| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2012 17:51
- Nahlásit
Drakopes
Bouřka, doprkvančic, bouřka ... 2. května!! PROČ??? - já Ti babo povim proč...protože ,,vy Pražáci" musíte mít prostě všechno Tady je takové sucho, že si ani neumíš představit... Kytky co teprve raší, už raší uschlé...jen takové mrzáčky, poškozené nedostatkem vody Proč to teda nepošlete k nám!!!!?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2012 17:54 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Zdar.
Tak jsem dorazila z veteriny, akorát jsem se najedla. Dobré zprávy nejsou. Doma jsem se psem celý den a furt ho sleduju. Od včerejška nežere, nechodí, čůrá do pelíšku a když se podaří ho vyvléct ven, kroutí se na druhou stranu než předtím. Taky zakopává o pravou zadní tlapku, tak se mi to vůbec nelíbilo a dovalila jsem na veterinu dřív než kolem té 17. hodiny, jak je zvykem.
A výsledek:
1) pan doktor včera asi zapomněl na analgetika, takže jí to celý den asi bolelo a proto nežrala, (já si pamatuju určitě 2 injekce, možná 3, ale zapsané má jen 2, a to i přesto, že o analgetikách mluvil),
2) krvácí jí skoro úplně celá rána, což čítá asi 30 cm. Neví se, proč, možná infekce, dobře to není, ale život jí to neohrožuje. Každopádně jí to vymáčkávala jak uhry a z rány valila halda krve až na stůl,
3) teď to nejhorší - dostala mrtvici - proto se kroutí a proto jí ta zadní noha skoro vůbec nefunguje. Dostat jí musela včera, dřív ne, to jsem si jistá, protože to kroucení doprava je až záležitost včerejška.
No, takže tak. Jediné, co je lepší, je to, že měla náběh na dehydrataci nebo slabou deh. nebo jak to nazvat, tak to se podařilo úplně srovnat.
Tak nevím, jestli nebylo pro ní lepší jí utratit. Ale fakt je, že i teď v tom stavu byla bitka, protože ona se přece u veterináře vyšetřovat nenechává jinak než z donucení, že jo.
Jo a má zácpu.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2012 17:54
- Nahlásit
worick
Ber, ber, ber, nechci a nemusím ...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2012 19:57
- Nahlásit
Drakopes - asi tuším, proč bylo zdůrazněno to slovo ZROVNA DNESKA 2. KVĚTNA... co jste podnikali?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2012 07:08 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Kessie
ne, to ne, jen mi připadal na první bouřku 2.květen docela brzo. Večer nás chytla druhá bouřka při venčení v parku, ale stihli jsme to domů, aniž bychom zmokli, a Alfréd sice spěchal, ale nestřečkoval.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2012 08:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Pršelo ještě někomu jinému, než Drakopesům? U nás ani kapka, předpokládám, že podobně na tom je Kessie... Teď se něco valí, ale podle radaru to u nás zase nevypadá
Večer jsem byla s klukama jen u mamky a vesnicí (aby to bylo kolem potoka) a zpátky Berry sotva dolezl. U nás 34st!....je toto normální?!?
Vlčáčková
Ach jo To fakt nejsou dobré zprávy Blbé je, že jí na tu mrtvici nemůže nic moc dát, protože jí krvácí rána
Alfík taky naprd. Bolesti sice nemá, ale už ty zadní sám neutáhne a i s oporou po těch předních sotva jde To horko mu ovšem taky nepřidá....
A brácha.....18.tého jde na operaci ramene. Buďto je to nějaká manžeta a to by šlo jen laparoskopicky - uvidí se, až tam mrknou. Pokud by to byla ta utržená chrupavka, tak se musí i trochu řezat a 6 týdnů ortézu. Kdyby to bylo alespoň pak dobré....on je brácha takový šílenec, že musí prostě dělat všechno možné: tenis, fotbal, kolo, lyže, in-liny, vysokohorská turistika, potápění...a bůhví na co jsem ještě všechno zapoměla
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2012 11:27
- Nahlásit
worick
Pršelo ještě někomu jinému, než Drakopesům?
Ani kapka.
Do lesa chodíme brzo ráno a holky stejně funí jak lokomotivy. A sedlák se zavezl na kraj pole fůrku hnoje. Nelina je nadšená.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2012 12:13
- Nahlásit
U nás krapet sprchlo tak kolem 11 hod., zasyčelo to a opět je sucho.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2012 12:16
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak nevím, jestli nebylo pro ní lepší jí utratit. Těžké rozhodování. Co říká vet?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2012 19:53
- Nahlásit
Tak tentokrát velká rozsáhlá bouřka. Putujeme s Alfrédem po bytě, on hledá skrýše, my mu bráníme v zahrabaváním ... a venku blýská, hřmí, leje ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2012 20:16
- Nahlásit
Drakopes
Zrovna jsem přišla z venku a první k radaru....jo, tak tam to máte teda velké, to budete mít krušnou noc Tady opět nic.....jak je tu už zvykem
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2012 22:04
- Nahlásit
worick - u nás opravdu ještě ani kapička... a ráno mi říkaly děcka, co bydlí kousek od nás, že u nich byla velká bouřka a skoro celou noc pršelo... jen 20km od nás... a tady pořád nic...
Drakopes - myslím na vás do Prahy... přečkejte to v poklidu...
Vlčáčková - myslím na vás... držte se a dejte o sobě zprávu...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 06:21
- Nahlásit
Je ráno, obloha přechází do jasné modři a tém se zase vytváří šance na odpolední/večerní bouření.
RAdost z bouřky měl očividně Niels a obávám se, jestli pochopí souvislosti, bude ji přivolávat 7krát do týdne:
Sežral Afínovu večeři - a to nejdříve mrkev s rýži (a lososovým olejem a pozdě večer, když jsem jim dala krůtí křídla. tak Alfréd jen tak sotva půlku snědl. Níloušek se pak procházel po bytě s nacpaným pupkem a v očividěn dobrém rozmaru mrskal ocasem na všechny strany )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 06:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Níloušek se pak procházel po bytě s nacpaným pupkem a v očividěn dobrém rozmaru mrskal ocasem na všechny strany - jsou to potvory vyčůrané.. Radost z bouřky měl očividně Niels a obávám se, jestli pochopí souvislosti, bude ji přivolávat 7krát do týdne - si piš
Ovšem v tom případě jede k nám na prázdniny!!
Něco se formuje na jihu....budeme doufat. V rámci objektivity musím přiznat, že jak nás míjela jedna bouřka včera dopoledne, kolem té 11h - jak psala Evey ,tak pár kapek taky spadlo Zem to ovšem nenamočilo, jen na jezeru bylo to kapání vidět
Viděla jsem u nás v potůčku, jednu malou užovku Žofinku Potřebovali by jsme ale větší kalibr...tahle nebude mít dlouhou životnost Gůča ji zlikviduje
Včera jsme nebyli nikde, jen za náma přišli Gogošovi, tak jsme hodinu kecali na cestě před naším a cpali kluky (všechny tři ) kokinama
Strejda
Do lesa chodíme brzo ráno a holky stejně funí jak lokomotivy. - teda vet sice poslouchal Berču a říkal, že srdce dobré, ale už jsem normálně začala mít podezření, že ne, protože jak on funí, i v klidu, to je hrozné
A sedlák se zavezl na kraj pole fůrku hnoje. Nelina je nadšená - nezávidím
Někdy v týdnu se s náma zastavila panička s dogou Sárou a taky vzpomínala, že ne jen, že se ve všem vyválí, ale taky lautr všechno sežere, každé ho...o co najde, dokonce i lidské, psí a i v zahradě svoje To potěší... Tak té bych asi hudlana nedala
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 08:48
- Nahlásit
worick
panička s dogou Sárou a taky vzpomínala, že ne jen, že se ve všem vyválí, ale taky lautr všechno sežere
50 m před hnojem beru Neli na vodítko a pouštím ji 50 m za hnojem. Až pochopí souvislosti, tak to prodloužím na 100 m. A nebo ať se potom myje sama. Vodu do kbelíka ji napustím.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 09:19 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
U nás taky neprší, ale klidně by mohlo, hlavně tedy v noci.
Zítra plánuji na cvičáku chůzi a cvičení na speciálním povrchu. Už mám nachystanou bublinkovou folii, karton, lino, balanční podložku. Napadá Vás ještě něco použitelného?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 10:11
- Nahlásit
Evey
vlnitý plech?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 10:16
- Nahlásit
Děcka prší sice jen takový ,,májový", ale prší Podle radaru snad ještě alespoň hodinu, modlím se, ať je to alespoň na zemi vidět. Kessie to tuším ještě nemá nějak se to tam blbě stáčí...zase ale snad se to tam taky dokodrcá...
Já si fakt už připadám jak někde v Tunisu, kde čekají 3 roky než něco zaprší....
Ráno jsme na obchůzce nebyli, poněvadž začalo pšet zrovna v době, kdy jsme měli vycházet. I tak jsem našla u krbu krtečka http://img259.imageshack.us/img259/6499/p5040609.j pg
nevím, čí je to práce Vlastně doufám, že některé kočky, poněvadž bych pak nechtěla najít místo, ze kterého ho vydolovali (předevčírem jsem znovuvysazovala modřín )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 10:28
- Nahlásit
Evey
Napadá Vás ještě něco použitelného?
U nás se chodí ještě vrstvou PET lahví a po větvích. A aportuje se z položeného sudu.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 10:55
- Nahlásit
Tá ta
vlnitý plech? Dobrý nápad.
Strejda
U nás se chodí ještě vrstvou PET lahví a po větvích. A aportuje se z položeného sudu. Taky dobré. Použiju. Děkuji.
worick
I tak jsem našla u krbu krtečkaMy měli loni krtečka na střeše.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 12:04
- Nahlásit
u nás sprchlo v noci - ale Liberec tak všeobecně nemá problém s nedostatkem vody...spíš naopak
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 15:32
- Nahlásit
worick
koukám na radar, že přes vás dneska pochoduje to, co bylo včera u nás ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 17:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
koukám na radar, že přes vás dneska pochoduje to, co bylo včera u nás ... - teď máme díru, je zataženo, ale neprší, napršelo 17mm, díky i za to http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/ data_jsradview.html?lat=48.879&lon=17.521&nselect= 12&re
Nevím, jestli se to zobrazí, jen to zkouším...Máte tam křížek? Tak to jsme my
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 17:14
- Nahlásit
LuckaM
ale Liberec tak všeobecně nemá problém s nedostatkem vody...spíš naopak - to si myslím...protože si pamatuju, že Liberec byl v literatuře uváděný, jako nejlepší lokalita pro rododendrony - díky vlhkosti a chladnějšímu klimatu. Úplně závidím, tady je poslední tři roky, pořád hnusné sucho - vyprahlo
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2012 17:17
- Nahlásit
Evey
My měli loni krtečka na střeše - tak ale to byl jistě ten ,,krteček kosmonaut"! Asi havárie ...Apollo?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2012 19:59 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Zdravím všechny... tak u nás ještě nespadla kapka... včera jsem jela k našim na Přerovsko a od Vyškova slejvák jak hrom, na dálnici jsme na krok neviděli - hnusná cesta... když jsem volala Honzíkovi, že jsem dojela dobře, u nás svítilo sluníčko... teď to vypadá, že nás to konečně nemine (už jsem zase doma u Honzíka)... ale zase místo krásného deštíku se na nás žene jakási šílená bouřka... už je to v Pohořelicích...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2012 21:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
My jsme se o čtvrt na devět vrátili z konvalinek, zrovna jsme zůstali ještě po zahradě a protože jihozápad celý jedna velká tma - zrovna koukáme na radar. Jo zformovaly se tam šílené bouřky, které nás pochopitelně (ale teď spíš asi ,,naštěstí") minuly, ale u vás by to mělo být Nejste vytopení, pomlácení....?!?
Jde to dál na trase Marťa, Evey se Strejdou a
BSP Atilla
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2012 22:07
- Nahlásit
Kessie
Evey
No, tak dneska trošilinku lepší. Nechci to zakřiknout. Jídlo do ní cpu stříkačkou, pití taky. Do břicha se udělaly tři strašlivé díry a nechtějí se vyhojit. Ale dnes se třikrát postavila a jednou chtěla jít ven na vyčůrání.
Jinak noční extempore:
Bekynka se v noci posrala. Až po třech dávkách projímadla, nekadila asi 5 dní. Zesrala se nemnoho množstvím, ale naprosto šíleně konzistencí a rozsahem. Dvě hodiny po odchodu do postele mě cosi vzbudilo. Že by smrad? Asi jo. Rozsvítím a málem jsem tu mrtvici dostala taky. Bekynka leží o 180 stupňů otočená, kolem ní supersmradlavá kašička. A po ní sámo též. Po bližším ohledání místa činu zjištěno, že je v tom obalená ze všech stran tedy i z té, na které leží. Zhruba hodinu jsem jí drhla houbičkou na nádobí, protože osprchovat rozpáraného psa s nehojícími se ranami, který ani nesedí natož stojí, prostě nelze. Při té příležitosti jsem jí dala i napít, plus nějaké další poživatiny a léky a tak. Po hodině a něco lehnu do postele a ... smrad jaxviňa. Tak rozsvítím, koukám na Bekču, ta nic. Teda né že by nesmrděla, ono to tou houbičkou samozřejmě dolů nejde úplně, ale s tím, co přicházelo se to prostě nedalo srovnat. Hledám, hledám, smrad se pohybuje ... a najednou koukám, že Bekča posrala záda Astřičce. Plocha cca o průměru 15 cm! Astřička stojí a není rozpáraná, takže valila do sprchy. No, a stejně tu furt ještě něco cítím. Ale tak nakonec jsem nic nenašla a nechala jsem to být. Až dnes po dojití se smradlavým psem od veterinářky, mě to zase praštilo do nosu. A našla jsem další ložisko: Astra si ještě zavčasu nenápadně obtiskla ta svoje posraná zádíčka na moje strakaté povlečení peřiny. Jestli mě už z toho nejebne, tak už snad z ničeho.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2012 22:12 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
worick - přežili jsme v pohodě... bouřky se vybouřily ještě před tím, než dorazily k nám, takže u nás celou půl hodinu krásně pršelo!!! Tak aspoň něco!!! Myslím, že Marťa a Evey to schytají víc...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 00:29 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
No, tak dneska trošilinku lepší - tak to je dobrá zpráva Už jsme to tu probírali několikrát....na nehojící se rány je dobrý řepík. Strejdovi se dokonce osvědčila mast - psa napatlá a druhý to slíže tak, že i ošetří ránu
A bouřky? Jste vy někde kolem Brna, nebo to motám?
Hledám, hledám, smrad se pohybuje ... a najednou koukám, že Bekča posrala záda Astřičce - ..... Tu noc jsi nám popsala úžasně Ale teda nezávidím - mýt psa houbičkou...to snad ani nejde....nám rozhodně ne
Alfík, jak nemůže sám chodit, tak chudák čeká, až si mamka vzpomene a veme ho vykadit. Ve čtvrtek hlásila, že si vzpoměla pozdě a nakadil pod sebe a taky se v tom ošmolil
Já jsem ho pak v pátek v chodítku vzala, ale jak měl řídké, taky mu to teklo i po zadku, i po látce - protože on jde a kadí - nejspíš aniž by věděl
|