Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 15:20
- Nahlásit

Dines
worick
Ženský, varuju vás. Nebudete vědět, kam s tím a nebudete se s tím umět rozloučit.

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 15:21
- Nahlásit

Strejda
Tak já se s časopisama neloučím, nebo po dvou a více letech už jakž takž, a s knížkama se zásadně neloučím vůbec
Ale o psech jich mám zatím jen asi 15

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 15:52
- Nahlásit

Dines
Já jsem knížky o psech naštěstí moc kupovat ani nezačala - mám tuším jen 4. Tak nějak jsem právě po zběžném pročtení zjistila, že je to pořád dokola. To myslím teď takové ty ,,s návodem ke psu". Ráda bych si koupila něco právě jako to, co tady píšou ostatní - postřehy ze života se psem. I když jak jsem už psala o tom dokumentu s p.Chaloupkem, tak ten jak popisoval život s vlky - tak to jsem taky konstatovala:,,nic nového, tak přesně se totiž chová náš Woriček". On jako ještě primitivní a nepřešlechtěné plemeno tady to ,,náznakové" chování neztratil. Toto je snad jediné, co se od něj učí Berry. Takové ty posuňky mezi sebou. A i směrem k nám teda.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 15:57
- Nahlásit

Strejda
Dines
S časopisema tu u nás skvěle funguje směnný obchod. Přečtu a zrovna posílám mamce, tchýni, tetě, kámošce, kámošce kámošky atd. a od nich si zase vybírám ty, co zajímají mně (a to je všechno, co se dá číst)
Strejda - kromě těch přírůček od Jehovů

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 15:58
- Nahlásit

worick
Tak nějak jsem právě po zběžném pročtení zjistila, že je to pořád dokola. To myslím teď takové ty ,,s návodem ke psu"
JJ, takové mám asi jen čtyři, pak jsem zjistila to co ty.
Pak mám knížku o výcviku s klikrem, asi dvě knížky s psíma trikama (101 psích triků je fakt dobrá), jednu o pudlovi, a teď už vlastně dvě od Sehnerový.
Ráda bych si koupila něco právě jako to, co tady píšou ostatní - postřehy ze života se psem.
Ta právě píše tohle + to na co je zrovna ta daná knížka zaměřená. Kupuješ si PPČ - má tam tu stránku "Proč je na světě..." a to je víceméně i styl kterým píše i ve svých knížkách.

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 17:25
- Nahlásit

Tak pro malou princeznu v sobotu jedeme

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 17:28
- Nahlásit

Dines
Ten si právě kupuju jen občas, když je tam něco o ,,našich" psech, nebo o psech co různě znám a nebo mně zaujme některý článek při zběžném prolistování. Musím to napravit.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 17:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
Ježíši prcula malinká! Já bych chtěla taky pogňábit (pomačkat) takového malého broučka voňavého štěňátkem.....Hned ti na mailíka hodím fotky našich, když byli prconi. A jmenovat se teda bude? Nepamatuju si už ta jména ze stránek té chovky.

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 18:05
- Nahlásit

worick
Tak tohle je adelité, ale jak se jí bude říkat nevím - Adélka nepřipadá v úvahu, protože tak se jmenuje neteř..
Napadla mě Lili - ale můj pes to nebude...

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 18:08
- Nahlásit

worick
Ježiš to jsou puclíci - oni jsou stejně starý?
Nemáš ICQ, nebo Skype?

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 18:35 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
ne, nemám, mám to zakázané. I sem můžu jen s Tomovým frfláním, že mám jít dělat něco užitečnějšího
Lili je hezké, taky by se mi líbilo. Berňák je o měsíc a půl starší a je to takový samojedův starší a rozumnější bráška , který ho občas usměrňuje i za mně. Woriček ho za to opečovává - čistí mu tlamici a ušíny, zatím co já Berčovi hledám klíšťáky v kožichu
Ale když měl Woriček vyholenou packu po odběrech - tak mu to zase pomáhal olizovat Berry (což byl dost problém, protože to rozlízali

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 18:39
- Nahlásit

worick
JJ, to s tím opečováváním navzájem znám
Zakázaný jo? Tak to já mám spíš zakázanýho cz-psa než ICQ a Skype

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 18:47
- Nahlásit

Dines
Všechno! Hlavně ať nelapím u kompu. Přijít s něčím novým, tak mě odpojí....

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 18:49
- Nahlásit

No, ale jsem stejně nevydržela (řekla jsem, že v tom vedru dnes na práci nešáhnu) a nakonec jsem umývala alespoň okna...

baru
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 21:25
- Nahlásit

Dines
jéééé ta je krááásnááá...na tom teda úplně vidim jak Nellina roste
a knížky od Sehnerový ti chválim, věčná škoda, že už není mezi námi...

navíc už jsem dneska došla k závěru, že chyba neni v psovi, ale ve mně, takže když nechám mobil ležet na posteli na kterou ona sama v klidu vyskočí, nemam se pak co divit, že mi z něj vyžužlá a vykouše tlačítko

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 21:52
- Nahlásit

baru
jenom když byli kluci fakt malí, ukousali mi pásky na sandálech co jsem nechala přede dveřma. Následovala domluva s vysvětlováním, že když mi sežerou boty nebudu mít v čem za nima na zahradu přijít . Snad to i pochopili, protože pak jsem to párkrát udělala zase a boty zůstali v pořádku. Akorát Tom pokaždé když tam boty viděl seřval mně, že to snad dělám schválně, schválně je provokuju, abych je mohla sadisticky seřvat Jo, můžeš si za to sama (alespoň u nás to tak je, pejsci za to nemůžou nikdy, i ta magnolie byla v tom trávníku moje blbost)

baru
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2009 23:40
- Nahlásit

worick

magnolie? a na trávníku? no to chápu, že se to klukům nezdálo..
nám už teda přestalo po domluvě dělat problém pojídání vajglů a boty radši schováváme, má k dispozici jenom takový hodně invalidní kousky

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 06:31
- Nahlásit

baru
nám už teda přestalo po domluvě dělat problém pojídání vajglů
Proboha, jak jste to dokázali?

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 10:03
- Nahlásit

baru
a ty nečteš rady odborníků - boty na kousání v žádném případě nedávat? Že pes neumí rozlišit starou botu od nové? Taky jsem měla ty tendence, ale Tom mi to zakázal. Nepomohla ani argumentace, že přece to má rozlišit tak, že na hraní - tedy jejich hračka je jen to, co jim já nebo Tom dáme?! Dyť právě jinak by mi taky mohli rozebrat barák i zahradu...
Strejda
Když byli kluci malí, tak sem ještě 3 měsíce docházeli zedníci na zahradní domek a hulili jak fabrika a házeli vajgly (i když to měli zakázané) kolem sebe. Nikdy jsem psiska nenačapala, že by je sbírali a myslím, že to nedělají doteď, jelikož jak tu měl Tom ten tenisový turnaj, tak tam taky vajgly poházeli a leží tam pořád. Takže jak odnaučit, to neporadím. Snad nenápadně podstrčit posypaný chilli?

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 10:18
- Nahlásit

Teď čtu ve zprávách :rotvajler chytil koupající se holčičku za krk.....! Nesnáším zprávy tohoto typu! Děti nemusím, tak na to nejsem ani jako matka háklivá a hlavně: holčičku museli transportovat vrtulníkem! a ošetřili jí drobné oděrky To zas rozpoutá paniku, zákazy koupání psů v rybníkách atd. Do pr... kam teda už mají ti pejskaři chodit. Neříkám to ani tak kvůli sobě - my se koupat nechodíme - máme jezero doma, ale všeobecně. A taky měli hlavně napsat proč ji ten pes chytil, jestli to měl být útok a nebo ji prostě jen ,,zachraňoval" před utopením - což si spíš myslím já...

baru
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 14:06
- Nahlásit

Strejda

tim bylo myšleno, že už je nežere - nojo holt jsme v Praze, tady se to válí všude..ještě taky máme občas problémy s popelnicí, zřejmě většina obyvatel nechápe, že se odpadky házej dovnitř a ne okolo popelnice...

worick

no já vim že s těma botama se to nemá...

Dines
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 14:22
- Nahlásit

worick
http://www.novinky.cz/krimi/173908-rotvajler-se-%2 0zakousl-ve-vode-do-krku-dvoulete-divky.html jj, jako takhle formulovaný je to brutální pí**vina (neumím to napsat slušně, tak se omlouvám) - demence některých lidí nezná mezí - pes naprosto určitě musel útočit, že?

Snad nenápadně podstrčit posypaný chilli?
Obávám se že to by u nás byl způsob , jak je psa naučit žrát - enohdá si dali s přítelem "závod" kdo sní víc chilli papriček - přítel odpadl po patnáctý a pes ještě toužebně hleděl do sklenice

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 14:57
- Nahlásit

Dines
dali s přítelem "závod" kdo sní víc chilli papriček - šmarjá, co to máte za psa, to ste snad dovezli z Thajska ne? Tam jsem taky dokázala dojíst jen pár jídel...Tam by se mu líbilo

Dines
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 15:04
- Nahlásit

worick
Tak on byl docela popelnice - teď už tolik ne, co dostává zbytky od oběda a jiné pochutiny
Jeden čaš žral s radostí i citrón

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 20:53
- Nahlásit

Dines
opravdu je nejlepší nylonový,který se upraví podle potřeby.Na cm jsem to neměřila,tak odhadem,ale když řeknete,že to chcete na štěně berňáka tak určitě prodavačka bude vědět.Ale určitě takový který se dá upravit aby chvilku vydržel ,rostou jako z vody.
Za naší feňuli jsme dali 6 000 ,ale původní cena byla 12 000.Sleva byla,protože první majitel měl nehodu tak si jí nevyzvedl a ona rostla,tak na ní dali slevu a manžel to objevil))Rádi nakupujeme se slevou
Knihy se dají koupit v obchodě myslím v poho,ale nejvíc rad jsem stejně dostala tady na diskuzi.Osobní zkušenost je lepší než obecné články.....tedy teď jsem chytrá,ale kupovala jsem je taky)) Jsou tam hezký obrázky ))

Dines
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 21:41
- Nahlásit

Ještě jsem se chtěla zeptat jak je to s vystavováním berňáků? Mají nějakou výstavní úpravu, nebo takněco? Nějaké povinné zkoušky? A c je potřeba k uchovnění? (to spíš jen tak ze zajímavosti - DKK,DLK a bonitace je jasná, a ještě něco?)

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 22:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
Tak to já nemůžu sloužit, my se zatím výstavám úspěšně bráníme. Alespoň si pořád můžem dělat iluze, že máme krásného a vychovaného psa . Tam by nás tuším rychle vyvedli z omylu
Noemi je v tom kovaná a hlavně Dana01, ale té teda netuším kde je konec, už sem dlouho nepísnula ani ň.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 23:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tak nějaký vliv to na toho ledňáka asi mělo (teď myslím ten kontakt s naší rodinkou). Dneska sedíme s Tomem navečer na mole a čteme časopisy. Já na lehátku v klíně Berču (nebo leží on a za zády mu zavazím já, no nevím, o kousek dál leží Woriček a kocour Leo. Najednou něco 3m od nás vlítlo do vody - všichni jsme se lekli - a on ledňáček a sedne si na kaštan kousek dál! Do té doby, než ho ti zvěři odchytili, nebylo vůbec možné ho vyfotit ani přes okno, zachytil sebemenší pohyb i v baráku a frnk byl pryč. A teď si tam takhle doletí zalovit, když jsme tam všichni vytelení! (ale zrovna nechytil nic a asi nám to kladl za vinu, tak zase odletěl)

worick
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 12:17
- Nahlásit

Kdepak jste všichni berňáci?! Momentálně si připadám jak magor, co si tady píše sám se sebou
Dines
Jak to dopadlo s malou Lili?, už jsi ji měla kdy pomuchlovat?

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 12:35
- Nahlásit

worick
Kdepak jste všichni berňáci?! Momentálně si připadám jak magor,
co si tady píše sám se sebou

Paní, dejte téma a my ho rozvineme.

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání