Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 468 . 469 . 470 . 471 . 472 . 473 . 474 . 475 . 476 . 477 . 478 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 16:23
- Nahlásit

worick

u nás dochází ke sporům zcela výjimečně, řešíme to oddělením od sebe, aby si to v klidu dojedli. Fakt je ten, že pokaždé je uzurpátor Alfréd, který vrazí Nielsovi par facek a ten jen pomručává zpovzdálí

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 18:18
- Nahlásit

Drakopes
že pokaždé je uzurpátor Alfréd - u nás je to tak Berrynek, i když to tak ale vůbec nevypadá...On Worka sice do něj rýpe, vrčí na něj, drbe ho za kraviny, ale on to tak Berry asi nechává schválně jako, že ho má na háku, ale když jde do tuhého, Berry si okamžitě sjedná pořádek - jen koukne a Worka vyklidí pole

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2012 20:31
- Nahlásit

Dnešní plánované utracení dopadlo následovně: jsem zpátky s živým psem. Včera u nás byla Eninka, což probralo psíka k větší aktivitě. Dneska taky, zase s dobrůtkama. Před prohlídkou opět pár jarních kilometrů kolem veteriny, už jsem ani nevytahovala dečku na ležení, protože stejně neleží. Našli se dvě bolístky - jedna, o které víme už skoro 2 roky - nějaký srůst po té nepovedené kastraci. Druhá je ... to vůbec netuším, jak k tomu přišla ... krční páteř. Bekynku nebolí dávat hlavu nahoru, skoro nebolí do boků, ale dolů je problém. Buď to má přeleželé nebo jak občas upadla. Nebo jsem jí s tím hnula já, když jsem jí dávala dříve jídlo ze stříkačky. Případně i ta mrtvice mohla zafungovat. Každopádně to vysvětluje i problémy s jídlem, protože pes má problémy ohnout hlavu dolů do mističky. Takže jídlo se bude dávat na plochý talířek a ten bude kladen přímo proti čeníšku pejska. To bude zase bordel všude. Jinak rány se hojí celkem pěkně, i když to chvíli ještě potrvá, a fenku ošacovala veterinářka po těch dvou nebo třech dnech zase jako viditelně zlepšenou. Akorát se ptala, že mě tam viděla ve středu a najednou jsem zmizela, kam jsem zmizela. Tak jsem jí říkala, že pes byl ten den špatnej, spal celé dopoledne, špatně chodil a ani chodit nechtěl, dokonce měl chvíli třes, tak že jsem jí prostě přivezla na utracení, což jsem si zase po dvou kolečkách čítajích cca 70 metrů pochodu kolem trávníku před veterinou rozmyslela.
No, tak teda nevím, jestli dělám dobře. Ale psisko dostalo pro sichr prášky na bolest, kdyby něco, a zítra zase čekáme Eninku s nášupem dobrůtek na rozptýlení.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2012 00:13
- Nahlásit

Vlčáčková

Tá ta
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2012 23:17 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Evey
Plánuješ se podívat na tu výstavu v Rožnově?
My se tam asi s největší pravděpodobně zastavíme jenom na kukačku. (ještě jsem ostuda neviděl Radegasta)Budeme tam trávit pár dnů...

Nemáte někdo nějaký nápad na nějakou společnou akci?(procházku,výšlap atd.Budeme v Beskydech).

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 06:28
- Nahlásit

Tá ta
Plánuješ se podívat na tu výstavu v Rožnově? Já to úplně odpískala. Jednak kvůli tomu ubytování a taky, že nebylo s kým. Takže já letos vynechám. Tak třeba v září v Zárybničné Lhotě ...
Výšlap si dejte na Radhošť, Radegast, Pustevny. To máš kolem 20 km.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 16:22
- Nahlásit

Ten společný výšlap byl a je pozvání pro všechny BSP zde
a okolí...

Výstavu jsem zrušil emailem a dnes mi kupodivu dorazilo pořadové číslo k výstavě.Nějak tomu nerozumím.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 18:46
- Nahlásit

Tá ta
Ten společný výšlap byl a je pozvání pro všechny BSP zde
a okolí...
- Víš co, nepíšu schválně, ať se ozvou i ostatní... Jen já sem pořád píšu capiny a jinak nikdo nic...tak vám nechávám volné pole působnosti

A kdy tam teda budete - datum? Zkusila bych zalobovat doma To víš, že já bych ráda...jenže dostat někam toho mého chlapa I když teďka má těžkou depku ze zahrady (zmrzlo prakticky všechno) tak ho ani ta práce tu, už nebaví....

Tá ta
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 21:07
- Nahlásit

worick
Víš co, nepíšu schválně
Mě to bylo divný.Víkend pryč,skoro celé pondělí pryč a ty nikde....Už to bylo podezřelé.

(zmrzlo prakticky všechno)
Takže znova?
My bychom dopadli stejně.Taky jsem nic neuklidil.Tiše jsem doufal,že se nám mráz za plot nedostane a vyšlo to.
( i když někde plot netěsní)

worick
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2012 23:50
- Nahlásit

Tá ta
(zmrzlo prakticky všechno)
Takže znova?
- ne, ne, zmrzlo to všechno v ten pátek, ale něco ještě nevypadalo tak hrozně, zhnědlo to až postupně - třeba všechny okrasné trávy (myslím, tím všechny druhy, snad až na jeden) cca asi 50 trsů trav. Všechny hosty a kapradiny, většina kytek, ale taky stromů - růžové akáty, kaštany, korkovníky, platan, gingko, liliodendron, katalpa, pavlownie, japonské javory, přírůstky jedlí, tisových živých plotů jsou všechny úplně hnědé a keře jako vajgelie, magnolie a azalky, několik druhů hortenzií, komule, perovskie, a ořechoplodce, ruje, tavolníky a pak několik vzácnějších keřů, které jsou jen po jednom-dvou kusech....Prostě kalamita. Snad to alespoň z části opučí, ale každopádně už to letos nebude nic moc, jen přežívat...
Kdy je ten Rožnov?

Bráchu pustili z nemocnice až v neděli, protože měl teplotu. Jeli jsme nakonec pro něj oba, protože řídit nemůže a museli jsme mu odvézt auto. Nakonec mu na to mrknuli endoskopem, ale museli to trochu rozřezat (mluvím o té operaci ramene) Bylo to nějak horší, než si mysleli. Snad to ale alespoň pak bude dobré, jelikož jsem dnes shodou okolností potkala známou, které cosi podobného dělali v únoru a nemůže od bolestí vydržet - prý to asi zbabrali. Podotýkám, že ona to měla protekčně u zetě v jiné nemocnici Tak si říkám, jestli ona s protekcí blbě, co teprve chudák brácha No, uvidíme...Zatím ho to taky bolí jak čert, je z toho celý špatný. My na takové věci nejsme moc zvyklí, u nás v rodině se neoperuje ani v širším příbuzenstvu. Každopádně, jelikož šly k večeru asi 4 bouřky a pochopitelně ...těsně vedle - tak jsem bráchu navedla, ať veme Mandy a jde s náma na prochajdu na protější kopec (za bábino) Frflal celou cestu: že ještě mu to zmokne....a nemůže moc chodit, jelikož ty otřesy ho bolí....a bla, bla Ale nakonec jsme se celkem prošli (a Menďajza nám asi 4x zdrhnula )
A začátek byl zajímavý: vyjdu (zatím jen s klukama) tady potokem a kousek za naším Worka hups do vysoké trávy u cestičky...jako když chytá myš. A já:,,co Wori, máš tam myšu?" Po pár sekundách vynoří hlavu a šlape pryč, ale mně se zazdálo, že tu kebuli nějak podezřele drží...,,Worinku, ty máš myšu, chytil jsi myšičku??" Na konci flexiny se otočí a šourá se zpátky s předkloněnou hlavou (to už jsem nabyla jistotu, že ale něco v té tlamině opravdu má) jak se pomalu šourá tak nakukuju...co to je kurňa, cosi tmavého...,,ukaž, máš myšku" a říkám si, že je divné, že ji přežvykováním nezakusuje, jak to dělá vždycky a že doufám že je teda mrtvá...A on:,,ále...právě, že ne myšu"...přijde ke mně a vyplivne krtka A krtek se chudáček hýbá Zkusila jsem se ho dotknout a on na mně cenil tlamku v sebeobraně. Tak jsem mu opatrně prohlédla oslintané boky a kousanec nenašla...snad ho ani moc nezhmoždil a chtěla ho zanést zpátky do trávy a milý krtek grrr cenil a začal se divoce mrskat...tak jsem ho mrskla do křoví dokud se mu ještě nepovedlo mně hryznout (za dobrotu na žebrotu ) Tak snad to přežije

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 06:08
- Nahlásit

Tá ta
Výstavu jsem zrušil emailem a dnes mi kupodivu dorazilo pořadové číslo k výstavě.Nějak tomu nerozumím. A proč jsi ji rušil, když tam pojedete? Tak to zkuste, ne? Nebo jedete jiný termín?
worick
Kdy je ten Rožnov? Výstava je 2.6.2012.
Nějak mi neraší Miscantus, to už by asi měl v této době, ne? To je asi po něm.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 06:55 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Nám nic nepomrzlo

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 07:24
- Nahlásit

Drakopes
Nám nic nepomrzlo - máš recht...nasr...na to

Evey
Nějak mi neraší Miscantus, to už by asi měl v této době, ne? To je asi po něm. - vůbec? Ani stéblo? No, raší hodně pozdě, ale už nějakých 15cm měly. U vás ale nevím, možná ještě pozděj. Všeobecně psalo moc lidí, že jim raší velice mizerně a asi vymrznuly, taktéž nám Sem tam stéblo a i to teď zmrzlo. Tomáš běduje, ale já si říkám, že se snad zvetí, že tráva je snad nesmrtelná (podle toho, jak se všemožně snažím, dostat některé druhy z pozemku )

Kessie
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 07:40
- Nahlásit

worick - Radi, nám tady (nám letos naštěstí ne, protože zahradu si celou zabrali důchodci) taky všechno zmrzlo... nejen nám, ale všem v okruhu 25km. Honzíkovi rodiče přišli o všechny brambory... nezůstalo vůbec nic... a to jich sázeli snad metrák. Jak jedeme do práce, tak kolem všechny políčka zašedlá, zhnědlá... tak jsme na tom tady stejně... všichni naříkají, že letos nebude nic... jak je obrovský sucho, tak ani to obilí dobře neroste... je maličký a dělají se klásky, což znamená, že z toho nic nebude, prý... je to k naštvání... ta vaše nádherná zahrada... ale jak se tomu ubránit? to snad ani nijak nejde... při takové náhlé změně počasí od třicítek k mrazíku...

Kessie
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 07:42
- Nahlásit

Tá ta - Já Beskydy zbožňuju... od našich už je to jen hodinu cesty do Rožnova... ale zase pracujeme a máme na to jen víkendy, když ještě chodíme do práce... tak se opět nechytám... právě upravujeme dvorek...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 08:54
- Nahlásit

Evey
A proč jsi ji rušil, když tam pojedete
Nebylo ubytování.
Potom nastalo kouzlo nechtěného a zakoupili jsme si pobyt a až potom zjistili,že jsme se trefili do termínu.
Přesto o účasti nejsme rozhodnuti.Bára není žádná šampionka a výstava znamená zase celý den.
Asi bychom ho radši využili jinak.
worick
Ty jména rostlin si četla z herbáře né?To máš normálně domácí botanickou.
Jak píše Evey 2.6.
Kessie
Jasně,stavební sezóna v plném proudu....
Já Beskydy zbožňuju
Už se s Baru taky těšíme.

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 09:56
- Nahlásit

worick
vůbec? Ani stéblo? ani ťuk. A to jsem z něho ještě na jaře kus odrýpla mamce, protože se jí líbil.

Kessie
ale jak se tomu ubránit? to snad ani nijak nejde... Ještě ze školy se mi vybavuje něco o mlžení vodou, ale už fakt nevím jak se to praktikuje, je to tak dávno... A asi se to spíše dělalo v ovocnářství. Už fakt nevím.

Tá ta
Bára není žádná šampionka To neva, otázka je jestli ji to baví. a výstava znamená zase celý den vzhledem k počtu psů určitě...

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 13:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
A to jsem z něho ještě na jaře kus odrýpla mamce, protože se jí líbil - a jí náhodou nepučí? Že by zase vrátila...
Ještě ze školy se mi vybavuje něco o mlžení vodou, ale už fakt nevím jak se to praktikuje, je to tak dávno... A asi se to spíše dělalo v ovocnářství. - jo, přesně tak pomáhá mlžení vodou, Italové to mají na sadech pomerančovníků a pod. - závlahu mlžením zhora. Ovšem do jakového stupně mrazíku je to účinné fakt nevím

U nás dusno na zdechnutí, slibovaná oblačnost nás obchází horem-dolem a pochopitelně nic. Jestli zaprší, snad bouchnu šampus

Kessie
Nesleduješ pohyb na radaru? To by jsi se fakt posr..., jak se to kolem nás (vás) ovine a parádně vyhne http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/ data_jsradview.html?lat=48.879&lon=17.521&nselect= 12&rep=3&add=5&update=2&opa=3&resize=0

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 14:24
- Nahlásit

worick
a jí náhodou nepučí? ani náhodou
Nesleduješ pohyb na radaru? Hele, to je dobrý výmysl. Koukla jsem na to a zjistila, že se na nás valí něco z Polska. A už fakt začíná brutálně foukat.

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 14:33
- Nahlásit

To byl fofr. Prší, prší, jen se leje. Možná i nějaká ta kroupa proletí.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 15:09
- Nahlásit

Tak takového křížence jsem Vám sem ještě nedala! BSP a bíglík:

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 17:03
- Nahlásit

už je to i u nás ...(
proč zase???

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 17:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
a jí náhodou nepučí? ani náhodou -
To byl fofr. Prší, prší, jen se leje. Možná i nějaká ta kroupa proletí. - hmmm, pěkné, alespoň někomu. Ale abych nekecala, u nás taky popršelo. Respective: prošlo kolem asi 8 bouřek, jeden jediný osamělý mrak se probojoval. Cca 8 minut deště a krup, ale žádná pohroma to nebyla. Další bouřky jdou zase za jedním kopcem, za druhým....u nás svítí sluníčko, ptáčci zpívají...
Drakopes
už je to i u nás ...(
proč zase???
- no proč, proč?? Protože jste hamoťáci (nevím jestli se to v Praze používá, ale neumím to přeložit: )

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 17:22
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak takového křížence jsem Vám sem ještě nedala! BSP a bíglík: - no ten je ale krásný A to je útulkáč??

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 17:41
- Nahlásit

worick
Je a já blbka jsem sem zapomněla dát odkaz, který. A už to nevím.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 17:59
- Nahlásit

worick

nejsme hamouni!!
já se ochotně rozdělím, nejen rozdělím, ale zcela rozdám ....

Tá ta
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 18:06
- Nahlásit

Tady je.
http://www.utulekhajniste.estranky.cz/clanky/foto- darovanych-psu.html

U nás se žádná bouřka nekoná.Jenom je tu Májový deštíček!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 18:08
- Nahlásit

Tá ta
Dík. Hajniště jsem prohlídla a slepoun .... no. Nenašla.
Tady jsou bouřky dvě a spojují se. Potřebuju nutně, aby ty bouřky šly do ...

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 18:13
- Nahlásit

Vlčáčková
Potřebuju nutně, aby ty bouřky šly do ... - k nám, k nám já je potřebuju nutně tu!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2012 18:15
- Nahlásit

worick
To je kde, hned Ti je tam přefoukám. Měla jsem zato, že z jihu Moravy. Odtud ta jedna mrcha dotáhla.
Končím, už mlátí blesky kolem a já nechci přijít o noťas.

<< 1 ... 468 . 469 . 470 . 471 . 472 . 473 . 474 . 475 . 476 . 477 . 478 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání