| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 08:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
-18,5
Ptám se, kdo za to může a jakou z toho vyvodí osobní odpovědnost. Rituální sebevražda by byla přiměřená. - Evey??
Si stěžuj U nás ještě pořád -22st ......doufám, že dnes naposled
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 08:13 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Strejda
Jj.Posílám věněc... Humus.Plyn.kotel jede furt.Jak jseš spokojenej s novým kotlem a příživnicí?
Prý se má prudce oteplit až na 10 C.
Čekám zákazníky od Bludova(Šumperk),jestli tedy nezamrzli.
Není to někde tam u vás?
Jdu uklízet padající sníh.Byl bych nerad,aby zapadli zrovna u mne.
Tady -12 C.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 08:15
- Nahlásit
Tá ta
u vás padá??! Tady září slunce z jasné oblohy...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 08:31
- Nahlásit
Tá ta
.Jak jseš spokojenej s novým kotlem
S kotlem jsem spokojený, ale už jsme spálili všechno dřevo. Jindy nám stačilo do konce března, ale zima je tuhá. Přecházíme na plyn.
Hajný se letos bude muset víc snažit.
Příživnice je asi dobrá. Má větší spotřebu a na palubní desce svítí nějaká výstražná světla, ale já se jen tak něčeho nezaleknu.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 08:37
- Nahlásit
worick
Jé, mi to připadlo, že jsi tu nebyla týden... Jen pá, so, ne.
Hlásím předem absenci ve středu, to jedu na veletrh.
vyhání všechny ptáky pryč To Elza taky. Ti co jsou na stromech jí nevadí, ale ti velcí na zemi ji neskutečně iritují. Včera si lehla přímo pod krmítko, ač to není její místo, nikdy si v tomto místě nelehala.
Ptám se, kdo za to může a jakou z toho vyvodí osobní odpovědnost. Rituální sebevražda by byla přiměřená. - Evey?? Já za to nemůžu, přišlo to nezváno ze severu.
Tá ta
Čekám zákazníky od Bludova(Šumperk),jestli tedy nezamrzli.
Není to někde tam u vás? To je spíš u nás.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 09:40 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Strejda
nějaká výstražná světla,
Jasně,proč je tam vůbec dávaj.
Já tedy nemám rád překvapení.Asi bych byl dost nervózní.
Holt jsem měkej.
Evey
Hele a to nás ani nepozveš v rámci dobrých vztahů na palačinku?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 10:20
- Nahlásit
Tá ta
Hele a to nás ani nepozveš v rámci dobrých vztahů na palačinku? - jenom aby nenapsala, že na veletrh do Frankfurtu
Naše auto taky umí skvělé hlášky, zatím jsme teda okamžitě reagovali jen na tuto: odstavte okamžitě vůz, porucha bloku motoru! Na: porucha parkovacích senzorů apod. celkem z vysoka....
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 10:30
- Nahlásit
Tá ta
Hele a to nás ani nepozveš v rámci dobrých vztahů na palačinku? Jako myslíš na tom veletrhu? Je to v Norimberku.
Ale klidně se tam můžeme sejít, alespoň můžeme konverzovat česky. Já se tam stejně se svou angličtinou nebudu chytat. A německy neumím vůbec.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 11:01
- Nahlásit
Evey
Tak to vzdávám,ale klidně mi ji hoď do obálky a do pošty.
Předem děkuji.
Momentálně jsem se dozvěděl,že koncem února jedu dva dny školení do Vídně,potom do Uherského Hradiště a pak ještě Liberec.
To se mnou nevydržíte.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 11:12
- Nahlásit
Tá ta
To se mnou nevydržíte.
Naopak. Pokud se s námi ještě budeš zahazovat, tak budeme pyšní, jak vyškoleného člověka máme mezi sebou.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 11:42
- Nahlásit
Strejda
Určitě.
Rád se podělím.
Něco se přiučit neškodí a nikdy není pozdě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 12:33 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
ahááá tak to máme....Vídeň - zastávka u Kessie,potom do Uherského Hradiště - tak to jsi hošánku jistý, to už je k nám jenom 30km - to si zajedeš!!! a Liberec - to je za Lucinkou Zbytek utře....na vás se možná dostane příštěééé
A to s kolegy, nebo můžeš jet třeba s rodinkou, že by si udělali výlet??
nemohl by jsi nám alespoň prozradit, v čem se tak strašně moc budeš školit....??
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 13:39 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Tohle je Bohoušovo ucho. Bohouš je asi osmiměsíční bígl.
Nevíte, co to je? Majitel si myslí, že to je melanom.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 13:50
- Nahlásit
Strejda
no fuj kruciš naštěstí nevím, co to je, ale melanomu se to podobá hodně. A to je zevnitř nebo vně? Nepřiadne mi to na melanom pravděpodobné, už vzhledem k věku pacienta a taky je to v chlupaté části, před sluncem chráněné....spíš nějaký jiný druh nádoru, který by mohlo vyřešit jen vyříznutí v horším případě, nějaká bradavice v tom lepším. Za jak dlouho mu tohle vyrostlo? Rozhodně, pokud se to vůbec nehojí, není na co čekat a mazat na veterinu. Ještě před tím může zkusit řepík, že jo?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 14:01
- Nahlásit
Strejda
Nevíte, co to je? Majitel si myslí, že to je melanom. To snad ne. Veterináře se neptali? Spíš to má od něčeho podrážděné. mělo to stále jen tuto podobu, nebo se to v průběhu měnilo? Mokvalo to, svědilo, jiná barva...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 14:32
- Nahlásit
mazat na veterinu.
V taky bych mazal a na nic nečekal.
worick
Lucinkou
u Kessie
Co ti ty chudinky udělaly,že jsi na ně jak na cizí?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 14:34
- Nahlásit
MartinaBarney
Teď v rádiu říkali,jak se celosvětově zvedl prodej zvířecích oblečků a doplňků.Třeba brýle pro kočky,dračí obleky pro psy....
Popřemejšlej
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 15:26 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
U nás se oteplilo - ráno pouhých -8, te'd -3. A do toho od rána poletuje a popadává. Jen tak lehce, nikde to nevytváří souvislý pokryv.
Byli jsme s Nílouškem v Českém Brodě na kontrolu s klouby. Opět úžasná pozornost a péče, škoda, že neberou lidské pacienty, hned by se k nim přehlásila
Níloušek je čtyři roky po operaci, zhoršování je hodně pomalé, je stabilizovaný. Žádný kloub nemá bolestivý. Důležité je, že se pohybuje s chutí a rád.
A do budoucna? Kmenové buňky. Mají s nimi roční zkušenost a zcela úspěšni. Říkali, že Niels byl od prvopočátku kandidát na kmenové buňky.
Odebere se vzorek a v něm se spočítají kmenové buňky. Musí jich být aspoň milión. A buď se aplikují rovnou do kloubu nebo se 2-3 týdny množí. Druhá varianta má lepší protizánětlivé účinky. Dělá to u nás jen jedna firma (přípravu kmnových buněk), oni jsou možná jediní, kdo s tím pracují. Není znám případ, kdy by se musela aplikace opakovat (třeba i po letech), výsledky jsou viditelné brzo, mluvili o těžkém případu šestiletého retrívra - po měsíční kontrole lehké pajdání poznal už jen odborník, pak už ani to.
No, samozřejmě peníze - hlavní prachy chce ta firma - za tu první variantu chtějí 20,5k bez dph + 2k za každý další kloub, druhá varianta je základ 50k +2k za každý další kloub. A k tomu ještě 6-7k za samotný zákrok, narkozu atd.
Snad jsem na nic nezapomněla...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 15:49
- Nahlásit
Drakopes
zhoršování je hodně pomalé, je stabilizovaný. Žádný kloub nemá bolestivý. Důležité je, že se pohybuje s chutí a rád.
Moc vám to přeju.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 20:44
- Nahlásit
Žádný kloub nemá bolestivý. Důležité je, že se pohybuje s chutí a rád.
No ale ty prachy
Když jsme u těch hlášek.... Minulý týden jsem otevírala na PC učebnici ve formátu PDF, PC neotevřel, ale mile na mě vybafl, že "soubor je příliš složitý" no a dnes mi facebook dal najevo, cituji" Jsme zmateni, něco je zřejmě špatně"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 23:42
- Nahlásit
Drakopes
hmmm, tak výborné je, že je vůbec ta možnost...problém, kdo na ni dosáhne.... Třeba, než začne mít Niels vyloženě potíže, tak cena alespoň o něco spadne....?
Jak jsem psala, že Worka kulhá, tak jsem mu pak ještě několikrát probrala tlapku mezi polštářky, vytahala odsud všechno, co mu mohlo dělat jakékoliv potíže (takové miniaturní jehličky z nějakých trav nebo kytek či co) a hotovo, bylo dokulhané
Evey
Jako myslíš na tom veletrhu? Je to v Norimberku. - jéé vy jezdíte i na veletrhy takhle do zahraničí? To máš dobré, alespoň se dostaneš po světě...
Noemi
že "soubor je příliš složitý" a Jsme zmateni, něco je zřejmě špatně" - to jsem psala já, ne?!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 23:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
ráno jsem fotila:[IMG=http://img638.imageshack.us/img638/701/p21301 70.jpg][/IMG]
[IMG=http://img717.imageshack.us/img717/2638/p2130 173h.jpg][/IMG]
[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/4757/p2130 182.jpg][/IMG]
a ledu u nás stále přibývá....
[IMG=http://img684.imageshack.us/img684/4593/p2130 193.jpg][/IMG]
a tohle je focené venku nad splavem[IMG=http://img197.imageshack.us/img197/9476/p2130 201.jpg][/IMG]
nad tímto[IMG=http://img35.imageshack.us/img35/5253/p213019 7.jpg][/IMG] - to není prosím náš barák to je Pila ze zadu (tedy pohled z naší strany potoka))
čuník už je nebožtík, rozpůlený vedví...Woriček nad ním celé dopoledne pak držel tryznu [IMG=http://img824.imageshack.us/img824/4796/p2130 207.jpg][/IMG]
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2012 07:03 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Drakopes
Žádný kloub nemá bolestivý. Důležité je, že se pohybuje s chutí a rád. Vyhlašuji to zprávou dne.
Ta částka za operaci je děsivá. Ale jak píše worick, vyčkávala bych co to půjde a řešila to až to bude nutné. Kdo ví, třeba bude cena nižší, nebo se najde nějaký sponzor...
worick
jéé vy jezdíte i na veletrhy takhle do zahraničí? To máš dobré, alespoň se dostaneš po světě... Ale kdeže, jezdí se jen 1 x za rok tohle Německo, pak Polsko a jednou se snad bylo ve Francii. Já do zahraničí nejezdím. Jen tohle Německo mám prý za "odměnu". Upřímně se mi tam vůbec nechce, je to spíš za trest. Cesta 7 hod. tam, 7 hod. zpět, přijedeme v noci, druhý den do práce.... Stejně si to tam nestihneme v klidu prohlídnout když musíme spěchat zase domů...
A vlastně jsem byla ještě před 5 lety v Rakousku, abych firmě nekřivdila...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2012 08:04
- Nahlásit
worick
Za jak dlouho mu tohle vyrostlo?
Majitel(ka): Vyrostlo mu to tak během týdne, neměl nic a najednou jsem si všimla tohohle, je to pořád stejně velké.
Evey
mělo to stále jen tuto podobu, nebo se to v průběhu měnilo? Mokvalo to, svědilo, jiná barva...
Majitel(ka): Vypadá to pořád stejně, jen už to měl 2x prokouslé, ale jen se udělá strup a zase to vypadá stejně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2012 08:11
- Nahlásit
Evey
Ale kdeže... - ahaaa
Dneska, pokud Tomův kámoš neodvolá tenis, jedem do nemocnice navštívit tchýni. Už jen z pomyšlení na návštěvu tohoto zařízení je mi zle, klepu se a nespala jsem Co jí je nevíme...vlastně Něco našli na plicích(nekouří u nich nikdo) a nakonec to prý vypadá na zápal plic. To by byla ta lepší varianta Prý je teďka nějaká epidemie, hodně lidí už to mělo. Tak snad...Švagrové(ta lékařka) jsme se ani neptali, jelikož její odpověď na všechno je, že nemůže nic sdělit Teda v tomhle si myslím, že to bylo za komoušů lepší, protože se člověk přijel podívat na např. babičku a sestra, doktor mu řekl, jak se věci mají. Dneska musí dát (i když dementní ) babička souhlas, vás si zapíšou, podepíše se to...a pak tam zavolá teta (dcera) a té neřeknou nic Chápu, nějakou ochranu osobnosti, ale dala bych to opačně: ať nemocný řekne, komu info dát nemůžou...těch bývá míň
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2012 08:20
- Nahlásit
Strejda
Pod melanomem si představuju něco vystouplého s pigmentací. Tohle bude dle mě nějaká banalita. Z fotky mi to přijde dost hluboké, takže k veterináři bych rozhodně zamířila.
worick
Prý je teďka nějaká epidemie, hodně lidí už to mělo. To je asi pravda, vím o dvou případech za poslední měsíc. Vyléčení bylo rychlé, bez komplikací.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2012 08:22
- Nahlásit
Strejda
počkej, pochopila jsem správně, že tam měl kousanec? Tak to bude normoš infekce od špinavých zubů Ono se to shora zahojí, ale uvnitř se bakterie množí a zase se to po čase otevře. V tomto stavu bych to pořádně vyčistila Betadinou(klidně i trochu seškrábnout) a pak namázla tou řepíkovou. Když se jim to nepovede, tak pak k vetovi. Myslím, že vážné to není
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2012 08:56
- Nahlásit
worick
Evey
Prý je teďka nějaká epidemie, hodně lidí už to mělo. To je asi pravda, vím o dvou případech za poslední měsíc. Vyléčení bylo rychlé, bez komplikací.
Jo, jo, taky vím o jednom marodovi..
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2012 10:55
- Nahlásit
Tá ta
zvedl prodej zvířecích oblečků a doplňků
To věřím, že se ten prodej zvedl. Ale myslím si, že založit si takový kamenný obchod nebo klidně i e-shop u nás v ČR, že to je jako nosit dříví do lesa. Ale díky za tip.
A konečně se oteplilo! Mám neuvěřitelnou radost. Momentálně je u nás 0 stupnů. A i Barney už spal tuto noc venku. Moc se mu to teda asi včera nelíbilo. Je zvyklý, že po večeři je chvíli venku, aby si vykonal svoje potřeby a pak ho pustím domů. A tentokrát nic Tak asi 2x škrabal na okno v kuchyni a chvíli poštěkával a pak toho nechal.
worick
Jo, jak ses ptala, jestli chodíme na tu levou stranu, směrem Kras, tak se musím přiznat, že s Barneym jsem tam nikdy na procházce nebyla. Já už si vůbec říkám strašně dlouho, že vůbec musím někdy vyjet směr Krásensko i s Barneym. Pořád jsem se k tomu nedokopala. Vždycky radši sbalim a jdu někam tady ve Vyškově. Ale tedka o víkendu to vyjde. Už jsem se i s přítelem domluvila, aby se připravil, že půjdeme u nich ven s Barneym
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 06:12
- Nahlásit
Tá ta - ahááá tak to máme....Vídeň - zastávka u Kessie - no jasně Tá to, dej vědět kdy a rádi Tě přivítáme! vážně!
|