Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 13:14
- Nahlásit

worick
Nojo, už jsem jí muchovala a je totálně sladká, milá, fajn princezna

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 13:27
- Nahlásit

Dines
Nojo, už jsem jí muchovala a je totálně sladká, milá, fajn princezn

Kolik stála? Už jsou všechna štěňata zadaná?

Janiii
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 13:40
- Nahlásit

pěkný den všem
Ještě jsem se chtěla zeptat jak je to s vystavováním berňáků? Mají nějakou výstavní úpravu, nebo takněco? Nějaké povinné zkoušky? A c je potřeba k uchovnění? (to spíš jen tak ze zajímavosti - DKK,DLK a bonitace je jasná, a ještě něco?)
Dines
kromě rtg jak jsi vypsala a bonitace potřebujou absolvovat min. dvě výstavy, cituji z klubových stránek:
Do chovu se zařazují chovná zvířata ( viz. 1.2. ), která byla nejméně dvakrát předvedena na některé z těchto výstav: speciální a klubové výstavy KŠSP o.s., mezinárodní a národní výstavy a zahraniční klubové výstavy. Podmínkou je předvedení alespoň jednou ve třídě mladých a výše ( stáří nad 9 měsíců
žádné zkoušky k uchovnění potřeba nejsou
vaše malá princezna je krásná, škoda že ty štěnda tak rychle rostou ...

worick
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 17:05
- Nahlásit

Strejda
Ty jo, ty to fakt myslíš s druhým berňákem vážně? Zapoměla jsem, máš dům se zahradou nebo jste v bytě? Tuším barák, že jo? Woriček teď občas má protivnou náladu a na Berču jen půl dne povrkává a jak zajde slunko, už se muchlujou
Dines
takže tchyně dala na tvé doporučení a je to nakonec fakt ta Lili? Škoda, že jste tak daleko, už by si mě tam měla nasáčkovanou (teda spíš chudák tchyně)

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 22:09
- Nahlásit

worick
Ty jo, ty to fakt myslíš s druhým berňákem vážně?
No jo, myslím to vážně.

Dines
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 10:51
- Nahlásit

worick
JJ, máme malou Lili - Adelité z Hábinky
Janiii
Díky za info, ale už jsem si tu informaci vydindala od chovatele při odběru
Strejda
Pokud vím, tak už jsou asi všechny zadané - za 10 tisíc - ale můžeš mu zkusit zavolat
Nebo pak jsem měla v merku ještě jedny štěňata za desítku, pokud chceš, hodím sem odpoledne kontakt..

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 11:29
- Nahlásit

Dines
Dík

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 13:56
- Nahlásit

Strejda
Nějak jsem se už včera nedostala na net. Kdyžtak mi napiš na e-mail Anlie@seznam.cz a já ti přepošlu co mám.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2009 17:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ahoj všichni, teda tady je pusto, prázdno, všichni dovolenkujou...
Strejda
Jak ti to dopadlo či dopadá s tím štěníkem, už si nějaké sehnal?

Já musela včera se sestřenkou na veterinu (teda ne s ní, ale kočka nějak nežrala) a zrovna tam vešli do ordinačky s berňákem a strašně dlouho nevycházeli, pak se někdo přišel zeptat a recepční říkala, že ho rentgenujou. Jak tam sestřenka byla uvnitř, tak oni ty ordinačky mají propojené, tak jen viděla jak doktoři stáli nad snímkama a říkali, že to je teda špatné, že to by tam být nemělo a že jsou mu teprve 3 roky. Prý rakovina a už chycené i plíce atd. Na toto já nemám, úplně mi došlo zle. Kdyby mi to sdělili po vyšetření mého pejska, tak se tam totálně složím Napište někdo něco veselého, mám z toho pořád blbou náladu. Alespoň, že kluci teď dva dny hezky žerou (před tím už to byl fakt děs, žrali tak třetinu dávky a už oba). Fakt to jsou prdlouši. Ze zoufalství (a taky jsem vyměkla, když Woriček už málem začal chrastit) jsem uvařila hovězí kost (nějaký obratel či co to bylo, normálně pro lidi) i s masem a oni to absolutně nechtěli, chodili kolem toho 2 dny, až třetí den to šli konečně sami ohlodávat (to už to polozily všechny mouchy v okolí, slimáci a kdoví co ještě)
Drakopes - těma Royalkama se to naše trdlo Berčové začalo po pár dnech dusit a pak už je nechtěl, pomalu jsem je přimíchávala Worickovi. Tak jsem zkusila Acanu sport - že je tam více energie, tak i když jich Woriček sní málo, tak mu to třeba bude stačit. Celkem je jedli oba a teď jsme načali pytlík Acana jehněčí a ty zatím futrujou oba - až jsem z toho byla paf - po těch týdnech nežrání.. Koupila jsem jim to všechno po 2,5kg na zkoušku, ještě tam máme Orijen. Vybírala jsem ty s vysokým podílem masa, že jim snad budou víc chutnat. No, zatím jo, ale uvidíme.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2009 18:05
- Nahlásit

Jo a vlastně mám ještě postřeh - musím Berču změřit v kohoutku. Ten berňák z veteriny byl snad i o 10cm vyšší. Zdál se mi proti Berrymu fakt obr (myslím jsme mu ty granule dávkovali moc poctivě a on chudák nevyrost) Nevadí, i tak mi předevčírem tak natankoval kolena, že byl jen zázrak, že neruply na druhou stranu

Dines
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2009 18:09
- Nahlásit

worick
Teda nevím - mě pes taky nežere, a vlastně asi žádnej kterýho znám - jak jsou ty vedra, tak prostě nemaj chuť, náladu ani sílu do sebe cokoliv futrovat

Enuška
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2009 19:20
- Nahlásit

Ať je zima nebo vedro, náš psoun žere žere žere, klidně 5 krát denně...nojo, co kdyby byly horší časy a nebylo by na maso...se asi musí nažrat do zásoby

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2009 19:59
- Nahlásit

Dines
Enuška
Ty máš taky berňáka Enuško?

No dyk jo, já si taky pořád myslím, že je lepší žravému psovi prostě odměřit dávku a víc nic nedat (aby nebyl čuník), než dostat žrádlo do psa, který vůbec nechce a je jak chcípák - to ale myslím Worička.
A člověk by si myslel, že psi takové konsistence jako je berňák budou i hodně žraví a nám nepomáhá ani to, že jsou psi dva a mohli by si u jídla konkurovat. Ale to u nás ne, oni si pánové totiž dávají u misek i různě přednost a nabízejí to svoje na ochutnávku tomu druhému. Asi to bude moje chyba. Tak dlouho jsem je vedla k tomu, aby si nic nezáviděli a o jídlo se taky nervali, až ho radši nejí ani jeden - asi abych se náhodou nezlobila

Enuška
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2009 20:31
- Nahlásit

worick
nene ja ne ja mam YT, bernaka ma teta - ten zere taky jak protrzenej, je mu neco pres rok, byl na srazu bernaku na Řípu
byl tam nekdo z vas tez?

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2009 08:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Enuška
Na Řípu jsme nebyli, my jsme z jihovýchodní Moravy a tu se žádné srazy berňáků bohužel nekonají. Nejbližší je od nás myslím klubovka, která byla v Rožnově a i to je 2h autem
A hlavně máme ještě samojeda Woricka, který by musel jet snáma a dělal by tam čurbes, protože je ,,trošku" uštěkaný.

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2009 16:33
- Nahlásit

worick
Jak ti to dopadlo či dopadá s tím štěníkem, už si nějaké sehnal?
Věnuju se rodinným záležitostem a trochu u toho cestuju (oženil jsem synáčka). Tak zatím jen sbírám informace.

Co se svatby týká, poučil jsem z Tvých zkušeností. Oblek jsem koupil v prvním obchodě a netrvalo to víc než 20 minut. Hudba hrála nahlas, ale v jiné místnosti.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2009 21:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Oblek jsem koupil v prvním obchodě...No jo, chlap. Tom mi taky říkal, co s tím vyšilujem. On ovšem chodí do zaměstníní v obleku, tak že jich má asi 5 slušných a mohl si akorát vybrat který...
Tak on dělá svadbu, já se tu vykecávám a Strejda
,,čučí jak kocůr do plev" - ani nemukne! Ty jsi se bál, že nám budeš muset rozesílat svatební koláčky, že jo?!
A co, všechno dobrý, bez zádrhelů, trapasů či rozkmotření příbuzenstva?

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 06:31
- Nahlásit

worick
A co, všechno dobrý, bez zádrhelů, trapasů či rozkmotření příbuzenstva?
Celá akce byla docela logisticky náročná, protože bylo 60 hostů 7 národností skoro z celého světa. Jednací jazyk byla čeština a angličtina, tak se možnosti nedorozumění omezily. Myslím, že to dopadlo dobře.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 07:40
- Nahlásit

Strejda
Jejda, tak to jste si asi taky užili nervů, aby všechno klaplo. U vás by to byla ke všemu ostuda ,,mezinárodní"...Vlastně pokud to nebyla svatba ,,na klíč", tam to padá na hlavu koordinátora. Tak že máte import snachu? Odkud? Či se vám kluk oženil někam ,,do pryč"?

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 08:21
- Nahlásit

worick
Vlastně pokud to nebyla svatba ,,na klíč"
Svatba nebyla na klíč, zorganizovali si to snoubenci. My jsme se postarali jen o věci, které souvisí s českými tradicemi a pomohli jsme s tím, co muselo být na minutu přesně.

Či se vám kluk oženil někam ,,do pryč"?
Jo, je pryč.

Noemi
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 08:25
- Nahlásit

Tak jsme Bergerona včera s přítelem pracně (proboha, jak to děláte?) vydrhli u řeky (moc brzy pochopil, co zamýšlíme s tím kyblíkem ), voní na dva metry (štěněcí šampon a to důkladně spláchnutý - nechápu...) a máme zářivě krásného pejsana a všichni se o něj teď můžou poprat . Děda si ho chce vzít sebou na Lipno ("měl by tam kamaráda Sama" taky berňáka), Kýša chce, abychom ho vzali sebou do Borovnice k příbuzným ("půjdeme přece do zoo")...Asi ho budeme muset naporcovat

Janiii
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 13:53
- Nahlásit

všechny vás zdravím

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 13:57
- Nahlásit

Noemi
Naše psiska už začínají být taky smradlavky. Slibujem jim koupání nejmíň 14dní, ale dostala jsem tip na šampon s lanolinem (to hlavně kvůli Woričkovi) a teprve ho objednala, tak snad to bude konečně tento týden. A hlavně hlásí horka, tak aby mohli jít zrovna ven. My jsme si nechali udělat dole větší sprchový kout (zděný a vykachlíkovaný a bez vaničky) tak, aby se tam i Berry se mnou vešel. Horší ho tam nalákat, ale když se tam s ním zavřu, tak už to není problém. Akorát jsem tím psím šamponem umytá taky.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 14:10
- Nahlásit

Janiii
Kurňa, to jsem nečekala, že se to svatební téma na psu takhle chytne
Další co ani nepípne, že se dokonce sama vdává!!!
Nevěsta byla samozřejmě překrásná, gratulujeme ženichovi a přejeme dlouhý, společný, šťastný život a to i s Berni, pochopitelně!
A kde má holka mašli ha???!

Dines
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2009 12:10
- Nahlásit

Strejda
áš to na mailu

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2009 12:17
- Nahlásit

Dines
Děkuji

Dines
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 14:31
- Nahlásit

Strejda
Není zač
Málá už začíná růst, dokonce už je voražená a vůbec to není to krásný malý štěňátko co pořád spalo a krčilo se v koutě
(Dokonce už upravila fasádu dítěti od sousedů (4stehy v uchu)

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 14:40
- Nahlásit

(4stehy v uchu

to zírám, to dítě muselo být pěkně prudící ...

Dines
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 14:50
- Nahlásit

Drakopes
to zírám, to dítě muselo být pěkně prudící ...
Nevím - ale podle mě nemuselo být dítě prudící, ale stačilo aby byli děti i štěně rozjívené, a takovéhle nehody se holt stávají - ještě s těma mléčnýma zubama, to je všechno hned

worick
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2009 15:01
- Nahlásit

Drakopes
Ahoj, ahoj, už jste dorekonstruovali, nebo ještě stále makáte?Dines
Fakt jo, natrhlé ucho? Já vím, že štěníci mají ostré ty zoubky, ale že by až takový masakr...?! K nám chodila za dvouma! prckama malá holčička blbnout a nikdy se jí nic nestalo. To musela chudák Lili nějak nechtěně zadrhnout. Ale až na šití? To snad i zbytečně zdramatizovali, ne? Já měla od babčina štěňátka jako 13letá prokouslý ret (taky jsme s feňulí divočili), ale normálně to srostlo - u nás se nešije nic, nanejvíš motýlci.

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání