| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 21:56
- Nahlásit
Ivisek77
S tou rasou a chytrým psem nemůžu než souhlasit. Nedrezíruju, necvičákujeme, jen na něj normálně mluvím a málokdy se mi stane, že nepochopí Někdy, jak se u nás říká ,,uhodí na hluchého", ale když vidím, jak se potutelně usmívá pod fousy, je mi jasné že ví, o čem mluvím
On je i Woriček zlatíčko - ten o co víc nerozumí, o to překotněj lízajduje!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2009 07:32
- Nahlásit
I já se přidám s obdivem k dokonalým hafákům - naše povely "neválej se u těch dveří a běž si lehnout jinam" a zcela fungující na doplnění jakéhokoliv povelu "tys neslyšel?" - doplněno povzdechnutím z jejich strany - sice budi pobavení v okolí, ale také závist.
Víte určitě sami, že jsou slova, která se před nimi nesmí používat, a já už nevím, jakým opisem upozornit manžela, že na druhém chodníku je pes, či že známá fenka zase hárá :-D
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2009 10:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
"neválej se u těch dveří a běž si lehnout jinam", "tys neslyšel?" - ano, takhle ,,akurátní" povely máme taky Někdy jsou mi až k smíchu rady, jak se musí povel přesně formulovat a použít
slova, která se před nimi nesmí používat, a já už nevím, jakým opisem upozornit manžela, že na druhém chodníku je pes
Fakt si připadám, jako s malýma dětma, jen s rozdílem, že můžu po chuti používat vulgarismy. Ty jim nevadí , pokud můj výklad nevypadá, že se to týká jich. Když tam ale použiju slovo, které běžně používám v řeči s nima, tak Berry nadskočí a znejistí, jestli náhodou nenadávám za něco jemu...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2009 10:37
- Nahlásit
Ivisek77
Tak to je Barča fakt šikovná! Kdybych byla na místě těch řemeslníků, tak hledím stejně jak oni. Že bych taky otevřela naši zadní branku ze zahrady na pole...
On jak si člověk totiž zvykne na určitou rasu, tak pak už nemění...Teta měla zlatýho retrívra a teď si ho pořídila zase, od nás v ulici měli taky zlaťáka a budou si pořizovat teď znovu retrívra.
Jinak se musím pochlubit. Včera se Bárníček naučil, co to znamená ,,pac´´. No, já jsem byla v sedmém nebi Musím říct, že se to naučil opravdu rychle. No, prostě berňáci jsou hlavinky chytrý!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2009 11:04
- Nahlásit
Ivisek77
Manža je liška podšitá...
Já to včera v noci ještě předčítala Tomovi - to mu mému teda
A Barča je stejně moc šikulka, jak to takhle skvěle zvládá i bez toho plotu. Fakt paráda
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2009 11:05
- Nahlásit
Tak sousedi už mají štěndo )Konečně bude mít Bára kamarádku ))Ani se mi nechtělo do práce Ale pak budu mít až do pátku volno,tak si s nimi budeme hrát.Aicha je fenečka Tosa inu,tak to taky nebude žádný drobeček Teď je ještě celá vykulená a strašně se bojí,ale myslím,že se hodně rychle oťuká
Jo a taky jsme dnes konečně v roce začali poprvé hárat Tak žádné,že jsme přehlédli,ani náhodou.Tak proto teď poslední dobou tak strašně línala.Jak dlouho fenky hárají?Asi měsíc?Podle čeho poznám konec abych jí mohla pustit k pejskům?A mám jí nechat volně,nebo na ní mám narvat nějaké svoje kalhotky??
A co se týče výchovy,jsme na tom stejně Prostě s ní jen mluvím a ona neskutečně přesně ví co se po ní chce.Je to nahony vzdáleno škubáním obojku a jasnými příkazy co občas slýchám.Je to úleva mít psa se kterým si člověk jen povídá ))A on dělá to co má ))
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2009 11:12
- Nahlásit
MartinaBarney
jo a dnes ráno jsem zalévala zahradu než odjedu do práce a Barča pořád chtěla na pole co chodí,ale byla tam sousedka se štěndem,tak jsem myslela,že chce jen za nima...tak jí říkám:né tam nechoď,už ne.Chvilku stála,koukala a pak utekla na druhou stranu zahrady,kde je branka dozadu na pole a provokativně si sedla před ní a koukala na ní a na mě.....no jasně,potřebovala čůrat a doma to přeci dělat nebude ))a panička natvrdla Tak jsem otevřela vrátka a bylo Kdybych jí to měla učit ani bych nevěděla jak a takhle vypadám jak protřelá cvičitelka a přitom to ona sama ))
Myslím,že se to člověku vrátí,když s nimi hezky a v klidu jedná,to je potom paráda mít psa a klidně i velkýho ))
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2009 11:13
- Nahlásit
worick
Jo jo,musím jí pochválit.Nikdy bych tomu nevěřila )
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2009 11:34
- Nahlásit
takhle vypadám jak protřelá cvičitelka a přitom to ona sama
v klubu hafanům sundáváme obojky (aby měli pohodlí ) a věšíme je na kliku dveří, co jsou stále dokořán do prostřední místnosti. A Alfréd si jednou vymyslel, že ho sundá a přinese, aby popohnal odchod ven. No a my k tomu přidali slovo obojek a oslňujeme, jak máme skvělého psa, že si přinese obojek stažením z kliky.
Akorát Níloušek jako náš ňoumík to odmítá dělat. Nemyslím, že by nechápal, o co jde - Alfréd vystartuje pro obojek a Niels číhá v půli cesty, aby po něm skočil a obojky mu vyrval. To samé dělá i doma, když mi Alfréd chodí z obyváku do ložnice pro ponožky, košili, vestu, župan, bačkory. Nikdy jsme to necvičili, jen mu říkáme, co je co a on jde a přinese. A v předsíni za ledničkou číhá mladej, aby po něm skočil a zkusil mu to sebrat. Ale sám ani náhodou
|
baru
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2009 16:05
- Nahlásit
MartinaBarney
zdravim..teda máte úplně krásnýho mrňouska hlavně co nejvíc fotek, dokud je malej - až mi bylo líto že Nelly už neni takhle maličká..konečně když mam porovnání tak vidim, že opravdu roste
a co vy ostatní, jak se vede?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2009 22:20 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Já tedy tenhle víkend fakt chválit nebudu , začínám mít obavy, jestli se nám nevrací puberta....99 % času miláček, pak mu prdne v kouli a konečná...V sobotu jsme vegetili před barákem a vrchem šel nějaký mladý pár (chodí kolem dost často, ale naprosto netuším, kdo to je) s kokřicí (či co to je...) a yorkšírkou, během asi 10 minut šli spodem pod naším barákem a Bergeron se normálně sebral a odběhl si za nima hrát. Oni okamžitě vzali pejsky do náručí, aby jim ta velká obluda náhodou nepokazila frizůru (možná hárali, netuším), což Bergeronovi vůbec nevadilo a vesele je obíhal a skákal po nich (normálně po cizých lidech neskáká, jestli ho vyprovokovalo, že měli ty pejsky na ruce netuším, každopádně mě strašně nas***). Tak jsem normálně zavolala, že má jít zpátky. NIC. Tak jsem si pro něj musela dojít. NIC. Když už jsem ho asi po deseti oběhnutých kolech kolem chudáků kolemjdoucích trošku spacifikovala, tak se hnuli k odchodu a Bergeron se sebral a běžel za nima. NIC. Trapas jak Brno, strašný. Nejhorší bylo, že jsem byla tak štronzo z jeho chování, že jsem ani nebyla schopná na něj pořádně zařvat, což by v tu chvíli možná zabralo, ale já jsem mu pořád jen vyhrožovala, že bude mít opravdu hodně velké problémy .
Pak jsme ještě absolutně vyděsili naše příbuzné, kteří momentálně pobývají ve vsi na letním bytě. Byli jsme na procházce s kámošem Bobem (cca 30 kg), aby se kluci pěkně vyblbli, najednou Bob nekoho zaslechl kousek před námí na cestě a metelil se podívat, kdo jde a ten náš trouba se samozřejmě okamžitě přidal. Pak už jsem viděla jen jak sestřenice se skoromanželem popadli děti na ramena a zdrhali nevídanou rychlostí . Zajímavé je, že Bergeron přišel na první zavolání....
A dnes ráno tomu nasadil korunu, protože když byl s dědou na prochajdě, Máma se akorát vracela autem ze Sázavy a když začala couvat (což Bergeron naprosto spolehlivě pozná na velice slušnou vzdálenost), Bergeron se sebral a zdrhal domů, cestou mu evidentně došlo, co provedl, takže rovnou zaběhl do kotce a odmátal vylézt .
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 08:30
- Nahlásit
skákal po nich (normálně po cizých lidech neskáká, jestli ho vyprovokovalo, že měli ty pejsky na ruce
bernský salašnický pes má v genech opatrování a ošetřování. Naši psi cokoliv živého v náručí považují za výzvu k pomoci - nepotřebujete pomoc? nejaký problém? ošetřit? olízat? - a občas marně vysvetliji, že mají nechat psa na zemi, že se nic nestane. Ano, většina majitelů malých psů nechává svého yorkšíra na zemi a je klid, ale hysteráci s psem na ramenou .... děs. A můžete si vyřvat hlasivky, v tu chvíli je ošetřovatelský pud silnější ...
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 09:53
- Nahlásit
Drakopes
přesně tak,mám stejnou zkušenost.Když jsou na zemi,čuchnou a jdou dál,ale jak je něco v náručí ))
No u nás teď Barča pod dohledem a raději ji mám pořád u sebe.Vzhledem k nedodělané přední bráně,nechci nic riskovat.Je teď trochu v šoku,že je pořád na vodítku,ale nějak to ty 3 týdny vydržíme Musím jí pochválit...zase ) Koupila jsem hárací kalhotky a šikula si jich vůbec nevšímá...vydržely až do rána ))A taky je to holka čistotná,pořád se umývá.Je to srdíčko Akorát pořád pokňukává,tak se mazlíme,no já vím co to je když blbnou hormony )))
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 15:02
- Nahlásit
baru
Ahoj=) Fotím, co to jde. Protože u Cindy, co jsme měli před Barneym, jsme to zanedbali a fotek, když byla malinká máme velice poskromnu Takže teď to doháním na Barneym.
A jak je Nelly stará?
Jinak Bárníkovi tady u nás v ulici přibyl štěněcí kamarád zl. retrívra (3 měs.), tak půjdeme brzy na seznamovačku. Tak se moc těším už.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 15:25
- Nahlásit
MartinaBarney
Jen foťte - to já budu mít od hudinky fenečky fotečky až od 5 měsíců
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 16:18
- Nahlásit
Dines
Jak to? Není k dispozici foťák? Nevím, jak tomu mám chápat Ale je to teda fakt škoda, že až od 5 měsíců.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 16:20
- Nahlásit
MartinaBarney
No, ono jí mám doma totiž "už" celý 2 dny
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 17:06
- Nahlásit
Mám problém...někdy toho našeho prcka chytne takovej amok, že začne kousat dost do ruk. Já mu řeknu ,,fuj!´´ a postavím se. On začne štěkat a trochu vrčet a při tom vrtí ocasem...občas, když stojím, mě kousne i do nohy. Tak mu zase řeknu ,,fuj´´ a zatřepu s ním za kůži na krku. Jenže milej Barney ne a ne přestat a je čím dál rozjetější. Zkoušela jsem mu i dat jeho tlapku do huby, at si jí zkousne a pozná, že to bolí, ale nic nezabírá.
V čem dělám chybu? Mám ho za kůži na krku vytahat tak, aby zakňučel?! Já ho totiž zatahám a řeknu ,,fuj´´ jenže ho to nebolí. Asi v tady těch trestech nejsem moc tvrdá, když to tak napíšu. Nebo bude lepší, když v dané situaci řeknu ,,fuj´´ a odejdu uplně pryč?! Aby si uvědomil, že pokud bude tak dorážet, tak že tam s ním nikdo nebude. Nebo ho za to nemám nijak trestat a mám to brat, jakože to je štěně a že ho to přejde?! I když to je asi blbost, protože on, když je tak rozjetej, tak se mi snažil i obskočit nohu a tím dokázat svou dominanci.
Přesně tahle situace se totiž odehrála asi před 10 min v garáži, když jsem Barneyho schovala před lijákem. Jenže pak jsem se naštvala, když toho kousání nechtěl nechat a vyrazila jsem ho z garáže ven zpět na zahradu. A tak sem hned píšu a prosím o případné rady. Děkuju moc!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 17:17
- Nahlásit
Dines
Já to taky nějak blbě chápu - máš Lili u sebe na prázdninách? A jak se na ni vlastně tváří ten tvůj pudlouš?
MartinaBarney
No, já jsem to třepání za kůži moc nepoužívala, nějak se mi to nezdálo a když už, tak to bylo provinění těžkého kalibru. Snažila jsem se mu ruce nijak nenastrkovat, pokud si chtěl kousnout, hned jsem mu do tlamky strčila něco ke kousání a tahání. Pokud kousnul, chtěně i třeba nechtěně, zakňíkla jsem jako štěně au a hry nechala. Ha, ha, myslím, že bych se taky naštvala a vyrazila ho ven
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 17:24
- Nahlásit
Noemi
Ale zase si nás pobavila.
Tak nikdo nejsme dokonalý, že jo?! Bergeron prostě měl nějakou svou náladu a zase se srovná...Myslím si, že žádný pes není jen ideálně poslušný - vlastně jo, plyšový
Já taky dělám sem tam co nemám a s...u tím i sama sebe, natož tak ty druhé...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 17:27
- Nahlásit
MartinaBarney
Normálně odejdi pokud bude kousat moc, nebo ho pošli na místo - a jinak ho to s věkem víceméně přejde samo
worick
No, ne, Lili budeme hlídat tenhle týden, ale máme vlastní nový psí mimi
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 17:38
- Nahlásit
worick
Jojo, hračky ke kousání mu nabízím v každém případě. Jen teďka jsme byli v garáži a tam bohužel žádnou neměl. Tak jsem mu dala aspon psí tyčinku, ať si chroupe...dochroupal a když jsem ho hladila, pustil se do mých ruk....a pak už to jelo. To třepání za kůži asi taky vynechám, protože se mi to zdá zbytečný a uplně k ničemu, když Barney se po tom akorát víc rozdivočí.
Ale jak píše Dines , taky myslím a doufám, že ho to s věkem přejde. Ona vlastně Cindy byla taky taková a kousala, jen s tím rozdílem, že mi nedokazovala tu dominanci.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 19:08 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Noemi
Já tedy tenhle víkend fakt chválit nebudu , začínám mít obavy, jestli se nám nevrací puberta
Nezlob se na Bergerona, on za nic nemůže. To je infekční a v našem okrese to taky občas řádí. Bohužel to má často recidivu.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 20:11
- Nahlásit
MartinaBarney
kolik že je prckovi? do tří měsíců vytřepat a přidržet, dokud nepovolí. Na naše psy v tom davu dětí platilo bolestivé "AAuuu" - hned se měli spíš k olizování a ošetřování, ale i tak jsme hezkých pár měsíců byli samý škrábanec. Teď jsem spíš samá modřina )
jinak jsem v noci dvakrát vyhodila Alfréda z ložnice, protože kopal do postele (o funění a chrápání už nemluvím). A on se mnou pak ráno nemluvil! Žádné vítání po vstávání, žádné lísání, dokonce si ani nešel jako první dát obojek. No, přešlo ho to, ale trvalo mu to skoro do oběda )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 20:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
Tak teď už jsem z toho zmatená jak sysel a nějak se v těch štěňátkách ztrácím.....
Ty jsi onehdá psala, že jedete tchýni pro Lili a vy jste si teda taky brali štěňíka? Berňáčka? Asi jsem natvrdlá, sepiš to polopaticky, specielně pro mně
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 20:35
- Nahlásit
worick
Specielně pro tebe : tchýnino štěně Adelité z Hábinky se jmenuje Megie, a je to ďáblík divokej, kousavej, skákavej, hrabavej a hravej...
No, a nejnovější přírůstek dostal jméno Duffy, hajá u mojí postýlky, ráno mě i přítulu pusinkuje a je to taky pěkná čertice- akorát černá a kudrnatá
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 20:50
- Nahlásit
Dines
Takže: Lili není Lili, ale Megie a je to berňačka - ještě dobrý....?
Vy máte pudlici Duffinku (taky královačku?) a je to tvého králováka budoucí manželka?, či co?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 20:58 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
worick
Jo, pochopila si to úplně přesně
|
baru
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 21:59
- Nahlásit
MartinaBarney
Nelly jsou teďka skoro čtyři měsíce a konečně je vidět, že už není úplný miminko - což je na jednu stranu hrozná škoda S kousáním jsme taky měly problémy, teď už spíš jenom žužlá na místech, kde by jí měly růst zoubky. Když kousala moc, tak byl konec srandy, řeklo se DOST, buď přestala a když ne, tak se od psiska zvednout a chvíli ho nechat vychladnout.
K tomu vytřepání za kůži - chce to se nebát, když je poznat, že to myslíš opravdu vážně, tak to prcek pochopí.
Jinak jsem jak na jehlách, protože mam podezření, že mi Nelča sežrala látkovej kapesník tak čekám jestli z ní vyleze...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 22:07
- Nahlásit
baru
Jinak jsem jak na jehlách, protože mam podezření, že mi Nelča sežrala látkovej kapesník tak čekám jestli z ní vyleze...
Hele mě pes sežral už horší věci a všechno vylezlo - jen se občas něčemu muselo pomoct Znáš tu pohádku jak babička, dědeček i zvířátka tahali řepu?
|