Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
LuckaM
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 19:10
- Nahlásit

Jééé, jednou napíšu a hned Vám to tu takhle rozhodím no aspoň si to nemusíte zvětšovat ;)

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 19:16
- Nahlásit

Taková hloupá otázečka...myslíte, že ty pavilony v Brně budou vytápěné? Jestli ještě přituhne (jak hlásili), tak mamka nejede stopro. Dokonce mi před chvílí říkala, že tu výstavu snad zruší, když jsou takové mrazy!!! Tak jí říkám, že přece nebudou rušit mezinárodní výstavu Na to ona, že kdo by se tam táhl v takové kose a co teprve ti psi! Berňákovi to je jedno, že jo, ale takovýmu naháčovi třeba...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 19:25
- Nahlásit

LuckaM
Luci, moc Vám to sluší! A fotečky krásný. A toho pesánka bych tipovala jako křížence tibetské dogy. Ségra taky chtěla jet tento víkend na běžky zase, ale když si uvědomila, že má být taková zima, tak si to rychle rozmyslela. No jo no, my, Vyškováci na takové zimy nejsme stavění vůbec. Tady bývá málokdy v zimě přes den víc než -5.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 19:30
- Nahlásit

MartinaBarney
Ono snad nebude tak zle. Ráno jsme tu měli minus dvacet, ale jak začalo svítit sluníčku tak se to ohřálo na minus šest - byla jsem se projet s Bárníkem na běžkách jen kolem baráku a dokonce jsem se zpotila, jak mi bylo teplo

Ale postávání v hale to vám nezávidím, to člověk pěkně prochladne. Koukejte se pořádně obléct :P

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 21:32
- Nahlásit

LuckaM
Jé, jednou sem k večeru nekouknu a hle Lucinka se našla Čauky No, fotečky paráda, úplně vám tam ten sníh závidím (taky jste si všechen nemuseli nagabat pro sebe... ) Já zprvu myslela, že na fotce je Bárník, pak se mi nezdály barvy a na té samostatné už mi to bylo jasné Nevím, zprvu jsem chtěla napsat taky tibetská doga, ale ty teda mazlivé pokud vím nejsou a taky jim hodně visí ty škraně (pysky) Špatně vidím uši, jsou myslím víc berňácké, ale já bych tam viděla i nějakého seveřana - malamuta, nejspíš to bude nějaký mix
Teda děcka, vy jste tak hezký a šťastný párek Úplně se vidím, před 20 lety Bárníka vezmete příště, alespoň jste omrknuli terén a zjistili, že je to možné. U nás je sníh jen místy a to maximálně 3cm! a když jsme na to dneska na prochajdách narazili, tak Berča se mohl zbláznit, celou dobu po tom jezdil ksichtem - zadek nahoru Worka nic, jen mávnul packou:,,pchá, to u nás na Sibiři bývají běžně 3metry! sněhu..."
Ten byl dneska na zabití Po 5tém škubnutí a mém dvoumetrovém letu kvůli slepici, už jsem řvala jak hysterka (jak výchovné bodejď by to pak fungovalo ) a dostal povel k noze a jelikož byl napružený jak magor, tak i to flákal a předbíhal a nechybělo moc a dostal fakt nařezáno Pak jsem je nechala půl hodiny u báby s Mandy a když jsem tam přišla, jen chodil kolem Berči jak ,,bůh pomsty" a vrčel. Radši jsem šla už s nima domů, protože mi ,,hrály nervy"
Letím na Menalistu, pak písnu ještě konec

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 22:45
- Nahlásit

Zdar vespolek. Trocha agitace, zase:

Vyhozené štěňátko do mrazivého počasí(((
ORINKA ev.číslo 17/12 - Útulek Mělník -
tel - 602 144 145, 315 628 353
Kříženec Bernského salašnického psa, fenka,stáří do 5 měs.
Byla nalezena 31.1.2012 v Mělníku ul. Legionářů.
Zmatená, vyděšená a prochladlá pobíhala v podvečer v nevlídném mrazivém počasí a snažila se najít toho kdo jí s největší pravděpodobností opustil.
Dle jejího chování soudíme,že s ní nebylo asi zacházeno zrovna vlídně.
Velmi se bojí prudších pohybů rukou i sebemenšího zvýšení hlasu,
ihned se krčí nebo choulí do klubíčka a většinou se i počůrá.
Jakmile ,ale zjistí že se nic špatného neděje,
začne se po chvilce tisknout a je velmi vděčná za pohlazení.
Ani její výživový stav nebyl zrovna ideální.
Nejlépe ji bude u laskavých lidí s velkým srdcem a RD se zahradou
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.325053670 870800.78016.174396225936546&type=3

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 22:46
- Nahlásit

MartinaBarney
Taková hloupá otázečka...myslíte, že ty pavilony v Brně budou vytápěné?
Vždy když jsem tam byla, tak byly vytápěné - při psích akcích i při jiných. A venku v mrazu se prodával grog krom jiného, takže jsme se tam s kamarádem zgrogovali skoro až do bezvědomí, když jsme koukali při stavebním veletrhu na bagry.
Mamka nemusí mít strach.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 23:26
- Nahlásit

Vlčáčková
Vždy když jsem tam byla, tak byly vytápěné
Ha, já jsem jí říkala, že určitě budou vytápěné. Nechtěla mi věřit.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 00:14
- Nahlásit

Vlčáčková
babo, ani to sem radši vůbec nedávej Trhá mi to srdce vždycky...pak pokaždé dumám, jestli by to opravdu nešlo, přibrat ještě nějakého pejska...no, fakt nešlo Už teďka většinou venčím ještě Alfíka, nebo mamčinu Mandy, nebo s náma jde galánka Dáša.....a pokaždé se najde někdo, co se mně udiveně ptá, jestli mám dalšího psa....vypadám jak nějaká psí sběratelka-magorka

Pochopitelně jsem zachrápala Mentalisty jsem viděla polovinu
Nakonec mně hoši cestou zpátky překvapili Jdeme takhle potokem potmě, vyjímečně po druhém břehu (tudy potmě nechodíme, protože tam končí humna s pejskama a nechci, aby takhle večer Worick všechny rozeřval a plašil lidi, že jim tam někdo krade)ale v takové kose jsou stejně pejsové někde zavření v chlívku. No a najednou se Worka sekne a začne štěkat dolů do koryta potoka. Myslela jsem, že jako obvykle na divoké kačeny, ale pak se mi to začalo zdát jiné, tak jsem popošla, kouknu a zdálo se mi, že rozeznávám ve tmě (při měsíčku) postavu. A už i někdo zahudral (nejspíš ať Worka drží hubu ) tak jsem psu řekla, že vidím a je to zkontrolované a v pořádku. Mezitím se ale už objevila v humně kousek zpátky Dáša a Berry tam za ní letěl k plotu - což jsem poznala podle tmavé pohybující se čmouhy. A taky podle toho, že když se chtěl vrátit, narazil na chlapa lezoucího z potoka, postavil se a začal řvát proti němu Musela jsem ho vyloženě odvolat a teda jsem je hóóódně pochválila, že to, k mému velkému údivu, nahlásili Asi usoudili, že tady je to fakt divné....na cestě ani nehlesnou Teda doufám, že si to moc nespojí a nebudou mi teď potmě řvát na každého kolemjdoucího

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 05:55
- Nahlásit

LuckaM
Ten pejsek, na kterého jsme se tam vrhli, myslíte, že je to kříženec BSP nebo tibetská doga? Vidím to na křížence BSP.

MartinaBarney
Taková hloupá otázečka...myslíte, že ty pavilony v Brně budou vytápěné? Neboj, jsou vytápěné.

Vlčáčková
Pošlu to kamarádce, zrovna včera mi říkala, že si chce vzít nějakého pejska z útulku. A Mělník by byl pro ni úplně ideální. Jen si tedy asi představuje něco menšího... no uvidíme.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 08:01
- Nahlásit

Evey
Jen si tedy asi představuje něco menšího... no uvidíme. - třeba je to berňák šmrncnutý nějakým špicovitým vořechem a nevyroste
Známí si vzali štěně od ovčandy (no pravda, taky nebyla nejspíš papírová) že to má s bůhví jakým vořechem a malá je rozkošný pejsa. Velkou hlavu má jak chlupatý NO(spíš nějaká choďanda) a tělo nějakého malého vořecha vypadá právě, že už moc nevyroste (oni jsou i rádi) a s tou velkou chlupatou hlavičkou je roztomilá
Kolik jsi ráno naměřila? U nás teďka -21st Už podle toho vymrzlého ,,šeda" - či jak to popsat, jsem tušila, že to nebude dobré Nevím, co se pořád děje na tom koupáku, za tuhle noc lítali kluci řvát k plotu snad 3x - to nikdy nedělají Určitě se tam nějaká hladová zvířata snaží něco najít. Jsou tam ještě i okrasné stromy, možná chodí srny něco ohlodávat...Worick tu packu má určitě z té zimy Na prochajdě lítal normálně, ale jak zůstal celý večer ležet zase před barákem, tak se prý na večeři vysloveně dobelhal. Kruci, to není dobré, vypadá to na artrozu Nevíte, co by na to mohlo, kromě tepla, pomoct rychle? Nějaký sirup, tablety...asi jsem naivní, no

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 09:31
- Nahlásit

worick
No vidíš - podívej se na Evey.
Tak to se mnou občas vydrž, třeba si tu někdo nějakého mnou šoupnutého poloberňáčka všimne a vezme si ho.
Já už tu mám teď 6 psů, tak taky nemůžu dalšího. Že na mě divně koukají lidi, mi nevadí. Vždycky každýmu řeknu, odkud mám ty nové a jak špatně se měli a že to tak prostě u nás bývá a je třeba s tím něco dělat. Však ono jim to v těch hlavách uvízne a někdy se to třeba zúročí. Loni mi například paní přinesla kočku, kterou jsem dala do jednoho depozita. Bez ní a bez depozita by ta asi dvouletá kočička určitě chcípla, byla nemocná.
No a teď mi leží cizí kočička na zahradě zmrzlá. Tož jsem nasraná. Je tady vůbec velký průtok koček.

Evey
Kdyby kámoška chtěla jiné štěndo, tak ať se podívá třeba sem: http://www.utulek-jimlin.wz.cz/index2.php?p=pejsci
Tam jsou taky nějaká.

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 10:06
- Nahlásit

Všechny moc zdravím... omluvuju se, přes týden jsem nenapsala, ale chytl se mě nějaký bacil a to teda opravdu hodně silně a měla jsem opravdovou velikou chřipajznu, kdy jsem pár dnů vůbec nevěděla o světě a pak jsem jen spala...asi nějaké celkové vyčerpání, teď je mi už celkem dobře... co se soboty týče, teď momentálně fakt nevím...uvidíme, jak mi bude zítra a v sobotu ráno... ale přijela bych fakt moc ráda... možná by bylo dobrý dát nějakou určitou hodinu sraz na určitým místě, abych nepřijela v jedenáct a už nebo ještě tam nikdo z vás nebyl... Přijela bych sama, manžel na takový davovky vůbec není a sama s Kesskou bych si netroufla mezi tolik hafíků... na to nejsme zvyklí... známe jen pár voříšků z okolí...
worick - napíšu maila...ještě dneska, nebo zítra dopoledne s podrobnými údaji...

worick
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 11:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
měla jsem opravdovou velikou chřipajznu, kdy jsem pár dnů vůbec nevěděla o světě - no těpic Nestraš, nic takového nechci, už si ani nevzpomínám, co to je - být takhle strašně nemocná...brrr Hlavně, že už je Ti lípA já, že lyžuješ
Takže je to na Tátovi aby nám řekl, kdy mají program (je mi jasné, že přesně to neví nikdo, ale tak ,,přejímka zboží" to víme a pak hned začínají kruhy? a to asi netušíte, kdy budete, že??
Tom říká, že my asi přijedem až tak ve 13h...je to pro vás pozdě? Pokusíme se ale určitě přizpůsobit

Tá ta
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 12:29 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Kessie
Já myslel,že jsi na nás tady zanevřela.Že jsme ti něco udělali.No hlavně,že už jsi OK.Měla jsi antibiotika?Ty tam pojedeš MHD?Ještě tu Kessku zvaž,stejně jako worick.
My Báru taky všude taháme,jde li to trochu a tohle bych ji určitě rád dopřál,pokecat s kamarády z četu.

Já už jsem taky naštěstí OK..Drželo mě to asi tři dny.Naštěstí marodím asi jako worick.Jednou za 5 let.Ťuk,ťuk,ťuk.

Kdo z vás tedy bude moct do toho Brna přijet?Nerad bych na někoho zapoměl a po výstavě ujel.To by mě mrzelo.
Budou tam smět tedy i psi kteří nebudou vystavovat?
Případně mi můžete psát na:
vg2@seznam.cz

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 12:39
- Nahlásit

Já tam můžu být buď cca kolem 9 hod ráno, anebo v 11 hod. .

Tá ta
Budou tam smět tedy i psi kteří nebudou vystavovat? Můžou, jen je třeba vtít jim sebou očkovací průkaz s platným očkováním.
Vlčáčková
Kdyby kámoška chtěla jiné štěndo Odkaz jsem jí dala, myslím, že bude spíše chtít už dospělého psa.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 12:42
- Nahlásit

Tá ta
To neujeďte v žádném případě!! Já ho roztrhnu jak žabu... Tak znova: víš něco o tom, do kdy tam asi tak budete?
Budou tam smět tedy i psi kteří nebudou vystavovat? - tak tenhle dotaz vznesl teďka Tom, když prohlížel areál a propozice výstaviště...nechají nás ostatní zmrzat v -20st venku? Nebo můžou do hal i cizí a nevystavující pejsové? Opravdu mám vítr z toho, aby tam Worka nezačal po psech vyštěkávat, tudíž dělat ,,bordel" Nedělá to často, to spíš na ty slepice, ale nevím, co se mu v té kebuli urodí...

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 12:46
- Nahlásit

worick
Nebo můžou do hal i cizí a nevystavující pejsové? Jasně, kdokoliv s "čímkoliv". Můžem si třeba udělat u kruhu berňáků piknik.

Odjíždím za chvíli na školení, takže si Vás dočtu asi až v pátek ráno. Tak domlouvejte.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 12:52
- Nahlásit

worick
Nebo můžou do hal i cizí a nevystavující pejsové?
Do haly určitě se psem můžeš. Už jsem na výstavišti s Barneym byla a nevystavovali jsme. Tenkrát jsem ale měla hrůzu z toho, až vejdu do pavilonu, že Barney začne vyvádět a tahat mě ze strany na stranu, aby se mohl kamarádit. Naštěstí v tom množství lidí a psů se nestačil ani projevit a naším největším úspěchem bylo, když jsme prošli uličkou 1 m širokou, z každé strany pes a Barney šel naprosto vzorově. Nevěděl totiž na který cíl se má zaměřit, tak to asi úplně vzdal A pak jsme došli až ke kruhu berňáků, tam bylo už víc místa. Tak jsme chvíli pozorovali dění v kruhu. To už se měl ale Barney trochu tendence otáčet za psem, který stál kousek za námi, tak jsem ho musela trochu usměrňovat. Ale jináč v klidu.

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 13:57
- Nahlásit

worick - nic takového nechci, už si ani nevzpomínám, co to je - být takhle strašně nemocná - no, já jsem chřipku v pravým slova smyslu ještě nikdy neměla, až teď... nikdy nemívám teploty, maximálně mě pár dní škrábe v krku nebo dostanu rýmu...tohle bylo poprvé v životě... nic takovýho jsem ještě nezažila...
Tá ta - Já myslel,že jsi na nás tady zanevřela.Že jsme ti něco udělali - nééé, to nééé... já jsem prostě fakt nebyla schopná...
Evey - drž se směr Pisárky... v podstatě se musíš dostat od nádražní budovy až na tu poslední zastávku šaliny, je to č. 1 a musí jet na Pisárky, konečná stanice je Bystrc, Ečerova... to bývá na šalinách psáno... a je to jen pět zastávek hlavně se tou "jedničkou" nevydej na opačnou stranu, Řečkovice jsou špatně

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 14:00
- Nahlásit

Tá ta - My Báru taky všude taháme - to je právě to, my... když pojedu sama, tak je to blbý... Honzíka Kesska poslouchá na slovo, ale se mnou je to trochu horší, poslechne mě taky, ale jak by to bylo ve vypjaté situaci, to si netroufám odhadovat... navíc jsme ještě nikdy nejely samy dvě autem

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 14:09 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

Pojdte se mnou sledovat medvědici s medvíďaty Sice je to kolikrát nuda, ale když se jednou za čas pohne.... URL

Zrovna ted se celkem hejbe. Před chvílí vrtala packou do té slámy. Ani kafe si nemůžu jít uvařit, jak je to napínavý

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 14:12
- Nahlásit

Každý večer, předtím než jdu spát, chodím kontrolovat jak Kessku, tak Štefíka. Včera večer bylo kolem desáté, tak jsem vzala baterku a koukala z okna, jestli je to naše Sluníčko zalezlé v boudě. Žádný bílý flek jako obvykle tam nebyl... nedalo mi to, oblekla jsem na pyžamo kalhoty a bundu, rukavice, čepku a šla na dvorek... z toho, co jsem viděla, jsem málem omdlela... Venku bylo už v tu dobu -16°C a naše lady vypadala, jakoby právě přijela na dovolenou do Chorvatska a zrovna se chystala jít se slunit na pláž... matraci plnou slámy a sena, na které doposud v pohodě spávala celou mírnou zimu, měla vytaženou a potrhanou před boudou, sláma a seno všude po celým dvoře... v boudě nic, jen dvě oblíbené hračky (prase - to oranžové, ona ho Kess zbožňuje a nová zelená žába)... všechny ostatní věci z boudy byly někde v hromadách slámy po dvoře... v té panice, aby Kess do rána nezmrzla, jsem pohrabala aspoň ty největší chuchvalce a narvala jí je do boudy... ať tam má aspoň trochu nějakou podestýlku... Kesska to vůbec nechápala a navíc se jí to vůbec nelíbilo... nakonec tam teda vlezla, trochu si to načechrala a usnula... ráno už to na dvoře nevypadalo tak hrozně... ale jsem zvědavá, co mě čeká, až vyjdu za chvilku ven...

worick
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 17:23
- Nahlásit

A já jsem zapoměla napsat ranní děsivý zážitek Ráno po obhlídce vyjdem před bránu, tradičně to omrknout venku na cestě, tak jako vně plotu, přeznačkovat po pejskách a tak První jdem směrem ke koupáku a pak se přesunujem k druhému rohu plotu a tam nás od potoka odděluje ta naše umělá hora (hlíny ) s hnojištěm. Takže, minuly jsme bránu, Berry v ní zůstal stát a my s Workou přišli až na úroveň vedlejšího pole, já zády k Berrymu, ale pořád se ohlížím, aby ze zadu nejelo náhodou auto. Když jsme ještě před bránou míjeli cestičku od potoka, tak tam Worick upřel zrak, ale já si myslela, že vyhlíží kosáky No a jsme tedy až vedle u pole, Berry najednou zařve, já se otočím (myslela jsem naivně, že od potoka vyšla panička s Gogem) a to už vystartoval i Worick a teď jsem uviděla, že je to chlap z Pálenice na vodítku s kavkazákem...jak jsem posléze zjistila, byla to, dá se říct naštěstí, ta fena. Ale já tak hystericky řvala:,,fuj, ke mně, Wori, Berry!!!" asi 5x po sobě že jsem ani nevnímala, co na to chlap, fena ani nehlesla. Naštěstí se Worick zaseknul asi metr od ní, Berry ještě kousek dál myslím, že se spíš báli chlapa a tedy se vrátili ke mně. Já byla na šlak trefeníJeště, že už asi nehárala...to by nedopadlo...

worick
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 17:28
- Nahlásit

Kessie
matraci plnou slámy a sena, na které doposud v pohodě spávala celou mírnou zimu, měla vytaženou a potrhanou před boudou - asi měla o své ,,posteli" trochu jinou představu
Teďka jsme v kuchyni zkoušeli kroutit s nohou a nevím, připadlo nám to až na tlapku. Snažila jsem se pořádně to probrat mezi polštářky, jestli tam nemá osinu a nechápu, jak to veteinář najde, v tolika chlupech

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 17:39
- Nahlásit

worick - chuďátko Woriček... tak snad to bude fakt jen ta "osina"... nebo fakt jen špatně došlápnul... snad nic vážnýho... pojedete k vetovi?

worick
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 19:34
- Nahlásit

Kessie
pojedete k vetovi? - zatím ne, pokud to nepřejde, tak až po víkendu...Máme veta až v Hradišti, je to 30km, tak si sakra rozmýšlím, jestli jet, nebo to řešit svépomocí a taky bych je musela vzít oba, aby nebyli ještě k tomu streslí

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 19:42
- Nahlásit

Evey
Tak napiš požadavky, jaké má a já se po nějakém vhodném psíkovi poohlédnu.

Michall
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2012 23:38 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

http://www.youtube.com/watch?v=IytNBm8WA1c&feature =player_embedded#!

Evey
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2012 09:47
- Nahlásit

Takže na výstaviště dorazím tak kolem 11 hod., zdržíme se tak do 15 hod., to by mohlo stačit ne?
Prolétnu stánky, chci koupit nový obojek a náhubek.
Tá ta najdu podle čísla. Jen si ho prosím tedy nalepte.
worick a MartinaBarney mají na mě telefon. Tak se snad někde svoláme a najdeme.
Dnes nejsem v práci, takže se už asi nedostanu na net.

Už tu podezřele dlouho nebyl Strejda, minulý týden se zmínil o nějaké smrtelné chorobě a od té doby nic. Vyzívám ho tedy, aby se ozval a informoval nás o svém aktuálním zdravotním stavu popř. o místě a hodině pohřbu.

Kessie
drž se směr Pisárky... Díky moc, to je pro mě velmi cenná informace.

Vlčáčková
Zjistím příští týden, už jsem se krapet poptávala, ale ona neví... je jí to prý celkem jedno, i když si myslím, že zase až tak úplně jedno to nebude...

<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání