Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 468 . 469 . 470 . 471 . 472 . 473 . 474 . 475 . 476 . 477 . 478 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 08:27
- Nahlásit

worick
tady bylo včera totálně hnusně
Od sobotního deště spadlo včera asi 27 kapek. Jinak je krásné turistické počasí. Zoufale nám chybí voda. Lesní potůčky jsou suché, na tůňkách žabinec.

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 08:28
- Nahlásit

Vlčáčková
Přeju Tvému pejskovi, aby ses uměla správně a ve správnou dobu správně rozhodnout.

Gerda
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 08:59
- Nahlásit

worick
holky, je dobré, že vy samy by jste (a dokázaly) jste to, ale vyčítat někomu, že on ne, není úplně nějlepší...
nevyčítám vlčáčkové, že nenechá utratit svého psa, je to vždy rozhodnutí výhradně toho, kdo je majitelem psa, kdo ho má rád, kdo je za něj zodpovědnej, jediná věc, co jsem se ptala, bylo, proč mu sebrali analgetika, nic víc. Nezdá se mi to u psa jednodušší, možná právě naopak, dětí ani příbuzných v inkubátorech nemaje. Tohle rozhodnutí už jsem taky dělala, asi každej z nás, kdo máme psy, každej ví, jaký to je, že to bolí strašně moc a smutno je ti až máš pocit, že už to ani nevybrečíš.

Myslím, že jí analgetika snad vysadili i proto, že je po té mrtvici motovidlo a být nafetovaná jí sice uleví, ale neposune. Tím chci říct, že bude sice bez bolestí, ale odevzdaně ležet a nesnažit se -
Přesně, uleví, bude bez bolestí, tím pádem nemusí odevzdaně ležet...jak se má snažit? Proč se má snažit? je jí 15, možná 16, kolik toho má asi před sebou? A v jaký kvalitě? Jak říkám, nevyčítám nikomu, že nenechá utratit psa, ale to, že mu nepomůže od bolesti, když to jde. Výhradně na to se jí ptám, proč mu neuleví, když je to pomocí prášku tak snadný, jaký byl důvod sebrat analgetika.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 09:39
- Nahlásit

worick

Rozdíl mezi Fifiiným psem a Bekčou je jasný. On měl diagnozu, která k lepšímu nemohla vést. Tam se čekalo, do kdy to půjde. Bekče naopak ta rakovina dle vyšetření nezasáhla nic. Orgány, plíce, všechno OK. Držela se fyzicky i psychicky. Takže u nás bylo co léčit a vyléčit. Nešlo o to nechat jí dožít do stavu, kdy už to nepůjde, ale zbavit jí toho. Bohužel ty pooperační stavy se nelepší tak, jak by bylo žádoucí. Jednou jsou lepší, podruhé horší. Do toho mrtvice, jejíže projevy jsou už pryč, ale nepomohla ani v nejmenším.

Na utracení jsem jí jen teď vezla asi 3 x, vždycky z toho sešlo. To, co mě od toho odrazuje, je to, že je tady šance na zlepšení. Kdyby nebyla, tak to nebudu řešit. A já prostě nejsem stavu poznat budoucnost. Ten pes byl dříve dvakrát v podobném stavu a já ho chtěla utratit. Vet mi to rozmluvil a pes žil dál vcelku spokojený život, ovšem se stařeckou lehce omezenou pohyblivostí. Prostě už neskákal do 1,20 m a netrhal rekordy v honbě za kočkou. Fifi má se slečnou Sádlo trošku jinou zkušenost, protože tam byla pouze progrese nemoci. A co si budeme povídat, většina lidí leží po operaci taky jako lazar, kolikrát dělají pod sebe a taky mají bolesti, a to po různě dlouhou dobu podle náročnosti operace. Pes to má prostě stejně.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 09:52
- Nahlásit

Berňáci
Nechci Vám to tu zahlcovat, tak se asi "půjdu hroutit" někam jinam. Dík za trpělivost.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 11:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Gerda
Přesně, uleví, bude bez bolestí, tím pádem nemusí odevzdaně ležet - chápu, myslíš, že když ji nebude nic bolet, nebude jí ani bránit, aby se rozhýbala. Jenže nafetovanému člověku je všechno šumák. Když jsme dali prášky naší babči, byla dva dny jak dementní mrtvola, převracela oči bělmem, nemluvila, pokud jo, tak jí nebylo rozumět, aby se pohla, tak to už vůbec ne - padala i ze sedu, nedokázala uchopit lžíci, při krmrní jí to teklo koutky... Kdyby jsi ji viděla, taky by jsi ji z fleku zkrátila utrpení Když jsme ale prášky vysadili, sice byla protivná, že ji bolí to a tamto a ona chce svoje prášky, ale normálně mluvila, poznávala nás, chtěla se jít podívat(s pomocí) třeba na dvorek na králíky...Je v tom diametrální rozdíl a myslím, že to takhle může působit i na psa.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 11:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Zoufale nám chybí voda. Lesní potůčky jsou suché, na tůňkách žabinec. - vy máte tůňky??? Tak to jste na tom ještě dobře Tady není jediná kaluž, prostě nic Opravdu Sahara a já jen čekám, že jestli to neskončí a nepřijde pořádný déšť - teď už by musel být minimálně dvoudenní, tak začne usychat tráva, stromy a nám začnou asi vozit vodu v cisternách - alespoň na pití Ještě to nevypadá apokalypticky, všechno je relativně zelené, ale třeba některé stromy opučely zatím jen z poloviny

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 11:38
- Nahlásit

worick
- vy máte tůňky???
Už jsou z nich brčálové kaluže.

Gerda
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 11:46
- Nahlásit

worick
chápu
nechápeš.

Kessie
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 13:48 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Vlčáčková - Bekči je mi moc líto... držím moc pěsti... já bych toto rozhodnutí asi nikdy nedokázala udělat... prostě nedokázala... mám štěstí, že jsme na to dva a manžel je víc realista, já jsem ta "citovka"... takže jestli jednou budeme stát před podobným rozhodnutím, on nakonec rozhodne a já si to budu celý život vyčítat... znám se... musí to pro Vás být opravdu hrozně těžké... obdivuji, jak statečně to snášíte...přestože máte pocit, že to tak nevypadá...

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 14:19
- Nahlásit

worick
Že by teda nebylo po ní??Třeba se Žofka jen přetvařovala, hrála mrtvou, aby se zachránila.

LuckaM
Ani nevím, jestli to jde při jednom, když má štěňátka, o které se má starat a kojit. Jde to.

Vlčáčková
Těžké, přetěžké rozhodování. Pokud se rozhodnete pro utracení, není ta možnost aby veterinář přijel a udělal to doma?

Kessie
já bych toto rozhodnutí asi nikdy nedokázala udělat... prostě nedokázala. Já myslím, že dokázala. Vyčerpáš všechny možnosti pomoci, zbyde jen tahle, žádná jiná...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 15:16
- Nahlásit

Evey
Děkuju za informaci, to teda koukám. Člověk by řekl, že je to takový zásah, změna hormonů a všeho, že by pak neměla třeba mlíko nebo tak něco. Tak jsem zas o něco chytřejší

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 15:47
- Nahlásit

LuckaM
Taky by mě zajímalo jak pak v tom těle probíhají ty fyziologické procesy, ale posledně jsem se zapomněla zeptat.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:07
- Nahlásit

Evey
LuckaM
Taky by mě zajímalo jak pak v tom těle probíhají ty fyziologické procesy - tělo si poradí, u žen se přece taky dělá sterilizace u tuším třetího císaře....A nebo mimčo umře a všechno se musí zastavit.... Právě, že mi připadlo jednoduché, když už je rozkuchaná to vybrat, než řezat zase znova, brrr.
Po 17h jsme se vrátili z výletu. Vyšlo nám to pěkně, hezky lesem, tudíž tam nefučelo, trasa hezky značená, nikde jsem nekufrovala, bylo to tak, že 1/3 cesty částečně krajem lesa polňačkou, pak lesem a končila u rybníka, takže se kluci zmáchnuli a napili a další dvě třetiny zpátky okruhem hezky lesní cestou a u vesnice, kde nás Tom nabíral malý potůček, kde se zase osvěžili (a zaprasili ) Mamka s Mandy nakonec jet nemohly, protože Tom nakupoval a neměl by to jak odvézt, měl zadní sedadla celá zaskládaná a mamka by už nevlezla

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 20:06
- Nahlásit

Kessie

já jsem ta "citovka".

já právě taky a jsem sama a tři psiska a nedovedu si představit, až to někdy přijde, vůbec nevím, co budu dělat. Už jsem si to zažila s fretkama a bylo to hrozný, ach jo. Jinak dneska jsem byla za Bekynkou a za ostatníma též...(Vlčáčková a její klub důchodců - to je její název smečky). Fenka má to hojení čímdál lepší a sice se pohybuje vachrlatě, ale vyšla za náma ven, mlsala mlsky a trubičku, lehla si za náma, pak chodila sem a tam, ňuchňala se s ostatníma psama, tak se uvidí, co bude dál, ale věřím, že pokud by to mělo být nahouby, že to Vlčáčková pořeší dle situace

LuckaM
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 23:24
- Nahlásit

Vlčáčková
Myslím na Vás, holky, držte se!

Abych trochu rozehnala chmury, přidávám fotky Bárníka a jeho štěněčího kámoše Rockyho

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 06:32
- Nahlásit

Mrzne. Stupně nevím, jsem se zapomněla podívat.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 07:29
- Nahlásit

Evey
Mrzne. Stupně nevím, jsem se zapomněla podívat. - ani nemluv Když hlásili, jak bude pršet a pršet - tak to u nás ani kapka Když teďka mráz - no tak to jasně to nezklame - všechno pomrzne! Nám teda jen brambory, bob a některé kytky ale všichni ostatní už měli venku rajčata, papriky, melouny... Mamka čučela na hokej a v 23h mi volá, kolik je stupňů, že to snad bude muset nějak všechno pozakrývat...bylo 0,5st Nevím čím a jak dokonale to (potmě) zvládla, navíc je sama doma - brácha včera nastoupil do nemocnice, na tu operaci ramene(mají mu to dělat dnes ) Já měla připravenou suchou trávu bramnborách, že to jen pohážeme přes...jenže jsem včera - ušla s psiskama 12km a pak šla do zahrádky ještě plet a kopat motykou a domů jsem přišla po 21h (už jsem na to neviděla ) a normálně bych okamžitě usnula u telky, ale šel ten hokej, tak jsem se u toho vynervnula, že neusnula ale hned, jak jsem dotelefonovala s mamkou a pak už jsem se nedokázala zvednout, rozebrat a jít to zakrývat Kolik bylo taky nevím, až Tom koukne do historie...

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 07:35
- Nahlásit

LuckaM
přidávám fotky Bárníka a jeho štěněčího kámoše Rockyho - ještě se o tu petku neservali??Teďka koukám, že Barney na fotkách vypadá úplně jako náš kámoš Gogo - má taky takovou širokou rozčupřenou hlavu a nosánek nahoru...trošku Musím Gogču někdy vyfotit

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 08:35
- Nahlásit

worick
Nn neservali, on tohle tahání o předměty a honění se s nimi moc neprožívá. V téhle dvojici je zatím kápo on, takže Rocky si nedovolí začít nějakou rvačku kvůli petce a kdyby byl se starším psem a měl v hubě petku, tak si ji nechá normálně vzít a dál toho druhého psa už ani nebude honit...prostě si ji nech a hotovo

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 10:54
- Nahlásit

Teď jsem si vzpomněla, že jsem Vás zkušené výcvikáře a chovatele chtěla poprosit o radu. Barney v rámci možností poslouchá, ale je situace, kdy si prostě nedá říct, postaví si hlavu a jedná sám za sebe a já už nevím jakým způsobem ho to naučit. A sice, jakmile je na obzoru pes, jde ho pozdravit, ať se nám to líbí nebo ne :/. Zkoušela jsem pamlsky, zkoušela jsem ho sprdnout po tom, co neposlechl a zdrhnul, ale nic nezabírá. Prostě kontakt se psem je pro něj na prvním místě a s nějakou šunkou ať se jdu prý zahrabat. Nejhorší je, že on dobře ví, že nesmí, ale asi mu to za ten průšvih v tu chvíli prostě stojí. Jde mi vedle nohy, celej napruženej, řeknu nesmíš, zavelím k noze...jde u nohy, kouká na mě a pak vymyslí nějaký fígl...jako že se třeba zastaví, že musí nutně něco očuchat, udělá oblouček a frrrrr už letí za psem :/

Neřešila bych to, protože Barney není ten, kdo by rozpoutával rvačky, ale prostě vypadá to blbě, když se řítí na nějakou malou fifinku....a hlavně taky nikdy není jasný, jestli náhodou není rváč ten druhý pes...

Mohla bych to řešit připnutím na vodítko, ale to mi přijde jen jako zamaskování problému (navíc on moc dobře pozná, kdy na tom vodítku je a kdy ne), ráda bych docílila toho, že budeme moct na volno kolem psa projít...

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 11:01
- Nahlásit

Evey
takže: -4st! Mamka snad většinu zachránila, mně a tchýni málem klepla pepka, když jsem zahradu viděla Kytky - visí, stromy - visí, brambory a kukuřice leží.....Zatím nehysterčím a čekám, kdo to ,,rozchodí"...ale nevypadá to....

Ráno tu byla sestřenka Jitka s Darčou a říkala, že se stavovala u rodičů a že tam je ,,pohřební nálada". Nevěděli o tom mrazu a přísady nezakryli. Všechny rajčata, papriky a nevím co ještě v pr...... My jsme to mínili dneska vysazovat ven, ale pro jistotu ještě den počkáme. Pokud hlásí v noci nulu, u nás klidně mrazík ještě může být

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 11:06
- Nahlásit

LuckaM
Teď jsem si vzpomněla, že jsem Vás zkušené výcvikáře a chovatele chtěla poprosit o radu - tak s tímhle já neporadím, jelikož s tím problémy nemáme, nebo opravdu jen vyjímečně. Já ale nikdy u toho nepovelovala, ale spíš už dopředu vysvětlovala Říkám:,,nechoď za pejskem, on jde s páníkem na prochajdu a nesmí si hrát, to by se páník zlobil...nemůžeš ho otravovat"

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 11:15
- Nahlásit

worick
Říkám:,,nechoď za pejskem, on jde s páníkem na prochajdu a nesmí si hrát, to by se páník zlobil...nemůžeš ho otravovat"

tak takhle dlouhou větu bych doříct nestihla

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 11:31
- Nahlásit

Teď jsem si vzpomněla, že jsem Vás zkušené výcvikáře a chovatele chtěla poprosit o radu. Tak to v žádném případě nejsem, ale zkusím to:
Už je dospělý tak to půjde trošku ztuha. Pokud nezabírá metoda cukru (ten pamlsek), tak zkus ten "bič". Prostě nejde to po dobrém, tak to půjde po zlém. Ale pozor, v žádném případě nemyslím nějaké fyzické tresty. Předpokládám, že je Bárník vyrovnaný a není nikterak psychicky labilní... Zkusila bych vymyslet něco co ho v tom úprku zastaví. Můžeš si vyrobit něco hodně rachotícího - třeba plechovku od nějakého nápoje, dovnitř nasypej taky něco kovového (staré šrouby apod...), dírku zalep. Máš ideální chrastítko. Jakmile bude mít tendenci se začít vzdalovat, zkus zatřepat, nejspíš se lekne. Zapoveluj ho k noze, odměň (pokud poslechne). Když to neklapne a prchá, tak mrskni tu plechovku nejlépe někde před něj, to by se měl leknout ještě více, bude nejspíš rozhozený a v té chvíli ho hned přivolej. Asi se tedy nejspíš leknou i všichni zúčastnění, tak to třeba nejdřív zkus s někým domluveným.
Další možností by bylo něco hodit přímo po něm, ale to chce dobrou trefu a jen jemný ťukanec, aby jsi mu neublížila.
Nebo jiné delší, lehčí vodítko o kterém nebude ani vědět a bude s ním courat, ty budeš mít konec v ruce...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 12:05
- Nahlásit

Evey
Díky za tip, hned při další procházce to zkusíme. Labilní rozhodně není - spíš strašnej flegmouš. Je mu to fakt jedno, že panička zuří a on posléze dostane vylágoš. Jen se trochu bojím, že ta plechovka zabere jednou, dvakrát...pak si na to zvykne a bude mu to taky fuk.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 12:30
- Nahlásit

LuckaM
ale je situace, kdy si prostě nedá říct, postaví si hlavu a jedná sám za sebe a já už nevím jakým způsobem ho to naučit
Naprosto, ale naprosto stejný problém mám i já s Barneym. Nejsou náhodou ti dva rodina?!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 14:34
- Nahlásit

LuckaM
Já na tohle už zcela rezignovala. Tak prostě letí za psy. Jediné, kdy mi to vadí, když by to bylo přes silnici.
S tím, že velice dobře ví, že nesmí ... park, kam chodíme venčit, je z části oplocen a tam smí psi jen na vodítku. My tuhle část obcházíme a kluci občas napochodují dovnitř a pročuchají to tam. A tváří se, že oni nic

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 14:42
- Nahlásit

Ráno dostali kluci k snídani puding (byl v Tescu v akci za 2,50, já bych se s ním nedělala). Vyklopila jsem ho Nílouškovi do misky (pořadí je dané, nesmí se porušovat), vyškrábala kelímek, uhnula do strany, aby mohl pes k misce a šla pro druhý kelímek a k druhé misce a koukám, že Níloušek sedí a kouká. Ohlídnu se, a z jeho misky se futruje Alfréd. Tak jsem vyklopila do druhé misky puding a postrčila Nílouška, že ten je pro něj. Chvíle ticha přerušovaná jen dvojitým mlaskáním. A pak Alfréd zvedl hlavu a přesunul se ke své misce. Vrčení, pak štěknutí a Niels vyklidil pole. Pak jsem já chytla Alfréda za flígr a vyšoupla ho za dveře. Níloušek dojedl a pak ještě kolem sebe chodili dokola a povrčávali ... blbej puding

V poledne jsem vyzvedávala psy a líčím Jirkovi ranní story (on ji samozřejmě se špunty v uších zaspal) - Alfréd se intenzivně lísal, podával pac, ať už o tom nemluvím, Niels nakláněl hlavu a úsečným štěknutím potvrdil správnost. Nakonec se oba na sebe vrhli a začali se ohlodávat a vrčet.... )

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 15:31
- Nahlásit

Drakopes
blbej puding... - nóó, pěkné Černá můra majitelů dvou (a více) psů My se zatím do téhle fáze nedostali, minule s tou buvolí rádobykostí, k tomu nebylo daleko. Kluci taky mají přesné rituály, přesné pořadí a zatím se to snaží dodržovat Ráno: když přijdou za mnou do pracovny, mají tam ttrochu mléka v kočičích miskách, někdy se zbytkem Gůčiny konzervy, co nedojedla. Berry přijde první, žene se ke své misce a Workové si vůbec nevšímá, ani pokud Woriček ještě leží někde z druhé strany baráku - Berry zalehne a muconí se se mnou, vybíráme klíšťáky, češeme a tak. Někdy Worka přijde a jde hned k misce, pokud však dává najevo, že opravdu nechce, řeknu Berrymu, ať si to klidně sní, ale on se vždycky ještě pátravě koukne na Worku, jestli fakt nebude Po jídle dám ta vepřová žebra, každý tři kousky. Pokud Worka není opravdu vyloženě hladový (třeba nejedl večeři) nechá vždycky Berrynkovi kousek ze svých, někdy sní jen dvě a celé třetí mu nechá

<< 1 ... 468 . 469 . 470 . 471 . 472 . 473 . 474 . 475 . 476 . 477 . 478 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání