| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:39
- Nahlásit
Berni (20měs. BSP)je natolik aktivní, že jí nestačí běžná dávka granulí a ikdyž v těhle vedrech baští pořád stejně a to s velkou chutí, ubyla na váze - o 4kg ... ona prostě sežere na co přijde, ale všechno vylítá, je hrozně živá ... teď na zahradě se navíc cpe spadanýma jablíčkama, který ji zjevně pročišťují organismus, takže to k tomu moc nepřidá. zkusila jsem zvýšit dávku, uvidím jestli to pomůže, a když ne tak uvažuju o zátěžovce - ale nevím jestli pro 20-ti měsíčního psa není zátěžovka moc brzy?? co vy na to??
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:40
- Nahlásit
Janiii
A co dáváš teď, štěněcí, nebo už dospělé?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:44
- Nahlásit
Mel
už dospělácké - cca 2měsíce
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:45
- Nahlásit
ještě mě napadlo, mohla bych jí ke granulím (namáčím je) přihodit vždycky trochu ovesných vloček? aby víc zasytily ... ikdyž ona může bejt přecpaná a ty jablka stejně na zahradě sežere
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:48
- Nahlásit
Janiii
no, jenže ovesné vločky jí sice zasytí, ale nepřibere po nich. Normálně bych se té zátěžovky nebála, zkus a uvidíš. Pokud to bude kvalitní značka, tak určitě by jí to nemělo uškodit
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:50
- Nahlásit
Mel
no krmím superprémiovkou a se značkou jsem spokojená (co se týká bobanů, i ceny )- uvidím, zkusím teď tak měsíc o něco zvýšit dávku a pak se uvidí ...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:56
- Nahlásit
my jsme přibrali až po přechodu z granulí na maso. Ale sem tam jako přílohu taky šupnu zátěžovku
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 16:01
- Nahlásit
Terri
vím, že je to lenost, ale chci krmit granulema - kdybych začala vařit psovi (příteli nevařím ) tak by bylo doma asi halooo
jinak vím, že Berni prostě byla a bude atletka - ona je jaksi štíhlé konstrukce, a je prostě poděs, torpédo, hyperaktivka ... ale myslím že těch 36 kilo co měla na jaře bylo akorát - tak se budu snažit ji na tu váhu vrátit. a pokud to bude pod podmínkou, že bude víc baštit, tak ona to určitě jen uvítá
díky za rady holky
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 16:03
- Nahlásit
Janiii
začala vařit psovi (příteli nevařím ) tak by bylo doma asi halooo
no a jak myslíš že je to u nás
Zkus dávat třeba i suché rohlíky, tvrdý chleba atd. Granule polévat masným vývarem...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 16:05
- Nahlásit
Janiii
Já taky přešla na zátěžovku, můj pes neoplývá zrovna žravostí a po zátěžovce se mi celkem spravil... už mu tak nečouhaj žebra
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 16:27
- Nahlásit
Terri
Zkus dávat třeba i suché rohlíky, tvrdý chleba kdybys mrkla na náš web, tak bys zjistila, že berni sežrala - z naší strany ne schválně - půl přepravky rohlíků a chleba k usušení pro králíky, tu si zobne na zahrádce v záhoně dva tři květáky - komplet i s košťálama - případně si pro další dojde do skleníku i s nožem ... jinak suchý chleba dostává denně když děda krmí králíky (aspoň nemá zubní kámen), zlikvidovala půl keřů malin, protože byly vysoko - prostě si keř položila na zem, aby dosáhla, jablka ze stromu je schopná utrhnout i s větví ... prostě zlatíčko nenapapkaný, trápíme ji zjevně hlady
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 16:31
- Nahlásit
Janiii
Teda to je číslo....
|
pajisek
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 16:42
- Nahlásit
Janiii
To pozirani ovoce a zeleniny mi uplne pripomina meho psa...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 17:26
- Nahlásit
brut
kdyby ses chtěla pobavit, tak stačí nahlédnout na její web ona je prostě originál ... poslední zážitek ze včera o tom svědčí - zdrhla mi ze dvora brankou, letím za ní, ona si to namíří k sousedům, mizí mi z očí, zastavuju se na cestě a čekám, odkud se vynoří - kde se bere tu se bere, přiběhne ke mě zezadu, kouká na mě stylem "mámo kde seš, já už oběhla celý kolo" tak se skřípajícími zuby vytvořím úsměv, že přišla, dávám povel k noze, v tu chvíli vybíhá sousedka a s úlevou říká "jé, vy už jste si ji chytila - my sedíme na zahradě, najednou kolem nás prolítne pes a utíká nám i se stolem"
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 18:39
- Nahlásit
Ja bych se ty zatezovky taky nebala, klidne ji ji dej, jestli je v zatezi, jak pises, tak klidne muze...
Ale kdo nezazil, neuveri, kdyby ses preci jen dala na maso, uvidis rozdil... Mimochodem u nas pritul neprotestuje, protoze ja maso moc nejim (a tudiz ani nevarim) a psum ho davam syrovy, takze by si ten tatarak stejne musel furt delat sam...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 15:32
- Nahlásit
ja bych rada obnovila tuhle diskuzi...
premyslim o zatezovce pro Jimmyho....
nevim, jak moc by mel byt pes v zatezi, aby se mohla nasadit...jde mi spis o to, ze neni moc zravej a pokud u nej vylozene nestojim, tak to nesezere...tudiz okamzite zacne hubnout...navic furt a neustale lita...dela flyball a ted zacina coursing...
co radite?
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:02
- Nahlásit
Mám taky spíše hubeňourka (snad se ještě osvalí). Já si pořídila zátěžovku od Acany před měsícem a občas ji dostane místo masa nebo jako přílohu když nic nemám. Do minulého měsíce měl 3x týdně cvičák, teď 2x týdně cvičák, 1-2x stopa + prochajdové výlety + docela dost se naběhá u baráku (tak když to srovnám s okolníma záploťákama tak v zátěži je). Taky bych přivítala kdyby měl větší apetýt, ale v tomhle směru nediskutuju - misku odebírám po cca 15 min.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:28
- Nahlásit
nika00
Radím lehce stravitelný kvalitní krmivo, kde to pejska nezatěžuje to trávení a který je z takových surovin, z kterých si pejsek to co je na obalu napsaný (bílkoviny a tuky) i je schopen vzít. A jsou i pro nežravce. A pak si namíchat takovou dávku (třeba dvě receptury k sobě v nějakým poměru) co vám sedne.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:33
- Nahlásit
Janiiikdybych začala vařit psovi (příteli nevařím ) tak by bylo doma asi halooo
tak krm psa surovym. to sa priatel snad nebude stazovat, ze je ukrateny
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:33
- Nahlásit
reneeska
my prave mame to nejstravitelnejsi protoze je alergicky na nejakou potravinovou slozku, davame sensitivni lehce stravitelne granule pro citlive zazivani...
zezacatku se po nich mohl umlatit..ale prijde mi ze uz je ma tak dlouho, ze uz mu to nechutna...takze nechce moc zrat...ale vzhledem k tomu ze ma to blbe zazivani, tak nemuzeme jen tak vymenit druh granuli...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:37
- Nahlásit
nika00
Aha tak já bych se poradila s výrobcem, jestli doporučuje zátěžovku i pro takovýho pejska. Já krmím FM a tam si právě na vyšší zátěž můžu namíchat víc receptur jak potřebuju. A teda holky se taky můžou umlátit a doufám, že jim to vydrží
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:38
- Nahlásit
a jinak co se tý zátěžovky týče, taky jsem ju chtěla, ale bylo mi řečeno že nemám psa v zátěži (klasická aportovací vycházka, pocvičení, víkendový výlety) a tak je to zbytečná zátěž ledvin a jater jí to dávat.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:54
- Nahlásit
reneeska
ja mam FM pro fenku...ale pro Jimmyho to neni..kvuli tomu zaludku..
tak uz jsem objednala klasiku adult..zkusila jsem jinou prichut z rady sensitive...tak treba mu to zas prijde k chuti..
diky za rady
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:56
- Nahlásit
nika00
držím palce aby jo
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 17:51
- Nahlásit
Ahoj, já jsem ještě nedávno krmila naši leonku taky zátěžovkou. Kupovala jsem Nutrience Active. Celkem jí tyhle granulky chutnaly na to, že je vybíravá. Teď už se teda hodně sklidnila, tak jí zátěžovku nedávám. Dostává vařené maso+přílohy, občas granule.
|
Nero
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 01:23
- Nahlásit
Zdravím.
Také prosím o radu.
Krmíte někdo Trainer Power fish (proteiny 32,5% a tuky 23%) ?
Kolik toho krmíte na jaké psy (a také jstli jsou venku nebo vevnitř)
Nebo kdo krmí jiné zátěžové krmivo (jinou značku), prosím taky napište.
Mám NO přes 2 roky a 3 měsíce starého. Je vysoký asi 64cm a mohutný. Kolik váží teď nevím, ale asi nejlehčí nebude.
Krmím právě granule Trainer Power fish a dávám mu asi 500g a nevypadá nijak tlustě. Je akorát. Žebra mu jsou cítit velmi dobře. Vidět mu jsou taky, když se člověk zaměří.
SE mi to zdá nějak moc těch 500g granulí. Je venku ustájený a cvičí aktivně - stopy, poslušnosti, obrany. Ale přece jen se mi to zdá dost.
Je fakt, že velmi dobře přibere po syrovém mase. Ale nemám pořád čas mu obden jezdit pro maso a krájet zeleninu. Mám dítko, vařím, uklízím ... takže jak víte kdo máte děti jsem dost vytížená. A mražák teď koupit nemůžeme (zpravujeme barák).
Tak jsem zvolila zátěžové granule proto. A myslela jsem, že Trainer jsou kvalitní a jelikož jsou zátěžové, tak jich budu krmit míň. Ale možná to byl omyl.
Předtím jsem měla předchozího psa v bytě na modré Acaně a taky cvičil a v pohodě. Modré Acany dostával as 380g (někdy 400g) na 36kg své váhy.
Moc díky všem za odpovědi.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 08:50
- Nahlásit
Nero
ja mam skusenost s tou druhou zatazovkou od Trainera - Energy a som spokojna. Pes SH 20 mesiacov, cca 22 kg, aktivny - caniscross, skj, poslusnost, agi
dennu davku ma tak 250 g (jedna odmerka), ale byva v byte, nie vonku
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 09:41
- Nahlásit
Nero
Ja davam Energy, ked mi pes denne plava. Davam vyslovene, kolko chces, zozer, lebo sa nepreziera. Niekedy sa davka u 56kg psa vysplha aj na kilo a viac denne. Ale ja som rada, ze mi nechudne Celkovo je to atypicky pes, ktory zozere aj trojnasobnu davku urcenu pre jeho plemeno. Takze to som ti asi moc nepomohla. Pes je stale atletickej postavy, aj napriek vysokym davkam.
|