| Autor |
Zpráva |
Kessie
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2012 21:56
- Nahlásit
worick - volno jsme měli, ale jen proto, že nám zbyl den staré dovolené, kterou jsme si museli vybrat... bylo to krásných pět dní volna...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2012 22:01
- Nahlásit
Evey - známá má s nábytkem z Polska taky docela problémy... jelikož jí poslali špatný jeden díl kuchyně, skoro půl roku se s nimi hádala, reklamovala, než jí poslali to správné... a po roce užívání se jí kuchyně rozpadá... (a to je to značka, kterou používají nebo prosazují i v televizi) - jsem ráda, že jsem při zařizování vsadila na klasiku... po dvou letech provozu zatím žádná chyba... ťuk, ťuk...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 00:05
- Nahlásit
Mám dotaz na ty, kteří hnojí trávník. Potřebovali by jsme pohnojit trávník proti pampeliškám a apod. Ale všechny hnojiva, které jsem našla v garáži jsou jedovaté a tudíž bych musela mít Barneyho zavřeného doma aspon 14 dní, protože on pořád ožírá trávu. Nevíte, jestli existuje nějaké hnojivo proti pampeliškám a dalšímu plevelu, které zároven není jedovaté pro zvířata?!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 06:13
- Nahlásit
Takže včerejší cesta do Polska proběhla, nábytek ubohý. Kytky se docela daly, ale jak které. Třeba mamce jsem koupila vrbku na cca 1,5 m kmínku za 63 kč. Moře let jsem v Polsku nebyla, dost tam ty trhy upadly. Skoro celou cestu jsem řídila, nedošlo k žádné újmě na životech ani majetku. I když jednou bylo namále. Nějak mi nedal přednost tahač naložený kládami. Na krásné rovné cestě, křižovatka ve tvaru T. Já ho tedy viděla už zdáli, ale nanapadlo by mě, že tam začně vjíždět. Prostě mě přehlédl a to jsme měli ostře zbarvené, pomalované auto. Možná slunce nevím... No každopádně jsem poté měla tep v neměřitelných číslech. Stávají se Vám podobné případy často? Ať vím na co se mám na těch cestách připravit.
MartinaBarney
Nevíte, jestli existuje nějaké hnojivo proti pampeliškám a dalšímu plevelu, které zároven není jedovaté pro zvířata?! Myslím si, že ne. Jistotu najdeš v sekačce a vlastních rukách.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 06:28
- Nahlásit
Evey
Stávají se Vám podobné případy často?
Docela.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 06:42
- Nahlásit
Evey - bohužel dnes a denně... taky jsem pěkně sprostý řidič, ač by to do mé mírumilovné povahy nikdo neřekl... - řídím každý den a kolem Brna se to troubama, co nechápou přísloví "raději v šest doma, než o půl šesté v márnici" jen hemží...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 08:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
Nevíte, jestli existuje nějaké hnojivo proti pampeliškám a dalšímu plevelu, které zároven není jedovaté pro zvířata?! - Evey má pravdu - nee, neexistuje Buďto (pokud toho nemáte moc) postříkat plevel jen bodově (postřikem na to určeným) a nebo ručně vypíchat. My teda alespoň jednou ročně plevele v trávníkách postříkat taky musíme , ale kluci tuhle trávu nežerou - jen pýr
Kessie
píšu proto, že Kessie zdatně pomáhá... např. takto - náhodou... takovou pomoc já ocením nejvíc rozhodně víc, jak když úderem 16h začnou jeden podruhé chodit, drcat do mne, klepat mi na rameno s významným pohledem na hodinky My to měli včera stejně likvidovali jsme jedno místo s bobkovišněma, které každoročně zmrznuly a znovu začínají rašit - takže keř zase za rok naroste d těch cca 50cm a na jeře suché roští a tak pořád dokola... Už mne přestalo bavit, dívat se na tu ,,nádheru" a koupila jsem nějaké ,,chvojky"(konifery) místo toho. I když původní návrh zahrady s tímto artiklem vůbec nepočítal (kromě tisových plůtků) povyměňuju ty bobkovišně na všech místech. Mrzí mne to, ony jsou jinak krásné - bohužel ne tady - u nás Berrynek pomáhal úplně stejným způsobem, akorát měl pořád problém, kam si lehnout, aby mněl stín. Nakonec musel zvolit místečko až! 3m ode mne pod šeříkama a Tom se mu smál (když přišel, mluvil na něho a Berča jen pomrkával) že je z těch šeříků trochu fetnutý
Evey
Stávají se Vám podobné případy často? Ať vím na co se mám na těch cestách připravit - určitě S tím musíš počítat vždycky... Na dálnici ti najednou do levého pruhu začne vyjíždět auto, ačkoliv tam zrovna jedeš Ty .....pruh na semaforu se před Tebou slibně rozjede, někomu to chcípne či co a nejednou řidič před Tebou dup na brzdy...
No, ale vidíš, zvládla jsi to ..ještě že tak
Takže včerejší cesta do Polska proběhla, nábytek ubohý. Kytky se docela daly, ale jak které - fakt jo?! Podle toho, co prodávali na té Floře jsem si myslela, že to tam musí být pro zahradníky ,,ráj na zemi"
Včera jsme teda na prochajd vyrazili, vzali jsme i Mandynu a mamka ječela, že ji nesmím brát na volno, jelikož zdrhá (loví ) a utekla už každému, kdo s ní byl (ona, brácha, strýc) Počítala jsem, že ji teda připnu na Berčovo vodítko, které nosím pro případ, ale se mi nechtělo ji tahat na vodítku (ať se vylítá ) tak jsem to risknula a bedlivě hlídala každý projev. Asi 6x se mi povedlo ji odvolat, kousek před koncem prochajdy mi zdrhnula Uvázala jsem kluky u stromu a vydala se ji hledat. naštěstí našla, ale dostala prutem přes prdel. Vím, pes se být nemá, ale tohle prostě já neustojím...děcku bych taky přes prdel dala, kdyby se mi třeba vysmýknulo a vletělo mi na silnici.... jen jsem ji švihnula a hnala zpátky za klukama Příště půjde na tom vodítku a nebo nikam...na to nemám nervy Woriček je kvůli tomu roky na vodítku a ta kozena nás bude nervačit...
Lovící psy, my v rodině, prostě nejsme schopní zvládnout a zrovna jak na sviňu takové musíme mít
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 08:42
- Nahlásit
MartinaBarney
Na trávník používám Travin od krále trávníků.Jsou to takové malé kuličky,co propadnou trávou k půdě a tam se snaží něco dělat.Má to být něco jako 3 v jednom.Musel bych se ale doma podívat.
Evey
ještě před cca 20.lety jsem si koupil do tehdy prvního bytu v Bučovicích kuch.linku Aroma.Dodnes funguje a nic se nerozpadá.Akorát prošla kosmetickou úpravou vzhledu,ale jinak funkčně OK.
Kessie
Tak konečně jste se dočkaly.
Fotky pěkný.Koukám,že pomáhá i s hrabáním?
Jo a Kesska se mi zdá taky nějaká veliká.
Včera jsem večer koukal na Želary.Hlavní hrdina tam byl pes BSP Azor.Docela mě to překvapilo.Nikde jsem neslyšel,že je to takto skvěle obsazené.
Supr herecký výkon ale,žádná nominace na lva,natož nějaká cena.Nevím kdo to tedy posuzuje ale někde se stala chyba.
Zítra má Baruška druhé narozeniny,tak vymýšlíme nějaký pamlsek,aby si to holka užila a vycítila jedinečnost okamžiku.
Napadl mě jenom švédský stůl.
Máte někdo nějaký jiný lepší nápad?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 10:05
- Nahlásit
Drakopes - a jak jsi pochodila u zubaře? Vzal Tě na milost, nebo trpíš, Ájo, dál???
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 10:08
- Nahlásit
worick - My to měli včera stejně likvidovali jsme jedno místo s bobkovišněma - mně tam ten břečťan ani nevadil... ale chtěla bych popravit ten plot, něčím ho našpricovat a hodit do stejné barvy jako bude zbytek domu... navíc bych ráda, aby se mi po zdi plazily jiné rostlinky než břečťan - třeba popínavý růže nebo nebo něco podobného... nejsem zdatný zahradník... jsem laik, začátečník, samouk...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 10:12
- Nahlásit
Tá ta - bydlel jsi v Bučovicích? To je už jen kousek ... A jezdíte sem ještě nějak pravidelně? Želary - super! Jinak s Kesskou konečně... aspoň už o prázdninách bude po všem a budeme moct normálně vyrážet na procházky a na výlety! Teorie Má my vyšla do puntíku!!! U Kessky dělá tu velikost ten její zimní dubeňák, kterýho se nechce vzdát!!!
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 11:25
- Nahlásit
Kessie
Napsal jsem to nejasně.
Tu linku vyráběli v Bučovicích já si ji přímo tam byl koupit.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 11:41
- Nahlásit
Strejda, Kessie, worick no to jste mě tedy potěšili s tím řízením. Ještě že jezdím tak pomalu.
worick
Podle toho, co prodávali na té Floře jsem si myslela, že to tam musí být pro zahradníky ,,ráj na zemi" To asi ano, ale my byly evidentně na blbém místě. Prý někde hned za hranicemi jsou obří skleníky a obrovský výběr, no tak snad příště... Jo a ještě jsem se taky poté dozvěděla, že přeci nakupovat do Polska se musí jezdit buď ve středu nebo v sobotu...
Lovící psy, my v rodině, prostě nejsme schopní zvládnout a zrovna jak na sviňu takové musíme mít Ale zase lepší než psi lovící psy.
Tá ta
Nevím kdo to tedy posuzuje ale někde se stala chyba. Evidentně.
Máte někdo nějaký jiný lepší nápad? Dort? URL
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 11:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
Kessie
Tak já si včera ve 21h - kdy jsme šli ze zahrady uvědomila, že má zpracovávat 7kg masa nakoupeného předevčírem pro kluky a nechaného v lednici
K tomu jsem si po chvíli pustila Želary, které jsem doteď neviděla a u mně teda nebylo ani o co stát. Jediné + byl Azor (chtěla bych vědět, kde vzali v nějakém zapadlém pohraničí (kde se to vlastně mělo odehrávat...v Sudetech?) švýcarského psa, kterých potažmo nebylo dost ani v samotném Švajcu?? A hezké prostředí kolem (nevadilo by mi tam bydlet Z příběhu jsem teda nechytla dost, ale co jsem viděla mi stačilo...nesnáším ,,hnusné" filmy ...byť mají skvělé poselství....
Kessie
Ten břečťan bych tam nechala, klidně i pod těma růžema - alespoň by se měli na čem držet. Teďka tam budete muset tvořit nějakou konstrukci a za b) nevím - kolik tam je světla (na fotce to vypadá hodně přistíněné) a tam půjde právě tak akorát ten břečťan a hortenzie - ostatní popínavky potřebují ke kvetení sluníčko Moje ,,pnoucí" růže je tragedie: každý rok z nich zůstane 20cm...všechno zmrzne
nejsem zdatný zahradník... jsem laik, začátečník, samouk... - ale to já přece taky Jenom na to mám víc času, no
Tá ta
kde jste proboha byli?? Už jsem málem dala troubit na poplach...
Zítra má Baruška druhé narozeniny...Napadl mě jenom švédský stůl.
Máte někdo nějaký jiný lepší nápad? - Baru velká gratulace no, nenapadá, my to s klukama neslavíme nijak (my neslavíme ani svoje ) takže si myslím, že švédský stůl bbude až až...jen to nepřežeňte, ať se vám holka z toho nepos...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 18:10
- Nahlásit
Nevíte, jestli existuje nějaké hnojivo proti pampeliškám a dalšímu plevelu, které zároven není jedovaté pro zvířata?!
a co máš proti trávníku plném pampelišek??
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 18:19
- Nahlásit
V záplavě vaší zpráv ze zahrad, zahradničení a sázení se zcela ztrácíme. Takže nemáme co komentovat, neb ani do Polska nejezdíme )
Zub mám rozvrtaný (nebolí), dáseň rozříznutou (bolí) a pomalu splaskávám. Se psy brouzdáme po nenáročných vycházkách, počasí střídavé, hlavně že pár dní nebouřilo.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 20:17
- Nahlásit
Už jsem to psala Enince, ale ještě to dám sem. Mám radost a už Vás se svým pesíkem nebudu otravovat:
U veterinářky dneska psycho hotový. Zkolaboval pes a dva lidi. Možná, že ještě někdo předtím, ale tito jen za dobu, kdy jsme tam čekali na ošetření my. Zato Beky předvedla vytrvalostní prostná. Čekali jsme snad hodinu, než ošetří vzteklou kočku, tři psy a ty dva lidi. A Bekynka celou dobu stála a chodila, rovnala rozjíždějící se tlapky a vyrovnávala narušený balanc. Občas se snažila prchnout, když se vyskytla příležitost, a jednou se šla vyčůrat na blízký trávníček. Byla tam téměř nejčilejší pejsek, rozhodně toho teda nachodila nejvíc.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 20:44
- Nahlásit
Drakopes
co máš proti trávníku plném pampelišek??
Konečně někdo s přijatelným názorem.
Vlčáčková
Byla tam téměř nejčilejší pejsek,
Teda, paní, to se hezky čte.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 20:55
- Nahlásit
Děkuju všem za radu Nakonec se spokojím s tou sekačkou a tím, že to ručně vypíchám. Nakonec jsme trávu jen pohnojili pro podporu růstu, rozsypali tam osivo a hotovo.
Drakopes
a co máš proti trávníku plném pampelišek?? Proti trávníku plném pampelišek nemám nic. Ale víc se mi líbí pěkný hustý trávník bez plevele Třeba jako má soused vedle. Ale ten taky nemá psa a o ten trávník se stará jako o svoje dítě pomalu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 21:07
- Nahlásit
Strejda
Teda, paní, to se hezky čte.
Taky se na to docela hezky dívalo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 21:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Strejda
co máš proti trávníku plném pampelišek??
Konečně někdo s přijatelným názorem. - my máme taky trávník plný pampelišek a ty ani moc neřešíme Máme loučku - kde by mohly být, ale tam nerostou, jenom pak v jeteli
Pravdou je, že na velké zelené ploše, která má být takovým ,,prvkem zvýrazňujícím hezké kvetoucí záhony" - ty pampeluchy působí rušivě. Nejrušivěji ovšem působí přímo v těch záhonech a že jich tam je
Vlčáčková
Popravdě, když vidím, že píšeš - mám trochu stažený žaludek...ale doufám.... Dobré zprávy jsou přeci jen nejlepší i když..co si budem povídat...nedopadne to vždycky jen dobře Jsem ráda, že se pejsanka drží a kluci posílají pac a pusu
U veterinářky dneska psycho hotový - na veterinu jedem tak maximálně očkovat....to mi připomíná, že příští týden pojedem Jinak to tam vidět opravdu nemusím a i když kluci jsou v klidu a pohodě a prohlídku berou jako způsob pomazlení já jsem vyklepaná i z toho očkování (nesnáším jehly ) A kocour Leon - tak ten bude zase v přepravce řvát celou cestu
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 22:23
- Nahlásit
worick
Jo, jo, drží. Doufám, že ještě hodně dlouho bude. Ale samozřejmě se ještě musí zlepšovat.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2012 08:01 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
MartinaBarney
Tohle jsem včera zahlídla v jednom letáku URL
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2012 08:52
- Nahlásit
Evey
Tohle jsem včera zahlídla v jednom letáku
Mám slabost pro nářadí (a nože) Fiskars. Ale tohle si nekoupím. U nás na vesnici sekají trávu ženské, tak si myslím, že do jejich kompetence spadají i pampelišky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2012 10:52
- Nahlásit
Strejda
od Fiskarsu máme pilku, sekyrku a teďka nově velké nůžky na větve. Tohle nevypadá taky špatně, ale počkám, až to někdo vyzkouší - ohledně účinnoti a životnosti Třeba ruční nůžky od Fiskarsů se dle zahrádkářů neosvědčily - mají sice kvalitní ocel, ale čím složitější mechanismus, tím poruchovější výrobek...
Ráno kouknu z okna a zrovna Worka vyskočí a valí k plotu, Berry mu v patách. No těpic - to vypadá na Dášu či Argona Letím k bočnímu oknu mrknout kdo teda a ......vedle po polích letí kůň teda kůň takový hucul či co.. přeběhnul kolem prvních baráků k potoku a za chvíli jsem viděla baču, jak ho tam nahání, ještě s jedním sousedem. Vzpoměla jsem si, že když ještě nebyly olistěné stromy, tak jsem ho viděla jednou před stájema stát. Nevím, jestli ho tam má bača (to je přezdívka, oni asi pásli ovce, říká se jim tak celé rodině ) nebo majitelé-koňáci..
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2012 11:02
- Nahlásit
worick
Třeba ruční nůžky od Fiskarsů se dle zahrádkářů neosvědčily - mají sice kvalitní ocel, ale čím složitější mechanismus, tím poruchovější výrobek...
Mám už hodně dlouho nůžky na větve. Takové s nástavcem. Na stříhání je řetězový převod. Nijak je nešetřím a fungují dobře.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2012 14:40
- Nahlásit
Strejda
vím, které myslíš - dostali je tcháni od švagra k Vánocům Ani jsem se ještě nezeptala, jak se osvědčily...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2012 14:51
- Nahlásit
Kolegyně má dnes sebou v práci své nové štěndo. Lítá pořád někde po poradách, takže ho hlídám. Nevím proč, ale z celé kanceláře o rozloze 20 m2 si vybrala místo pod mým stolem. Po obědě jsem jí dala sušenou kůži na zabavení, zuřivě ji kousala a já ani tedy nepostřehla, že po zkonzumování kůže přešla plynule na kabel od tiskárny. No netiskneme. Naštěstí byl datový, ne ten co je zapojený do el. sítě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2012 15:58
- Nahlásit
Evey
přešla plynule na kabel od tiskárny. No netiskneme. Naštěstí byl datový, ne ten co je zapojený do el. sítě. -
Ale zapoměla jsi nám napsat, co to je za prcka a fotečka by nebyla?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2012 16:56
- Nahlásit
http://www.novinky.cz/domaci/267179-cechy-zasahnou -silne-bourky-s-krupobitim-varuji-meteorologove.ht ml?ref=zpravy-dne
bez komentáře, jen temné vrčení
|