Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 468 . 469 . 470 . 471 . 472 . 473 . 474 . 475 . 476 . 477 . 478 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:40
- Nahlásit

Vlčáčková
Už nedostává analgetika.
proč?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:07
- Nahlásit

Fifi
No, problém je v tom, že měla termín utracení, do kterého se překvapivě náramně zlepšila. Jenže pak se zase po několika dnech propadla. Teď má termín v pátek. Já na to koukám každý den, tak propadám skepsi. Ale když dojdu na veterinu, tak ti se tam zaradují, že pes po tak náročné operaci tak báječně chodí. Já jí tam donesu chudáka nemohoucího, položím na deku na zem. Ona začne kroutit očima, pak vstane a hodinu, ano HODINU, courá dokola od člověka k člověku a od psů ke kočce a všechno kontroluje. Dojdeme do ordinace, tam zkope veterinářku, popere se a odfrčí k autu. U auta začne odpadávat, já jí položím dovnitř, ona zvadne a nechá se nosit, hlavu prověšenou přes ruku. Ale když jí odložím venku u auta a nechám jí tam, tak dělá mrtvolu, pak po mě začne kroutit očima a najednou se zvedne a jde si na pelíšek domů.
Před 1,5 rokem na tom byla taky tak. Taky jsem jí vezla utratit, vet mi to rozmluvil a byl z toho rok docela dobrýho, i když stařecky pomalejšího života.
Já fakt nevím. Teď dokonce nemá některé svaly, tak to se musí zhojit. Možná po ní chci moc, aby se tak rychle zotavila.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:12 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Jo a kromě toho, nejdřív žrala plechovičku, pak jí nechtěla a žrala kuřecí. Pak si dala paštiku na chlebu, ale nakonec začala flusat chleba a olizovala paštiku. Teď už nechce ani to kuřecí, ale vyžaduje šunku. Každý den teda dostává 20 dkg šunky. Kromě toho kuřecího, který do ní už horko těžko rvu. Tak si říkám, jestli je jí tak špatně, nebo jestli to na ně náhodou taky docela zdařile nehraje. Jak s jídlem, tak s tím chozením. Protože kam chce, tam si dojde. Předevčírem například upadla na terase - já jí vynesla, ona se mi zaklínila za nohu a začala se kácet, tak jsem jí vyrovnala, ona se začala kácet, zase jsemjí vyrovnala, tak seděla. Pak dám nohu pryč a pes se skácel na bok a výrazem: jsem asi mrtvá. No, tak si říkám: seberu Tě, až půjdu zpátky. Dokud jsem byla v zorným poli, jen ležela bez hnutí. Jak jsem se jí dostala za záda, kam hlavu neotočila, najednou mi během pár sekund zmizel - to znamená, že se zvedla a odešla do obýváku nějakých 7 metrů. Najednou to šlo takovým fofrem, že jsem to vůbec nepostřehla
.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:12
- Nahlásit

Vlčáčková
Ale když dojdu na veterinu, tak ti se tam zaradují, že pes po tak náročné operaci tak báječně chodí
Ja bych jim prdela na to, esli se vetove raduji. Prece znas fenu od mala a musis vnimat, jestli je tohle jeste zivot pro ni, hodnotny a ne jen zoufaly prezivani. Viz co sem ti psala driv. Tohle je fakt na tobe, ja dle tvyho popisu bych takovou fenku uz dal netrapila. Mela jsem slecnu Sadlo, bude to rok... mohla tu byt treba o mesic dyl, ale za cenu, ze to uz nebude ona. A to bych ji nemohla udelat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:16
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak si říkám, jestli je jí tak špatně, nebo jestli to na ně náhodou taky docela zdařile nehraje. Jak s jídlem, tak s tím chozením. Protože kam chce, tam si dojde.
?? Ty myslis, ze po tezky operaci, nezhojenych ranach a bez svalu na tebe muze zkouset neco hrat?? To prece nemuzes myslet vazne. Navic nevim, proc nebere tedy nejaky leky proti bolesti, pokud bolesti asi ocividne ma. A dvacet deka sunky za den, to je dost malo, Dorota doposledka luxovala plnou misu. Achjo, prosim, zamysli se, omrkni ty fotky drivejsi.. posilam moc sily a udelej rozhodnuti. Ktery se uz nebude posunovat. Nebot tvuj popis mi vyzniva jednoznacne.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:20
- Nahlásit

Fifi
Však ten pátek máme objednanej. Dneska jsem jí tam vezla, že to ukončíme, ale to už jsem psala.

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:22
- Nahlásit

Fifi
Navic nevim, proc nebere tedy nejaky leky proti bolesti, pokud bolesti asi ocividne ma.
no právě...

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:22
- Nahlásit

Vlčáčková
Však ten pátek máme objednanej.
Tak se drz, pohlad ji i za nas. Urcite udelas dobre a bude ti vdecna. Budu na vas myslet. Ja si fnukla dneska, mladsi rotvice slavi narozky, vloni byly jeste dve... Ale halt to k tomu patri, k zivotu se psama, tohle louceni.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:26
- Nahlásit

Fifi
Blbý je, že já nic nepoznám. Fakt nic. Před rokem a půl bych jí taky bývala nechala utratit ... a pravdu měl veterinář. Kdybych to udělala, zkrátila bych jí spokojenej život o rok nejmíň. Asi jsem na tohle tupá. No, nic.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:28
- Nahlásit

Fifi
Jo, a takovýhle výročí jsou pěkně na prd, no. Ale zase jsem ráda, že mají kratší život, než my. Protože si vezmi, co s těmi psíky po smrti majitelů povětšinou je...

Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:29
- Nahlásit

Vlčáčková

Evi, já chci jen říct něco k analgetikům... pokud se jeví, že má bolesti, kašli na to, že ti vetka řekla, že už je bere 14 dní, že stačilo a dokud se nerozhodneš co dál, ulev jí aspoň těma práškama, vždyť tím jí určitě spíš ulevíš, než ublížíš, jak to vyznělo od vetky.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:30
- Nahlásit

Vlčáčková
Kdybych to udělala, zkrátila bych jí spokojenej život o rok nejmíň.
Tak ale ted uz o spokojenem zivote rec asi byt nemuze. Proste, drz se, zitra ji udelej krasny den, usmevavy, velky tulanky, nejlip doma v teple v klidu, nikam ji netahat a v patek...

Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:31
- Nahlásit

Vlčáčková

Asi jsem na tohle tupá

nejsi tupá, je to někdy sázka do loterie a jak píšeš, prve byla už v háji a pak vpoho, však ji znám, určitě se rozhodneš správně a včas, věřím ti.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:33
- Nahlásit

Eninka
Je možný, že jsem na ní blbě hrábla. Přece jen je těžká, hrozně špatně se mi zvedá ze země. Jinak dneska se mnou zase byla v práci. Pěkně se venčila venku a žádnou známku bolesti při nošení neprojevovala. Až teď k večeru doma. V práci pěkně leží a povětšinou spí nebo kouká. A vypadá spokojeně. Hlavně, že je se mnou nebo s kolegou.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:36
- Nahlásit

Krucinál. S tátou tohle bylo mnohem jednodušší. Ten si řekl. I to, kdy už ho nebavilo žít. A nebylo to od bolesti, ty žádné neměl, ale štvalo ho, že po nedokrvení mozku spoustu věcí zapomněl. Ale u psa to prostě nepoznám. Já NE.
Hele, holky, jdu. Protože jak o tom píšu, tak je to čím dál tím horší. Jdu namazat Bekče bříško, dát jí nějaké jídlo zase a pomazlit.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:37
- Nahlásit

Eninka
Jo a volala jsem Ti, že už můžeš. Mělas obsazeno a pak jsem na to zapomněla.

Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:39
- Nahlásit

Vlčáčková

jé, vůbec o tom nevím, prozvoň mě až budeš mít chvilku

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:40
- Nahlásit

Eninka
Klidně volej hned. Dám si to na hlasitý odposlech, Ty sice zase nic neuslyšíš, ale já u toho můžu něco dělat.

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:41
- Nahlásit

Těžká operace nevadí, otevřený rány nevadí, potácející se pes bez hrudních svalů nevadí, ale vadí 14 dní podávaný analgetika? Čemu to vadí? Že by mohly psovi ublížit? Jak moc? Třeba že by se mu zhoršily jaterní testy? Nebo čím můžou analgetika uškodit umírajícímu psovi? Proč jí jen prostě neulevíte od bolesti...

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:41
- Nahlásit

Vlčáčková
V práci pěkně leží a povětšinou spí nebo kouká.
Viz vyse...
Ale u psa to prostě nepoznám. Já NE.
Tak pokud ti postaci, ze tvy vypraveni a psani o ni pres net ja vnimam jako krajni hranici, kam nechat psa dojit, vzhledem k veku a operacim.. To postaci? Pokud ano, tak v patek za Bekcu zapalim svicku extra. Uz ji nic nebude bolet.

Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:43
- Nahlásit

Gerda

Třeba že by se mu zhoršily jaterní testy? Nebo čím můžou analgetika uškodit

takhle jsem tu info od její vetky pochopila taky a přišlo mi to divný, já bych sama za sebe pokračovala, ale nevím, nechci
si hrát na odborníka.

Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:48
- Nahlásit

Fifi

psani o ni pres net ja vnimam jako krajni hranici

ono to je těžký, to co Vlčáčková popisuje tak opravdu je,
ale i já, protože jsem ji několikrát po zásahu viděla, bych byla zmatená, jít o mého psa. Rány se nehojí nejlíp, ale hojí, a ta mrtvička...ona třeba leží jako mrtvej brouk a pak vyběhne, jde se vyvenčit a v očích, v těch očích nemá odevzdání, ale
normální kukuč, teda pokud jsem to vyhodnotila správně. Snaží se fungovat, akorát jí to jde blbě, ale líp, než před dvěma týdny, tak bůh suď sakra

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:51
- Nahlásit

Eninka
možná tohle už ani odborník neni, když sebere umírajícímu psovi analgetika, to jediný, co mu může pomoct od bolesti, protože pes se nikdy nevyléčí, nikdy nebude mladej, nikdy se z té těžké operace nevzpamatuje, jediný, co je slušnost k tomu zvířeti, aby ho to aspoň nebolelo...hele nic, měla sem to rozepsaný delší, ale taky dost zlý, seru na to.

Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:58
- Nahlásit

nejhorší na těchto situacích je, že když to člověk ukončí v určitý chvíli, tak si pak říká, do háje, co když bych to zkusila a pes by tu ještě prožil nějakej spokojenej čas, a na druhý straně, když to člověk zkusí a nevyjde to, tak má zase výčitky, že to neukončil dřív (nemyslím teď nemoci, jako měla Fifi, tam je prognóza fakt nahouby). Prostě se nikdy nedozví předem, co by bylo lepší pro toho psa, ale až následně, anebo nikdy (když to skončí), ach jo

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 22:01
- Nahlásit

Eninka
Prostě se nikdy nedozví předem, co by bylo lepší pro toho psa
někdy stačí mít toho psa rád a nedopustit, aby trpěl.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 22:02 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Eninka
ona třeba leží jako mrtvej brouk a pak vyběhne, jde se vyvenčit a v očích, v těch očích nemá odevzdání, ale
normální kukuč,

A jako co cekate??? Ze si pes pres vicka nalepi cedulku "Prosiim, uspi me"? Jiste, ze v ocich psa nebude odevzdani se - komu taky?? dokud nebude pes chcipat a nebude mit sepsi, kdy uz nebude vnimat a obracet oci vsloup. Nakej "kukuc" me fakt dovede rozzurit, v dany situaci.
Co myslis, ma ta fenka hezkej kukuc?

Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 22:12
- Nahlásit

Fifi

Co myslis, ma ta fenka hezkej kukuc?

kdybych ji viděla naživo, asi bych dokázala odpovědět ale podle fotky nevím, když je pohled, byť smutnej, ale klidně jen unavenej prostě nepohyblivej.

nebude odevzdani se - komu taky??

asi jsem to blbě nazvala

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2012 22:17
- Nahlásit

Eninka
když je pohled, byť smutnej, ale klidně jen unavenej prostě nepohyblivej.
U ni to byl pohled plny bolesti, nejvyssi mozny. Takze na nejakej kukuc nehraju, majitel by mel znat svy zvire a blablabla.. nebudu se opakovat.. Neni to zrovna hezky tema na vecer. Ani pro me, ani asi pro Vlcackovou.
Takze se omlouvam bernackum, ze jsme jim zaplevelily tema, uz mlcim, mlcim..

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 00:52
- Nahlásit

Vlčáčková
Neznám Bekču a stav znám jen s popisu. Naprosto chápu, že se jen tak rozhodnout nedokážeš. My Alfíka taky uspat nedáváme, i když už na ty zadní nechodí sám vůbec. Ale když ho na popruhy vemem je vidět, jak se snaží obejít si ta svoje místa. Čůrá a kadí už víceméně za pochodu a ani o tom moc neví asi...ale poznává nás, i psí kámoše (moje kluky, mamky Mandy) Kdyby zůstal už jen ležet - tak by jsme museli....Ale dokud se raduje, že nás vidí a že ho vezmeme ven - tak prostě ne. Kdybych viděla, že má Bekky bolesti, tak bych se snažila to nějak pořešit s vetama - jakové jsou teda možnosti, čím jí ulevit. Myslím, že jí analgetika snad vysadili i proto, že je po té mrtvici motovidlo a být ještě nafetovaná jí sice uleví, ale neposune. Tím chci říct, že bude sice bez bolestí, ale odevzdaně ležet a nesnažit se - prostě jak nafetovaný člověk (jako bych někdy byla... ) Vím, co nám to dělalo s babčou....
Fifi
Gerda
holky, je dobré, že vy samy by jste (a dokázaly) jste to, ale vyčítat někomu, že on ne, není úplně nějlepší...Dá se říct, že u člověka to poznáme líp, kdy by bylo nejlíp to už skončit a přesto by to udělal málokdo (pominu, že je to trestný čin) Kolik jen lidí má příbuzného v komatu a nedokáže jen tak říct, ať ho odpojí..s nadějí, že se snad někdy, třeba za 20let probere?? Nebo za měsíc, ale jako totální mrzák. Nebo řeknete, ať nezachraňují vaše narozené dítě v inkubátoru přesto, že má malinkatou naději a na 100% bude těžce poškozené? Možná u psa se vám to zdá mnohem jednodušší, ale mně třeba taky ne I když vím, že by se ulevilo nejspíš oboum stranám...

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 08:13
- Nahlásit

Děcka, nevím jak u vás, ale tady bylo včera totálně hnusně Doufám, že už to dosáhlo svého vrcholu, i když ta dnešní vichřice od severu, tomu nenasvědčuje Včera: zataženo, sem tam mrholení, severák, 9st! Byla mi příííšerná zima Dneska s rozdílem, že svítí sluníčko. Máme odpoledne výlet nevím, jak to dopadne. Les někde u Hluku (tady kousek od nás, směrem k Hradišti) Ani nevím, že tam nějaký je Tom jede do Hradiště, tak nás vyhodí. Vemu asi mamku s Mandy - jestli ovšem bude chtít. Je tam okruh 12km.

<< 1 ... 468 . 469 . 470 . 471 . 472 . 473 . 474 . 475 . 476 . 477 . 478 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání