| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2012 13:09
- Nahlásit
prší, prší, celý les
ve vodě se topí dnes,
jeskyňky jdou lesem dál,
kdopak by jim otvíral ....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2012 14:30
- Nahlásit
Drakopes
jé, hezké Odkud to máš, tohle neznám
Tady napršelo teď během hoďky dalších 8mm Byla to taková pidibouřka vedle, ale se slušným deštěm Tom se ráno ptal: (měl domluvený tenis) co Pražáci...hlásili, že jim prší? Nehlásili, ale o tom nepochybuj Vidíš...a trefila jsem to
Kessie
my opět pracovně... ale měli jsme i pomocníky...dneska toho bylo hodně... nechali jsme si dovézt ooobr kontejner a vyváželi veškerou suť - tak tuhle dřinu mám snad už celkem za sebou a rozhodně nezávidím a upřímě lituju...vím, co to je Sama jsem v tom našem šutru kopala 5m plynové přípojky krumpáčem a plynař, co to dojel dozorovat totálně nechápal a na druhý den se tam přijeli podívat jeho kolegové až z Hodonína - protože mu to nevěřili (tam to kopou tak maximálně hnědoobčani ) takže nevěřili, že by to mohla kopat ženská, neřkuli v tom terénu. Jenže, co jsem měla dělat, když na to byl termín a Tom od rána do večera v práci?? Tchána jsem tam mordovat nechtěla, taťku už nemám...
Koťátko nádhera A ty bílé pacičky....
Mám hnusnou historku
Včera jsem měla sraz se spolužákama ze základky - potud dobré Tom mi o půlnoci pošle MMSku, kde je Woriček - celý bok od krve První jsem se děsně leknula, ale při bližším pohledu mi to připadlo, že to má jen pomazané shora - jakoby se v něčem oválel (nedělá to) Tom mi ráno líčil, že šel v noci poklízet a přijde Worick sám, takhle zmalovaný a Berry nikde V první chvíli by se v něm taky krve nedořezal:,,proboha, kde máš Berrynka! snad jsi ho někde nezamordoval??!!! Pak že Berry doběhnul hrozně rozdivočený odněkud ze zadu zahrady...ale Tom už nepátral. Já jsem ráno Worku ohledala a usoudila s hrůzou, že je to opravdu krev...a určitě ne, jen z myši Tak jsem šla pátrat a nemusela chodit daleko Na kraji v boudě torzo těla, velikosti menší kočky a bohužel i srst na to vypadala.... Nebyla to srst zajíce nemělo to jedinou packu, hlavu, ocas....byla jsem celkem na mrtvici a při zjištění, že by to snad mohla být kočka jsem začala nekontrolovaně brečet a nemohla přestat...protože jsem si prostě nedovedla představit, že tam (někde v zahradě) zabijou odroslé kotě Naši kluci Hledala jsem místo, kde se udál ten masakr a nenašla. Už jsem začínala doufat, že to zase přitáhla některá kočka...ale pak jsem objevila, že má Worick dvakrát roztržený jazyk - pořádně a uprostřed tlamy (dobře mu tak, blbovi ) Po snídani, až jsem se z toho šoku trochu vzpamatovala, jsem se šla podívat ještě jednou a u toho mne napadlo: mohla to být mladá kuna! Ta podoba s kočkou je tam velká, ale tohle zbarvení u kočky není běžné (a nikdy tu taková nechodila) taková jako hnědá, až do čokoládova. To se mi trochu ulevilo, ale ne moc - pro mně je to neomlouvá Nesouhlasím se zabitím ničeho a kuna přes zahradu chodí, to vím dávno, jestli někde poblíž hnízdila a měla mladé (což asi bylo jedno z nich ) nevím. Zatím nijak neškodila, drůbež nemáme, i když mne někdo varoval, že kuna klidně zabije kočku...tak zase vím, že kuna ve ,,svém domě" nezabíjí ani tu drůbež - na tu chodí k sousedům Možná proto stará neublížila ani kočkám. Nevím ovšem, jestli nám teďka nevyhlásí válku Jsem z toho smutná...zklamaná...i když vím, že zabíjet predátory je pro psa-lovce přirozené...tak já to prostě nezkousnu
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2012 21:17
- Nahlásit
jé, hezké Odkud to máš, tohle neznám
František Hrubín - 2x7 pohádek
SMOLÍČEK A JESKYŇKY
Prší,prší,celý les ve vodě se topí dnes.
„Ťuk,ťuk,ťuky,smolíčku,otevři nám světničku!“
„Jeskyňky,jen pojďte dál, jelen před chvilinkou vstal.“
„A co snídal,Smolíčku?“
„Snídal čerstvou travičku.“
„A co ještě?“
„Vodu z deště“
„A co víc?“
„Pak už nic.“
„To se dobře nasnídal.My zas půjdem o dům dál.“
„Kampak byste chodily? Sluníčko si popílí a jelen vás,těšte se, bude vozit po lese.“
Prší,prší celý les ve vodě se topí dnes. Jeskyňky jdou v dešti dál.Kdopak by jim otvíral.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 06:24
- Nahlásit
worick
Jsem z toho smutná...zklamaná... Chápu. No moc pěkný zážitek na nedělní ráno... To asi jen Worick, ne? Pusť to z hlavy, mohlo se stát i něco horšího...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 07:03
- Nahlásit
worick
Jsem z toho smutná...zklamaná...
Kdybys chtěla Worku za trest "dát pryč", tak má o něj zájem náš právník. Svádí celoživotní boj s kunami. Kuny vyhrávají.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 08:39
- Nahlásit
Evey
To asi jen Worick, ne? - no, předpokládám...ale Beruna asistoval, dle toho jak byl rozjuchaný... Z hlavy to asi tak brzo nedostanu a navíc...ráno Worka granule žral, i Pribiňáka po prochajdě, ale večeři včera nic. Teďka ráno uvidím. Asi ho bolí ten potrhaný jazyk a doufám, že mu to nějak nezačne hnisat, či tak něco. Já jsem přemýšlela, že co s tím jde tak asi v tlamě udělat...hmmm, tak asi by se to muselo šít Ta větší rána je normálně vytržený trojúhelník vprostřed jazyka o stranách bezmála 1cm. Už jste někomu šili jazyk? Dělá se to. Nebo co s tím? Kdyby jevil od začátku, že má s tím problém, jeli by jsme na veterinu hned, ale nevypadalo, že ví, že tam něco má. Teď už ho to možná bolí.
Strejda
Kdybys chtěla Worku za trest "dát pryč" - Já kuny nikdy neměla, teda neměla tak, aby mi něčím vadily, tak ani nechápu, proč by měly. Ono je to takové milé, krásné zvířátko....
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 09:00
- Nahlásit
worick
Už jste někomu šili jazyk? Nešili. Myslím, že tkáň na jazyku by mohla být poměrně rychle a dobře hojitelná, ale jestli si nejsi jistá, tak to raděj ukaž vetovi.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 09:44
- Nahlásit
worick
Ono je to takové milé, krásné zvířátko....
Bestie je to. Sežrala našemu kohoutovi hlavu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 11:07
- Nahlásit
Dámy a pánové.
Někde kolem Mostu (nevím přesně místo, ale vím, kdo to ví... ) je opuštěná fenka BSP a její štěňátka - možná také BSP. Je u baráku v exekuci, jehož majitel se zdejchnul. Starají se o ní cizí lidi, ale bude potřeba umísťovat štěňátka. Tak kdybyste o někom věděli, napište mi na MAIL. Tady by mi to mohlo utéct.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 12:09 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Bestie je to. Sežrala našemu kohoutovi hlavu. - tak to jo, je to šelma jako hrom...ale já drůbež nemám
Ještě jsem jedno prohlédla celou zahradu a nenašla jsem ani známku toho, kde ji chytili Tom si dělá srandu, že se jim nastěhovala do boudy, tak co s ní měli dělat?! Pravda, za boudu jsem ještě nekouknula - mohla jít kočkám na granule, které mají i na boudě.
Evey
Snídani, tedy granule i kosti sežral. Koukala jsem teďka na to radši znovu, podrobněji a snad to nic nedělá. Ta menší ranka vypadá líp, ta větší ještě nic moc, ale se to nezapaluje, tak snad dobré. Já se právě bála toho, že se mu tam při každém jídle bude dostávat binec. No a nejde to ani ničím desinfikovat či natřít kvůli hojení. Ani Betadinu mu do huby cpát nechci, asi to nebude na chuť nic moc
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 12:16
- Nahlásit
Vlčáčková
Poptám se Ale Tom hlásil, že prý mu známí říkali, že má zase někdo malého berňáčka - letos už asi pátého, v naší poměrně malé vísce, tak teda ani nejsem nadšená - zase někdo nabyl dojmu, že berňák je úplně bezproblémový, vyhodí se na dvorek a vychová se sám Ještě, že si většina myslí, že samojed je ,,ostrý" pes a nechtějí ho taky
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 12:28
- Nahlásit
worick
Díky. Založ u Vás berňácký klub! Povede ho samojed ostrý jak břitva...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 13:47
- Nahlásit
worick
No a nejde to ani ničím desinfikovat či natřít kvůli hojení. Nic bych na to nedávala. Jen to kontroluj.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 15:16 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
worick
Tvoje příspěvky udržujou čtenáře ve střehu.Nikdy neví kde na něj vykoukne kavkazák,srnka,nebo ustřižený palec.
Koukám že se vaši kluci hezky doplňujou.
Zřejmě se jedná o týmovou práci.Ulovit kunu nebude asi nic jednoduchýho.
Jako obklad bych Workovi na jazyk doporučoval masový zábal.
(Evey potvrdí)
A to ráno,v poledne a večer
(nezapomeň i na Beryho.Byl členem výkonného týmu)
Dneska v poledne odjel Míša se školou na týden do Londýna.Jsme trochu nervózní.Ještě že jsou alespoň ty mobily.
Tím pádem jsem dostal jsem na starost Barunku a rybičky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 23:20
- Nahlásit
Tá ta
Dneska v poledne odjel Míša se školou na týden do Londýna - se má.... To my jeli na týden tak maximálně do brambor
Jsme trochu nervózní.Ještě že jsou alespoň ty mobily - zrovna jsme to řešili na srazu s bývalýma spolužákama....člověk už si skoro nevzpomene, jak to bylo děsné bez mobilů. Ale díky tomu, je moje mamka mnohem otrlejší rodič, než bych byla já Tam, kde já už dávno hysterčím, když se nehlásí můj 37letý brácha, že v pořádku dojel do Prahy - mamka s klidem konstatuje:,,asi tam ještě není...nemá čas...zapoměl..."
Tvoje příspěvky udržujou čtenáře ve střehu.Nikdy neví kde na něj vykoukne kavkazák,srnka,nebo ustřižený palec......kuna....
Na jazyk mu koukám každé tři hodiny a zdá se mi to zase lepší - ten vytrhlý trojúhelník se tam lípnul zpátky a snad přiroste...doufám
Dneska s náma u baráku stáli Gogošovi a byli na veterině s tou tlapkou. Mají ten nádor mazat hypermangánem, protože vysušuje a jestli se neztratí, tak pak budou řezat...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 23:37
- Nahlásit
worick
maximálně do brambor
Jo to je dobrá prúprava.S horkým bramborem v puse jde angličtina sama.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2012 23:38
- Nahlásit
Kessie
Co Kessie a koťátko?Jak ho přijala?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2012 07:42
- Nahlásit
(Evey potvrdí) Potvrzuji. Nejlepší výsledky se dosahují s pravou svíčkovou či argentinským hovězím steakem.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2012 08:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
(Evey potvrdí) Potvrzuji. Nejlepší výsledky se dosahují s pravou svíčkovou či argentinským hovězím steakem. - tsss tak si nežeru ani já nic nebude, ať trpí alespoň zkusí, jak to bolelo kunu
A nevím, jestli mu z toho hráblo či co, ale stále hrabe - truhlík před barákem Od té soboty včetně, je každé ráno před vchodem tohle Asi se tam kytek nedočkáme
http://img535.imageshack.us/img535/5285/p6120634.j pg
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2012 10:02
- Nahlásit
worick
Od té soboty včetně, je každé ráno před vchodem tohle
A takhle je to u nás přes půl zahrady. Neboj se, zvykneš si.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2012 11:29
- Nahlásit
Strejda
Od té soboty včetně, je každé ráno před vchodem tohle
A takhle je to u nás přes půl zahrady. Neboj se, zvykneš si. - to víš, že jo Někdy ho trošku hrábnuli, ale to vím, že bylo pro to, že tam chodila kadit kočka a oni vyhledávali Ale toto je něco jiného a já nevím proč? Jako by tím chtěli něco ukázat. Tom tvrdí, že to má nějakou spojitost s tou kunou - bylo to poprvé ve stejnou dobu: Worka celý od krve a vyhrabaný truhlík. Jestli ona nebyla vedle na stole na kočičí granule a nechytnul ji v tom truhlíku Ale krev jsem tam neobjevila... (fuj, každé ráno tam zapaprávám rukama zpátky ta torza kytek )
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2012 13:05
- Nahlásit
worick - možná je to úplně mimo, ale vy mi hlavu neutrhnete... někde jsem vyčetla, že kuny a kočky jsou takoví jako protivníci... v podstatě loví stejnou potravu, takže soupeři o "jídlo"... navíc si kuna na kočku dovolí... (ano zase jak na kterou) - nemohlo by to s tím teda souviset, že vlastně Woriček s Berrynkem chránili vaše briťáčky? Ještě by to chtělo zjistit, kde tou dobou o víkendu, kdy se to stalo, byly vaše kočičky... možná... ale možná je to blbost, nevím...
Tá ta - ten Míša se máááá... taky bych jela, hned... Jinak koťátko máme zatím v pokoji... hodně spinká a hodně papká... bojím se ho dát ven... ovšem, Kessička už cítí, že je nás asi o jednoho víc... je z toho taková rozhozená, ale celkem v pohodě... Mikeše viděla hned, když jsem ho dovezla, Kesska ho chtěla očichat, ale on začal hrozně prskat, tak jsem ho raději vzala dovnitř a snažím se napřed přenášet "pachovou stopu"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2012 15:53
- Nahlásit
Kessie
možná je to úplně mimo, ale vy mi hlavu neutrhnete... - za co? Že máš o našich klukách tak vysoké mínění... To určitě neutrhneme, děkujem Ale ti by se na kočky leda tak z vysoka... Tomu teda já ,,jako jejich mamka" nevěřím ani za mák. Jo, kočiny byly venku, to ano, ale že by je Worka bránil, se mi nechce věřit...normálně si jich vůbec nevšímá, letí mezi ně, jen když se melou vzájemně a dělá pořádky, ale jinak je ignoruje Ovšem představa...jak je zachraňuje...je opravdu pěkná
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2012 21:36
- Nahlásit
Kessie
Kess, máte bouřku? Tady se to motá těsně vedle, zatím ani moc nepršelo, ale na radaru vidím, že tam u vás je toho dost
A vy ostatní...prší vám?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 06:19
- Nahlásit
pršelo velký kus noci, teď sice promodrává, ale je mokro ...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 07:08
- Nahlásit
worick
A vy ostatní...prší vám? Prší, prší.
Pršelo i včera. Jela jsem do Polska pro jahody.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 11:20
- Nahlásit
Evey
Pršelo i včera. Jela jsem do Polska pro jahody. - kurňa a co to...zlá macecha Tě vyhnala?? Nějak víc, na zavaření? My teda letos jahody asi mít nebudeme, jen akorát snad nějakou do huby - zmrzly všechny květy. Já tam nenašla nic, ale Tom říkal, že z těch, co kvetly pozděj tam snad nějaká jahůdka bude. Hlavně, že jsem se o ně od jara tak starala, dvakrát je okopala, navezli jsme kompost, pohnojila... A hlavně se na ně člověk rok těší...
Prší a jde to od vás předpokládám, že prší ještě i vám, i Strejdovi napršelo? Tady je zatím za dnešek 10mm a doufám, že ještě něco přibude. Přemýšlím, že když je takovéhle počasí, jestli nesjedem do Brna. Totálně se mi rozpadly moje jediné a oblíbené jarní(podzimní) botky (ony taky mají nejmíň 10let ) Normálně se zničehonic začaly drolit podrážky a hlavně na obou praskly uprostřed (teda možná praskly a jak se tam dostala voda, úplně se rozpadly ) Jsou (byly ) od Bati no, nenosila jsem je často - kam já taky?! Většinou chodím jen s klukama ve sportovních
Drakopes
koukám na radar - vám už tam snad svítí slunko, že jo? Ne-e, nezávidím, ještě si ho tam nechte, já mám objednáno pořádně napršet
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 11:26
- Nahlásit
worick
napršelo?
Je pod mrakem a sem tam spadne pár kapek. Normálně by nám to stačilo, ale voda chybí. Byl jsem se psy u řeky a ta je skoro prázdná.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 12:44
- Nahlásit
worick
kurňa a co to...zlá macecha Tě vyhnala?? Sama jsem se vyhnala cestou necestou, deštěm. Jahod bylo všude dost, cena dobrá, jen drobnější a chybí jim to slunce. Tak jsem vzala jen na okamžitou spotřebu.
Hlavně, že jsem se o ně od jara tak starala, dvakrát je okopala, navezli jsme kompost, pohnojila... A to je ta chyba, největší výnosy mají vždy ti co je nechávají zaplevelené. Dokonce jsem slyšela o jednom kutilovi co je vždy na podzim poseče sekačkou.
Strejda
Byl jsem se psy u řeky a ta je skoro prázdná. Tu naši taky vykradli.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2012 13:17
- Nahlásit
Tak hlásím, že cesta na Moravu odsouhlasena. Vyrážíme pátek a zdržíme se až do pondělí. Co nějaký ten společný výlet? Bydlet budeme v Podlesí.
|