| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 14:33
- Nahlásit
worick
už mi někdo radil, nechat všechny kritické potraviny projít minutou v mikrovlnce dřív
To bych teda asi nedělal. Přednášku o levotočivých a pravotočivých vlnách vynechám, ale mikrovlnka kazí jídlo.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 14:37
- Nahlásit
Onehdá jsem donesla sousedce pytel speciální, docela drahé rýže. Za pár dní mi hlásila, že v ní našla pilouse. Polil mě pot, navrhovala jsem výměnu, ale ona jásala, že to není vůbec třeba, alespoň je prý vidět, že to není ozářeno.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 16:14
- Nahlásit
Strejda
To bych teda asi nedělal. Přednášku o levotočivých a pravotočivých vlnách vynechám, ale mikrovlnka kazí jídlo - fakt jo?? Nebudu dělat, že jsem nějaké polemiky na tohle téma nezachytila, ale nikdy nic průkazného..Kdo o tom co víte? Sem s tím - v mikrovlnce zhřívám často, občas si třeba i brambory v ní uvařím...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 16:32
- Nahlásit
- máme ve špajzu feromonový proužek, na ten se prevíti lepí ...
- také jsem ráno táhla do parku disketu. Pobíhala jsem mezi stromy a hledala, kde mezi větvemi je vidět ten správný kus slunce. Nejsem si tedy jistá, jestli ten černý puntík byl Venuše nebo jen kus větve. Ale bylo to v očekávaném místě )
Jenom hafanům se to nelíbilo a jakmile jsem se zastavila zírat, skákali kolem mě a mlátili pantem
|
BSP Atilla
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 19:38
- Nahlásit
Evey
fusku zhltne ani nestačím mrknout...jo, už jsem mu jednu tahala z krku a několik dalších z tlamy To je docela nebezpečná záliba. Řekla bych, že to pomalu hraničí s úchylkou, doma i přes neustálé zákazy krade kdejakou textilii, odvleče si ji s nesmírnou radostí a s hrdě vztyčenou hlavou do pelíšku a žužlá a žužlá...začínalo to ponožkami, kalhotkami, kapesníky, teď popadne mikinu, útěrku, hadr na podlahu, koupelnovou předložku apod. Větší kusy do sebe nenasouká, horší je to s tím drobným prádlem. Sice jsem všechny o našem fetišistovi informovala a varovala je před povalujícími se ponožkami atd, ale mám strach, že se někdo zapomene, Filip využije příležitosti a něco malého schlamsne a já na to přijdu pozdě, obávám se, že bych ani nestihla dojet na veterinu.....
Jinak u nás včera lelo skoro celý den, bouřka žádná, přesto odpoledne vypadla elektřina, snad to napršeno vydrží a nebudu muset den, dva zalévat zahradu.
|
BSP Atilla
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 19:40
- Nahlásit
Strejda
mikrovlnka kazí jídlo. Taky by mě to zajímalo páč mikrovlnku používám skoro denně.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 20:55
- Nahlásit
worick
Kdo o tom co víte?
BSP Atilla
Taky by mě to zajímalo
Předesílám, že nikomu nic nevnucuju a neodrazuju nikoho od používání mikrovlnky.
Molekuly jsou pravotočivé nebo levotočivé. Např. vitamín C je kyselina askorbová, levotočivá. Pro konzervaci potravin se používá kyselina mléčná, levotočivá. Jejich pravotočivé varianty mají jiné vlastnosti a účinky. Vlny v mikrovlnce jsou pravotočivé a "vnucují" svůj směr všemu, co je v jejich dosahu.
Druhá věc je, jestli běžné potraviny vůbec obsahují to, co v nich čekáme. Ale na přednášku o bio potravinách tady máme jiné lektorky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 00:44
- Nahlásit
BSP Atilla
Řekla bych, že to pomalu hraničí s úchylkou, doma i přes neustálé zákazy krade kdejakou textilii, odvleče si ji s nesmírnou radostí a s hrdě vztyčenou hlavou do pelíšku a žužlá a žužlá...začínalo to ponožkami, kalhotkami, kapesníky, teď popadne mikinu, útěrku, hadr na podlahu, koupelnovou předložku apod. Větší kusy do sebe nenasouká, horší je to s tím drobným prádlem. Sice jsem všechny o našem fetišistovi informovala a varovala je - - ona je to sranda, ale jen potud, než nadělá díry do nějakého dražšího kusu oblečení A nevím, nějaká úchylka to snad i je, jelikož tohle nám dělal Alfík a vydrželo mu to do celkem pozdního věku, akorát pak už nekradl, ale žužlal jen věci, co měl na to vyhrazené - třeba starou malou deku, co jsme prý měli jako děcka v kočárku,froté ručník... Lehnul si k tomu a žužlal tak jako bokem tlamy, málem u toho usínal, ale žužlal a žužlal a dělal tam kruhové díry a myslím, že to vykousané i částečně požíral
Jinak u nás včera lelo skoro celý den - no jo, máte to ale štěstí... Já šla totiž dneska od větřáku větrolamem k nám (po hřebeni) a cesta normálně prach - vůbec nebylo poznat, že pršelo V zahradě trochu jo. Ráno, když jsem plela, se mi to trochu shora lepilo, ale po obědě už ne, už to obeschlo taky
Trhala jsem si na té prochajdě s klukama bezinky, ale jak jsem našla to velké ,,naleziště" u našeho vysílače, tak za prvé, to začali rekultivovat místní ekofarmáři a mezi mýma dvěma návštěvama to nečekaně schrnuli částečně buldozerem a za druhé jsou tam ty bezy 4m vysoké a pod nima ke všemu samé kopřivy Mám trochu a požahané celé nohy, kolik budem mít s klukama klíšťat, ani nemluvím
Drakopes
- máme ve špajzu feromonový proužek, na ten se prevíti lepí ... - taky jsem měla a zase koupím, až na něj narazím...ale měla jsem pocit, že ,,stahuju" zavíječe z celého širokého okolí
...také jsem ráno táhla do parku disketu. Pobíhala jsem mezi stromy a hledala, kde mezi větvemi je vidět ten správný kus slunce. Nejsem si tedy jistá, jestli ten černý puntík byl Venuše nebo jen kus větve. Ale bylo to v očekávaném místě)
Jenom hafanům se to nelíbilo a jakmile jsem se zastavila zírat, skákali kolem mě a mlátili pantem - no oni se Ti kluci snažili říct, že to není Venuše, ale moucha na disketě Né, dělám si prdel, pak jsem slyšela tu zprávu znova a oni říkali něco o tom, že se dala pozorovat 6h, ale celou tu dobu jen někde z tichomoří...či kde
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 00:47
- Nahlásit
Strejda
Molekuly jsou pravotočivé nebo levotočivé. Např. vitamín C je kyselina askorbová, levotočivá. Pro konzervaci potravin se používá kyselina mléčná, levotočivá. Jejich pravotočivé varianty mají jiné vlastnosti a účinky. Vlny v mikrovlnce jsou pravotočivé a "vnucují" svůj směr všemu, co je v jejich dosahu. - ty jo, tak to je dost věda.....tohle jsem ještě nezachytila a rozumím tomu ,,jako koza petrželi"
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 06:55
- Nahlásit
se dala pozorovat 6h, ale celou tu dobu jen někde z tichomoří...či kd
dala se pozorovat i u nás, ale jen poměrně krátce hned po východu Slunce. Příště to bude lepší
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 07:43
- Nahlásit
Drakopes
dala se pozorovat i u nás, ale jen poměrně krátce hned po východu Slunce - já to asi blbě napsala, přesně tak, jak říkáš...
Příště to bude lepší - to je jak v tom vtipu:....já tady hlídám 400let a ještě jsem žádné strašidlo nepotkal...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 14:40
- Nahlásit
Nikdo nikde Tak jsem tu zase já...teda a opětovně budu frflat Ráno předpověď počasí: chladno, 16-18st (to už bylo 22, no dyť jen 4st mimo ) Teďka se neskutečně peču v kytkách, přijdu domů a 27,5st! Jestli už dneska nepřijde sakra nějaká bouřka, tak do toho praštím já....
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 22:23
- Nahlásit
worick - tak do toho praštím já - kdo nebo co to odnesl(o)??? U nás taky ještě před chvilkou úplný vedro... zítra večer dovezu koťátko... tak jsem byla pro přepravku v šopce... máme tam schovanou přepravku pro Štefíka, tak jí ještě využiju... a překvapilo mě, že je venku větší teplo než uvnitř!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 23:15 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
Ten černý puntík byla Venuše. Takhle vpravo nahoře.
Vidíš, škoda, že jsme se nedomluvily. Mohla jsi přijet za mnou a podívat se dalekohledem.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 23:23
- Nahlásit
Strejda
Co to je pravotočivost molekul? To jsem nikdy neslyšela. Jako spin u elektronů znám, levoto(pravo)točivost DNA taky. Ale u molekul vůbec nevím, o čem je řeč.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 00:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
Ten černý puntík byla Venuše. Takhle vpravo nahoře.
Vidíš, škoda, že jsme se nedomluvily. Mohla jsi přijet za mnou a podívat se dalekohledem. - no ty vado...my to tady řešíme a vůbec si nevzpomenu, že tady na to máme - osobu nejpovolanější..... Omluv starého sklerotika...
A co pejsany, jak jsou na tom??
Kessie
Tak když jsme šli domů koukat na Kvitovou, tak bylo i přes 30st - bouřky však ani náznak Tom byl poklízet až 0.30 a říkal, že je tam pořád pěkně vedro Nerozmlátila jsem nic, ale dneska jsem rvala kvetoucí trávy (jako plevel) fofrem, aby mi nevysemenily do kytek - tak u toho jsem se vyřádila dost. Šlo to dost blbě, mám puchýř i přes rukavice
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 06:28
- Nahlásit
ať se taky pobavíte:
https://www.youtube.com/watch?v=IVKRkA9Xm8Y
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:14
- Nahlásit
worick
A co pejsany, jak jsou na tom??
Astřička nechce moc žrát, ale stehy má venku, bříško jí splasklo a tudíž je uznaná za vyléčenou.
Bekynka bohužel boj nevyhraje, jak se včera ukázalo. Jestli chceš vědět podrobnosti, napiš mi na mail. Když to dám sem, tak to zase začne žumpa řešit a zaplivají Vám Vaše vlídné tématko jedama.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 10:32
- Nahlásit
Drakopes
ať se taky pobavíte:
Moc mě to teda nepobavilo. Na starý kolena jsem se dozvěděl, že mi celý život lhali. Uvěřil jsem, že dobro zvítězí nad zlem a ono prd.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 10:48
- Nahlásit
Drakopes
ať se taky pobavíte: - já se celkem pobavila...pěkně vyčůraná partička
Strejda
No...ono se někdy těžce rozpoznává, co je dobro a co zlo záleží z čího pohledu...
Vlčáčková
Bekynka bohužel boj nevyhraje, jak se včera ukázalo. Jestli chceš vědět podrobnosti, napiš mi na mail. - tahle informace mi stačí na to, abych o tom půl dne přemýšlela...víc raděj ani vědět nechci...ach jo
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 12:34
- Nahlásit
Strejda
Molekuly jsou pravotočivé nebo levotočivé. Např. vitamín C je kyselina askorbová, levotočivá. Pro konzervaci potravin se používá kyselina mléčná, levotočivá. Jejich pravotočivé varianty mají jiné vlastnosti a účinky. Zrovna dnes jsme měli školení na nápoje. Zpozorněla jsem u složení kombuchy - pravotočivá kyselina mléčná... tak teď nevím, to je dobře nebo špatně? Anebo jde o to že mikrovlny mění levotočivé molekuly?
worick
máme ve špajzu feromonový proužek, na ten se prevíti lepí ... - taky jsem měla a zase koupím, až na něj narazím...ale měla jsem pocit, že ,,stahuju" zavíječe z celého širokého okolí To se sice lepí, ale proužek se používá jen k signalizaci jejich výskytu (což u tebe je už zbytečné ), ty už máš nakladeno...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 13:17
- Nahlásit
Evey
Anebo jde o to že mikrovlny mění levotočivé molekuly?
Jde o to, že pravo-levotočivost má zůstat v tom přírodním uspořádání.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 13:21
- Nahlásit
Strejda
Jde o to, že pravo-levotočivost má zůstat v tom přírodním uspořádání. Takže když je něco přírodně pravotočivé, tak by mu násilné pravotočivé mikrovlny "uškodit" neměly? Rozumím tomu správně?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 13:22
- Nahlásit
Tak to vypadá, že se v termínu 22. - 25. 6. odměním za státnice pracovní cestou k Malé Morávce a bude se mnou i Bárník. Nedomluvíme nějaký výlet, třeba na Dlouhé Stráně nebo Kralický Sněžník? Kdo bydlí poblíž?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 13:37
- Nahlásit
LuckaM
Kdo bydlí poblíž? Já.
Nedomluvíme nějaký výlet, třeba na Dlouhé Stráně nebo Kralický Sněžník? To by bylo fajn. Nejvíc by se mi to hodilo toho 22.6. v pátek. Mám sice odpoledne angličtinu, ale tu bych mohla oželet. Sobota je pro mě asi pasé, to mám cvičák. Možná ještě i ta neděle by šla.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 13:58
- Nahlásit
Evey
Rozumím tomu správně?
Ano.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 14:59
- Nahlásit
LuckaM
Evey
Tak to vypadá, že se v termínu 22. - 25. 6. odměním za státnice pracovní cestou k Malé Morávce a bude se mnou i Bárník. Nedomluvíme nějaký výlet, třeba na Dlouhé Stráně nebo Kralický Sněžník? Kdo bydlí poblíž? - poblíž teda ne, ale já už chci konečně taky pořádný výlet!! Takže to jdu hnedle projednávat s Tomem
Dneska jsem trhání trávy musela vzdát (těsně před finišem ) ale ten puchejř na ruce mne u toho bolel pekelně Tak jsem si šla okopávat zeleninu (až jsem k tomu přišla, spatřila jsem tu hrůzu podrobně ) a kopala doteď (mám polovinu) totálně upečená, červená jak rak (po ksichtě, já jsem oblečená ...je šílené dusno, myslela jsem, že snad 35st, ale ,,jen" 30 ovšem bouřky v nedohlednu
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 16:00
- Nahlásit
Eveyworick
To by bylo fajn, kdybychom se tam sešli Ještě teda není nic rozhodnuto, musím počkat na verdikt firmy. Ideální by bylo, kdybychom vyjížděli už v pá ráno, abychom stihli výlet už v pátek. Jinak se programem přizpůsobíme, máme si tam jet v podstatě jen prohlídnout jeden penzion, ubytovat se, zmapovat zajímavosti v okolí a reportovat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2012 13:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Jelikož nám celé dědině neše NET - hlásím se až teďka (jaká to škoda, že..
Včera - už to vypadalo, že ten óbr mrak přes půl republiky, skládající se asi z 10 bouřek, opět zamíří někam jinam....naštěstí...zapršelo
Bouřky nás všechny obešly(ale tam není až tak o co stát ) a u nás jen pršelo to, co bylo mezi. I tak napršelo slušných 17mm což už je poznat Teda do země jsem nekopala, pod keře nenahlížela, ale protože pršelo i v celém širokodaleko okolí - je zem trochu nacucaná a dokonce se v potoce trochu zkalila i voda. Skoro nepřibylo, ale to neva, alespoň neodtéká do Moravy Teď a kdyby alespoň ještě sem tam sprchlo - už je to trochu veselejší
Co u vás ostatních - nesemlelo vás to?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2012 21:32
- Nahlásit
worick - my opět pracovně... ale měli jsme i pomocníky...dneska toho bylo hodně... nechali jsme si dovézt ooobr kontejner a vyváželi veškerou suť, která tu ještě z loňska zbyla... kontejner je plný... no a přes zahradu na dvorek jsme dováželi zámkovku... to byla taky dřina jak hrom... do toho sem tam pršelo, ale na to jsme ani nedbali... stejně jsme to nestihli úplně všechno a peřinky na prstech necítím, mám tam moc popraskaných půchýřů až do masa (i přes rukavice) a myslím, že na otisky prstů by mne vůbec nevzali...
Jinak máme doma koťátko, je skvělé, ale zatím hodně spinká... je to takový čertík okamžitě pochopil, kam na záchod a začíná se osmělovat... včera se moc bál... cestu přežil v pohodě, jen u Vyškova začal trošku mňoukat, asi hledal sourozence...
http://imageshack.us/photo/my-images/844/img3765gn .jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/571/img3766u. jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/402/img3774fd .jpg/
|