| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2012 15:21
- Nahlásit
Noemi
Médi drtil poslední kousek
klukům občas koupím telecí žebra. Dávám jim je v poledne, abych je měla víc pod kontrolou a nezbude ani kousek. Mám zkušenosti, že pokud na ně něco moc, tak tu kost nechají.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2012 15:32
- Nahlásit
Noemi
Taky dávám holkám harfy a dělám to jak Marťa. Co nesežerou, vyhodím.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2012 16:56
- Nahlásit
žebra kupuju vepřová, ta jsou měkčí a sežerou je okamžitě a do mrti a chtěli by i víc Hovězí jsem jedinkrát objednala z Vetamixu, tvrdá byla jak beton, nešlo mi to rozsekat ani pantokem, bylo to jak z brontosaura a masa na tom ani ň
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2012 17:37
- Nahlásit
můžu se zeptat jak často žebra nebo kosti dáváte?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2012 17:43
- Nahlásit
párkrát do měsíce, stejně jako krky - je to přece jenom hodně kostí.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2012 19:01
- Nahlásit
Já dávám kosti tak jednou, dvakrát týdně - ale vždy telecí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2012 21:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Každý den, každému tak čtvrt až půl kila. I přes to, mají pořád spíš průjem
Dneska bylo odpoledne hezky slunečno, tak jsem mamku ukvokala na prochajdu - stejně se Tomovi nechtělo, tak nás jen vyvezl přes hory a my došli. Nahoře v horách bylo něco přes 20cenťáků sněhu, z čehož byla mamka v ,,Jiříkově vidění" Nebylo to ani moc na kilometry a taky pořád z kopce. Jen postupně ubývalo sněhu. Když jsme byly asi 2kilometry od baráku zašlo slunko a začalo být dost zima (to ten blbý severák furt... ) Snažila jsem se něco nafotit, ale Worka mi vždycky trhnul s foťákem, tak to mám hodně rozmazané Berry řádí ve sněhu úplně jako Kesska, ale když jsem chtěla vyfotit jeho ,,zapudrovanou" hubu, tak se mi oklepal [IMG=http://img641.imageshack.us/img641/7082/p2110 155.jpg][/IMG][IMG=http://img825.imageshack.us/img825/336/p21101 57.jpg][/IMG][IMG=http://img24.imageshack.us/img24/9076/p211015 8.jpg][/IMG]
a rozmázlá mamka[IMG=http://img195.imageshack.us/img195/1107/p2110 159.jpg][/IMG]
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 08:38
- Nahlásit
MartinaBarney
Musím ho vzít konečně už do Krásenska - no, to by jsi měla, ono už jen zní to dobře Vůbec jsem netušila, kde to je, tak jsem koukla do map: jé paráda, ono je to u Macochy....tak to určitě, tam by to mohlo být pěkné Chodíte (při koukání na mapu) na tu levou stranu, právě směrem Kras? - na celé pravé straně je ten pitomý ,,vojenský újezd"? Ten co teďka řeší, že by mohli zrušit? Já kdysi brouzdala v mapách, po zelených plochách a říkala si:,,jé, tady by to mohlo být hezké...a tady taky!" a pak tam čtu ,,vojenský újezd" ........já ještě donedávna vůbec nevěděla, že taková území tady existují, fakt že ne A to jsem roky slyšela,,vojenský újezd Libavá"...ale nepátrala jsem po tom, co to vlastně znamená. Až tak 10 roků zpátky jsem zjistila, ,,vo co go"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 08:41 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
abych to zase celé nesmotala ,,k vašim" - to myslíš na Hostýnské vrchy? Já vždycky zapomenu, kdo psal, že tam a tam patří (chodí, má chatu...)
Pamatuju akorát, že Tátovi patří k Sedmihorkám a Marťa na Rejvíz
A nechrňte všichni
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 08:55
- Nahlásit
my tu jsme, jenže se mi smazalo všechno napsané a znova jsem to už psát fakt nechtěla )
ale aspoń něco - u nás ráno -17.
A od doby, co leží sníh, má Alfréd toulavou. Zaryje čumák a fetuje jak narkoman. Zřejmě v tom sněhu to voní jinak. Většinou na přivolání ani hlavu nezvedne a pokračuje si jinými cestami, než bych chtěla já. Hlavně těmi, co nevedou k domovu )
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 09:34
- Nahlásit
worick - A nechrňte všichni - tak dneska jsem poprvé vstávala až o půl deváté... šla jsem dát Kessce a světe div se!!! objevila jsem zrzavou kočku - hrozně mňoukala... asi je jí v těch mrazech zima, tak přišla až na "výsostné území" Kessky a je na půdě, kam se taky může zahrabat do slámy... Kesska to zprvu dost nelibě nesla a pořád štěkala... dokonce jsem se šla předevčírem v noci podívat, co se jí děje, ale hrozně jsem se bála jít na půdu podívat... nemám žádný žrádlo pro kočičky, musím zítra něco koupit a poptat se kolegyně, která se o kočičky stará... má jich doma šest... namočila jsem jí aspoň rohlík do trochy mlíka zatím, nalila jí vodu a jdu na netu vyhledat, co bych jí mohla dát...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 09:36 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
worick - ,,k vašim" - to myslíš na Hostýnské vrchy? - no spíš k Hostýnským vrchům... ono je to přeci jen do té Bystřice ještě pár kilometrů... ale jojo...
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 09:39
- Nahlásit
Kessie
našim micinám vařím vývar z kostí, dostavaj to i s obraným masem, do toho trochu granulek - pokud nemáš kočičí zkus trochu psích - když je hlad zdlábnou i to
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 09:40
- Nahlásit
worick - ,,vojenský újezd" ........já ještě donedávna vůbec nevěděla, že taková území tady existují - já teda vím, že existují, ale nikdy mě nenapadlo nad nimi přemýšlet... až včera něco říkali ve zprávách, ale já ty zprávy sledovala koutkem oka a moc jsem neposlouchala...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 09:41 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
zavrelka - moc děkuji za tip... vývar zrovna mám, ten dávám i Kessce a maso taky podělím!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 09:47
- Nahlásit
Kessie
Kočka potřebuje víc tuku než pes a musí mít přístup k žrádlu stále (vysvětlí worick). Mléko s rohlíkem vynech, z toho je jen průjem.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 10:16
- Nahlásit
U nás - 22, Medvěd byl opětovně do rána ve sklepě...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 10:26
- Nahlásit
Strejda - jj, už jsem to vyměnila... zítra koupím nějaký jídlo pro kočky, zatím musí vystačit vývar, maso a psí granule odpoledne něco načtu na netu, nebo tady u nás na diskusi... díky!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 10:27
- Nahlásit
zavrelka
našim micinám vařím vývar z kostí, dostavaj to i s obraným masem - to musím schválně zkusit, jestli to alespoň některá, z těch našich dvou potvor, žrát bude
Strejda
Kessie
jak píšou ostatní, klidně dej i psí granule, protože oproti tomu, co se dává kočkám běžně, je i tohle luxus Naše kočky občas trochu mléka vypijou, ale čím dál míň - i když ho mají nachystané stále. Průjem po něm nemají, alespoň u Gucci jsem si jistá. Mamčin Mikyn má mléko s rohlíkem každý den a opravdu si na tom pochutná - málem by mamce ,,urval ruku" - než mu to nachystá Granule dostává psí, poněvadž si to žerou navzájem. Myší má, co hrdlo ráčí Nepotřebují ani tak víc tuku, jako bílkovin. Kočka je narozdíl od psa masožravec...z toho plyne, že nic jiného by ani jíst neměla Jíst blbosti, je (ale to i psy) máme tendence učit my Ano, přístup ke žrádlu má mít kočka na rozdíl od psa neustálý, jinak dochází k poškození jater. Prý....jsem to četla. Ale moc mi to rozum nebere, protože jako divoké šelmě jí to nikdo nezaručí a tudíž by musela být dávno mrtvá
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 10:32
- Nahlásit
Drakopes
my tu jsme, jenže se mi smazalo všechno napsané a znova jsem to už psát fakt nechtěla - tohle mne dokáže vytočit a odeslat na pár hodin pryč taky ....a poměrně často
Zaryje čumák a fetuje jak narkoman. - jo, jo, asi se to v om sněhu líp drží Berčan nechodí sice jinam, ale valí dopředu s tím úšklebkem,,stejně víííím kam jdeme" , až jsme se mu minule s Workou schovali Měli jste vidět, ten jeho vytřeštěný výraz pak
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 10:34
- Nahlásit
worick - tak já jí tam zanesu i ten rohlík s mlíkem a ať si vybere, ne? - jdem na prochajdu, tak bude mít čička na jídlo prostor a klid a uvidíme, jak se vrátíme!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 10:36 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
U nás - 22 - taktéž
Toma ráno vzbudila serenáda kluků. První začal výt pod okny Woriček, pak se najednou přidal Berry - a to byla jiná Z toho byl Worka tak nesvůj a zmatený, že první u něj nervozně přešlapoval, potřepával ocáskem a pak ho radši začal uklidňovat lízáním ksichtu a uší
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 10:37
- Nahlásit
Drakopes - Zaryje čumák a fetuje jak narkoman - jojo, v tom si Kesska taky libuje
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 16:10
- Nahlásit
Drakopes
pozoruješ nějaké zlepšení s tou mastí?
add všichni
Ája koupila řepíkovou mast na bolačky...
Strejda píše, že klidně nechat slízat (asi to zabírá i vnitřně )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 16:13
- Nahlásit
Tuším jsem zapoměla napsat, že když jsme nahoře v horách otevřeli kufr a vyhazovali psiska ven, záhy jsme zjistili, že je tam nablitá kaluž Mamka tvrdila, že Mandy nežrala, ale na našich klukách bych to asi poznala, že je jim zle....a vypadali úplně normálně...navíc, jak to Tom uklízel - bléééé říkal, že kluků to být nemohlo, protože tam nebyly žádné kosti...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 18:04
- Nahlásit
pozoruješ nějaké zlepšení s tou mastí?
nepozoruju, protože zatím jen bojujeme s olizováním - velmi účinná ponožka je v součastnosti o ničem, neboť je schopen i přes ponožku zpracovat kůži do krve .. a v těhle mrazech
takže teď má pod dohledem kartonový kornout a uvidíme...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 06:09
- Nahlásit
Tá ta
-22,5 C.
Nechceš si to už zase vzít zpátky ? Ne , proč? Mysli na pozitiva - míň škůdců, bacilů, klíštat ...
worick
milý čokl na volno, okamžitě napadnul chudáka Luckyho a pokousal ho. A dobrý, nebo museli na veterinu?
Kosti dávám většinou velké hovězí klouby se šlachami , nejlépe s trochou morku. Tu poslední právě na zahradě dojíždějí sýkorky.
Máme na stromě pověšené krmítko, do něj se slítávají malí ptáčci. Ti velcí, jako kosáci, drozdi apod se potulují po zemi, kde mají nachystané jablka a sušený rohlík. Zrovna včera jsem zahlídla Elzu jak jim ten rohlík krade ( a to doslova, neboť jinak jej nejí), sebrala kousek rohlíku, odběhla s ním a chtěla jej zahrabat, jenže to jí nešlo, protože sníh je zmrzlý, tak jej alespoň vyplivla do nějaké prohlubně a snažila se jej zarýt nosem, což jí taky nešlo... To se asi budeme divit co všechno najdeme až ten sníh roztaje.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 07:07
- Nahlásit
Kousek od domu máme splav (na řece Moravě). Letos tam zimuje pěkné hejno divokých kačen, nejdřív byly jen dvě, pak 10, 20, teď je aktuální počet 37. Nikdy tam nebývaly. Včera mi říkal Michal, že tam viděl přistávat dva velké černé ptáky a že to byli kormoráni. Zaťukala jsem mu na čelo, kdeže by se tu jako vzali... Odpoledne jsem šla na cvičení, vzala jsem si foťák, že Vám to vyfotím. Černý pták se tam rochnil opodál, byl moc daleko tak mi nešel přiblížit, navíc se furt potápěl. než jsem stihla dojít blíž, tak se zvedl a odletěl. Ale fakt to byl asi kormorán.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 08:01
- Nahlásit
-18,5
Ptám se, kdo za to může a jakou z toho vyvodí osobní odpovědnost. Rituální sebevražda by byla přiměřená.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 08:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Jé, mi to připadlo, že jsi tu nebyla týden...
A dobrý, nebo museli na veterinu? - mluvila jsem s Majdou v sobotu: pes byl na volno, ale měl košík. Napadnul je nečekaně ze zadu a s rozběhem skočil na Luckyho. Kouleli se s kopce skoro až u nich před domem - a u silnice Šokovaný Lucky se rozběhnul přes silnici k baráku-pes taky za ním. A do toho jelo auto Naštěstí netrefilo ani jednoho. Kluk s holkou byli zfetovaní, už vím kdo. Na veterinu nemuseli, byl jen domlácený. Kdyby jí ale skočil na prťatou Keysinu (je velikosti malého jorkšíra) tak ji zabil na místě
Já se přiznám, že krmítko nemáme Mrzí mně to moc, ale bylo by to ,,krmítko pro kočky" A Worka celou ranní obchůzku lítá po zahradě jako ďábel a vyhání všechny ptáky pryč Pokud mu zůstane sedět na větším stromě, opře se o kmen a štěká a štěká Předevčírem skočil do živého plotu a po mém vyjeknutí mi přinesl kosa Už ho ulovil někdo před ním (právě nejspíš kočka) jelikož neměl ocas Já jsem řvala:,,opatrně Wori, ať mu neuděláš bolino!" a Woriček na mně koukal: ,,no vo to právě jde... ...
Kačeny jsou na potoce každoročně, vlastně myslím, že pár jich tam bylo už i v létě. Teď je jich tam taky strašně moc (myslím tady ten úsek, než dojdu po mamčino) po celém toku asi mnohem víc. Worka se z toho může zbláznit a jen lítá tím křovím dole k potoku. Vymotám ho a o 5metrů dál další kachny a znova Naštěstí ho ani nenapadne, aby vletěl na led, ani tam, kde ještě teče voda. Zastaví se pěkně na břehu, zařve a kačky popoletí Volavky jsou tu pořád a letos i letka 4 kormoránů - taky sem zavítali někdy v létě (myslím, že už předloni) a už zůstali. Pod vesnicí za ,,průmyslovou zónou" řádí bobr Ale jede teda Nevím, ale myslím, že mu ty stromy nebudou stíhat dorůstat, sejme klidně vrbu průměr 40cm. Osobně si myslím, že kdyby mu tam nechali někde udělat hráz, tak toho nechá. Tam dál až k vedlejší vesnici jsou jen pole, tak nanejvýš se to tam při velké vodě rozlije....Takto skolí 30stromů, oni mu je pořežou odklidí a ten jede nanovo, jelikož to nesplnilo účel
|