| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 19:29
- Nahlásit
Kessie
ptej se jak chceš na co chceš co budu vědět poradím ráda
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 19:38
- Nahlásit
Vrátil jsme se ze cvičáku, dneska jsme agilitili a Berunka se naučil tunel Měli jsme 4 skočky, zatočený tunel a skočku a po tom, co jsem Berču nalákala do tunelu tak, že jsem před ním couvala s kokinkem tunelem sama to pak už probíhal taky. Akorát vždycky přeskákal, pak ,,tunel" a Berča ho oběhnul - jak byl naučený až po ,,no tak pojď znova,,tunel"! - ho už proběhnul Woriček v pohodě krásně všechno Dneska byli hrozně hodní a dělali mi jen radost Cestou zpátky jsme to vzali okruhem, ještě kolem potoka nadole a potkali jsme Gogošovi hned tady za naším u lakovny. Tak obešli potok s náma. Worka to zakončil tak, že za naší muldou vletěl do potoka, jak to teďka praktikuje a 10minut ho nebylo - chytal ryby My ho s Gogošema čekali před naším na cestě Doběhnul ale až na zavolání - mokrý jak myš
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 20:44
- Nahlásit
Kessie
to není naše Kessička!!!
No to by taky byl šok.Nevěřil bych tomu!
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 20:49
- Nahlásit
worickVrátil jsme se ze cvičáku, dneska jsme agilitili a Berunka se naučil tunel
Ty hele to je super.Gratuluju.To u nás nemáme tunel.To bych chtěl taky aby to Baru uměla.Jak je to dlouhý a jaký asi průměr.Nechá se to někde koupit?Nebo třeba vyrobit?
Bylo by to zase něco jinýho pro Báru.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 21:16
- Nahlásit
Kessie
to není naše Kessička!!! - né, neboj, já vím, že ne
MartinaBarney
Marti, dneska v receptáři mluvili o tom, co použít na trávu, aby zmizely pampelišky - taky jsem se hned musela smát - že to bylo jak od Marťi na objednávku - ta reportáž Zrovna jsem si taky na ni vzpoměla
Tá ta
To u nás nemáme tunel.To bych chtěl taky aby to Baru uměla.Jak je to dlouhý a jaký asi průměr.Nechá se to někde koupit? - dodala ho tam kámoška, co má psí e-shop, jako sponzorský dar První jsme měli jen takový malý sranda-tunel, ale tam Berry nevlezl, tak se naučil obíhat. No a teďka tam máme tento nový a to už je bytelný, řekla bych už profesionální na agi. Chtěla jsem se jí zeptat, ale nebere mobil. Ale myslím, že je to tenhle nejdelší: http://www.tunelypropsy.cz/clanky/pevne-tunely/
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 00:40
- Nahlásit
Tak mám svému loveckému psovi udělat nějaký zajímavý inspirativní program, aby nepropadal depresi z pomalého hojení po té operaci. Má někdo nějaký nápad? Kromě maňáskového divadla?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 09:44
- Nahlásit
worick
Přesně jak jsem předpokládala: 10štěňat....3týdny!!do porodu Tak to je prasárna, měla porodit a měli jí nechat 1 štěně.
Ája se prý z toho nějak nemůže zdrchat, je špatná, nemluví s nima Není se čemu divit.
V pátek jsme zrovna byla u císařského řezu labradorky. Přirozeně porodila 1 živé a 1 mrtvé, další 2 živé jsme vytáhli, 2 se bohužel už nepovedlo oživit. Ale tak aspoň že 3 blonďatí kluci zůstali.
Tá ta
Pro domácí použití by Vám mohl vystačit i nějaký tunel Dog Trace URL
Ty tunely co dávala worick odkaz jsou super, pevné ... ale dost drahé.
Vlčáčková
Má někdo nějaký nápad? Kromě maňáskového divadla?
Nějaké takové ty hračky plněné žrádlem?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:14
- Nahlásit
Evey
Na žrádlo mi prdí... Spíš něco na koukání.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:34
- Nahlásit
Vlčáčková
Spíš něco na koukání
já nad tím přemýšlela ještě, jak jsi říkala to s tím "programem"...
Bekynka je ve stavu (zdravotním), že mi spíš přišlo, že potřebuje klid, nevím, jestli ji dokáže zrovna teď něco pozitivně
naladit, je to oříšek teda, co s tím. Když s ní vyrazíš někam se samotnou "do přírody", kterou máš i doma okolo baráku, tak těžko říct, jestli to pro ni bude mít nějakej význam - jak ti poradila ta vetka.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:39
- Nahlásit
Eninka
No, tak ona říkala, že potřebuje vzbudit zájem. Přemýšlím, že bych jí vzala do ZOO, jenže tam za vchodem nic není, to bych se pronesla, než bych to její těžký tělo dovlekla k nějakému zvířeti. Nebo ke koním - nevíš o nějakých? Nebo do nějakého kočičího depozita. Jenže blbý je, že se může koukat, ne k tomu lézt, aby nechytla nějakou infekce.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:43
- Nahlásit
Vlčáčková
ta ZOO není špatnej nápad, akorát bysme jí musely dát do nějakýho vozíčku, nosit je blbost..to by její zájem mohlo vzbudit
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:45
- Nahlásit
Eninka
No, vidíš, vozíček! Žádnej nemám.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 16:22
- Nahlásit
ale raději k tomu budu používat email, ať tím neotravuju tady.
jen se ptej, ať mám spokojený pocit, že já tyhle starosti nemám
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 16:27
- Nahlásit
No, vidíš, vozíček! Žádnej nemám.
vozíčky se půjčují přímo v zoo, zeptej se, jestli do něj můžeš naložit psa, protože jsou priárně určené dětem.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 16:52
- Nahlásit
Drakopes
Jo? Zkusím tam zavolat. Dík.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 00:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
Pro Bekynku...buďto starý kočárek nebo tu malou modrou kárku...třeba vám nějaký důchodce půjčí A na hraní: co třeba nějakou hračku na dálkové ovládání, na klíček...co se nějak hýbá, vydává zvuky...? A nebo pustit telku (jestli jsi to nebyla Ty, kdo psal, že telku nemá ) Naši kluci se ale na televizi koukat neumí...to Drakopesová jim pouští dokumenty na ČT2...popřípadě burzovní zprávy
Evey
Pro domácí použití by Vám mohl vystačit i nějaký tunel Dog Trace - no, to jo - já myslela spíš pořídit ho na cvičák ....ale tyhle mi přijdou jako vyhozené peníze...pro berňačku úplně jelikož jsme ho měli právě před tím na cvičáku a vydržel jen JRT - jak tam začaly lítat bordery - byl protrhaný raz dva Ten šusťák byl hodně tenký
Celá smečka je přeočkovaná a zdravá - schopná Zjistili jsme, že Woričkův průkaz není europas a že pokud by jsme chtěli do zahraničí (Slovensko sice taky, ale to já tak neberu ) tak by se musel vystavit a teďka už se vystavuje pouze zároveň s očipováním...Takže v brzké době budem čipovat, jelikož už vážně plánuju tu Šumavu! - brácha mi dneska líčil a navnadil mně, že pro výlet se psem je to tam ideální...tak by jsme to pak mohli vzít ještě třeba přes Alpy domů...
A já to sem už všechno psala, když jsme přijeli...ale se mi to smázlo tak jsem se skřípěním zubů vypla comp a šla pracovat ven....a večer koukám, že nikdo nic...??? ....
Worka dneska celý večer chodil se zbytkem buvolí kosti v tlamě(asi dvě hodiny! ) vrčel a chtěl, aby jsme (nebo Berry) mu ji brali a honili ho. Tom šel a kluci se málem servali, jelikož vyprovokoval Berču, ať ,,jde do něj" Nakonec se bál, že jak odejdem, tak se přizabijou, ale já jsem jim ji odmítnula vzít...když je to hra, tak ať si hrajou...nebudu se do toho míchat (pokud se to nevyhrotí) no a netrvalo 5minut co jsme zašli domů - Tom je šel kontrolovat oknem a Berry už ležel a hlodal si ji a Worka nafrněný (a unavený ) ležel u dveří...nezabili se
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 05:50
- Nahlásit
Ráno jsem se zapomněla podívat na teploměr. Mrzly mi ale uši, což se dá taky považovat za detektor přízemních mrazíků.
worick
tunel Dog Trace Máme ho taky na cvičáku, je fakt jen tak na doma. U nás berňačku ustál. Začíná se rozpadat až nyní co nás začali navštěvovat 2 novofundlanďani.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 07:50
- Nahlásit
Evey
Ráno jsem se zapomněla podívat na teploměr. Mrzly mi ale uši, což se dá taky považovat za detektor přízemních mrazíků. - hlásím, že u nás přízemní mrazíky zatím neproběhly..tudíž čekám nějakou ,,zradu" (třeba za týden, až konečně vyhodím ta ubohá rajčata ven )
před asi 5 dny přišel Tom a:,,postříkej mšice, některé stromy (hrušky, ryngle...) jsou hrozné a ta kalina taky děs!" No jo, až bude chvilka....Za dva dny jsem šla, na kalinu zapoměla - ba ani nekoukla (a to chodím ráno denně kolem obchůzku ) Včera doletí oči navrch hlavy:,,proboha viděla jsi tu kalinu??! Stříkla jsi ji?! Zapoměla jsem... ,,tak se podívej" a strká mi před nos zbytek listu s housenkama ..Letím se podívat (a míchat postřik) a ubohá kalina totálně sežraná, bez listí, dokonce i květy sežrané....No paráda
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 10:44
- Nahlásit
Jenny je maminkou
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 11:46
- Nahlásit
LuckaM
Jenny je maminkou Ale. To je překvápko. A jak se jí to stalo?
worick
ubohá kalina totálně sežraná, bez listí, dokonce i květy sežrané A co ty nebohé housenky, co by pak žraly? No řekni? Myslí taky někdo na ně?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 11:55
- Nahlásit
Evey
A jak se jí to stalo?
Přišel pes a bylo to Luky a jeho bývalá přítelkyně chtěli, aby Jennda měla alespoň jednou štěňátka, tak ji nechali připustit. Myslím ale, že kdyby se měli rozhodovat znovu, tak už do toho nepůjdou, nešlo to nakonec přirozenou cestou, tak musela na císaře Ale narodilo se krásných 7 pupíčků a vypadá to, že už mají pro všechny i páníčky
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 15:12
- Nahlásit
LuckaM
Jenny je maminkou - a já už se lekla, že když se to doteď tutlalo, bude to Bájošovo
nešlo to nakonec přirozenou cestou, tak musela na císaře - doufám, že ji teda u toho rovnou vykastrovali?
Evey
A co ty nebohé housenky, co by pak žraly? No řekni? Myslí taky někdo na ně? - budeš se divit, ale jo Tom říkal:,,a co by ty ,,blbé" (ne ubohé ) housenky jako žraly, kdyby jsme tu neměli tu kalinu? A až ji sežerou dočista?" Takže jsme je vlastně ,,utratili" milosrdně, aby bídně nezhynuly hlady....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 08:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Včera večer už to na mrazík do rána vypadalo - bylo jasno a zima - 6st. Ale v noci se naštěstí zatáhlo a teď je pod mrakem (hodně) fučí severák, na teploměr jsem ještě nekoukla, ale zima dobrá Jde nějaký velký mrak od jihozápadu, ale před náma se nějak divně motá takže předpokládám, že se ,,odmotá" a z deště opět nebude nic Včera Tom hlásil, že asi pán od elektrárny ubral vody v náhonu - teče tam malinko - asi aby neubíral tolik potoku. Je to špatné, fakt moc Běžné potůčky a studánky z hor....vyschnuly. Studánka, která tu teče odjakživa - taková ta vyhlášená, kam si jezdí lidi z okolí na ,,zdravou vodu" do flašek - tak ta poprvé v zimě zamrzla pak začala téct malinkým ,,čůrkem", dali ji, jako každoročně na rozbor a je špatná. No, dějou se tu opravdu podivuhodné věci a já z toho normálně mám fakt obavy Kam tohle spěje??
Včera ráno jdem na obchůzku a sousedi přijeli s traktorem stříkat obilí Ne, to si nemůžou alespoň vybrat dobu, kdy fouká z druhé strany (aby mi nepostříkali všechno kolem plotu) Ano, snažili se, dali to dole, dávali pozor.....jenže kdo mi pak nahradí, že mi to ,,krpačí", nedejbože mi chcípnou vzrostlé rododendrony??? Na tohle taky nemám, kruci, každoročně nerva (koukám, začalo mrholit...a to bude zase nejspíš všechno )
Pak to obejdem, říkám Tomovi do okna, ať jde ven, roztáhne hadici a pro jistotu to kolem plotu všechno opláchnem....najednou Gucci hups do vrbiček a něco loví. Nic jsem tam neviděla, ale zase skočila, tak tam vletím doprostřed za ní...a ona morduje užovku Žofku Jsem na ni zařvala, tak zdrhnula, Žofka se zmítala tak nějak smotaná s otevřenou tlamičkou, jenže pak jí spadla na stranu a přestala se hýbat - vypadalo, že je po ní Vzala jsem ji do ruky a nic, prohlédla jsem ji a našla kousanec(sekanec) u ocásku. Zkusila jsem ji dát do potůčku a nic, nepohnula se a klesla ke dnu Tak jsem ji vytáhnula a položila na kámen, naštvaná...a bylo mi to hrozně líto (ještě jsem dopr....stála u ní ) Dodělali jsme obchůzku, kluci pojedli (Gůča napučená seděla u dveří a trucovala ) a já šla taky posnídat (Tom popouštěl závlahu, aby to postříkalo kolem těch plotů) a cestou jsem šla nakouknout na tu Žofii...a ona tam nebyla Že by teda nebylo po ní?? Kdyby si to ta povora Gučajza alespoň zapamatovala - že užovky lovit nesmí!!!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 09:23
- Nahlásit
worick
Zatím nekastrovali. Ani nevím, jestli to jde při jednom, když má štěňátka, o které se má starat a kojit. Uvažovali o kastraci hlavně kvůli faleškám, tak se asi uvidí po dalším hárání...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:05
- Nahlásit
přidám taky fotku štěňátka - ikdyž jen jednoho ... je to jedináček od mamčiny fenky - jsou mu 3 týdny
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:17
- Nahlásit
Janiii
Jak to, že je jenom jeden? To mu bude smutno, když nemá žádné brášky a sestřičky na hraní....
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:20
- Nahlásit
worick
Jak to, že je jenom jeden?
prostě je jen jeden je to úžasný mazel, ale prý je děsně akční a určitě bude vyvádět lotroviny s mámou a s babičkou - ikdyž ta už asi moc na lotroviny neni
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:27
- Nahlásit
Holky, s Bekynkou asi špatný. Já jí dneska vzala do práce a pak vezla utratit, protože se mi vůbec nelíbilo, jak dýchá a že nechce salám. Když jsem jí vyložila z auta, pes zůstal jak mrtvola ležet na trávníku. Chvíli ležel, pak vstal a začal pochodovat. Celkem ušla tak 70 metrů asi, což je dost na to, že má i některé svaly z hrudi vyříznuté. Tak jsem jí zase naložila a jeli jsme domů. Ale když jsem jí tu vzala do náruče na vynesení ven, zapištěla, pak podruhé, když jsem jí zvedala hlavu, že jí dám polštář. Krucinál, já nevím. Nevím, co mám dělat. Už nedostává analgetika.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:38
- Nahlásit
Vlčáčková
Tohle je moc tezky. Nekdy pes pochoduje, aby se zbavil bolesti, proste se ji "snazi rozejit a rozdychat". Musis sama videt, jestli se fena trapi nebo netrapi, jestli jeste zije kvalitni zivot, na kterej byla zvykla. Kvalitou zivota u nemocnyho nebo staryho psa beru to, ze zere sam, venci se s drobnou pomoci a hlavne ma jeste ze zivota radost nad hrackou, pamlskem...
Na to posledni rozhodnuti je potreba hodne sily, ale prave pri vzpomince na to, jak moc akcni pes byval a jak skotacil - vetsinou clovek, pokud neni sobec a nechce zachovavat psi trosku za kazdou cenu, to rozhodnuti ucini. Takze se podivej na jeji fotky z drivejska, vyhodnot si je se soucasnym stavem a... pak je to na tobe.
Neni to jednoduchy. Ale za sebe rikam, ze nez nechat psa trpet, ukoncila bych to. Z tvyho popisu myslim, ze ten cas mozna nastal - ale opakuji, je to na tobe, fenu sem nevidela. V podobnych pripadech hodne pomuze nahled nekoho zvenku, kdo fenu znal a je schopen ti narovinu rict, ze to uz nema smysl... A jsem rada, ze takovy lidi kolem sebe mam.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:39
- Nahlásit
Vlčáčková
nech ji už konečně uspat, PROSÍM.
|