| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 21:57
- Nahlásit
worick
Ta berňácká klubovka taky bývá na tom koňském statku?
berňácká klubovka bývá v areáu velkého kempu s koupalištěm v Rožnově, kousek od skanzenu (přes řeku), název si bohužel nepamatuju.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 07:49
- Nahlásit
Janiii
Aha, no, to taky neznám, já tam byla poprvé a jen chvilku, tak jsme neměli ani čas se porozhlédnout. Že je tam skanzen pochopitelně vím, ale ťoť vše. Já jsem usoudila, že taky tam proto, že to místo je na to celkem dobré a hlavně na mně paní hospodská vyhrkla, jestli jsme tam taky ubytovaní. Když jsem jí vysvětlila, že jen na otočku pozdravit přátele, tak právě říkala, že šéf má taky berňáka. Podle toho jsem usoudila, že si tam možná organizuje i ty berňácké. A alespoň by jsme popř. už věděli kam jet
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 13:34
- Nahlásit
Ahoj, tak Vás všechny zdravím. Tak jsem začala číst Vaši diskuzi pěkně od začátku, pak jsem se rozhodla zaregistrovat...mám totiž taky berňáčka a ráda jsem četla Vaše ,,salašnické´´ zážitky. Jinak mému pesanovi Barneymu je 10. týdnů právě a jakmile přijdu na to, jak sem vložit fotku, abych Vám ho taky ukázala, tak ji sem dám=)
PS: Diskuzi ještě nemám zdaleka dočtenou...jsem asi na 34 stránce, ale věřím, že ji brzy dočtu. Je lepší než knížka
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 13:46
- Nahlásit
MartinaBarney
tak vítej mezi námi )
někde kolem 40. stránky je popis, jak vložit fotku - budem se těšit
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 13:52
- Nahlásit
Drakopes
Jojo, už jsem ten popis četla...takže si to jen najdu teďkom a hodím jsem foto
A díky za uvítání!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 13:57
- Nahlásit
MartinaBarney
hodím jsem foto
Jo jo, fotku potřebujeme.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 14:11
- Nahlásit
Tak snad doufám, že jsem zkopírovala správný link =)
http://yfrog.com/4wimg6770j
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 14:13
- Nahlásit
Aha, tak nic...potřebuju radu...
Fotky, jak jsem si vyčetla tady na diskuzi, vkládám přes ten imageshack.us.
Jenže nevím, kterej link mám zkopírovat...Děkuju moc za radu a za ochotu
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 14:21
- Nahlásit
Tak snad...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 14:24
- Nahlásit
MartinaBarney
Aha, tak nic...potřebuju radu..
a) Fotka musí být někde na Internetu. Imageshack.us není jediná možnost. Musí to být nějaké fotoalbum. Jsou tady borci, kteří to umí i s rajčetem. To mi nechodí, používám www.volny.cz
b) Když chceš vložit fotku, tak na ni klikni pravým uchem myši a vezmi do klipbordu URL.
c) Zde, ve svém příspěvku, klikni na tu divnou ikonu s čtvercem, kruhem a trojúhelníkem. Do dotazu, který se zobrazí, vlož URL fotky.
|
MartinaBarney
Člen |
- Nahlásit
A ještě jeden, když se mi to konečně povedlo
První foto: Barney po příjezdu do nového domova v 8. týdnech
Druhé foto: Barník v 9. týdnech
|
worick
Člen |
- Nahlásit
MartinaBarney
Ahojky, koukám a nějakého ,,pupíka" na tom odkazu vidím, to není on?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 14:25
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak snad...
Byla's rychlejší.
Pejsek je fešák.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 14:29
- Nahlásit
Strejda
No, co se týče počítače, tak si poradím většinou sama...tentokrát to chtělo akorát AJ slovník, abych zjistila, že ,,embed´´ je vložit =)
Dík za pochvalu, prckovi to vyřídím
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 14:31 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
MartinaBarney
ahojky, Barník je frajer, škoda že ty mimina vyrostou tak rychle
tak ať vám dělá jen a jen radost, a hlavně aby byl zdravý!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 14:54
- Nahlásit
Všichni jste mě předběhli, než jsem to napsala Teď ho vidím znovu a taky tu další...Se máš, že máš mimčo. I když ti ,,rozumní" už taky mají něco do sebe. No rozumní...včera Berry Jdeme takhle kolem potoka od babči a Woriček čuchnul asi háravku, chtěl se dostat k další ,,značce" tak, že s sebou prásknul do plížení a snažil se přes vodítko, které jsem já zapřená a nadávající držela na místě, doplazit k další To máme novinku, udělal to poprvé, takže kolem háravek tuším pořádný tanec Berry, který kolem potoka může na volno, neb nehoní ani slepice, ani kozy si čuchnul taky, ale v klidu odkráčel. Po 100m se na druhé straně potoka za plotem rozštěkali jezevčík s boxerem (odrostlá štěňata), ti chodili od zimy kolem našeho a jezevčík, protože byl pidi, tak se za klukama vždycky prodral pod plotem pohrát. Ujdem s Woričkem ještě pár metrů, otočím se a Berrynek schází do vody. Byli jsme běhat, tak si říkám:,,chudáček, musí se ještě ovlažit, měl toho dost" a Berrynek si přebrodí potok, vyběhne na druhý břeh a šlape si to zpátky k těm ,,kámošům". Koukám jak výr, neboť to mi ještě neudělal, aby si tak vyšlápnul, kam ho napadne. Tak jsem za ním houkla něco ve smyslu:,,co tím jako míní a ať ale šupem letí zpátky!" Chudák Woriček, který samozřejmě myslel, že ječím na něho (vždyť on je chudák na vodítku a žádnou slepici ještě neulovil :confused sebou první kecnul na zadek a pak začal skákat a olizovat mě a podávat pacinku, jen ať se proboha na něho nezlobím Nevím jak to vlastně řešit, ale Berunu, když se hned vrátil jsem teda musela pochválit. Doufám, že si to nevyloží jako, že je dobře jak šel hezky pozdravit ty pejsky
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 15:23
- Nahlásit
Janiii
Ahoj=) No, to máš pravdu, i když jsem s Barneym každý den, tak i přesto vidím, jak rychle roste. A co jsme měli před Barneym Cindy, tak to jsme taky ani nemrkli okem a už byla velká.
worick
Jojo, jsem ráda, že mám ještě mimčo, ale dneska dopoledne jsem si přála, ať už je velkej a nekouše. Protože se mi tak zakousl do nohy, že jsem nestačila ani jeknout Dostal trochu vynadáno a od té doby lepší, zatím si nic velkýho nedovolil
Chtěla jsem se zeptat...co si myslíte o tom, když mi Barney začne nakrývat nohu. Dělá to většinou, když je hodně rozdivočený nebo na procházce párkrát a nedělal to jen mě, ale i příteli. Trestat? Netrestat? Nechat být? Je to podle Vás projev náklonnosti nebo dominance? Ptala jsem se totiž pár lidí a každý řekne něco jinýho.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 15:43
- Nahlásit
MartinaBarney
co si myslíte o tom, když mi Barney začne nakrývat nohu -to ti asi moc neporadím, sama si nejsem jistá, ale spíš dominance bych řekla. Dělal to pes jedné kámošky, když k nim někdo přišel na návštěvu... Zkušenost se svými psy nemám, naštěstí , ale dělat by to neměl. Použila bych normálně nesmíš nebo fuj a okamžitě sundala dole. A příště krotila už v náznaku. Ale já zase nejsem tak fundovaná, možná se to má dělat jinak. Woriček začal taky návštěvy ,,očichávat", okamžitě to zarážím.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 15:48
- Nahlásit
worick
Řeším to, jak píšeš...řeknu ,,fuj´´ a sundám ho dolů. Pokud to zkusí znovu, seberu se a odejdu ze zahrady.
Ale teda nikdy by mě nenapadlo, že už 9-ti týdenní štěně se začne tak projevovat
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 22:50
- Nahlásit
MartinaBarney
jééé,taky gratuluji k novému štěňátku ))Jsou opravdu jak plyšové kuličky )Pejsek je opravdu nádhernej ))
Děvčata a pane ...neplánujete někdo víkendovku "Pecka"?Tuším,že je to někdy v září nebo říjnu.Prodlouženej víkend?Docela vážně přemýšlím,že bych vyrazila,protože potřebuju dostat Barču mezi vrstevníky a trochu jí zvyknout na šrumec.Tady máme děsný klid A tak nevím jak by to zvládala na výstavě ,tolik psů a lidí najednou. Docela ráda bych věděla jestli má na to aby nám jí uchovnili a nebo jestli to bude prostě jen pes domácí,mazlící ))Chtěla bych zkusit štěstí na klubovce.Nevíte do kdy se nás týká svod mladých??
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 23:05
- Nahlásit
naše Baruška a její malá kama rádka Dafy
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 23:07
- Nahlásit
Pokoušela jsem se to vložit podle návodu,ale jsem děsný střevo.Já to otevřu,jen doufám,že i Vy
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 07:18
- Nahlásit
Já to otevřu,jen doufám,že i Vy
nevidím ani náznak obrázku (
a trochu jí zvyknout na šrumec.Tady máme děsný klid
občas vám zavidím - tady je větší hustota psů na metr čtverečný než klasů pšenice na metru čtverečném obilného pole. Neexistuje jediná vycházka, abychom nepotkali spoustu psů různých plemen a pohlaví. Naštěstí na blbce narazíme velmi výjimečně, jsou to jednotlivci, a někdy i týden, týdny proběhnou bez konfliktu.
A pak se to sejde. Včera mně paní s černým pudlem v náručí (je to kluk, zjistili naši a šli si po svých), řekla, že bych měla mít papíry na hlavu a chodit s doprovodem. I odvětila jsem, že ano, chodím se dvěma psy
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 10:15
- Nahlásit
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 10:23 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Když už jste začali s těma fotkama...Dovolená na Lipně. Jen nechápu, proč je ta první fotka menší
Vzpomínala jse na Strejdu, protože mi evidentně asi neradi blonďáky . Nejdřív přijel do kempu naprosto luxusní zlaťák, načesanej, opečovávanej, v perfekt kondici...Bergeron ho viděl na 50 metrů a vrčel. když šli okolo na procházku, tak se mohl zjevit - přitom se ale ani neočuchali, nechápu . Pak přijel do kempu světlý vlčák a situace se opakovala. Přitom na ostatní barvy mužského pohlavé nic (resp. se chtěl seznámit a pohrát si )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 11:29
- Nahlásit
Noemi
Ahojky, fotky hezké, tak jste vegetili, koukám, že na vodu máte stejnou misku jako my. A ta poslední je krásná - to je večer nebo spíš brzo ráno? Čéče, to je jak u moře já na Lipně nikdy nebyla. My máme taky strašně málo možností potkat větší psy na kontaktování, každý ho hned kmasí na vodítku pryč. Akorát nevím jestli proto, že se bojí o svého (proti přesile) a nebo že se bojí, aby naše nepocuchal. Woriček by občas srovnat od silnějšího psa potřeboval, protože si rád otevírá hubu. Předvčírem jsme potkali na volno známého zlaťáka (on si tak chodí svůj rajón sám), Berča v klidu a Woriček začal povrkávat (on byl v kšírách na musherka, šli jsme běhat) a vrkal na něho celou cestu, cca 150m, co šel s náma. Nervnější pes už by se do Worči nejspíš pustil.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 13:36
- Nahlásit
Ivisek77
Ahoj, já jsem tvou fotku otevřela. Taky mám fotky na facebooku. A Barča je moc krásná!
Drakopes
Taky bych paní s pudlíkem řekla něco podobného Ale zatím, co jsme měli skoro 8 let Cindy, tak jsem žádné takové ,,rejpaly´´ nepotkala.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 17:37
- Nahlásit
Drakopes
Když jsme bydleli v Praze tak jsem taky občas potkala "paní pudlovou",pejsci pokaždé jiná rasa,ale paníčkové stejní.Jejich psi často vystresovaní a řekla bych,že samotnými páníčky.Proto jsem teď smutná,že máme v okolí tak málo pejsků.Dnes si ale přivezou sousdi štěndo velkýho pesana-holčičku,tak bude mít Barča kamarádku hned vedle.A odnaproti mají taky velkou holku ,už si spolu hrály,ale ještě tam nebydlí.Snad se brzo dočkáme ))
Noemi
Krásný fotečky )Chtěla jsem taky dát jedni aktuální,ale neumím to.Jsem prostě blondýna
MartinaBarney
tak alespoň někdo se tam dostal Barney je taky moc rozkošný )A jak válčíte??Co jsi měla před salašníkem za pejska?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 19:13
- Nahlásit
Ivisek77
Před salašníkem jsem měla salašnici Cindy A proto jsem se taky rozhodla pro znovu výběr tohoto plemena. Jiný bych nechtěla...ani zl. retrívra (i když je to pěkný pes) nebo nějakou jinou chlupatou rasu. Zkrátka jedině berňáček!
Válčíme...řekla bych velice dobře. Zatím si nemůžu stěžovat. Barník už umí ,,ke mně! fuj! sedni!´´ a dneska pochopil, co to znamená ,,pac´´. Já ho prostě miluju! Už si ani nedovolí mě kousnout do noh...díry zatím nehrabe.
Ale jinak, abych jen nechválila...když má přístup do garáže (tam se totiž chladí na dlažbě), tak tam udělá občas loužičku, i když normálně svou potřebu vykonává na zahradě. Na vodítku se mu moc nechce chodit (sedne a sedí - klasika jako u Cindy, když byla malinká), ale z 99% je na volno, takže to se rád proběhne a jinak další problémek....když jsme na procházce, tak jak ho chytne potřeba, tak se otočí a běží domů a onu potřebu vykoná vždy až na ,,domácí´´ půdě. Ale teď mám pocit, že se lepší....byli jsme se proběhnout za domem na poli a svou potřebu vykonal tam a ne doma na trávníku
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 20:15
- Nahlásit
MartinaBarney
No tak to naše Barča zase nečůrá ani nekadí doma a protože ještě nemáme přední bránu,tak se najednou sebere a odběhne se na pole vyčůrat a za chvilku je zase zpátky.Jsou to občas komické situace.Nedávno se manželovi povedl kousek.Naproti našemu domu pracovali řemeslníci a on ráno vylezl z baráku s Barčou a nahlas aby ho slyšeli povídá:"bež se vyčůrat,vykadit a za 10minut ať jsi doma".Ukázal směrem k poli,otočil se a šel domů.Dveře nechal otevřené a pozoroval bočním oknem Báru a řemeslníky.Bára jak je zvyklá,tak se rozběhla na pole...dělníci se pochechtávali ale koukali co dál.Manžel chvilku počkal(už víme jak dlouho to většinou Barče trvá) a jako by nic vylezl ven z domu,ale to už byla barča na cestě zpátky skoro u dveří a dělníci už čuměli s otevřenou pusou.A Tomáš vědom si své převahy nahlas: "říkal jsem 10 minut,kde se couráš" a vlezl s Bárou do domu a normálně zavřel.Na stavbě ticho,jen čuměli a Tomáš se chechtal za oknem jak malej.Musím říct,že teď si myslí jak nemáme chytrýho psa
Ale to já vím dávno ))Jsme z této rasy taky strašně nadšený,říkali jsme si,že máme štěstí,ale jak si člověk povídá s lidmi co mají nebo měli berňáky,je mi jasné,že je to rasou.Už nikdy nic jiného!!Je to jasný favorit )
|