Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 19:59 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

worick
Tak jedeme "jen" z Českých Budějovic...
Taky už jsem pro zvířata jeli i dál
No, královák je velký(královský) pudl

A přesný rozměry toho obojku nepotřebuju, stačí zhruba, stejně jsou neuvěřitelně povolovací

worick
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 20:43
- Nahlásit

Dines
Myslela jsem si na ty Budějice, měla jsi k nim nějaké příspěvky. Tam kolem jsem byla jen 2x za život - jako malá v Bechyni na dovče a pak dva roky zpátky jsme jeli kolem z Hluboké.
A od Havlise z Chlumce jsem objednávala stromy a keře, ale tam jsem si jen poslala auto.
Vidíš pudl, tak to se mnou ještě není tak zlé. Tak to máš ,,parádníka". To my jsme zahradní povaleči věčně začunění. Akorát si mi tím připoměla, jak mi dnes přišla brigádničit na zahradu synovcova holka: perfektně ,,vystajlovaná" porcelánová panenka s dlouhýma červenýma nehtama. Až jsem se musela smát.....Teda omlouvám se, jestli tak někdo z přítomných taky vypadá, v pohodě, pohled je to hezký, ale to spojení se zahradou...nechtějte vidět moje ruce...Nehty ulámané až kam to jde, každý třetí prst jizvu: tu po srpu, kladivu (to není nic z komoušema, to je holá skutečnost!), na dlani ještě jizvy po té poslední havárce s pejsama...
Ten obojek bych ti fakt ráda poradila, ale půjčili jsme ho a už se nevrátil a míry si vážně nepamatuju. Vydrž, on sem někdo písne

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 20:52
- Nahlásit

worick
Tak to máš ,,parádníka". To my jsme zahradní povaleči věčně začunění.
takhle vypadá když jdeme ze salonu
A takhle o pár hodin (až dní) později

worick
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 23:02
- Nahlásit

Dines
Vidíš a já myslela, že tak ,,vatově" vypadají tito pudli pořád. My nejsme ani nějak na ty výstavy a přiznám se, že právě to neustálé koupání, česání a bůhví co ještě by mně vůbec nebavilo. Stačí, že to pořád musím dělat se sebou. Už jsme dolínali, tak češeme max. 2 x týdně x 2 velcí psi je celkem dost práce i tak. Slibuju jim koupání, tak snad v pátek to vyjde. Zatím jsme koupali jen začátkem května...tuším to bylo. Někde jsem ale četla, že tito psi (myslím tvého pudla) si tu parádu nějak sami uvědomují a dávají si fakt bacha, aby se moc neušpinili. Coooo?
Tchýně se rozhodla pro berňáka sama nebo jste jí pomáhali s výběrem? Zkušenosti z různýma plemenama nemám, ale toto je fakt skvělá rasa. Našla jsem na něm zatím jen samé klady.

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 23:09
- Nahlásit

worick
Tak tchýně si vybírala sama, a berňák byl zatím její nejrozumnější nápad, tak jsme jí ho rychle sehnali
Vidíš a já myslela, že tak ,,vatově" vypadají tito pudli pořád.
Ty blááázne Vatově vypadá pudl po vykoupání a vyfénování (u krále cca 3hodiny) a pak podle počasí, pokud je sucho, krásně, a nejdeš s nim k vodě, tak tak i pár dní vydrží - pokud ho vypustim do lesa, na louku, nebo k vodě, tak jsou 3 hodiny práce (a že to fakt dá zabrat, ještě když na to mam doma hodně provizorní podmínky) v **** jak jen to říct slušně?
Někde jsem ale četla, že tito psi (myslím tvého pudla) si tu parádu nějak sami uvědomují a dávají si fakt bacha, aby se moc neušpinili. Coooo?

To je asi stejná blbost, jakože jsou to vznešený, psi, a vznáší se jak aristokrati - na to já říkam- jo promenáduje se jak král, pak sežere hovno, a promenáduje se dál

Je to úplně normální, hodně aktivní pes, hodnej, inteligentní a učenlivej, hravej, nekonfliktní, ale rozhodně to není plyšák

worick
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 23:40
- Nahlásit

Dines
Teda doufám, že tchýně to se psem myslí fakt vážně a hodlá se mu věnovat. Nebylo by dobré, kdyby se berňák dostal do špatných rukou. Znám jednoho, co skončil zavřený v kotci a stal se z něho zlý a kousavý pes - což je teda u berňáka skoro neuvěřitelné....

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 23:42
- Nahlásit

worick
Neboj, to zase oni mají psi rádi - před měsícem jim umřela pinčice (17let)....

worick
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 23:55
- Nahlásit

Dines
před měsícem jim umřela pinčice - tak to mně mrzí...

A teď se rozhodli, že konečně pořádného psa a jak si psala a berňák byl zatím její nejrozumnější nápad - tak začínali vlkodavem,stáhnuli jste to na dogu, pak bernardýna s končili u BSP?!

worick
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 23:58
- Nahlásit

Jé, já musím jít chrnět nebo se ráno nevykutám z pelechu...

baru
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 17:50
- Nahlásit

jéééééé další mimís do party

worick
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 20:18
- Nahlásit

baru
ty tady nejuchej a radši napiš, jak se všichni máte. Co malá a tak. Málem už bychom tu zapoměli, že existujete

baru
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 20:30
- Nahlásit

juchám juchám...ale hlavně mam pocit, že jsme furt v nějakym pohybu a když to tak zrovna neni tak se snažim dospávat, protože ačkoli už v noci nečuráme a poslední venčení je v deset, tak vstáváme kolem půl pátý, což rozhodně neni muj šálek čaje
teď o víkendu jsme měly velkej zážitek, protože jsme byly na návštěvě u bráchy, kterej hlídá psy (měl jich tam asi dvanáct) a tolik pejsků pohromadě to byl pro Nelly úplnej ráj
navíc má ještě vlastně fenku německýho ovčáka Dixie, takže o to byla radost větší..detail je, že Dixie už je půl roku a co do vzrůstu o dost větší než my...ale co aspoň se Nelča při hraní utahala (a musim jí vychválit že se nedala a občas položila Dixinku na záda) takže druhej den jsem jí ráno musela budit abysme vůbec před snídaní venčili...
takže asi tolik jinak zničenejch věcí je zatim (ťuk ťuk) pomálu, největší kousací nápor ještě čekáme..

worick
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 20:49
- Nahlásit

baru
No vidíš, že to jde a našla sis chviličku. Já tu vypisuju a mám jít vyrývat česnek, snad tam úplně nezatmým. Slíbila jsem to totiž tchyni - ona, že to udělá a já ,,blbnete, v tom vedru?! To ne, já to k večeru udělám". Ale teprve jsme přišli z prochajdy.
To máte paráda, že si může od mala zvykat na různé pejsky. Za chvilku holka položí na záda většinu pejsků....a ne všem se to teda líbí Vidím to u nás

baru
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 21:28
- Nahlásit

věřim, že psíci by radši ještě byli na procházce, s česnekem zas taková sranda neni
teď se zas chystáme na chalupu, tak si to holčička naše užije - holt v Praze sice je blaze, ale psi to tak asi moc neberou
takže ještě někdy v mezičase sem zkusim nacpat nějaký fotky -mě teda přijde pořád stejně ňuňínek jako když jsme jí přivezli a o tom, že roste mě přesvědčí maximálně to, že ze začátku byla nějaká lehčí když jsem jí nosila po schodech

worick
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2009 22:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

baru
Víš co? Berry má 55kilo a ksicht už jak dospělý pes, Woriček 25, ale pro mně jsou to pořád moje ,,mimi" (taky se obden dívám na fotky jak byli prconi ), akorát jim teď říkám: ,,ty jsi Berrynku maximimi a Woriček je minimimi". To když se mi oba převalí na záda a chtějí se muckat. Užívej si to, pes vyroste ze štěňátka strašně rychle. Jsem ráda, že mám tolik fotek.

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 06:41
- Nahlásit

worick
pes vyroste ze štěňátka strašně rychle
Vyroste, to ano. Ale zdá se mi, že BSP štěněcí povahu neztrácí ani v dospělosti.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 08:22
- Nahlásit

Strejda
štěněcí povahu neztrácí ani v dospělosti.
U nás ani nemá šanci - já jsem taky parádně infantilní...

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 09:28 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
U nás ani nemá šanci - já jsem taky parádně infantilní...
To jste mně, paní, zklamala. Myslel jsem, že to je v plemenu a ne psovodovi. Nikde to neříkejte, já tvrdím, že to je psem.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 10:25
- Nahlásit

Strejda
Už jsem se nad svým chováním dokonce i párkrát zamyslela...to když jsem se načapala, že se fakt (vzhledem ke svému věku) chovám jak magor. Udržím se, pokud na to myslím. Pokud jsem se psy, ztrácím sebekontrolu totálně a vracím se někam do mateřinky
Nevím, jestli bývá infantilní i chlap (u něho se to pojmenuje ,,hračička" a ženské jsou nadšené jak je pořád ,,veselej a hravej", kdežto já jsem za prdlouse) Tom se se psama dlouho držel nepřehánět to s muckáním, ale teď ho už každou chvíli načapám, jak se s klukama pusinkuje a muconí.

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 10:33
- Nahlásit

worick
Nevím, jestli bývá infantilní i chlap
Jo, bývá, ale tady jedná o něco jiného. Chlap může být za prdlouše, ale nemusí být infantilní. Jestli jsem za prdlouše, tak mi to nevadí. Kdybych měl smutnýho psa bez jiskry a temperamentu, to by mi vadilo.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 11:23
- Nahlásit

Strejda
Teď si mi s tím psem bez jiskry připoměl...Mluvila jsem v pondělí s kámošem co kolem našeho prochajdoval fenku hovawarta, asi tříletou, kastrovanou a říkal, že jim onemocněla - přestala žrát, byla smutná, bez zájmu, nechtěla ani na procházku. Popis klasické depky. A že jim vet říkal, že se to teď u psů hodně rozmohlo, že takhle nemocných je jich teď strašně moc. On teda neřekl co to je přesně za nemoc(nevzpoměl si, jak jim to vet pojmenoval),ale říkal, že bere normální lidské léky na ,,vrácení chuti k životu". Tak jsem si říkala, že asi nějaká antidepresiva. Bože, z čeho může mít pes depku? Do práce nechodí, děti nemá, televizi nesleduje....
Našich starý Alfík byl celý život v zahradě, stalo se, že když na něj neměl nikdo čas, tak mu třeba tři dny jen donesli jídlo a ani jinak na zahradu nešli a ve 14 letech je pořád veselý, spokojený a aktivní pejsek. To snad spíš potká ty naše rozmazlenky, co kolem nich celý den tancuju. A pak jednou nebudu moct a ......průser!

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 12:34
- Nahlásit

worick
A pak jednou nebudu moct a ......průser!
Až nebudeš moct, tak Ti vrátí Tvoji péči.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 13:23
- Nahlásit

Strejda
Až nebudeš moct, tak Ti vrátí Tvoji péči. - táák a teď si mi připoměl taky pěkné téma. Naše babča byla celý život generál a všichni a všechno se muselo točit kolem ní (teď je jí 89) Když se zpětně probírám jejím životem - jevila jasné známky hysterické osobnosti (a už je mi taky jasné, po kom to mám) Teď, jelikož mamce dala barák za doopatrování a už se o sebe moc nepostará, se o ni staráme celá rodina s pomocí tety. Mamku začala postupně nesnášet, tetě neustále žalovat blbosti co jí mamka všechno dělá (už se tam projevuje i Alzheimer)a už od ní neslyšíme nic jiné, jak ona si takovou ,,péči" nezaslouží - za to všechno, co pro nás celý život dělala. A barák mamce dala a bla, bla, bla. Ona je hrozná chuděra - co mimochodem sekýruje pořád a pokud není po jejím spustí tady tu lavinu výčitek a mamka, co se první starala o nemocného dědu a teď o ni už 8 roků, poslední půlrok už tam i spává, chystá jí veškeré jídlo, uklízí, obden umývá celou pos....babču, poklízí slepice a králíky a k tomu má svůj velký barák - ta od ní teda taky rozhodně žádný vděk neuslyší. Tím chci říct, že já jsem dostatečně poučená, že pomáhám jen proto, že chci já a nebudu rozhodně čekat, že mi to bude někdo vracet, ono to tak totiž je málokdy, jen jdou o tom zkazky. A mamce jsem řekla už předem, že jestli se začne chovat na stará kolena jak babča, tak ji radši v 60ti umlátím lopatou

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 13:49
- Nahlásit

worick
ta od ní teda taky rozhodně žádný vděk neuslyší.
Pes není žádná nevděčná mrcha, která si neváží péče, protože není člověk.
S tou babčou máš určitě pravdu, prožil jsem to a vidím to kolem sebe. Člověk se v každém věku dívá na stejnou věc jinak a ve stáří jsou lidi hodně nespravedliví. Sousedka se starala o svoji matku, která umírala na rakovinu a starala se opravdu dobře. Matka ji každý den postavila do haptáku a vyčetla ji všechny chyby, který ten den udělala a příkoří, která ji připravila. Většinou to bylo tvrdý pečivo a pozdní příchod domů. Ani jedno nebyla pravda.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 13:59
- Nahlásit

Strejda
Matka ji každý den postavila do haptáku a vyčetla ji všechny chyby, který ten den udělala a příkoří, která ji připravila. Většinou to bylo tvrdý pečivo a pozdní příchod domů

Proboha, kde už jsem tohle slyšela...aha, zrovinka jako u nás!

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 14:31
- Nahlásit

Strejda
Dík za tip na knížku - sehnala jsem jí hned v prvním knihkupectví

A taky tam měli asi 10 knížek od Ireny Sehnerový - lidičky, to vám byly muka, vabrat jen jednu - na víc není moje peneženka stavěná....

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 14:53
- Nahlásit

Dines
A taky tam měli asi 10 knížek od Ireny Sehnerový - lidičky, to vám byly muka, vabrat jen jednu
Ale vždyť budou Vánoce, svátek, narozeniny, ...

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 14:55
- Nahlásit

Strejda
To sice jooo, jako já si je postupně nakoupím asi i sama, ale tak max 2 knížky na vejplatu
A na druhou stranu půlku z těch knížek nechci - ty o těch středoasijaktecj a pod. Jsem si tam vybrala asi jen 4 , a jednu si teda koupila

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 15:15
- Nahlásit

Dines
ty jo, a já myslela, že pošuch co musí mít všechny různé časopisy o zahradách co měsíčně vyjdou jsem jenom já... Kdyby jsi si s pudlem kupovala knížky o středoasiatech - to už by byla taky těžká závislost....Jo, napiš Ježíškovi, prý to funguje!

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 15:19
- Nahlásit

worick
Čestla si už něco od Sehnerový? Ona psala hrozně pěkně - vtipně, trefně, bylo to čtivý, a na přečtění jakýkolov její knížky stačí pár hodin, protože to jde fakt samo

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání