Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 585 . 586 . 587 . 588 . 589 . 590 . 591 . 592 . 593 . 594 . 595 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Tá ta
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 06:50
- Nahlásit

Zkouška se povedla.Ale bylo to úmorné a zdlouhavé.A aby toho nebylo málo,tak se mi Bára mezi zkouškama vyválela v jednom nestřeženém okamžiku asi v lidském lejně.Hrdě mi ho přinesla ukázat na zádech.Situace hrozná.Hadice s vodou tam není nikde.Jenom Labe a to má zarostlé břehy.Tragikomedie.
Nějak jsem ji umyl a doma ještě 2x šampónem.Smrdí furt dál.

worick
Nechci vám skákat do řeči.....

Evey
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 07:22
- Nahlásit

Tá ta
Zítra nás čekájí s Barunkou zkoušky na Béháčka.Bojím se jenom toho,že až se k ní otočím při povelu lehni zády a odejdu cca 30 kroků a bude muset ležet cca 10 min.tak to asi nevydrží a sedne si.
Ale nic horšího,než že to neuděláme se naštěstí nestane.
Tak jak jste dopadli?

Strejda
Ale kdepak. To je ta kulturní památka. Jističe tam nejsou potřeba, protože v boudě je jen bezpečné napětí. Proudový chránič samozřejmě mají.
I hromosvod?

worick
má už mamka něco vysazené ve ,,skleníku"? Saláty, ředkvičky...? Už tam řádí. Zahlídla jsem tam papriky, rajčata, saláty...

worick
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 07:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Už i papriky a rajčata? To se u nás dává až po zmrzlých..i do skleníku. Ale letos to zatím vypadá, že snad nebudou

Tá ta
Zkouška se povedla -
Ale bylo to úmorné a zdlouhavé - to by se mi na to kluci vytento..
..asi v lidském lejně.Hrdě mi ho přinesla ukázat na zádech.Situace hrozná - už jsem vzpomínala několikrát tohle byla specialita Alfíka Nejlepší, když se ti to stane někde v lese, kam jsi s ním přijel autem
a doma ještě 2x šampónem.Smrdí furt dál. - nevím, jestli je to tím, že člověk o tom ví a má to nějak zafixováno...ale jo, cítili jsme to i přes koupání, ještě několik dní Velké štěstí, že tohle kluci naprosto ignorujou Nevím, možná i tím, že jsem jim od mala říkala, že je to ,,fajník" - značka a ať to přeznačkujou Ale lidské teda jen obejdou, psí někdy přeznačkujou..

Strejda
neznáš sportovce...? No, u nás je to za jedno soused, kterého potkávám na ulici, za druhé se nevylučuje, že je třeba i myslivec I tak dobře, že neznáš....že to není nikdo z přátel...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 08:12
- Nahlásit

Velké štěstí, že tohle kluci naprosto ignorujou

Nevím taky co ji luplo v hlavě,ale tohle mi naposledy udělala ještě jako štěně.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 11:40
- Nahlásit

Byl jste někdo ve Františkových Lázních se psem?(nebo i bez)
Plánujeme tam prodloužený víkend.
A víme,že třeba do K.V. se se psem na kolonádu nesmí.

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 12:32
- Nahlásit

Tá ta
Zkouška se povedla.
Gratuluju. BH je protivně dlouhá zkouška a když se to znásobí počtem zkoušenců, je to únavný den.

Evey
I hromosvod?
To ... nemam.

worick
neznáš sportovce...?
Znám dost lidí, ale sportovce jen z rodiny. Ti bydlí v Praze.

Evey
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 13:49
- Nahlásit

Tá ta
A víme,že třeba do K.V. se se psem na kolonádu nesmí. Fakt? To jsem netušila.

worick
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 14:47
- Nahlásit

Evey
Tá ta
A víme,že třeba do K.V. se se psem na kolonádu nesmí. Fakt? To jsem netušila. - taky vím, bo o tom byla reportáž v TV V Luhačovicích to bylo taky, ale posledně jsem si nevšimla, jestli jsou tam cedule, viděla jsem je jen někde. Právě že, jsme tam lidi s pejsky potkali, stála tam Městská policie a nic...tak některou trasou se možná může a některou už ne. Jak je to ve Františkových netuším...je to trochu z ruky Já bych si normálně zavolala na Infocentrum přímo tam

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 20:36
- Nahlásit

Tá ta
My jsme byli, ale bez psa. Cedule si nevybavuju, ale psi jsme taky nepotkali...my vlastně nepotkali krom pár důchodců skoro nikoho

Tá ta
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 23:38
- Nahlásit

Strejda
je to únavný den.
Měl jsem stejný pocit a poslední pověstná kapka byla Bára se svoji voňavou výzdobou.

LuckaM
.my vlastně nepotkali krom pár důchodců skoro nikoho
Prověřím...
(jestli mě tedy ti mladší nebudou považovat za toho důchodce)

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 05:48
- Nahlásit

Tak co mrazíci, přišli k Vám?
Ke mě dokonce i do kanceláře, nektěrý z mých kolegů nechal totiž přes noc otevřené okno.

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 05:56
- Nahlásit

Tá ta
jestli mě tedy ti mladší nebudou považovat za toho důchodce
Budou. Teda jestli Ti už bylo 30.

worick
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 07:50 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Tak co mrazíci, přišli k Vám?
Ke mě dokonce i do kanceláře, nektěrý z mých kolegů nechal totiž přes noc otevřené okno
-
Nestraš, já už s nima tak nějak nepočítám... Teplo určitě nebylo, ale mrazík snad taky ne U nás horší než mrazík bude Tomovo stříkání trávníků proti plevelům - vypůjčeným motorovým postřikovačem Jestli mi postříkal všechny kytky kolem, tak ho asi zabiju

Včera ráno jdeme potokem..Gogoši nikde Tak volám Marti, co s nima zase je a ona mi na to, že jsou na koupáku. Tak já, že počkáme. Přijde a má plné somradlo májůvek (hříbků) To mně poser Tak já se jak blbec špárám nahoru na louky...a ona je najde vedle našeho na koupáku! Ale tak navnaděná jejím úspěchem, jsem brnkla mamce, ať jde se mnou nahoru. Prohrabaly jsme zase všechna ,,kola" a nic moc (většina červivá) jsme nenašly. Než jsme vycházely, volám na Toma: ,,má tam soused kolo?" Protože to by jinak byl nahoře na chatce a už by to všechno vysbíral Prý ne, že bude asi v práci. Už jsme končily s konstatováním, že toho moc nemáme, zvedneme hlavy a vidím souseda, jak na ,,horní" louce sbírá. Jdeme k němu:,,boha, chlape, co už tu děláš?!" A že přijel z práce a hned na chatku a na houby. Mamka:,,no nekecej, že máš ten kýblík plný?!" Ukáže a má půl kýblíku Ale nám ho vysypal do tašky Že má dost a stejně by to rozdal a že si ještě najde. Tak jsme poděkovaly a dekovaly se domů a on na nás po chvilce volá, ať ještě vyběhnem za ním na horní louku (ta je taková ,,divná" jiné složení trávy, ani ,,kola" tam nejsou moc vidět) mamka za ním teda šla a po chvilce rozhazování rukama volají i mne. Že se mám jít podívat, jak vypadá ,,kolo". Tsss asi jsem blbá a nevím to Přijdu s klukama k nim a tam májůvky jak podšálky v kole, které ani není právě kolo v trávě, ale jen tak v jahodách a nevím čem ještě No...tak tady bych je opravdu nehledala Tak jsme měli každá půl tašky a šlapaly z vesela domů Doma při čištění jsem sice dvě třetiny červivých vyházela, ale na polévku to stačí Brácha dneska k večeru už odjíždějí směr Praha ale alespoň jim mamka uvaří tu polévku Přijedou zase až za tři týdny Hezky se zvyká na to, že je doma....ach jo, je mi to líto a je mi ho líto...že musí být v Praze. Ale neměla jsem se odvahu zeptat, jestli by byl radši už jen tu a nebo se třeba do Prahy i těší? Na druhou stranu ho tam nikdo do práce nehoní, má tam svůj klid, dělá si co chce....Doma akorát honem musí udělat všechno, co je třeba...než zase odjede
Woriček byl nahoře na loukách i chvíli puštěný, jen jsem po očku sledovala, jestli se nevzdaluje, případně ho přivolala. Je to pod lesem, je tam v hloží přesrnkováno, ale už jsme tam byli dost dlouho, tak všechny srny měly snad čas utéct Byl hodný, nikam nelítal, držel se u násPrávě jsem čekala, že jak ho pustím, zrovna vystartí prohledat okolní remízky...jak on to umí třeba na potoku

Strejda
Tá ta
jestli mě tedy ti mladší nebudou považovat za toho důchodce
Budou. Teda jestli Ti už bylo 30.
- to nepochybně, ale tam už spadáme tady skoro všichni (že Luci?! )s tím si hlavu nelam

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 08:32
- Nahlásit

worick
jestli budeš mít příležitost, tak mi ty vaše kola vyfoť. By mě tedy zajímalo co tam na jihu sklízíte. To snad u nás vůbec neroste.

worick
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 11:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
kruciš, teď jsem je vysypala do hrnce..už byly tedy i nakrájené No vypadá to jako nějaká normální houbička, co se jim u nás říká ,,spička" a rostou taky takhle v ,,kolech" v trávníku, ale tyhle májůvky se nespletou, vyjímečně voní - velmi intenzivně Fakt na ně nechodíte? Možná...že je na ně u vás pod horama už moc zima...
Hele kdyby jsi měla dneska cestu kolem...

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 12:18
- Nahlásit

worick
No, cestu kolem tedy zrovna nemám. Škoda, vypadá dobře.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 20:37
- Nahlásit

Vy jste prdlí Měla jsem na mysli šedivý babičky o holi, věkový průměr 70 - 80 let ;)

Tá ta
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 22:15 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

worick
Já nevěděl že umíš vařit
Myslel jsem,že jste jenom na krupicovce...
Já tedy taky nevím co je to za houbu.Neznám to.Buď tak hodná a zkus nám laikum někde něco taky vyfotit.
Strejda
Teda jestli Ti už bylo 30.

Teda abych řekl pravdu.
Původně jsem to bral jako srandu,ale pak jsem si uvědomil,že jak člověk nemá čas stárnout tak už staršímu synovi je pětadvacet. Brr.

LuckaM
Vy jste prdlí
Tak to s náma není ještě tak špatný né?

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 06:32
- Nahlásit

Tá ta
staršímu synovi je pětadvacet
Tak to už je taky jednou nohou důchodce.
Před časem jsem na zábavě vyslechl rozhovor dvou slečen. Jedna říkala: "Minule tady hrála kapela s takovým starším chlapíkem na kytaru. Tomu už bylo určitě pětadvacet."

Evey
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 07:39
- Nahlásit

Jo, jo. Minulý měsíc jsem si zvýšila příspěvek na penzijní připojištění.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 07:54
- Nahlásit

Tá ta
Já nevěděl že umíš vařit
Myslel jsem,že jste jenom na krupicovce...
- spróóósťákůůů Vaření je náhodou jedna z mála dovedností, co mi celkem jde Jestli se ovšem k tomu počítá i pečení (koláčů) tak to jen napůl - v tom jsem ovšem naprosté nemehlo Ještě nikdy jsem snad neupekla nic normálního...

Strejda
Tá ta
Evey
Před časem jsem na zábavě vyslechl rozhovor dvou slečen. Jedna říkala: "Minule tady hrála kapela s takovým starším chlapíkem na kytaru. Tomu už bylo určitě pětadvacet." - dyk to říkám...už tad máme všichni ,,přetaženo" tak na to prdíme ne?!

http://www.houbar.cz/default.aspx?show=3&text=28

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 19:42
- Nahlásit

worick
no doufám, že ten hokej sleduješ?! I když mám plno práce s diplomkou a státnicema, který jsou za dveřma skoro, tak hokej si ujít nenechám. Zítra budu fandit o sto šest! Doufám, že budou tlačit, jako včera na ty Nory.

Jak mám na zahradě tu Bougainvilleu, tak ji z jedné strany uschly lístky. Nevím, jestli to je tím, že ji málo zalívám nebo že na ni Barney cvrkl. Hlína v ní nikdy uplně nevyschla, ale četla jsem, že v létě potřebuje hodně vody, tak budu muset asi přidat.
[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

worick
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2013 07:39
- Nahlásit

MartinaBarney
Jak mám na zahradě tu Bougainvilleu... - ne ne Marťi, to je blběJe možné, že na ni Barney i cvrknul, ale podle toho jak to popisuješ a vidím...je spíš přemokřená! Máš ji v obalu, tak hrozí, že když ji zaliješ, zůstane tam stát trochu vody a tudíž je pořád od spodu vlhká. To ti 100% uhnívají kořeny. Nevím, kde to psali, ale roste třeba v Tunisu, kde celé léto nezaprší. Když si někdo vzpomene, tak ji zalije. Sice pořádně, ale není v nádobě, ale víceméně v písku, tak to všechno hned vsákne dopryč. Nech ji mezi zálivkama vyschnout...ne teda na troud, ale alespoň když píchneš prst do zeminy, musí být suchá. Vím, že to máš v tom hrnci, protožeje to hezké, ale já už tak zahubila taky spoustu kytek Tam je právě to velké nebezpečí, že tam necháš stát trochu vody a jak je to uzavřené, málo to i samo vysychá. Lepší řešení je květináč s podmiskou, který tím, jak na něj svítí sluníčko vysychá ze všech stran, tedy i odspodu. Zaliješ a za 10minut zbytek z misky vyleješ. Ještě se ti pro jistotu zeptám mamky - jak moc ji zalévá.. Fandit samo budem Snad už ta jejich hra, udělala obrat k lepšímu

worick
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2013 07:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jak jsme byli předevčírem na prochajd, vzali jsme to kolem howavarda Wildy. Vždycky lítal s klukama kolem plotu, ale poslední dobou se mi zdá takový sešlý, i zanedbaný, cucky v kožichu... a nechce ani moc běhat. U plotu před domem, mají nějaké kytky, tak aby to nelámal, tak je vždycky zavolám k bočnímu a lítám tam s nima abych je vyprovokovala...teda hlavně Wildu. Worka lítal, ale Wilda se vždycky zaseknul u Berryho a jen stál a dorážel na něj zuřivě přes plot, jako by ho vážně chtěl roškubat. Tak jsem je po chvilce odvolala a šli jsme se napít do potůčku, který teče skoro hned vedle jejich pozemku. Vyjdem zpátky na cestu a že už kolem jejich přejdem dál a kouknu...a Wilda stojií na cestě před barákem otevřela se jim branka Tak jsem s patřičným komentářem, abych odlehčila atmosféru:,,jé, hele kluci, Wilda je venku, jde si zkontrolovat před domečkem" Kluci v pozoru, Wilda napružený, chůze robota šli jsem pomalu k němu, já klidným veselým hlasem:,,ahojky Wildo, chceš kokinko?" strčila jsem mu do huby frolíka, klukům hned taky (Worka samo nechtěl a vyklidil pole ) tak se hoši poobcházeli, já k tomu ještě něco zvesela žvatlala a v pohodě - naštěstí je Wilda rozumný pejsek a nejde hned do konfliktu...ostatně už se nám to jednou, před pár lety stalo a chtěl jít pak s náma Teď, když viděl, že jdeme pryč, odšoural se zpátky domů..

worick
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2013 08:04
- Nahlásit

Sic jsem už nejmíň týden, neviděla večerní zprávy(nestíhám, chodíme domů až za tmy, i Ordinaci už čumíme ze záznamu ) ale jsem zachytila ráno, že jsou maturity...tak to se tu účy asi neukážou

Kessie
Peťulko, ptám se furt, kdy ta Kesska bude hárat z vypočítavosti počítám totiž s tím, že si konečně o prázdninách najdete chvilku a vemete to přes nás ovšem ta Kesule nám to s tím háráním ,,trošku" komplikuje

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2013 11:34
- Nahlásit

worick
zůstane tam stát trochu vody Na to si dávám pozor, a vždycky zbytek vyleju, pokud zůstane v tom hrnci. Ale ted jsi mi připomněla, že včera jsem na to uplně zapomněla. Sakra. Ještě jsem si říkala, že půjdu zalít muškáty před barák a pak se vrátím a vodu vyleju. Možná fakt bude jistější ta podmiska.
Jsem i četla, že třeba v létě se má ponořit celý květináč do vody a až se přestanou dělat bublinky, tak vytáhnout.

Wilda napružený, chůze robota

Už jsem myslela, že bude klid s tématem zloději v naší ulici. A ono asi ne. Momentálně je tu na programu řešení neznámé auto, které přijede, chlap v něm nějakou dobu sedí a pak odjede. Takto jsem ho tu viděla dvakrát. Včera mi právě říkala paní D. naší z ulice, že na ně náš soused odnaproti volal policajty, aby je legitimovali a ti chlapi v tom autě jim řekli, že jsou makléři a že jdou za paní tady do domu. A prý měli jít do domu mýho souseda, kde ale bydlí soused uplně sám. Manželku ani přítelkyni tam nemá. Policajtům to stačilo a odjeli. Už se tu dokonce jedná o vyřízení závory do naší ulice. Ale mezi náma si možná trochu myslím, že ona paní D. si trochu hraje na špiona a trochu víc to bere vážně. Protože volala právě sousedovi odnaproti, volala i sousedovi odvedle. Včera stála hned na začátku ulice s panem M. a rozebírala tam, co jiného než danou situaci. A na mě apelovala, at si všímám, kdo se objeví na naší ulici a případně, at si i zapisuju značky. A jako třešinku dodala, že jí prý chtěl někdo srazit na přechodu (asi výstraha), a ten dotyčný měl černé brýle a šátek přes pusu. Do jaké míry to je pravda, to netuším. Jediný, co se i mě s přítelem zdálo divný, bylo opravdu to auto, které zastavilo naproti našemu baráku a po nějaké době zase odjel. Poprvé tam ten chlap stál někdy večer, byla už tma. A podruhé tam stál minulou sobotu v podvečer, ještě za světla. Moc se mi nezdá, že by to byli teda makléři, to spíš možná víc tipaři.

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2013 11:55
- Nahlásit

worick
ovšem ta Kesule nám to s tím háráním ,,trošku" komplikuje
Proč? Jistě by byla v kolektivu vítaná a oblíbená.

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2013 12:27
- Nahlásit

MartinaBarney
A jako třešinku dodala, že jí prý chtěl někdo srazit na přechodu (asi výstraha), a ten dotyčný měl černé brýle a šátek přes pusu. Hotová Marplová.
Už se tu dokonce jedná o vyřízení závory do naší ulice. A jak to funguje? To se tam jako dostane jen ten kdo má klíče? Co pak třeba záchranka apod?

worick
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2013 12:54
- Nahlásit

Strejda
ovšem ta Kesule nám to s tím háráním ,,trošku" komplikuje
Proč? Jistě by byla v kolektivu vítaná a oblíbená.
-

MartinaBarney
Evey
Už se tu dokonce jedná o vyřízení závory do naší ulice. A jak to funguje? To se tam jako dostane jen ten kdo má klíče? Co pak třeba záchranka apod? - tak to netuším, ale v těch rezidenčních čtvrtích např.kol Prahy to mají...a já bych to tedy brala (nebydlet tady na vesnici) alespoň by jste se vyhnuli krom zlodějů a různých individuí, třeba i závodům motorek v ulici...jako my
Já teda nevím, ale nelíbí se mi směr doby: ať se každý stará jen o sebe Na vesnici to bylo a ještě i částečně je, že se tam netrajdá nikdo cizí, aniž by si ho někdo nevšimnul...a taky, když třeba chodili ti podomní prodejci a okradli důchodce - do půl dne je měli chycené, protože ne 90letý důchodce, ale sousedé si všimnuli, jak ta partička vypadala a v čem přijela. Kdyby si všichni všímali víc, nebylo by tolik zamordovaných starých osamělých lidí...nebyla by mrtvá snad ani Anička či ten další klučina
Sousedka je možná dramatik a trošku si přibásnila ale jen ji nechte, když ji to baví a má na to čas...ať hlídá

Jsem i četla, že třeba v létě se má ponořit celý květináč do vody a až se přestanou dělat bublinky, tak vytáhnout - to je možné, zalívají se tak i orchideje, ale to udělej tak jednou za týden. Nejhorší způsob zalévání je, furt tam ucmrndávat

worick
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2013 16:56
- Nahlásit

MartinaBarney
co hokej... doufám, že tě ,,netrefilo"? Mně málem Že já blbec na to čumím a radši něco nedělám...stojí mi to za to?!

<< 1 ... 585 . 586 . 587 . 588 . 589 . 590 . 591 . 592 . 593 . 594 . 595 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání