| Autor |
Zpráva |
BSP Atilla
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2012 13:44
- Nahlásit
Po dlouhé době všechny dvounožce i čtyřnožce s Filípkem srdečně zdravíme. Jak se vám všem daří? Filípek má necelé 4,5 měsíce a váží 20 kg. Za sebou má kompletní očkování, v rámci jedné návštěvy veterináře ho rafnul čau-čau...to bylo breku, měli jsme strach, že díky této zkušenosti získá negativní postoj k ostatním hafanům, ale naštěstí ne což se hned projevilo, když Fildu navštívil jeho nevlastní bráška z É-čkového vrhu dvouletý óóóbr berňáček, Filda na něho půl hodiny bez přestávky skákal, chňapal zubama a chtěl si hrát. Stejně tak se nebál Lojzíka (pětiletý kříženec brazilské fily a NO, více má po file = pes velký jak kráva), je to prostě nezmar a divíme se, že všichni pesani s ním mají takovou trpělivost. V současné době ta naše poletucha přezubuje, zrovna je chudší o 3 zuby a má potřebu všechno a všechny kousat....přijímáme jen návštěvy, které mají aspoň trochu masochistické zaměření.
|
BSP Atilla
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2012 13:47
- Nahlásit
A ještě jedna...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2012 15:43
- Nahlásit
BSP Atilla
No to je dost, že se tady ukážeš.... Pátrání už jsem vyhlašovala minulý týden
Filípek je krásňučké štěndo a je bezva, že má možnost si pohrát s tolika pejsama. Normálně vedený velký pes na štěndo nezaútočí, když tak mu ňafne jen jednu výchovnou...Čau-čau jsou všeobecně psi-protivy ...měli jsme je u sestřenek
Nejlepší na přezubování je namočit ponožku sibiřku a vrazit do mražáku. Pak to dát pejsovi na žužlání. Měkké na kousání spolu s chladem mu uleví od zoubků... Já jich měla víc a pravidelně v mražáku měnila, protože to celkem rychle roztaje
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2012 16:05
- Nahlásit
BSP Atilla
Po dlouhé době ...
To teda byla doba.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 06:16 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
BSP Atilla - moc hezké fotečky! Filípek je krásnej...
Tak jsme v noci přežili první letošní bouřku... blýskalo se a hřmělo tak, že i já jsem se trochu bála... Kesska napřed vypadala v pohodě, spala v boudě a hromy, blesky vůbec nevnímala... do chvíle, než udeřilo někde poblíž a vyhodilo to proud... bylo kolem půlnoci a byli jsme vzhůru všichni... na obloze to pořád zářilo a bouchalo... jako při brněnských Ignis Brunensis, které mimochodem vidíme ze zahrady... Kessička se mermomocí snažila dostat k nám, blíž... až zbourala provizorní plotek, který odděluje přední dvorek a její dvorek Na předním dvorku je stále bláto (jak bylo vidět na nějakých minulých fotkách - stále nedodali potřebné materiály), takže když jsem šla Kessku zachránit, byla jsem celá od bláta... štěstím mě celou poskákala... vydržela jsem s ní v kotelně do konce hromobití a když úspěšně naskočil i proud, šla Kess do hajan do boudy a já do sprchy... usnula jsem v jednu... vstávala v pět... to zase bude dneska den!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 07:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
Jdeme spát olem půl jedné (já už mám odchrněno u telky) a Tom mi hlásí, že strašné pršení a bouře a že už na ně kapalo, když poklízel. Kouknu na radar a obrovitánský mrak zasahuje celou republiku - jenže se při ,,pochodu" tak nějak nenápadně před náma stáčí na sever...Áno viděla jsem bouřku někde na Zlínsku a u nás zafoukalo a trochu sprchlo...meteostanice hlásí 3!mm - letěla jsem se ráno honem koukat s velkou nadějí.... Taky radar ukazuje další velký mrak, který nás bohužel očividně zase mine...
Od odpoledne nebyla doma Gucci a není ještě ani teď...začínám mít strach
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 14:47
- Nahlásit
BSP Atilla
No to je krásnej prďolka
worick
Co Gucci? Už se našla?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 19:24
- Nahlásit
worick - přesně jsem se chtěla zeptat: Co Gucci? Už se našla?
Tá ta, Michall, Má ma - jak bylo v Beskydech? Dejte o sobě zprávu!
|
BSP Atilla
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 20:31
- Nahlásit
worick
Pátrání už jsem vyhlašovala minulý týden Až tak, jo?
Filípek je krásňučké štěndo Děkujeme.
namočit ponožku sibiřku a vrazit do mražáku. Díky za tip, v našem případě zkusíme raději namočit menší ručník páč Filda je taková pažravka, že fusku zhltne ani nestačím mrknout...jo, už jsem mu jednu tahala z krku a několik dalších z tlamy.
Strejda
To teda byla doba. No jo, trvale nestíhám.
Kessie + LuckaM
Holky, moc děkujeme.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 21:39
- Nahlásit
Co Gucci? Už se našla? - jé, omlouvám se vám, co jste se ptali...ano, našla Nevím, kde teda byla (když jsem obcházela všechna okna a nebyla nikde vidět) ale hned jak jsem klukům otevřela dveře do pracovny, tak se tam nahrnula s nima. A usnula na stole, pak zase v hale v půli cesty někam.. (mezi dveřma) no nevím, co kdesi dělala protože byla úplně hotová
Já jsem zase tak znechucená z toho počasí tady, že jsem neměla ani chuť nic psát....bo ani nebylo co V noci kousek bouřky a celý den po chvilkách mrholí....celkem doteď - 5,5mm Když se kouknete na radar, tak úplně uvidíte, jak se oblačnost před náma ,,řeže" a půlí ve dví - jedna polovina jde západně, jedna pod náma a u nás nic http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/ data_jsradview.html?lat=48.879&lon=17.521&nselect= 12&rep=3&add=5&update=2&opa=3&resize=0
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 21:49
- Nahlásit
Tudíž jsem celý den něco kutila doma: uklízela, sadila kytky, žehlila, hledala blbiny na NETu ....
Onehdá se po myslím, že i 14dnech s náma zastavili Gogošovi a ukazovali nám, že Gogo má mezi prsty na přední noze hnusný výrůstek...vypadá to jak nějaký nádor, bradavice...Už to má průměr skoro 2cm je to taková krvavá bambule. Ukazovali to vetce na očkování a ta, že s tím mají jet vyřezat na kliniku a na rozbor - že ona neví - může to být cokoliv. Říkala, že i něco píchnuté, ale tak to rozhodně nevypadá
tarý Gogo jim umřel v tuším 7letech na raka, před třema týdnama se jim nevrátil z toulek kocour (a kastrovaný) a Gogovi narostlo tohle Říkala Marťa, že se to zvětšovalo rychle, tak během dvou měsíců...od objevení do téhle velikosti. Jenom doufám, že je to nějaká bradavice...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 07:40
- Nahlásit
worick - Jenom doufám, že je to nějaká bradavice... - já bych teda na nic nečekala a frčela bych na kliniku... hned... snad to bude dobrý...
no, taky mě čeká nějaký přesazování kytek... jak jsem to tak skoukla, tak se některým mým kytkám už nelíbí v dosavadních květináčích a potřebovaly by více prostoru...
Znepokojuje mě rodinka, co byla na víkend v Beskydech...není o nich ani vidu, ani slechu... (ani na fcb se Míša neobjevil)
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 07:44
- Nahlásit
A mám po dovolené. Když jsem v práci tak mi ten týden tak rychle neutíká...
Venku šedo a nic moc teplého.
Nemáte někdo osvědčený recept na bezový sirup a bezovou limonádu?
BSP Atilla
fusku zhltne ani nestačím mrknout...jo, už jsem mu jednu tahala z krku a několik dalších z tlamy To je docela nebezpečná záliba.
worick
Jenom doufám, že je to nějaká bradavice... Taky doufám, no každopádně bych to řešila.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 08:11
- Nahlásit
Kessie,
worick
Zdravíme vás a všechny další.
Vrátili jsme teprve včera večer.Utahaný jak koťata včetně Báry(nebo štěňata)?
Zážitků máme spoustu a to jak těch dobrých tak i těch horších.
Příroda a tůry perfektní.Nakonec i to počasí nám taky hrálo do karet.
Jo a toho druhýho to byl docela zážitek.Jak byla v Rožnově ta výstava,tak jsme šli na Radhošť a cestou zpět potkávali jednoho berňáka za druhým.
Lidé neznalí situace kroutili jenom udiveně hlavama.
ani na fcb se Míša neobjevil)
Já bych řekl,že nikde jinde ani nebyl.Klopítaje přes kořeny čučel furt na displej a ,,facebokoval".(promiň Míšo).
P.S.
Máme ale předběžne domluvenýho na příští jaro pěknýho tříletýho krycího psa.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 08:33
- Nahlásit
Evey
já jenom tohle: opsáno a momentálně ve výrobě z posledního čísla Zahrádkář - takže vyzkoušeno nemám: svařit 1/2 kg cukru v litru vody a nechat vychladnout, 7 květů bezinek(byly malé, dala jsem víc) oprat a dát do 5l láhve od okurek, na to citron na kolečka, sklenka jablečného octa (netušila jsem, co je považováno za sklenku? dala jsem něco přes deci) zalít cukrem a dolít vodu do plné. Zavázat přes to propíchaný igelit a nechat týden kvasit, pak přefiltrovat, naplnit do lahví a ještě nechat týden odležet. Tak jsem zvědavá
Tá ta
Klidně se rozepiš, co byly za zážitky, rádi si poslechnem
Ráno koukám... mokro Letím s nadějí k meteostanici, kolik napršelo?.... a tam: 00nic
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 09:37
- Nahlásit
Evey
Mamka dělá takto:
do sklenice se studenou, ale převařenou vodou dá květy a kys. citronovou a nechá den louhovat. Pak přecedí přes látku a nasype cukr (na 1 litr vody 1 litr cukru). Trvá, než se to rozpustí, takže kdo jde kolem sklenice, vždycky párkrát míchne Máme odzkoušeno, ještě teď dopíjíme šťávu z loňska a pořád je dobrá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 18:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Děcka, vypadá to nadějně Oblačnost konečně změnila směr a tlačí se k nám velký mrak od severu a snad projde Teď začalo pršet, všude poměrně temná obloha, tak snad.....Držte nám palec alespoň na 20mm...prosím, prosím. Odpoledne jsem přesazovala kytky, shora to vypadá vlhké, ale jak kopnu 2cm do země - jenom prach...ale totálně Kolem 15h se strašně zezimilo, 12st - pracovala jsem navlečená jak pumpa, teď dokonce jen 9st...ale to už jsem schovaná doma Akorát kluci budou nešťastní - už dva dny jsme nikde nebyli....
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 18:45 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
U nás se konečně taky rozpršelo... teda poslední dva dny (od té bouřky) jen prší a prší a nepřestává... ale jsme za to rádi... kolik mm napadlo, to nevím... neměřím to... kdybyste viděli, jak všechno poskočilo... paráda... worickovým držíme moc pěsti, ať se zadaří a taky u vás nějakých 20mm naprší... jinak u nás zima, Honzík šel zatopit, že to tu trochu vyhřejeme...
mám dotaz... celou dobu jsem přemýšlela, že bych chtěla ke Kessičce ještě nějaký zvířátko... další pejsek momentálně nejde, tak jsem přemýšlela nad kočičkou - zrychlím to - v sobotu bych si mohla vyzvednout koťátko, ale Kess není zvyklá na další zvířátko, kterýmu bychom věnovali pozornost a mám strach, jak na koťátko zareaguje... kočička nebo kocourek by byl venkovní s přístupem do kotelny, ale spíš máme nad užitnýma místnostma jako je kotelna, prádelna a chlívek velikou půdu se senem a slámou a tam bych kočičce udělala pelíšek... myslíte, že se Kesska teď ve dvou letech s malým koťátkem dokáže sžít? Nerada bych, aby na koťátko štěkala a ono se pak bálo tady po dvorku chodit a někam utíkalo... mám strach, abych pak nemusela dát koťátko pryč... to bych nerada...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 18:49
- Nahlásit
Tá ta - to jsem opravdu moc ráda, že o vás víme! právě jsem myslela, že budete v Beskydech jen v sobotu a pak pofrčíte domů... tak mi to přišlo dlouho... Kde jste všude chodili? Moc jsem na vás myslela, Beskydy mám moc ráda... jak budeš mít Tá to chvilku, tak napiš zážitky!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 19:35
- Nahlásit
Kessie
... jen prší a prší a nepřestává... ale jsme za to rádi... kolik mm napadlo, to nevím... neměřím to... kdybyste viděli, jak všechno poskočilo... paráda... worickovým držíme moc pěsti, ať se zadaří a taky u vás nějakých 20mm naprší... - jejdá, vy se máte... Teda fakt závidím máloco, ale tu vodu teďka hrozně Zatím 6mm, ale mrak se už povážlivě zmenšuje a sune dál na východ Pokud se nestane nějaký zázrak, moc víc asi nebude
Co se koťátka týká - myslím, že berňák je pohodový pes a zvládnout by to měl, zvláště u fenky by mohly převážit mateřské pudy Celé bych to na ni narafičila tak, že je to její starost, její koťátko. Neochraňovat ho přehnaně, neochraňovat ho před ní - ochraňovat ho má ona Pokud neměla doteď tendence někoho vraždit, nejspíš koťátkem nezačne. U nás strašně pomáhá výraz ,,mimi" Když je něco ,,mimi", tak se tomu ubližovat nesmí a musí se na něj dávat velký pozor Já bych jí ho asi nepřinesla a neukazovala (jako svačinu ) ale bych ho vyšoupnula na zahradu, ať si ho sama všimne a pak dělala překvapenou a moc chválila, když se bude k němu hezky chovat (ale nevím co radím vždyť vy nejlíp asi víte, jak na ni ) ,,Ty jsi našla kočinku mimi, no ty jsi hodná holka, ta je malinká, opatrně...prsk, prsk...vidíš, ona se chudinka bojí, pěkně si lehni a jen koukej...budeš mít kámoše(ku)" Aha a co to bude?? Pak jen usměrňovat, aby ji nepřizabila tím, jak si s ní bude chtít hrát - ale to bude až za nějakou dobu, až si na sebe trošku zvyknou a nebudou se jedna druhé bát ...když kočina kníkne, jen říkám ,,opatrně"...ať jí neuděláte bolino
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 21:24 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
worick - děkuji za radu... budu vděčná za všechny rady a poznatky! tohle je dobrý nápad... Kesska se stará i o kámošky slepice a žádné zatím neublížila...právě naopak, jednu zachránila, když zapadla do kádě plné zbytků z dědovýho kvasu a nemohla se dostat sama ven, Kesska dělala takový povyk, až jsem se šla podívat, co se děje... Kesska má jen ty tendence zahánět je do kurníku, když ji pustíme mezi ně - jako správný salašnický pes...
a snad naše nové mimi je to vlevo: http://imageshack.us/photo/my-images/710/541985455 34717116002340.jpg/
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 21:35 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Kessie
Neboj,bude to v pohodě.Budou kámošky.Báře kočky taky tancovaly po čumáku a nic jim neudělala.Klidně bych si vzal to druhé,ale nevím po těch bloňských zkušenostech.Jsou moc pěkné obě.
Zážitky tady radši nebudu popisovat,neb jste skoro všici z Moravy
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2012 22:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
Zážitky tady radši nebudu popisovat,neb jste skoro všici z Moravy - jen klidně popiš, neděláme si iluze Znáš to: Pražáci jsou středobod vesmíru a my tady zase ,,lopaty"
Tak prosím zbytek osazenstva, aby se příště přidal ke Kessie neb to sunutí mraků sama nezvládne Hlásím 6,7mm...a už je jasno
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 08:57
- Nahlásit
Ráno jsme se s kolegou vydali podívat se na tu událost s Venuší. Svářečské brýle č. 13 jsme bohužel při sobě neměli, tak jsem našla v šuplíku starou disketu. Viděla jsem jen slunce jako oranžovou kouli, nic víc. Měli jste někdo větší zážitek?
b]Kessie[/b]
že se Kesska teď ve dvou letech s malým koťátkem dokáže sžít? Jak reaguje na cizí kočky? Jestli jim nejde po krku, tak bych strach neměla.
Tá ta
Zážitky tady radši nebudu popisovat,neb jste skoro všici z Moravy To neva, sem s nimi.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 10:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
A mám po dovolené. Když jsem v práci tak mi ten týden tak rychle neutíká... - já dneska Tomovi sveřepě tvrdila, že je úterý Co jsi měla o té dovče v plánu? Předpokládám, že jako u většiny z nás - to byla spíš dovolená pracovní.... A stihli jste? Přemýšlela jsem o těch bezinkách, že je tam recept jen z čerstvých, ale šlo by to i ze sušených ne? Asi se k večeru vydám je nasbírat a nasuším - je to škoda nevyužít. Napadlo mně, že bych je klukům mohla i přidávat do jídla - ať mají zpestření Prošvihnula jsem kopřivy - už jdou do květu Ale jsem si část posekala a počkám na nové mladé Taky si je pro kluky nasuším Problém bude kam s tím, jelikož špajz mi okupují zasr...moli (zavíječi)
Doufala jsem, že alespoň v horách sprchlo víc, ale prdlajz, v potoce se vůbec voda nezkalila, natož aby přibyla )
Viděla jsem jen slunce jako oranžovou kouli, nic víc. Měli jste někdo větší zážitek? - sim Tě, já se nějak nechytala, protože bylo zataženo, tak jsem tu informaci úplně vypustila, ale zaslechla jsem dneska v telce něco o Austrálii - tedy o jižní polokouli...nemělo to být vidět tam?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 11:25 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
Co jsi měla o té dovče v plánu? V plánu byla práce, somosebou. Ale moc jsem toho nezvládla, jdenak jsem si toho naplánovala nějak moc a jednak mi taky překážel ten invalidní palec.
Přemýšlela jsem o těch bezinkách, že je tam recept jen z čerstvých, ale šlo by to i ze sušených ne? To už by asi nebylo ono.
Problém bude kam s tím, jelikož špajz mi okupují zasr...moli To se snažím eliminovat skladováním ve skle, alespoň u těch nejrizikovějších surovin. URL
Austrálii - tedy o jižní polokouli...nemělo to být vidět tam? To by vysvětlovalo, proč jsem viděla prd a zbytečně zrušila disketu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 12:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
To se snažím eliminovat skladováním ve skle, alespoň u těch nejrizikovějších surovin. - no já taky, jenže ty bestie vlezou absolutně do všeho, našla jsem je zakuklené ve starých novinách, co tam skladuju na podpal v krbu a taky v záhybech igelitek co tam skladuju pro ,,strýčka příhodu" Onehdá jsem otevřela novou rýži z krámu a vyletělo na mne hejno(hlavně, že ji máme už za 40Kč - asi vysadím..... ) takže má vize utěsnění větráku a bude klid....vyjde nejspíš naprázdno
No...a co ten prst vlastně...už dobrý??
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 13:04
- Nahlásit
worick
No...a co ten prst vlastně...už dobrý?? Už jen trošičku červený na jednom místě, ale dobrý.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 14:01
- Nahlásit
worick
takže má vize utěsnění větráku a bude klid....vyjde nejspíš naprázdno
Totálně naprázdno. Zavíječe nosíš domů s nákupem. Je to nekonečný boj.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 14:14
- Nahlásit
Strejda
už mi někdo radil, nechat všechny kritické potraviny projít minutou v mikrovlnce dřív, než si je dám do špajzu. Ale teda jelikož je mám různě zakuklené v zákoutích špajzu, tak ani tohle nepomůže. Minule jsem otvírala víno do jídla, a pod takovým tím umělohmotným obalem přes špunt - byl taky hezky zakuklený To by mne teda nenapadlo vůbec
|