvidíme - cupuje i svojí deku a rozhodně sem ty cucky nenašla všechny - a evidentně nijak nestrádá, tak snad to bude jenom planej poplach
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 22:42
- Nahlásit
baru
To víš že to bude v klidu - jen to chce teď s sebou nosit igeliťák, abys nemusela ten posranej kapesník tahat holýma rukama
|
baru
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2009 10:30
- Nahlásit
abys nemusela ten posranej kapesník tahat holýma rukama
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2009 16:17
- Nahlásit
Drakopes
Prckovi budou 3 měsíce za 14 dní. Ale dneska mám úspěch zatím...Barneyho ,,kousavá´´ zatím nechytla. Dnes je jako beránek.
Jinak včera jsme byli s prckem na procházce a nedošli jsme ani na konec ulice...seznamovali jsme se totiž se zl. retrívrem -Benjim (3 měs.). Řeknu vám, na to, že je Benji tak malej, tak už je to pěknej ,,urafánek´´ nebo spíš hlídač?! Na Barneyho štěkal a vrčel, co to šlo, ale samozřejmě v rámci hry. Za to ten můj prcek si štěkl snad 2x a to bylo vše. A ještě něco...na to, že Benji je o 14 dní zhruba starší, tak podle Barneyho je to pěknej valibuk už Ten když toho mýho prcka svalil na zem, tak Bárník se nemohl pomalu ani zvednout, ale statečně odolával. No, sranda! Tak jsem aspoň pokecala s Benjiho paničkou a vidím, že každej máme něco...já řeším kousání a Benjiho panička zase stálé štěkání a ničení zahrady
|
baru
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 09:42
- Nahlásit
Kapesník je venku !!!
tak mi spad velkej šutrák ze srdce. Samozřejmě, že igeliťák sem po ruce neměla, ale zvládla to sama. Takže huráá...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 11:21
- Nahlásit
baru
No, vidíš to, jak se zadařilo!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 11:54
- Nahlásit
baru
No vidíš! Předpokládám, že si ho stejně přepírat nemínila....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 13:39
- Nahlásit
Noemi
Čauky, my máme ty kluky jen o nějaký měsíc od sebe, tak pro srovnání - kolik ti teď váží, měří Bergeron? My to zkusíme zítra, nejpozděj příští týden přezkoumat. Berča taky teď nějak málo jí a vypadá takový dost ,,vyštíhlený" proti tomu, jak vypadal v zimě. Vylínal, to je jasné, ale i tak je nějaký ,,žížaloidní"
|
baru
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 13:50
- Nahlásit
worick
to fakt né no
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 13:56
- Nahlásit
baru
Berry ne, ale Woriček sem tam nějaké kousky hraček sežere. Jak sází tulichy různě po zahradě a oni se postupně rozpadají, objevují se pak v trávníku roztodivné kousky kde čeho a já pak koukám, z čeho to asi tak bylo
|
baru
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 19:26
- Nahlásit
worick
fakt by mě zajímalo co ty zvířata vede k tomu aby ty věci žraly... to bych fakt chtěla jednou pochopit...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 09:25
- Nahlásit
V tomto týdnu jsme byli v hospodě na obědě. Salinka si způsobně lehla ke stolu a vzápětí si prdla tak strašným způsobem, že u vedlejšího stolu pomýšleli na evakuaci.
Čtyři roky ji učím, jak se má chovat noblesní dáma, ale ještě to není ono.
Naštěstí si u výčepu patnáct skautíků kupovalo pohledy a podezření padlo na ně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 11:34
- Nahlásit
Strejda
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 14:14
- Nahlásit
Ahojky všichni, jenom probíhám, dneska nestíhám, uklízím a koho to baví, tak večer je u nás Čechomóóór!!!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 16:37
- Nahlásit
worick
Jo, Čechomóóór!!! je dobrej, ale trochu z ruky.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 21:48
- Nahlásit
worick
kolik ti teď váží, měří Bergeron?
Teď máme nové granulky a vypadá to, že mu celkem jedou, takže kontrolní převážení bude až začátkem září, abych viděla jestli alespoň kapáněk přibral...Jestli ne, dostane zátěžovku, aby na zimu přibral, protože je prakticky nonstop venku a s touhle váhou nevím, nevím....
V červnu měl asi 42,5 kg, ráda bych aby měl před zimou 45 kg, aby nám venku nezmrzl...Jestli měřím dobře, tak naposledy měl přesně tu ideální stanovenou výšku v kohoutku, ale také jsem si říkala, že budeme muset přeměřit, ale žádné přírůstky v tomto směru nečekám...
Teď jsem akorát dorazila z Lipna, vezla jsem Bergerona Dědovi na Lipno, neb se jedeme rekreovat na Slovensko do lázní . Už se těším, jak se v sobotu naložím do toho přhřátého bazénu a dřív než příští sobotu mě z něj nikdo nedostane....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 23:30
- Nahlásit
Noemi
Čéče, vy valíte, každý týden někde na dovče - alespoň někdo si to pořádně užívá.........to nezávidím, ale přeju!
Jestli to není tajné, kam na Slovensko jedete? Máme to za humny, tak to celkem znám. Nás pořád sestřenka volá, ať s nima jedem do Bešeňové - tak tam jsme zatím nebyli. Známe dobře Piešťany a Čalovo (nyní teda Velký Meder) No, od vás na Slovensko je to i tak dost daleko - to máš skoro jak zase k moři
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 23:40
- Nahlásit
Na Podhájskou... Byli jsme tam da roky zpátky a byli jsme moooc spokojení, tak jedeme zase. Jen doufám, že opět všichni po příjezdu domů chytneme sborově angínu .
Lipno má Děda a Babi místo Floridy, máme tam celoročně karavan a B+D tam tráví celé léto... Už asi 3 roky B+D říkají, že letos naposledy a letos to tak opravdu dlouho vypadalo, protože Děda pořád tesknil po Méďovi - teď zjistil, že se Bergeronovi na Lipně líbí (hlavně protože spí "uvnitř" v přístřešku u karavanu, ale už spal i v karavanu -a to se Děda tolikrát nechal slyšet, že pes přes práh nesmí...), tak bych řekla, že se konečná zase o rok posune
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 10:55
- Nahlásit
Tak jsme se přihlásili na výcvikový víkend 17.-20.9 Pecka Těším se na ostatní berňáčky a hlavně se doufám něco přiučíme ))Nejedete náhodou někdo?? Já se tááák těším
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 12:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Ivisek77
Ahojky, u nás je to se dvěma rozličnýma pejsanama složitější. Museli by jsme vzít oba a Woriček je tak ,,trochu" provokatér. Pořád na pejsky povrkává a jen malá skupina prcků si to nechá líbit. Dumám proč to dělá a jak to zarazit. Nechci ho zas moc obhajovat, ale ono je to částečně i jeho styl vyjadřování. On tak brumlá i na mně, když se hodí na záda a hrajeme si na lehtání. Ovšem většina pejsků to teda nestráví a někdy je to od něj už koledování si....Asi ho brzo předhodím nějakému většímu, ať se zklidní. Tím ale nemyslím chumel Worick + 5 berňáků - to by dopadlo
Zkusím to ještě s Tomem probrat.
|
baru
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2009 21:30
- Nahlásit
Ivisek77
no já o tý Pecce přemejšlela, ale přece jenom Nelly je ještě prcek, tak místo toho pošlape na Říp..doufám, že nebudou všichni berňáčci na Pecce a že někdo půjde s náma..vy to tu někdo máte v plánu?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 07:04
- Nahlásit
nějak mrtvo - to vaši hafani nic neprovádějí, chovají se zcela předpisově a nelumpačí?? Šťastní to lidé ... na druhou stranu - není to nuda? :-D
Včera naši hafani potkali v parku mladičkou dobrmanku. Známe se. Dendy voní všem psům nepřetržitě a pán ji vychoval, aby se o sebe postarala. Takže jsme seděli na lavičce, pivo z přilehlé kafárničky a psi lítali napříč parkem. Ještě se k nim přidal jezevčík (no byl švihnutý, takže vypadal jak ridgeback na krátkých nožičkách). Dendy jim mohla bez problémů utéct, ale to by nebyla taková legrace - takže na ně počkala, nechala se povalit, vyválet a oválet a zas jim utekla. Nakonec jsme si je pochytali a naši hafani, obzvláště Níloušek, sotva pletli nohama.
V noci jsem vyhodila Alfréda z ložnice (zase kopal do postele) a poslouchala, kam šel. On si nelehá, on upustí své tělo, takže je slyšet, kde si lehl. A ono ticho a pořád ticho a po chvíli tichounké kroky - ten lump stál za dveřmi a čekal, kdy usnu a on se zase vrátí:-D
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 10:59
- Nahlásit
Drakopes
ten lump stál za dveřmi a čekal, kdy usnu a on se zase vrátí -
Ahojky, to jsem ráda, že konečně někdo písnul! Já jsem i chtěla, ale říkala jsem si:,,kozeno nepiš, vydrž, furt tu opruzuješ jenom ty.... "
Samozřejmě děje.... opět Woričkovi otrnulo, takže nám během týdne třikrát zdrhnul od baráku - když jsme jen koukli za ,,humna". Po třetí už to skončilo mým hysterickým výstupem, kdy jsem mínila psa seřezat prutem , jenže s sebou preventivně majznul na záda, takže jsem na něj jenom řvala nadávky a Tom zase nadával mně, ať na něj neřvu, že on za to prostě nemůže.....Takže nakonec jsme byli naštvaní všichni na všechny a chudák Berrynek jak mně viděl vzteklou, tak se klepal jak ratlík A to už Worick chodil někde na volno, protože nezdrhnul od jara -a teď zase nanovo na vodítku....ach jo
Ve čtvrtek se k nám vloudila 8letá sousedka a po dvou hodinách, že jesli si k nám může přinést i svého pejska? Říkám:,,Mončo, já nevím, aby mu kluci něco nepodělali..." - tím sem myslela, aby ho snad nepřišlápli a něco mu nezlomili atd. A ona přitáhne malou ,,háravku", tuším kavalírka to byla. Ti jak to ucítili - úplně nepříčetní, pěna u huby, jen se snažili olízat jí zadek. Malá ji nevěděla kam vrazit, já když jsem je odvolala - tak na pár sekund a byli zpátky u ní. Tak jsem je zavřela do pracovny a říkám, šupej s ní hned domů. A ona trdlo ji ještě u branky postaví na zem a nechá ji tam čichat. Já ze zadu pustila psy, ti zdolali těch 70m za dvě sekundy a Monča jen stihla chytit feňulu na ruce a ječela. Povedlo se mi je odvolat ještě jednou, tak zdrhnula. Doufám, že je dostatečně vyjukaná a tak brzo se neukáže Akorát chudák fenečka byla taky pěkně v šoku, když je předhodila takovým dvěma nadrženým obludám. Já myslela, že má pejska, tak to alespoň prezentovala
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 13:25
- Nahlásit
worick
Ježiš, té ženské někdo svěřil psa?
Obdivuji tě, že jsi je dokázala odvolat. Naši když ucítí příležitost, tak nevidí, neslyší. Jedna takováhle (možná její sestra) si uvázala háravou stafordku ke kočárku a šly (musím napsat Y, i když v kočárku možná byl chlapeček se projít do parku, kde je volné pobíhání psů. To bylo čoro!! - chytali jsme kočárek, ale špatná jsem byla já, ona nepochopila, že v prvé řadě tam s tou fenou neměla co dělat. Její argumenty, že ona má přece fenu na vodítku ...
Obecně si majitelé fen si myslí, že psa od jeho nabízivé feny odvolám. Případně mu povelem zabráním, aby netancoval kolem něj na zadních, zvláště když on tu svou jezevčici zvedne do výšky a mává a intenzivně tu skvělou vůni rozviřuje kolem sebe.
Omlouvám se všem přítomným pejskařům s fenami - to se jich netýká. Majitel berňáka a potažmo i berňačky MYSLÍ a VÍ )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 13:35
- Nahlásit
Drakopes
Ježiš, té ženské někdo svěřil psa?
Myslím, že té ženské bylo 8 let. Třeba to ještě ve škole nebrali. I když na vesnici by to mohla znát.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 15:51
- Nahlásit
Strejda
Drakopes
Jo, bylo to děcko a myslím, že vůbec chuděra nechápala ,,vo co gou", spíš jí asi přišlo, že naši mírumilovní pejsci totálně zešíleli a chtějí jí feňuli sežrat!
Předtím říkala, že je doma jen s taťkou, že mamka šla do práce na odpolední. Právě jsem byla naštvaná, že on osel ji s tou psicí pustil ven, potažmo k nám. Ale vidím to živě, jak ten leží s pivem na divanu u telky a nějaké děcko, neřkuli fena mu může být ukradená. Je to totiž ten typ. (Strejda promine - tebe se to pochopitelně netýká)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 16:36
- Nahlásit
worick
(Strejda promine - tebe se to pochopitelně netýká)
Jasně, že ne. Já nemám dceru. Asi.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 17:09
- Nahlásit
Myslím, že té ženské bylo 8 le
aha, to jsem přehlídla ..
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 21:07