Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 441 . 442 . 443 . 444 . 445 . 446 . 447 . 448 . 449 . 450 . 451 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 09:38
- Nahlásit

Pátrala jsem po netu na nějaký návod na stavbu budek pro ptáky. Narazila jsem na tohle pěkně napsané a vtipné zamyšlení nad myslivci, byť ne tedy veselé ... URL

worick
takové ty japonské barevné (Hakuro Nishiki) Jo, jo to budou ony, mám je zmydlit? Kočičky nevedeme.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 10:28 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Pátrala jsem po netu na nějaký návod na stavbu budek pro ptáky. Narazila jsem na tohle pěkně napsané a vtipné zamyšlení nad myslivci, byť ne tedy veselé - pravda do slova a do písmene
takové ty japonské barevné (Hakuro Nishiki) Jo, jo to budou ony, mám je zmydlit? - nemáš fotku? Ale jestli je míníš mít na tu barevnou kouličku, jak jsem psala, zakrať to na 10cm ježka. Ono to pak obraší jak prskavka Ona povyhání během měsíce klidně 60cm výhony a jen mladé se hezky vybarvují. Lidi je takhle sfikají každé 2 měsíce. Stříhej už, o to dřív vyžene nové

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 10:55
- Nahlásit

worick
nemáš fotku? Ale jestli je míníš mít na tu barevnou kouličku, jak jsem psala, zakrať to na 10cm ježka. Z toho už nikdy koulička nebude, dostala párkrát zabrat křoviňákem, psími zuby...

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 14:08
- Nahlásit

Německý veletrh:
Pro dámy...
Pro pány ...

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 14:10
- Nahlásit

Kormorán s kachnama

worick
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 14:39
- Nahlásit

Evey
tak já poznala co je to: pro pány...ale pro dámy??? Kakaové boby??? Nevím proč, ale já doteď žila v bludu, že boby jsou nejmíň o polovinu menší...
Ten kormorán s kachnama tam žijou v pěkné symbióze Říkala jsi, že je zlobí ale tohle vypadá na idylku

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 06:00
- Nahlásit

worick
Kakaové boby??? Ano, správně. Já to taky viděla poprvé naživo.
Ten kormorán s kachnama tam žijou v pěkné symbióze Myslím že to byla jen chvilková záležitost, jinak byl spíše opodál. Teď už tam nejsou ani kachny ani kormorán, zvedla se voda a je tam proud, tak se někam přesídlili.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 06:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Já z těch našich dvou dostanu psotník Jestli je to háravkama vůkol (ale nevypadají mešuge) nebo tím, že je tak světlo, ale zase každý večer, respective celý večer chrní a jakmile dostanou půlnoční večeři, naběhnou na ,,hřiště" a honí se a válejí po sobě A to v té nejhorší podobě: Worick lítá a válí se hlavně Berry Já pak nervní, na ně chodím načumovat do rána
Včera -8st, dneska -11st Začali jsme i s čištěním kytek a takhle mi to ještě pomrzne
Evey
no jo, u nás vlastně taky těch kachen ubylo....některé ještě zůstali v místech, kde je trošku zátočina a mírnější proud, ale většina je pryč. Ne asi úplně, protože ,,letky" dvou až 6ks nad náma proletí každou chvíli

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:26
- Nahlásit

Kessie
ha, doporučuju Kesce dát přečíst tady tohle http://ekonomika.idnes.cz/vajicko-se-prodava-uz-te mer-za-sest-korun-kvuli-velikonocum-bude-hur-1it-/ ekonomika.aspx?c=A120305_102552_ekonomika_spia vysvětlit jí, že na slepice nemůže být hrrr protože jinak bude na Velikonoce bez vajec pro kluky

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:31
- Nahlásit

Kessie
ha, doporučuju Kesce dát přečíst tady tohle http://ekonomika.idnes.cz/vajicko-se-prodava-uz-te mer-za-sest-korun-kvuli-velikonocum-bude-hur-1it-/ ekonomika.aspx?c=A120305_102552_ekonomika_spi ....a vysvětlit jí, že na slepice nemůže být hrrr protože jinak bude na Velikonoce bez vajec pro kluky

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:38
- Nahlásit

Děcka, máte tady taky problém s vkládáním příspěvků? Trvá to celou věčnost, než se to načte, pokud opravuju (a to já vždycky ) tak snad ještě déle V sobotu mi při přepínání na zahradnické vyletělo varování na virový útok (což se mi vůbec nestává) ale myslela jsem, že to bylo až v tom zahradním...nevím Na jiná fóra mi to vkládá líp. Neměl by to tu někdo prověřit?

Evey
Kakaové boby??? Ano, správně. Já to taky viděla poprvé naživo - jdu za Tomem a: ,,hele, víš jak vypadají kakaové boby?" No jasně! ,,Aha...a jak jsou velké?" No, asi takhle....a ukáže asi 5cm Já bych ukázala tak 7cm

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:49
- Nahlásit

worick
Neměl by to tu někdo prověřit?
Už to někdo chtěl po Adminovi a ten odpověděl ve smyslu "víme o tom a řešíme to".

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 12:19
- Nahlásit

Strejda
aha, to jsem nezachytila, tak snad.... A na Tebe jsem zrovna myslela ráno, jestli už Tě taky ,,nevyvolat"....vůbec nám sem nepíšeš Máš tolik práce, nebo se u vás nic neděje nebo naopak děje? Nám můžeš písnout cokoliv, my to tu nějak zpracujeme viďte děcka?!

Jedem do Zlína přebírat byt. Respective vystěhovat nájemníka. Bydlela tam jeho matka-neplatila nájem, dostala výpověď, ale zůstala tam bydlet jeho sestra, která nějaký nájem zaplatila. Na otázku nové nájemní smlouvy odpověděla tím, že se vystěhovala a zůstal tam bydlet bratr...ať to řešíme s ním. Není zaplacených 5 nájmů a bratr už se ,,vystěhovává" druhý měsíc. Pozvala jsem zámečníka, věci mu vystěhuju na chodbu. Kdybych se neozvala, tak je po mně, jelikož ostatní obyvatelé domu si několikrát stěžovali, že je to agresivní ožrala

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 12:38
- Nahlásit

worick
Pozvala jsem zámečníka, věci mu vystěhuju na chodbu. Bacha na to. Nemáte v rodině nějakého právníka? Přesně to samé se stalo kolegovi. S nájemníky měl smlouvu, dlouhodobě neplatili, byli s nimi potíže. Přijel, vyměnil zámky, věci vystěhoval. Zavolali na něj PČR. Má podmínku za neoprávněné vniknutí! Nájemníci vesele bydlí zadarmo dál. Pokud by se mu podařilo nějak je vystěhovat, tak musí jejich věci zajistit proti krádeži a poškození!

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 13:45
- Nahlásit

worick
Máš tolik práce, nebo se u vás nic neděje
Minulý týden jsem byl na cestách.
Slezl sníh a začali jsme stopovat. Omlouvám se milovníkům zimních sportů, ale už mě ten sníh dost vadil.

Nám můžeš písnout cokoliv, my to tu nějak zpracujeme
No to teda nevím, když tady čtu, jaké hrdinské činy konáš na zahradě. Úplně se stydím napsat, že jsem jen posbíral bobky a víc nic. Myslím, že můj vztah k zahradě by pochopila jen Drakopesová.

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 13:56
- Nahlásit

Strejda
Úplně se stydím napsat, že jsem jen posbíral bobky a víc nic. Ale to je přece taky hrdinský čin ne? Předpokládám tedy, že po zimě se tam objevily různého stáří, tvaru, barvy... a hlavně moc co do množství.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 14:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Úplně se stydím napsat, že jsem jen posbíral bobky a víc nic - no....já zase neposbírala ty bobky a že jich teda je! Moje snaha(ovšem velmi vlažná) o naučení chození kluků na jedno místo (obrovské ovšem) se minula účinkem a zasr..á je celá zahrada Kazil mi to Tom, který hudral, ať je nedeprimuju ještě u kadění
No to teda nevím, když tady čtu, jaké hrdinské činy konáš na zahradě - znáš to: kdo chce kam, pomozme mu tam....já prostě musím začít, hned jak to jen trochu jde chtě nechtě, jinak bych to neměla šanci stíhat a vylezly by nové kytky do toho starého houští myslím, že normoš zahradu zvládnete v klídku a pohodě, během měsíce

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 14:32
- Nahlásit

Evey
Předpokládám tedy, že po zimě se tam objevily různého stáří, tvaru, barvy... a hlavně moc co do množství.
Měl jsem na to dva pytle od granulí. Podrobností vás ušetřím.

worick
Moje snaha(ovšem velmi vlažná) o naučení chození kluků na jedno místo (obrovské ovšem) se minula účinkem
Všechny moje feny to uměly a umí. Ovčanda chodila výhradně na louku, kde to majitelku louky velmi nasír*lo. Neli chodí zásadně a pouze do skalníku - to se ani nepokouším moc uklidit. Jen to, co se zachytí nahoře. Sally chodí pouze na naši zahradu, ale na celou.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 21:21
- Nahlásit

Postáváme večer v parku, plkáme a kluci koukají, kde kdo chodí. A po cestě kolem plotu jde chlap s jezevčicí. A všichni přitomní psi do závěsu... až po delší době chlap volá, že ona hárá. Nabídla jsem mu tři psy do bytu, protože se za ním honit nebudem. Zastavil a počkal. Ulovila jsem Nílouška a pán pokračoval. Alfréd zaběhnul dovnitř do hospůdky a já doufala, že až ho vylovím, zůstane s námi. A ani náhodou, vyběhl a rovnou dolu z kopce za slečnou a zmizel za rohem. No nic. Zůstali jsme s Nílouškem a druhým psem Tomem u brány parku. Bylo sedm, tak dorazila zamykat hlídačka a vyprovázela totálně ožralou Rusku se psem, která měla problém udržet krok a vodítko. A chudák pes nevěděl, či je, takže pro jistotu vrčel na okolí ....

V pořádku jsme s oběma psy dorazili domů

worick
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 01:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
a to jsem ještě čekala (po přečtění nadpisu zprávy: na Vinohradech hořelo) - že to bude pokračovat: postáváme v parku, plkáme a kolem hasiči...
Tak jsme to měli totiž dneska my...respective podobně: vyjíždíme z baráku do toho Zlína a při výjezdu z brány kolem proletí škodovka. Dojede k prvním barákům, otočí se jede zpátky a gestikuluje na nás, ať jedem zpátky do vjezdu....a to už vidíme, jak se z ulice vyřítí hasiči Projeli kolem a jelikož, kdyby hořelo ve vedlejší vsi - jeli by po hlavní a ne tady po té naší pidicestě, muselo to být někde blízko nás. Tak jsme to vzali za nima a viděli, že zastavili hned kousek za koupalištěm, u jediného oploceného pozemku-zahrady, odkud stoupal trochu dý a bylo vidět ohořelé sloupy oplocení (je to oploceno jen jako lesní školka) Dál jsme nečuměli, otočili a jeli si po svých, na což se proti nám na konci celé naší ulice (skoro u Pekárny) vyřítila další dvě hasičská auta Musím se tam ráno zajít podívat, co všechno shořelo (debilové vypalovali trávu-jak jinak ) Hned jsem volala mamce, protože se mohla domnívat, že to hoří u nás - ale nebrala mi to. Za chvilku volala zpátky, že přišla z prochajdy s Mandy za bábiným a tam pomáhala hasit taky trávu, co zapálila nějaká děcka. Že tak 12letý s 4letým! klukem, poslala je bába, ať jí vypálí pole U nás jak jinak - fučí, tak jim to blaflo a vypálili čtyři pole, než to tam někdo uviděl od řadovek a letěl jim to pomoct lopatou hasit A když šla zpátky, volá na ni z okna teta, že směrem k nám jela už tři hasičská auta - tak zděšená volala
Na bytě jsme vyměnili zámky, podnájemník se nedostavil - takže má smůlu - vyzvednutí věcí už si bude řešit s realitkou oproti doplacení nájmu Byt ve dezolátním stavu - vypadá jak squat, chybí velká televize

Strejda
...o naučení chození kluků na jedno místo (obrovské ovšem) se minula účinkem ...Všechny moje feny to uměly a umí...Sally chodí pouze na naši zahradu, ale na celou -
Měl jsem na to dva pytle od granulí. Podrobností vás ušetřím - dovedem si to představit máme to stejně Kam to sypeš? Máš kompostér?

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 06:16
- Nahlásit

worick
Kam to sypeš? Máš kompostér?
Když se seká tráva, tak do kompostéru. Celozimní dávku tam dát nemůžu, ale máme dvě monstrpopelnice.

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 12:37
- Nahlásit

Kde jste všichni? Stavíte kurníky?

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 13:21
- Nahlásit

Evey
Kde jste všichni?
Jedu do Polska pro levná vejce od týraných nosnic. Chcete někdo přivézt levnou sůl?

worick
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 14:53
- Nahlásit

Strejda
Evey
Kde jste všichni? Stavíte kurníky?
Jedu do Polska pro levná vejce od týraných nosnic. Chcete někdo přivézt levnou sůl?
- ftipálci
Náááhodooou....já jsem o slepicích vážně uvažovala - v rámci Woruškova výcviku (ovšem nevím, jestli bych je stíhala dokupovat )a hlavně na vajka, jelikož od báby si brala mamka, teta a druhá teta na Slovensko, takže mi většinou nezbylo Ale teď si teta pořídila slepice sama (taky jí zbyly po dědovi) a přebytky taky občas pošle ségře na Slovensko, takže už se dostane i na nás

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 15:17
- Nahlásit

Strejda
Jedu do Polska pro levná vejce od týraných nosnic. Za kolik je mají sousedé?
Chcete někdo přivézt levnou sůl? Ani ne, už prý ji běžně vozí i k nám.

Dines
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 17:09
- Nahlásit

Jdu se pochlubit
Úspěch mého odchovu na výstavě - sice jen v mazlících, ale co (jen nemuseli zkomolit to jméno )

worick
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 21:39
- Nahlásit

Dines
proboha babo kde si?!!
Vždyť já už tu onehdá po tobě vyhlásila pátrání... Co se děje, kde ses toulala? Hele....a jak to vypadá s tou svadbou??...si matně vzpomínám na prsten
Úspěch mého odchovu na výstavě - šmarjá, končí s vystavováním psů a bude vystavovat hrošíky No pravdou je, že to bude asi mohem jednodušší na úpravu - nahaté morče versus královák Morčato pošudlíš ručníkem, trochu olejíčkem jak mimino a je za frajera ne??

Dines
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 21:53
- Nahlásit

worick
Vždyť já už tu onehdá po tobě vyhlásila pátrání... Co se děje, kde ses toulala? Hele....a jak to vypadá s tou svadbou??...si matně vzpomínám na prsten
Nějak nebyla nálada - řeším morčíky - teď jsem měla docela běhání po veterinách - a po vrhu jsem nechávala uspat jednu samičku
Svatba bude
šmarjá, končí s vystavováním psů a bude vystavovat hrošíky No pravdou je, že to bude asi mohem jednodušší na úpravu - nahaté morče versus královák Morčato pošudlíš ručníkem, trochu olejíčkem jak mimino a je za frajera ne??
Já psy nikdy nevystavovala A asi ani morčata nebudu

worick
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 22:06
- Nahlásit

Dines
aha, jenom agilitíte....ale se mi zdálo, že jsi někomu radila ohledně vystavování...asi jsem to s někým popletla
a po vrhu jsem nechávala uspat jednu samičku - hmmm, fuj ani se radši neptám na podrobnosti
Co pejsani?

Dines
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 22:19
- Nahlásit

worick
aha, jenom agilitíte....ale se mi zdálo, že jsi někomu radila ohledně vystavování...asi jsem to s někým popletla
Momentálně ani neagilitíme už od podzimu - snažíme se dosáhnout vrcholné úrovně v gaučingu

hmmm, fuj ani se radši neptám na podrobnosti
Měla bolavé nožičky - přední měla nateklé plné hnisu, zadní měla povolené vazy a atrofované svaly - po dvou týdnech léčby bez náznaku zlepšení jsem ji nechala jít. A miminka odchovala druhá samička - místo svých tří tak měla na krku sedmerčátka
http://www.youtube.com/watch?v=U1JLrO_su4o&list=PL ACE1C481C1CFE9F7&index=19&feature=plpp_video

A pesani se mají dobře - v sobotu jsem z nich po zimě udělala zase pudlíky a doteď mě bolí záda, ramena a ruce

<< 1 ... 441 . 442 . 443 . 444 . 445 . 446 . 447 . 448 . 449 . 450 . 451 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání